Gigi d’Agostino … and I’ll fly with you

Če sem v živo poslušal Iron Maidne, Jamiroquai, Gilberta Gila, Paca de Lucio (…), je bil skrajni čas še za Gigija d’Agostina. Štanc naše mlade mladosti, še iz časov, ko je bil štanc kakovosten in smo pili redbulvodko. Pojma nimam, kako je pobudnik odprave sploh izvedel za koncert ali kakorkoli se že temu reče, informacije so bile namreč skope in navsezadnje sta z Gigijeve spletne strani1 datuma koncertov v Gradcu in na Dunaju izginila, na elektronsko pošto pa nihče ni odgovoril, tako da sem v Gradec telefoniral… in izvedel, da koncert bo, da vstopnic, ki so po deset evrov, ni mogoče kupiti v predprodaji, ampak da jih bo dovolj za vse.

V petek sva z Lisico ostala sama, ostalih niso pustile žene ali so zboleli ali oboje, še zadnjemu pa verjetno ni bilo do tega, da bi bil peto kolo. Okrog pol enajstih sva stala pred Bollwerkom v Gradcu, tam nekje pri Ikei in, kot sem videl kasneje,samo streljaj od pivovarne Puntigamer. Seveda, kje drugje pa naj bo pivovarna Puntigamer, če ne v Puntigamu.

Nekoliko naju je presenetilo, da sva bila vsaj ducat let starejša od ostalih. Večina je morala kazati osebne izkaznice, pri čemer je bilo več kot očitno, da je spodnja starostna meja pri šestnajstih letih. Graški Bollwerk – diskači te verige so še v Celovcu, Niklasdorfu, Lieznu in na Dunaju – je razdeljen na tri prostore. Suite spominja na mešanico kluba in bordela, v kakršnih snemajo sodobne kurbirske videospote, v petek so vrteli še kar vzdržen hip-hop. Party-Stadl spominja na Francija na balanci, oziroma je Franci na balanci narejen po vzoru najbolj kmetavzarskih avstrijskih Stadlov, kjer na plan privre prava avstrijska duša. Glavni žur se je imel zgoditi v Dance Clubu.

01_IMG_20160130_004139

Nostalgijo sva furala tudi na pivskem področju.

V Dance Clubu naju je najbolj presenetilo, da se je na enem odru za dve do tri go-go plesalke gnetla peterica precej obilnih najstnic, na drugem pa se je zviralo kakšnih ducat fantičev. Ob tem sem imel občutek, da se je znašel v kurbišču. Lisica je oblekla ekstremno kratko kiklo, ampak na terenu je bila v množici videti kot srednje zadrta učiteljica.

Luigino Celestino Di Agostino – tip je star skoraj 50 let! – se je pojavil, ko sva se ravno preselila bolj v ospredje. The real Italo dance shit!

Čez kakšnih deset, petnajst minut je postalo malo preveč napeto, Lisica je v nepopisni gneči dobila napad tesnobe, tako da sva se po Blablabla pobrala in se pomešala med ostarele fane, ki za dihanje potrebujejo več zraka. Spredaj je bilo res nevzdržno.

Vrtel je poldrugo uro, potem pa je kakovost žura občutno in hitro padla, tako da sva se ob koncu noči celo zavrtela na turbo polko v Stadlu in po ugotovitvi, da je za enim od šankov zmanjkalo piva in vode (!), po zadnji redbulvodki raje … odletela.

Komaj čakam na Dee Jay Time Back in Time!

 1. Kliknite, splača se videti! []
Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori Tomaž 1. 2. 2016 at 20:41

  Wowkje je že to.15 let nazaj je res pokalo.pa dee Jay time tam okrog power mix 10

 • Odgovori matevz sutar 2. 2. 2016 at 1:37

  To je to: red bull vodka pa Gigi D’Agostino. Old school is the best

 • Odgovori katarina 2. 2. 2016 at 9:07

  Lisica je oblekla ekstremno kratko kiklo, ampak na terenu je bila v množici videti kot srednje zadrta učiteljica.

  …tole povzame največjo muko it na take žure….overdressed and old 🙁 grozno je pa to, da se je v LJ ta občutek začel že pri dobrih 20…tukaj je bolj znosno

 • Odgovori Matej Zalar 2. 2. 2016 at 9:39

  No, saj Lisica je stara šele dobrih 20 😀 Potem pa živi takole, jaz se še doma počutim starega 🙂

 • Odgovori Sanko 2. 2. 2016 at 12:02

  Tole je blo 95-ga. Prvi letnik srednje šole, DC 3 Dakota https://www.youtube.com/watch?v=g0nqoBD53n8…pred diskoteko je blo vsaj 5000 ljudi, skoraj se je zgodila Lipa, ker so vlekli punce iz balkona gor iz mase ljudi, ker so se dušile. Mi smo prišli noter skozi zadnji vhod…Se spomnim, da je bil četrtek, ker sem prišel domov ob 6 zjutraj ( mogu bi prit ob 1h..::), hladnokrvno rekel doma da grem v šolo, mama mi je eno primazala in sem pokal spat…:)

 • Odgovori katarina 2. 2. 2016 at 17:06

  @matej my point exactly…pri 20 in malo čez se počutiš staro v takem kontekstu…

 • Komentiraj