Ujel sem se na laser

Zadnjič sem se prav amatersko ujel na policijski laser.

Vračala sva se z Dalijeve razstave ilustracij, ki jih je mojster naslikal za Biblio Sacro in Božansko komedijo. Seveda vem, da vedno merijo na koncu avtoceste pri Radovljici, tam, kjer se avtocesta zoža v navadno hitro cesto, in je omejitev 80 km/h. Zato sem vedno previden. Ne da bi vozil na cager, ker potem ne bi nikamor prišel, ampak dovolj počasi, da se jim ne splača ustavit. Tokrat sem pa nekaj razlagal in pozabil ne samo na hitrost, ampak tudi na zoženje. Kasneje kot bi to storil v normalnih okoliščinah, sem močno zavrl, praktično na črto, tako da sem se k policajem pripeljal še celo nekoliko pod omejitvijo. Seveda mi je bilo takoj jasno, da bo pomahal z loparčkom

Približno 200 metrov za tablo, ki hitrost omejuje na 80 km/h sem imel v riti 138 km/h.

Da sem verjetno zabremzal samo trenutek potem, ko me je laser zaznal, seveda nič ne pomaga. Vsaj 200 metrov sem bil v težkem prekršku.

Povrhu vsega s seboj nisem imel vozniškega dovoljenja.

Policist me je karajoče gledal, odkimaval in mi razlagal, da mi toleranca 7 km/h bolj malo pomaga, saj sem še vedno prekoračil hitrost za 51 km/h, za kar mi je grozilo 9 kazenskih točk, najmanj 500 evrov kazni in še začasen odvzem vozniškega dovoljenja. Za takšno prekoračitev se mi zdi to kar primerna kazen, čeprav resnici na ljubo nisem ogrožal nikogar, razen policistov, ki sta skakala po avtocesti. Skušal sem razložit, da če odštejemo 7 km/h, je to samo 1 km/h nad 50 km/h, ampak me je uspešno zabil, da bi to lahko pomenilo tudi 145 km/h. Kar je teoretično še kako res, v praksi pa nisem šel hitreje kot 140 km/h po števcu, ker se mi enostavno ni ljubilo divjat. Bolj kot denar in kazenske točke me je skrbelo, kaj je z začasnim odvzemom dovoljenja. Brez avta ni jela.

Sicer pa, kako mislite, da je videti 26-letni skoraj na nulo obrit mulc, ki v Touaregu z blondinko na sosednjem zicu vozi 50 km/h čez omejitev. Vam povem, kako izgleda: kot jebeni idiot. K sreči me je policist vprašal, kje sem bil in sem mu lahko nedolžno zažgolel, da sem na Bledu delal reportažo o razstavi Dalijevih ilustracij. Bolj intelektualno ne bi mogel izpasti, kar je policista vidno omehčalo. Jaz sem ga pa tudi prav milo gledal in še res mi je bilo žal, ker sem se počutil kot nerazsodni divjak, ki preizkuša Touaregove zmogljivosti.

Kazenskih točk nimam.

Napihal sem 0,00.

Zato je policist popustil. Še zaradi vozniške mi ni težil.

Dobil sem 200 evrov (100, če plačam v 15 dneh) in 5 kazenskih pik, ki me še najmanj skrbijo.

Za konec, ko sem s tresočo roko podpisal kazen, me je še enkrat okaral, češ da ve, da imate dober avto, ampak da naj vseeno vozim počasneje in bolj previdno (kot da s starim Cliom ne bi pripeljal enako hitro). Seveda me je kregal pred žensko, da bo bolj zaleglo. In kaj naredi, baba frdamana?!?

»Kar povejte mu, gospod policist, kar dajte,« me je namočila! To je njen smisel za humor. Fant se je samo hahljal. Dvesto evrov sem ga obral, si je verjetno mislil, pa vse kar je mulc hotel je bilo, da bi babo čimprej odložil doma in se je znebil.

Je bil že čas, da me ustavijo, ker vedno vozim prehitro. Ampak policistov na naših cestah ni, če že, pa stojijo tam, kjer je to najmanj treba. OK, na koncu avtoceste vedno obstaja možnost naleta zaradi idiotov, ki vozijo 50 km/h čez omejitev … ampak po drugi strani sem ravno predvčerajšnjim gledal norca, ki me je na poti od Most proti Kamniku prehitel, čeprav sem vozil po ozki cesti 100 km/h, potem pa je z enako hitrostjo prehiteval še v naselju, kjer si ne upam vozit hitreje kot 50 km/h. Bilo je ponoči. Ta tepec bi lahko z nekaj smole pobil celo četico veseljakov, ki bi na cesto krenili z leve strani, ker tam pač ne pričakuješ, da se bo našel manijak, ki pelje po levi strani ceste skozi naselje 120 km/h.

Seveda v tisti vasi divja samo vsak trideseti, medtem ko bi ostalim lahko pisali 100-evrske kazni, kar se seveda ne splača. Na koncu avtoceste, ki bi morala biti zgrajena že pred petimi leti, je pa enostavno. Pred menoj so dobili Italijana, za menoj je pripeljal Nemec. Kaj pa oni vedo, da je konec avtoceste! No, jaz sem zadovoljen, da pri nas še obstajajo policisti, ki premorejo lastno presojo in ki nekomu na frisu vidijo, da mu je žal in da običajno v ozko grlo ne pridivja kot kreten. Pa saj je verjetno videl, da sem na polno bremzal, čeprav 200 metrov prepozno.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori Hana 8. 9. 2009 at 7:47

  Za nekaj časa si porabil svojo zalogo sreče. Pazi zdaj kakšen teden. 😉

 • Odgovori Dinozaver 8. 9. 2009 at 9:38

  Od ponosa, ki te navdaja, gotovo kar kipiš. Zdaj imaš tudi formalno vse atribute dobrega slovenskega voznika. Pričakujem, da kazni ne boš plačal, kot se za pravega dedca spodobi. 😉

 • Odgovori Thor 8. 9. 2009 at 10:15

  Meni je vedno prav prišlo, da sem se bril po glavi, predvsem zaradi športa. Totalno pa je podrugi strani morilo, da sem bil na cesti takoj tarča, čim me je policist na obvoznici ali pa AC začel prehitevat in me je pogledal.. Pa smo šli skozi celo proceduro. Nadvse pripravno obrito glavo sem opustil. Se pa soočam s popolnoma novimi vprašanji..
  “Je to vaš avto?”, ne, tamle za vogalom sem ga ravnokar pajsnil in grem proti meji. Ok, mogoče zgledam mlajši, kot sem, mogoče je problem, ker se že 15 let ne ločim od uhana v ušesu. Pa kaj to pomeni, da ne smem vozit boljšega avtomobila? Da nimam nikoli prometne s seboj je pač problem, ker je v avtu nočem puščat, na motorju se mi jo zdi pa bolno imet v denarnici, če se vmes draga vozi z avtom.. Vsekakor se mi zdi bolano, da pri tem, da ima vsak tretji, na C.Ronalda postrižen 18 letni mulo tako ali drugačno novo Bemfo, težijo 30 letnih povprečnežem v Toyotah… Naj mulo raje izkaže kako je do avta prišel.

 • Odgovori Rado 8. 9. 2009 at 10:43

  Tega policista bi hotel imeti v komerciali!

  Pripravil te je do tega, da si mu plačal 100 evrov pri čemer si mu še hvaležen.

  To je pravi komercialist!

 • Odgovori Thor 8. 9. 2009 at 11:05

  Lahko na to gledaš tako. Lahko pa rečemo, da mu je dal 80% popust.. A bi imel takega komercialista?

 • Odgovori Rado 8. 9. 2009 at 11:14

  Seveda Thor,

  zadovoljna stranka se vedno vrača. 🙂
  Če bi mu zaračunal na polno, potem bi Chefe prihodnjič prekleto pazil! In dotoki v prazen proračun bi usahnili

 • Odgovori BorutV 8. 9. 2009 at 11:37

  Ista zgodba, na istem mestu. V nedeljo dopoldne. Hitrost 117km/h. Kazen prijazno znižana na 50€, nič točk. Še pihat mi ni bilo treba. Najbrž zato, ker imam lase in boljši avto. 😉

 • Odgovori chef 8. 9. 2009 at 13:39

  @Dinozaver: Verjetno bom pozabil 🙂

  @Thor: Jaz se v Touaregu tako slabo počutim… ta avto mi prav ne paše, se mi zdi.

  @Rado: Ta je res dobra, hehe.

  @BorutV: Verjetno tam res kar vsem znižajo. Tako smo še veseli, sicer bi se pa razburjali, ker merijo na tako trapastem mestu.

 • Odgovori Matej 8. 9. 2009 at 13:45

  Ne morm verjet temu kar je napisano v postu. Zakaj za hudirja sploh plačujemo te kiflce, če pa mulcu s fotrovim avtom, ki ima težko nogo na gasu dajo komej jebenih 100 za plačat. Sej si sam napisal da si ga samo žalostno gledal in se te je že usmilu.

  Pa to ni res no! Takšen voznik se naj skida dol s ceste in to je možno samo če mu nabijejo ene 1000€ kazni pa odvzem za eno leto …

  Hej avtor – ti pa si raje nalij čistega vina in priznaj, da se iz tehleh 100 komadov nisi naučil prav nič in boš še naprej divjal ko zmešan. Izučilo te bo samo to, ko ga bo enkrat nekam resno poknal in boš pristal na intenzivni pa u zaporu. Seveda ti pa tega najmanj želim.

 • Odgovori chef 8. 9. 2009 at 14:03

  Važno, da mi je služben avto, s katerim sem šel službeno na Bled, posodil fotr 😆

  Je težko gledat tiste, ki se vozijo z dragim avtom, anede 😉

 • Odgovori hxc 8. 9. 2009 at 14:22

  CHef: Padel si na standardni kasirni točki, dobrodošel v klubu. Sicer moraš biti res nezbran da se ti to zgodi, ker je to redna točka za polnjenje slovenskega državnega proračuna, pa vendar. Se tudi strinjam da objektivnega vzroka za nadzor hitrosti na določenem odseku ni. Tuareg pa spet ni tako drag, ali dober. 🙂 pač krava.

 • Odgovori chef 8. 9. 2009 at 14:24

  Jasno, da je krava, ampak to ljudi kot je Matej ali sosedi, kjer sem parkiral, ne odvrača od kretenskih komentarjev. Kar se mene tiče, bi se raje peljal v Golfu, še raje pa v nečem, kar ni VW 🙂

 • Odgovori darjeeling 8. 9. 2009 at 14:26

  že dolgo berem tale blog in mislim, da si eden redkih ljudi, ki zna ločit med različne sorte svinjarijami. tako da sem vesela, da se je takole končalo, ne glede na karkoli 🙂

 • Odgovori Matej 8. 9. 2009 at 15:35

  citiram avotja mulčka chefa: Je težko gledat tiste, ki se vozijo z dragim avtom, anede 😉

  Ha ha ha dej ne se hohštaplarja delat s tem mal večjim pasatom pa si potegni prst z riti. Vsak malo večji kmet si že danes lahko privošč to železnino.

 • Odgovori kruhinmleko 8. 9. 2009 at 17:14

  @ Matej, si sploh bral ta blog kdaj prej al si zdej prvič kle? Mislim da je celo omenil da je službeni avto, tako, da edini kmet ki kle izpade si ti..

  konec koncev, kako vezo pa ima, če ima “malo večjega pasata” ?

 • Odgovori dr. onyx 8. 9. 2009 at 19:25

  Tole z kaznimi in popusti se mi pa zdi, da je pri nas prešlo vse razumne meje in vsi samo še nekaj barantajo, kot bi bili kakšni Arabci! Kmalu se bodo policaji počutili užaljene, če se ne boš za višino kazni z njimi pol ure “prepiral”. To po moje ni način, saj policija ni banka, ki ti daje popuste za gotovino ali plačilo na več čekov.

  Sem pa kar malo ponosen sam nase, da v SLO nisem še niti enkrat plačal kazni! Še celo za napačno parkiranje ne. Če kdo potrebuje inštruktorja varne vožnje, ve kje me lahko dobi. Prvim petim dam 50% popusta takoj, preostalih 50 % pa po opravljenih urah. Če se zaletimo, gre pivo na moj račun.

 • Odgovori shemuffin 8. 9. 2009 at 21:00

  hej! sorry, vem da je off topic, ampak me zanima ali je razstava bila vredna ogleda. ni se mi tri ure za vozit, če obstaja opcija, da bom potem razočarana:) pa še na kak laser naleteim, pa smo tam, hehe 😉

 • Odgovori pijanec 9. 9. 2009 at 1:19

  @Matej: kaj je s tabo? Vse kar je policaj storil, je to, da je Chefu odštel 1 km/h !!! Hitrost muhe na tvoji mizi.

  Me pa zanima legalnost merjenja na tistem mestu? Je tam kje mogoče znak KONEC avtoceste? Ker če tega znaka ni, je vsaka izrečena kazen tam zakonsko sporna (110. člen ne dopušča ustavljanja na avtocesti).

 • Odgovori Primož 9. 9. 2009 at 9:14

  Pri nas so kazni tako nerazumno visoke, da malo gledanja skozi prste ne škodi.
  Kolega je v Nemčiji ustavila provida, ker je na “umweltschutz” delu autobahna, kjer je omejitev 100, pičil precej več. Kplicaj mu je naračunal “sechsundreizig euro bitte” in kolega, ne prav podkovan v nemščini in vajen naših cifer, mu je ponudil 70, misleč da je hotel 63. Pa še prav poceni se mu je zdelo 🙂

  Pravi inkasanti se skrivajo na kakih lokalnih cestah konec naselja, ko je levo in desno polje, tablo so pa postavili “malo dlje”. za 67 na uro fašeš 250 eur in tri pike. In ker si o prekršku obveščen s slikico, na kateri se vidita tako registrska kot zadovoljni šofer, še barantat nimaš kaj.

 • Odgovori Vizo 9. 9. 2009 at 9:41

  Chefe, čaki, da te na nemški avtocesti ustavijo njihovi. Ker voziš 140 km/h s kamperjem. In pol ti nič ne morjo (ker ni omejitev) in ti težijo, ker kolega zadi spi. Neprecenljivo 🙂

 • Odgovori chef 9. 9. 2009 at 9:48

  @shemuffin: Za moje pojme ena od boljših razstav v Sloveniji zadnjih nekaj let. Jaz bi prišel tudi iz Murske Sobote.

  @pijanec: Po mojem je znak za konec AC, ker je od tam naprej potem hitra cesta.

  @Primož: Umwelt cone so pa res neverjetna traparija.

  @Vizo: In potem ti mene zajebavaš, ker z moškim hodim na dopust z avtodomom, haha.

 • Odgovori Borut 9. 9. 2009 at 11:17

  Tisto z Bibo je bilo duhovito in iskreno. Tudi sam imam podoben primer doma.

 • Odgovori pijanec 9. 9. 2009 at 15:05

  Saj tudi v Avstriji imajo nizke kazni, prilagojene razmeram. Kolega so ustavili na avtocesti pri Dunaju, kjer je vozil malo nad 180 v coni 130. Kazen? 30 evrov.

  V Sloveniji so problem skrajneži tipa “Matej”, kjer ne ločijo med nevarnostjo na cesti, grajeni za visoke hitrosti, in nevarnostjo na cesti skozi naselje.

 • Odgovori dusank 9. 9. 2009 at 23:27

  Drugič poizkusi še tole, če pali:
  Biba al pa kera kol bo že sedela zraven, naj skloni glavo ke na šaltkebel (khm, khm…) in naj dvigne glavo šele tik predno se ustaviš pred policajem.
  Zdej pa odvisn od policaja, kazen je lahko zanemarljivo nična ali pa enormna, če je foušija zraven.
  😛

 • Odgovori Maj 10. 9. 2009 at 4:36

  Jaz grem zadnjič ponoči domov in kar na lepem me v domači vasi začne nekdo hitro dohitevati in ko se mi skoraj zaleti v rit začnejo utripati modre luči.

  Rečem si, sedaj sem ga pa najebal, ker brezveze me pa verjetno niso lovili.

  Ustavim praktično pred domačo hišo in mi da pihat. Napiham 0,00 in lepo reče srečno pot in gre.

  Kaj takega se mi pa res še ni zgodilo.
  V naši vasi policajev še v življenju nisem videl ustavljat potem pa to.

  Škoda, ker ne delajo tega večkrat, ker sosed še ni prišel nenabasan zvečer domov;)

 • Odgovori chef 10. 9. 2009 at 7:12

  @Pijanec: Kaj pa vem… jaz poznam nekoga, ki je dobil od Avstrijcev po pošti celo poziv, naj jim prinese vozniško dovoljenje. Mislim, da so mu nameravali prepovedat vožnjo po Avstriji. Pisalo je, da so ugotovili, da je psihični bolnik. Se mi pa zdi, da so ga namerili v mestu, ne na avtocesti:

  @dušan: Jasno, da bi bil fouš, saj veš kakšna je!

  @Maj: Bohve kako si vozil 🙂 Jaz sem moral tudi enkrat pihat. Čez Škofljico sem se peljal 40 km/h. Zadaj nikogar, pa sem nekaj iskal po predalčku in mečkal. Menda sem izgledal kot pijanec, ker vsak normalen vozi čez Škofljico vsaj 60 km/h, čeprav bi morala biti omejitev tam najmanj 70 km/h.

 • Odgovori blitz 10. 9. 2009 at 8:22

  chef, to se ti lahko zugodi tudi v Nemčiji, primer slovenca, ki je dobil poziv, da naj za en mesec deponira pri njih vozniško, poznam iz prve roke. Seveda pa to velja le, če te policija ustavi na mestu prekrška in te popiše, ker te potem lahko kontaktira direktno. Če te zgolj slikajo z avtomatskim radarjem, pa ne boš dobil nič, ker ni sporazuma med Slovenijo in Avstrijo/Nemčijo in na tem področju države ne izmenjujejo podatkov o voznikih in avtomobilih. Pa problem ni samo v sporazumu, ampak tudi v tem, da radarji ne znajo “brati” tablic vseh evropskih držav. Francoskih tablic menda ne more prebrati noben “nefrancoski” radar.

  Drugače so pa višine kazni povsem primerljive – v Nemčiji je meja prekoračitve 30km/h (tudi na AC) tista, pri kateri postanejo kazni veliko bolj drastične, vključno z možnostjo odvzema vozniške za 1 mesec, pri ponovnem prekršku pa se čas odvzema hitro veča. Milejše kazni, ki jih omenjajo nekateri komentatorji zgoraj, so pa prav lahko posledice tega, da so nemški policaji praviloma prizanesljivejši do tujcev – izkusil na lastni koži in koži kar nekaj znancev.

 • Odgovori chef 10. 9. 2009 at 13:58

  Kako je bilo točno res ne vem.

  Je pa tole popuščanje turistom verjetno samo koristno. Meni so v Düsseldorfu, kjer sem cel dan narobe parkiral (še zdaj ne razumem,zakaj) pustili samo prijazno obvestilo, da me za prvič samo opozarjajo in naj se v izogib naslednjim prekrškom pozanimam o parkirnem režimu na tisti in oni spletni strani.

  Hočeš povedat, da lahko v Avstriji podim kolikor hočem, pa mi z radarjem nič ne morejo? Neverjetno.

 • Odgovori Biba 10. 9. 2009 at 14:03

  Ja, dosedaj pač nisi. Podil… 😆

 • Odgovori blitz 10. 9. 2009 at 14:12

  chef, ja, točno to trdim. Ampak itak ni problem, jaz recimo poznam vse fiksne radarje na turski avtocesti.

  Problem pa boš imel, če te pofotkajo z mobilnim radarjem in te ustavijo, kar pa v Avstriji ni zelo verjetno. Ne vem pa, kakšni so avstrijski policaji do tujcev, izkušnje imam samo z nemškimi.

  Zanimivo bi bi bilo vedeti, kako se naši policaji vedejo do turistov. Znanec s Tirolske je tako pri Kopru plača kazen, ker v avtu ni imel rezervnih žarnic, ki so itak spet neka lokalna slovenska pogruntavščina, za katero mi ni jasno, čemu bi naj koristila.

  Vsekakor bi pa lahko prodal idejo Križaniču, kako s turisti napolniti proračun. 😉

 • Odgovori chef 10. 9. 2009 at 15:07

  @Blitz: Najbojlši je tisti radar za ne vem katerim tunelom že – nameščen je takoj za tunelom, a kakšnih 100 metrov pred tablo za konec prepovedi. Za Avstrijce sem prepričan, da so še bolj zarukan narod od Slovencev.

  Tirolec je dobro fasal, ja. Meni je enkrat en policaj meril pritisk v rezervni gumi. Si moreš mislit? Medtem ko se danes pol novih avtomobilov vozi s tisto ozko rezervno gumico, gre on meni merit pritisk. Pravilo o žarnicah je pa sploh kretensko, ker avtomobili so danes narejeni tako, da moraš za menjavo žarnice skoraj nujno na servis.

  Sicer pa – kako s turisti polnit proračun, je pogruntal že Žerjav, pa so nas potem na pranger navezali, tako kot že pred tem Avstrijce.

 • Odgovori Maj 10. 9. 2009 at 15:20

  Ko sem vozil sem videl en avto, ki gre nasproti ampak tudi slučajno nisem vedel, da je policaj.

  Policaji pa kolikor so pametni so verjetno mislili, da sem se jih zaradi nečesa ustrašil in na hitro zavil v vas, da bi se jih izognil in so šli potem za mano, ker jim je bilo verjetno sumljivo, da nekdo nenadoma zavije v neko vas bogu za hrbtom.

  Ko je šel sem rekel, da sem bil prepričan, da me ne lovijo kar zaman in je rekel, da je pač taka ura;)
  Čeprav ob enajstih zvečer še v življenju nisem šel pijan domov(če sem že šel, sem šel tam po tretji ali pa še kasneje).
  Sicer pa če bi vedel, da bom pihal bi spil vsaj eno pivo, da bi za drugič vedel ali bi šla dva še skozi ali ne.

 • Odgovori blitz 10. 9. 2009 at 16:11

  chef, katerega misliš? v katero smer? Proti Salzburgu ali Ljubljani? Nisem siguren, da gre za radar – obtunelski radarji so običajno nameščeni pred tunelom in ne za njim. Eden takih mi je nekoč pomežiknil, ko sem zamišljen s 130 priletel v tunel – odtod vem, da ne pošiljajo listkov v Slovenijo.

  Glede kazni – problem vinjet je, da tudi vsi turisti vedo zanje, za žarnice se jim pa ne sanja. Pa še doskriminornosti nam ne bi mogli očitat, haha

 • Odgovori Antisa Korljan 10. 9. 2009 at 18:32

  Na Dolgem mostu, na začetku Tržaške v smeri LJ, so mi zaradi 66 (namesto 50) kmh dali 250 EUR pa 3 pike. V redu. Ampak pol leta kasneje je tam brez kakršnihkoli sprememb na cesti omejitev 70 kmh. Ne v redu. Banda.

 • Odgovori pijanec 10. 9. 2009 at 19:57

  V tujini lahko brez problema prekoračiš radarje. Slovenija nima z nikomer sklenjenega sporazuma. Tako kot lahko tujci v Sloveniji divjajo kolikor hočejo – od tod tudi visoke številke ulovljenih kršiteljev naših stacionarnih radarjev.

  @blitz: da prideš v Nemčiji do iste kazni kot pri nas za 30+ km/h prekoračenih v naselju, moraš tam peljat 70+ km/h v naselju. Pravzaprav nihče drug v Evropi nima kazni narejenih tako, da dosežeš maksimalno kazen že pri 31 prekoračenih.

  Sicer pa Avstrijci najraje stacionarne radarje nastavljajo v niše v tunelih. Pa seveda obvezno ob vsakem gradbišču na avtocesti.

 • Odgovori pijanec 10. 9. 2009 at 20:03

  Jaz imam izkušnje z avstrijsko policijo. Enkrat ni bila vinjeta nalepljena (pač smo jo potem hoteli še enkrat uporabit), pa jo je policaj preprosto vzel in jo sam nalepil.

  Drugič so me ustavili in nisem imel nobenega identifikacijskega dokumenta (pri nas je kazen 400 evrov, v Avstriji 30), pa mi je avstrijska policija rekla, naj drugič ne pozabim. V glavnem, nobenih pripomb.

  Naša policija pa v Evropi velja za izredno skrajno in neprijazno do tujcev.

 • Odgovori Antisa Korljan 10. 9. 2009 at 20:06

  Mimogrede, mi kdo zna pojasnit smisel tega, da je treba imeti vozniško dovoljenje pri sebi? A stvari niso preverljive online? Si mislim vsaj, da bi morale biti, no.

 • Odgovori chef 10. 9. 2009 at 20:18

  Tunelov si nikakor ne morem zapomniti po imenih. Je pa v smeri SLovenije.

  Mi je pa neverjetno, da v EU niso sposobni poiskat drugega prekrškarja iz držav EU. To je vendar smešno.

  Kazen 400 EUR če enostavno pozabiš vozniško, je res nora. K sreči niti slovenski policaji večinoma niso dovolj nori, da bi to zaračunali.

 • Odgovori blitz 10. 9. 2009 at 20:43

  pijanec, razlika v kaznih med SI in DE je predvsem za prehitro vožnjo v naseljih, kjer je Slovenija res draga, pri drugih prekrških pa so kazni primerljive.

  Ampak upoštevati moramo, da je v Sloveniji veliko več nesreč, zelo pogosto tudi v naseljih. In če ne gre zlepa, država poskuša zgrda.

  Jaz s kaznimi nimam težav, ker ima vsak možnost voziti po predpisih.

  chef, res mi ni jasno, katerega misliš. Prav odlično poznam to cesto in vsaj 30x sem jo prevozil z nemškimi tablicami (z Nemci pa Avstrija ima sklenjeno pogodbo), pa me nikoli niso zacolnali.

  Glede prekrškarjev – ne vem, kako delujejo tile radarji, ampak očitno ne gre za navadno fotografijo, zato ne morejo prebrati tablic.

 • Odgovori pijanec 11. 9. 2009 at 1:02

  chef, jaz nisem imel ne osebne in ne potnega lista. V EU pa to rabiš VEDNO pri sebi. In da, naša policija je celo tako nora, da to kazen zaračuna (spomni se afere z Islandci na dopustu v Sloveniji, ki so pasoše pustili v hotelu – vsak je dobil 400 evrov kazni). To je isto kot da bi šel poleti kaznovat tujce po plažah, ker so osebne dokumente pustili v hotelu.

  Ne gre se za to, da ni možno poiskati prekrškarja. Gre se za zaščito podatkov svojih državljanov, saj imajo države v svojih zakonih/ustavah povečini zapisano, da teh podatkov tujcem ne izdajajo.

 • Odgovori pijanec 11. 9. 2009 at 1:04

  Jaz s kaznimi nimam težav, ker ima vsak možnost voziti po predpisih.

  To seveda drži, vendar so velikokrat omejitve postavljeno docela neživljenjsko in se jih preprosto ne da držati, ker se sam sebi zdiš neumen. Tega je sicer zelo malo na zahodu Evrope, precej pa na Balkanu in na Vzhodu Evrope.

 • Odgovori Anonimno 11. 9. 2009 at 1:16

  pijanec, razlika v kaznih med SI in DE je predvsem za prehitro vožnjo v naseljih, kjer je Slovenija res draga, pri drugih prekrških pa so kazni primerljive.

  To je res. Vendar je ravno najlažje prevozit omejitev v naselju. Na polovici cest v Sloveniji, ki so znotraj omejitve 90, ni šans da dosežeš to hitrost. Na avtocesti je enako … veliko malih avtomobilov, ki se jim števec ustavi že pri 150 km/h. Zato tu ravno neke visoke kazni nimajo smisla.

 • Odgovori laufar 21. 9. 2009 at 19:59

  A vidiš, napaka! Če bi mene poklical za na pir, pa ne bi 0,00 napihal!

 • Odgovori PiiiiP 25. 9. 2009 at 13:14

  Lani ali predlani je bilo govora, da bo do 2013 ali nekaj takega uvedeno izterjevanje prekrškov iz drugih držav EU.

 • Odgovori Nergač » Komanda je komanda 1. 7. 2010 at 7:31

  […] in seveda grešimo še naprej, enkrat na pet let pa pač plačam malo večjo vsoto kot kakšen športni dodatek za hitro vožnjo. To je vendar […]

 • Komentiraj