Adria OnAir: Zabavajte se visoko nad oblaki

Ponavadi na letalu počnem kaj pametnejšega, tokrat pa sem računalnik pustil doma. Lahko bi bral, a se ob pogovorih žensk za menoj lahko osredotočal kvečjemu na misli o samomoru. Na telefonu mi je uspelo izbrisati vso muziko, tako da ni šlo drugače, kot da sem poslušal najbolj abotne domislice ljudi tiste vrste, ki izven visoke sezone potujejo v Hurgado. Lisica se je zavarovala s slušalkami, mene pa so skoraj spravile ob pamet, tako da sem se v navalu obupa priklopil na portal Adria OnAir.

Adria OnAir: neuporabne in nezabavne vsebine

Nisem pričakoval veliko, dobil pa sem … še manj. Tako piše na internetu: »Vsem, ki potujejo na naših letalih, je na voljo portal Adria OnAir Entertainment – nova storitev, ki smo jo uvedli, da bi potnikom popestrili potovalno izkušnjo. Gre za množico uporabnih in zabavnih vsebin, urejenih v posamezne sklope, med katerimi lahko bralci izbirajo visoko nad oblaki.«

Ta grede portal ni deloval, videl sem le dolgočasne članke v slogu »pet znamenitosti, ki jih morate videti v tem in tem mestu, kamor leti Adria Airways«, igrice in par revij. Glasbe seveda ne. Filmov tudi ne. Na vašem pametnem telefonu imate verjetno naloženih več vsebin. Da bi Adria Airways orala ledino z brezplačno povezavo z internetom, seveda tudi ne gre pričakovati.

Drugi poskus

Adria OnAir Flight InfoNazaj grede sem poskusil še enkrat. Tokrat je povezava delovala – ne pa tudi potnici za menoj. Na pomoč je poklicala stevardeso, ki je predlagala, da povezavo prekine in še enkrat vzpostavi, sicer pa da ne ve kako in kaj, ker sama tega ne uporablja, niti če leti zasebno. Seveda ne. Saj ni neumna.

Adria OnAir je namreč najbolj beden portal v zgodovini komercialnega letenja.

Potrdilo se je kar sem sumil že tja grede: da so informacije o letu popolnoma ne-informativne. Ponavadi v 21. stoletju letalski prevozniki prikazujejo trenutno lokacijo, nadmorsko višino in hitrost, nekateri tudi posnetke dogajanja pred in pod letalom. Ne Adria Airways. Na letu Hurgada–Ljubljana sem izvedel, da pravzaprav letim v Skopje.

Flappy Bird

Prelistate lahko tudi različne revije. Štiri revije – dve v slovenščini in dve v nemščini. To je vse.

Adria OnAir - magazines

Preverite lahko tudi ponudbo v Skyshopu – isto vsebino najdete tudi v papirnati brošuri –, jaz pa sem se pozabaval z igricami. Najbolj všeč mi je bil Flappy Bird. Berem,da so ga predstavili v tem stoletju, a se boste morali strinjati, da je videti kot nekaj iz leta 1996 ali še prej.

Flyppy BirdFlappy Bird - OnAirGame Over

Vzdržal sem nekaj minut, pa še to predvsem zato, ker me pošastno slabe stvari na nek perverzen način zabavajo. Čeprav nisem popolnoma nesposoben, sem dosegel najboljši rezultat 6. To pomeni, da sem v enem kosu letel morda deset sekund skupaj.

čez teden dni … Bombardier spet na tleh

Mimogrede … danes je predčasno obrnilo tudi letalo z Borutom Pahorjem na krovu. Očitno isto letalo in podoben vzrok – indikacija dima v letalu. Bog se jih usmili!

Prejšnja objava Naslednja objava

7 komentarjev

 • Odgovori filmoljub 2. 12. 2018 at 18:21

  Borat je videti, kot bi razmišljal o stanju v državi ali pa o svoji PR podobi. No ja, morda je pa le razočaran nad novo porjavitveno kremo.

 • Odgovori Zmrda 2. 12. 2018 at 20:12

  Hahaha…Flappy bird, pogooglaj kaj je to. Oz.igra ni tako stara ampak te tako spravi ob zivce, da ne mores nehat igrat. Postala je tak hit, da ustvarjalec ni mogel zdrzati pritiska slave in baje 50k eur/dan in jo je izbrisal iz app stora, potem so rabljeni telefoni z ze nalozeno igro stali kaj vem, 100e vec kot bi sicer

 • Odgovori Matej Zalar 2. 12. 2018 at 21:00

  @Filmoljub: No, saj Adria Airways lepo ponazarja stanje v državi. Tudi AA je videti fajn, navsezadnje namreč skoraj vedno prideš na cilj. Sicer je drago in tudi izkušnja je pogosto slaba, a tudi z Adrio so mnogi čisto zadovoljni, češ da se isto dogaja tudi v drugih letalskih družbah. Domačini se tolažijo, tujci pa tudi ne bodo zmerjali, če jih povprašamo kako je. Tako da, seveda, predsednik se lahko upravičeno drži za glavo, ko leti v ekonomskem razredu.

  @Zmrda: Potrošniki. Nihče ne more biti bolj nor.

 • Odgovori Vizo 3. 12. 2018 at 8:59

  Ena fenica? Borči, edina je!

 • Odgovori Matej Zalar 3. 12. 2018 at 9:29

  Po pravici povedano … ne vem če ne bi v takih razmerah tudi jaz izkoristil priložnosti za fototermin 😆
  A ti veš, da je delavce, ki rijejo pod predsedniško palačo, zadnjič povabil na topel čaj 😆

 • Odgovori Danijel 3. 12. 2018 at 17:55

  Popotniki običajno polnijo internet s sončnimi zahodi, selfiji z jezikom med zobmi, inspiracijskimi slogani… gotovo si imel le neizmerno smolo?

 • Odgovori phoenix-slo 3. 12. 2018 at 18:07

  Mogoče imajo trenutno samo “trial” verzijo tega multi-medijskega centra 😀

 • Komentiraj