Animal Planet sredi Ljubljane

V ljubljanski živalski vrt sem svojčas hodil redno, enkrat sem celo kupil letno vstopnico, zdaj pa vidim, da so od zadnjega obiska minila tri leta. Pa še takrat sem bil službeno. Odtlej sem živali vedno gledal z druge strani ograje. Še vedno, tudi po prenovi kletke, se z Rožnika vidi risa, po novem in z nekaj muje tudi medveda. Tokrat smo šli brez fotoaparata, za kar mi je bilo potem žal. Živali so bile namreč kar razpoložene. Počakala sva na sprinta gepardov, kar je kratkotrajna, a atraktivna animacija. Tigra je morda skoraj lažje videti v naravi, a ima v Ljubljani po novem še boljšo ogrado, leoparda pa še vedno poležavata v precej nedostojni kletki, vsem na očeh.

01_img_20161029_115429

Pippa se je vedla kar vljudno. Mačke vseh vrst in velikosti ji gredo pač na živce, zato pa je bila izredno navdušena nad volkom in, zanimiv, nad kapibarami. Kot ljubiteljica Boljkiniih del je rada pozirala zraven slona.

02_boljka

Jaz pa z opicami.

Sova je dremala …

04_img_20161029_121049

Bolj kot hranjenje morskih levov in gepardov pa naju je navdušilo kosilo kače neznane vrste, ki so ji postregli z verjetno komaj rojenimi glodalci. V živo je videti precej bolj ostudno kot na televiziji, tako da je Lisica mimoidočemu otroku naložila, da gre za gumijaste bonbone (ki migajo s svojimi rožnatimi nogicami).

Prejšnja objava Naslednja objava

3 komentarji

 • Odgovori Sabina 31. 10. 2016 at 21:24

  Pa je res… animal planet…
  Ujel krasne fotografije. Ampak sova… faca;)

 • Odgovori Seamus 31. 10. 2016 at 21:49

  Lohk bi vsaj mal počakal, da zrastejo in bi jih morala lovit, ne pa da jih poka ko Američan kokice.

 • Odgovori Matej Zalar 2. 11. 2016 at 17:28

  Meni deluje kot bitje, ki ni sposobno ujeti bitja, starejšega od par ur.

 • Komentiraj