Grožnje? Attention whores? Ali pičke?

Pred kakima dvema letoma mi je nek teleban po telefonu grozil, da bo, citiram približno: »mi glavo odšraufou; me zmlel v prah; mi razbil gobec«. Ne. ker bi se ga bal, ampak zato, ker je bil vpleten še nekdo, sem to prijavil na policijo kot nadlegovanje po telefonu in grožnje. Zdelo se mi je precej normalno, da bodo cepca vsaj poklicali in mu razložili, naj se vendar ne zajebava in se začne obnašati kot kultiviran človek. Več kot tega niti ne bi pričakoval.

Grožnje državljanom

Kriminalist mi je razložil, da to ni direktna grožnja s smrtjo in da zato ne morejo ukrepati. Moral bi mi zagroziti na primer z besedami: »ubil te bom; ustrelil te bom; razsekal te bom na koščke.« Bržkone je kaj takega tudi omenjal, a si točnih besed nisem zapomnil, zato sem se lepo zahvalil in kriminalista vprašal, kako naj reagiram, če res pride do napada. Namreč, meni bi bilo dovolj neprijetno tudi, če bi mi zlomil nos. Odgovoril mi je, da je v samoobrambi dovoljeno marsikaj. Vprašal sem, če to pomeni, da lahko napadeni napadalcu v samoobrambi z železno palico, ki jo ima slučajno pri sebi, razbije lobanjo, in je odgovoril, da je to pač samoobramba.1 Toliko, da boste vedeli!

Zato me zadnje dni presenečajo dogodki v zvezi z Jelinčičem in nekim poslancem Slapnikom, za katerega slišim prvič. V slovenskem žurnalističnem slogu so mediji z vsemi štirimi pograbili priložnost za novo afero, ki je v resnici le nepomemben verbalni konflikt med slabo vzgojenima poslancema. Podobne grožnje lahko na ulici slišimo vsak dan. Nekako v smislu: »Ubil te bom, prekleta pička hudičeva, boš ti mene jebal?« Pravi tough guy bo seveda odgovoril: »No, daj! Daj me, pizatimaterina klošarska, ubij me, gnoj smrdljivi.« Potem načeloma oba ugotovita, da je vse skupaj brezveze, zapustita kraj konflikta in vsak svojim kolegom razlagata, kaj vse bi tistemu kretenu polomila.

Grožnje poslancem

Poslanec Slapnik, že s fotografij je jasno, da je bolj prestrašene sorte, je Jelinčičevo grožnjo vzel tako resno, da so morali parlament obiskati kriminalisti, proti Jelinčiču pa je tudi vložil kazensko ovadbo. Tisto, za kar jaz recimo nisem imel niti časa niti živcev niti želje, da bi državne institucije izgubljale čas zaradi smešnih, nepomembnih groženj. Poslanec to naredi brez kančka slabe vesti. Ob tem se sprašujem, ali je mogoče, da je Slapnik res taka pička, da se je Jelinčičeve afektirane grožnje, ki to sploh ni, res ustrašil, ali, kar je še huje, samo išče medijsko pozornost.

Višek je, da Slapnik zahteva policijsko varovanje in celo fantazira, da policija že pripravlja načrt varovanja zanj in za njegovo družino. Če bo do tega tudi v resnici prišlo, bom do te države in do policije izgubil še zadnji kanček spoštovanja. Medtem ko mene odpravijo v petih minutah, morda zato, ker se jim ne ljubi, je poslanec DZ in član stranke Zares očitno nekaj več. To pa je zaskrbljujoče, sploh zato, ker, kot mi je razlagal kriminalist, sploh ni prišlo do neposredne grožnje s smrtjo.

Kaj je Jelinčič izjavil?

»Boš po pički dobil, boš imel hvala enako.«

Saj Slapnik sploh nima pičke! In kako bo dobil? S čim bo dobil? Izjava je tako zelo nedorečena, da je lahko kvečjemu smešna, policijsko varovanje pa lahko zaradi tega zahteva samo popoln bedak. Da mu te neumnosti njegova stranka ne prepreči, je enako zaskrbljujoče.

Grožnje novinarjem

Vse skupaj je podobno smešno kot incident na neko Jankovićeve zabave, ko je novinarju Financ Elikanu grozil Jure Janković. Zaradi enega stavka, resda izrečenega kot neposredni ukaz za umor, se je novinar, kaj, posral od strahu? Kaj je pa mislil, da je? Da je zaradi nekaj provokativnih vprašanj vreden umora? Seveda se novinar ni ustrašil, ampak je samo zganjal cirkus, malo je namočil Jankovića in sinove, stare mame pa tem provokacijam nasedajo in razlagajo, da so Jankovići sami morilci.

Kam je šel ta svet! Meni je bilo nerodno, da sem takrat sploh kradel čas policistom, ti posrani bedaki se pa tresejo za vsak drekec pekec in to celo z velikim veseljem objavljajo v medijih.

Bolj kot neolikane poslance preziram samo še sralce tipa Slapnik.

 1. Seveda sploh nočem vedet, kako potem te zadeve razrešujejo naša sodišča. []
Prejšnja objava Naslednja objava

19 komentarjev

 • Odgovori loli 9. 3. 2011 at 19:35

  Župan je Albanca s kriminalno in nasilniško preteklostjo, ki je dobil “ukaz” od Jureta, dal izgnati iz Slovenije. Edini razlog – relativizirati grožnjo.

  Bi rad tebe videl kako bi reagiral, če jokaš že zaradi groženj po telefonu.

 • Odgovori Tomaž 9. 3. 2011 at 19:36

  oba sva letnik 83, sedaj pa še reci da si rojen oktobra pa bom zahteval DNK test, če sva slučajno ob rojstvu ločena dvojčka 😀 . Vidim, da si eden redkih v tej bananarepubliki, ki še kaj razmišljajo/mo z svojo glavo. pa čeprav spustiš pod pas 😀

 • Odgovori NuckinFuts 9. 3. 2011 at 22:08

  “bom do te države in do policije izgubil še zadnji kanček spoštovanja”
  If any? ^^

 • Odgovori chef 9. 3. 2011 at 22:47

  @loli: Si ti tako zelo omejen ali samo ne znaš brat?

  @Tomaž: Junija.

  @bole: Seveda je mislil v prenesenem pomenu, heh. Če meni kdo reče, da jih bom dobil po pički, se lahko samo nasmehnem. Je pa res, da se čim prej odstranim.

 • Odgovori Whiskey 10. 3. 2011 at 7:19

  A ni bilo obratno? Jelinčič je tožil Slapnika zaradi groženj.

  Kar se Jankovićev tiče, je prepričanje po kar nekaj forumih tako, da so sposobni za dosego svojih ciljev tudi moriti.

 • Odgovori chef 10. 3. 2011 at 8:31

  Po forumih? Aleluja! Potem je ziher tako, če na forumih pravijo.

 • Odgovori koje3 10. 3. 2011 at 8:38

  Dejanje storjeno v silobranu ni kaznivo dejanje, ker je izključena protipravnost! Pomemben dejavnik pri silobranu je da mora biti obramba sorazmerna z napadom. V tvojem primeru (zlomljen nos – počena lobanja) bi šlo za prekoračeni silobran, kar pomeni da bi bil ti kazensko odgovoren, vendar kaznovan “mileje”…

  Kokr si pa že sam napisal, bolj ti je da ne veš kako se podobne zadeve razrešujejo na sodiščih :D.

 • Odgovori chef 10. 3. 2011 at 8:57

  OK, recimo.

  Z golimi rokami me napade 120-lilogramski silak tipa Ivan Grozni iz Beograda. Ker tehtam skoraj enkrat manj, se moram branit z orodjem, to pa je slučajno marela, ki jo imam pri roki. Upravičeno se bojim, da me bo kreten ubil in mu v sili iztaknem oko.

  Ali mogoče zakon predvideva, da se bom s takim modelom stepel na roke, hehe.

 • Odgovori koje3 10. 3. 2011 at 9:27

  hehehe seveda če bi bil napada stvaren oz. resničen in bi bil izveden s strani Ivana bi ti sodišče te okolnosti priznalo!

 • Odgovori smoger 10. 3. 2011 at 9:37

  @chef: Dejstvo je, da v Sloveniji obstajajo ljudje, ki jim nihče nič ne more. Poanta je le v izbiri pravega žulja.

  To kar sej zgodilo med Plamenitim in Slapom je pa nekaj tako pomebnega kot včerajšnji dogodek na POP TV-ju ko Raquel, sobarica don Joseja, ni pravilno zavihala odejo v sobi male Mercedes.

 • Odgovori chef 10. 3. 2011 at 10:31

  No, saj jaz govorim o stvarnem napadu, ne o popizditisu samo zato, ker je nekdo vreščal v telefon ali nakazoval, da me bo povozil s pick-upom 😆

 • Odgovori kalbo 10. 3. 2011 at 10:32

  Sam eno dejstvo. Če bi se jest pa moj sodelavec, ki se ne moreva ravno, spričkala in se obmetavala s takimi na delovnem mestu bi lepo fasala disciplinsko. Kaj se bo pa tem opicam zgodil…nič. Slaba je inteligenca Slapnika, da je padel na tipične provokacije Zmaga Plemenitega in se zdaj blamira z neumnostmi, ki jih počne.

 • Odgovori chef 10. 3. 2011 at 15:46

  Danes sem v Dnevniku prebral, da Jelinčič zahteva spremembo sedežnega reda, češ da se Slapnika boji. Mislim, kakšni idioti. Medtem pa novinarji pišejo blesave komentarje, kot recimo Jože Bonča na Siolu, ki se zgraža kot kakšna stara mama nad nevzgojenimi otroci.

  Totalna napaka. Povsem vseeno je, če si v parlamentu jebejo mater, problem je v tem, da zdaj o tem govori cela Slovenija, pa še falili so bistvo. Ne vem ali teže prebavljam politike ali naše novinarje.

 • Odgovori natasanasa 10. 3. 2011 at 21:58

  Haha, zato televizije v času poročil ne prižigam več, ker drugače grem potem od utrujenosti od smeha lahko samo še spat.

 • Odgovori Whiskey 11. 3. 2011 at 6:50

  @Chef (7): Dva zelo resna komentatorja z odličnim poznavanjem zakilusja. Nisem naivčina, delujeta pa zelo prepričljivo. Tako da je verjetnost dejstva kar precejšnja.

 • Odgovori cvetkamarjetka 11. 3. 2011 at 9:52

  Mislim, da se ne tresejo za vsak drekec pekec – no, čeprav sprenevedanjem kmalu verjamejo tut sami. Ves štos je v tem, da jim nasedejo še drugi in se potem z vsem tem ukvarja vesoljna javnost. Tudi če vejo, da je vse en larifari. Na bruhanje mi gre primitivizem, še bolj pa sprenevedanje. Vse za medijsko pozornost; brez te ne bi bili tu, kjer so, in bi bilo tudi paničarjenje pred policisti in novinarji brez zveze … Show must go on.

 • Odgovori chef 11. 3. 2011 at 11:12

  @Whiskey: Da zna Janković zelo lepo grozit in da bi se njegovih groženj tudi jaz ustrašil, sicer verjamem, ampak to je nekaj drugega kot če nekdo, ki je nažgan, malo za foro reče nekmou tretjemu: “Daj, bij tega.” Sploh, če gre za nepomembnega novinarja, ki je bil težil, ko to sploh ne bi bilo treba.

  @cvetkamarjetka: Včeraj sem slišal, da se Jelinčič boji sedet zraven Slapnika. To je to, en navaden teater, samo da ni več niti komično niti tragično, ampak nagravžno.

 • Odgovori Whiskey 12. 3. 2011 at 8:17

  @Chef: Saj nisem mislil na invalida Jureta. Ta si še vezalk ne zna zavezat. Na fotra!

 • Komentiraj