Barby

Ko sem se preselil na Vič, je nasproti mojega bloka najprej zevala praznina. Dolgoletna želja po hišni krčmi, kamor bi se lahko napotil praktično v copatih, se mi je uresničila šele čez dobro leto, ko so nasproti postavili, jasno, stanovanjsko-poslovni objekt s cenami stanovanj okoli 3500 evrov na kvadrat. Stanovanjsko-poslovni objekt? Čisto blizu imam torej frizerja, fajn dečkoti, in optika, tudi fajn dečko, in seveda … krčmo! S fajn puncami, kajpak. Ampak samo ena je … Barby.

Navadil sem se na prvo jutranjo kavo v Terri. In na popoldansko kavo v Terri. Ker doma nimam televizije, jo gledam v Terri. Ker nimam punce, hodim v Terro. To je odličen lokal. Fin. Vse punce, ki tam delajo, imam rad, še posebej pa me vedno razveseli Barby.

Seveda sem jo opazil takoj, ampak kot se pri takih platoničnih romancah rado zgodi, je nekaj časa trajalo , da sva se zares odkrila. Zdaj, če dela ona, Terre praktično ne zgrešim, kar je seveda problematično, saj edina pot iz bloka proti mestu poteka prav mimo krčme. Kot jaz, je tudi Barby cepec, zato se pa verjetno tako dobro razumeva. Ona točno ve, kaj hočem: kavo z mlekom, pivo union, toast, pico, ki jo greje minuto in petnajst sekund, in seveda tolažbo. Njej lahko zaupam vse.

Simpatična je, ko že pol ure utruja s pripovedovanjem o njeni Žabici, ki je najlepši, najbolj lušten, najpametnejši ljubček, ki jo ima najraje na svetu, ona pa njega najraje na svetu, ko celo kaže fotografije te male žabice, ali ko razlaga o njenem preminulem debelušnem mačku.

Simpatična je, ko se jezi. Na lokalnega pijančka Dragota, ki grozi, da si ga bo na sekretu vrgel na roko in pošprical vse zidove. Simpatična je, ko njegov kozarec bevande prime s servieto in tudi pedantno očisti mizo. Simpatična je, ko mene pošlje preverit, če je na sekretu res naredil kakšno neumnost (Jasno, da jo je!).

Simpatična je, ko ji iz službenega potovanja prinesem mini darilce.

Barby je simpatična tudi, ko nas vrže ven. Njej se mudi k njenemu Robiju in seveda noče nič slišat o podaljšanju in o še eni, čisto zadnji rundi. O, ne. Ko enkrat prinese zajlo in jadrno priklene mize na vrtu, ko v krčmo znosi preostale stole, ko mi izpuli še zadnje fičnike, ki se valjajo po žepih, ko zaključi račun, ko ugasne TV in radio … takrat je konec zajebancije. Ura je deset, ven! V roko mi porine vrečo s smetmi in le redki imamo še to protekcijo, da gremo lahko iz krčme skozi stranski izhod. Potem sem obsojen na domačo kapljico v sosedovem kvartirju, kamor se je Barby pustila odpeljat samo enkrat, in še takrat je ostala prava dama, niti kapljice alkohola ni spila, in odšla je enako odločno kot nas vrže ven.

Škoda, da ima za najin skupni projekt puzzle s tisoč koščki, ki počasi nastaja v krčmi, bolj malo časa, in sem na sestavljanje obsojen bolj ali manj sam. Ampak ko pridemo do zadnjega koščka … bo imela ona čast zaključiti.

Vesel sem, da sem med njenimi najljubšimi pijanci.

Prejšnja objava Naslednja objava

40 komentarjev

  • Odgovori seamus 11. 1. 2011 at 18:57

    Ti’s pjan 😆

  • Odgovori Krof 11. 1. 2011 at 19:38

    Seamus, popušča! 🙂

  • Odgovori Anonimno 11. 1. 2011 at 20:01

    Ob tem zapisu se moraš pa malo zamisliti!

  • Odgovori Davor 11. 1. 2011 at 20:02

    Meni je pa prav všeč, da je Chef pokazal svojo mehkejšo, nežno plat… Barby bi morala biti vesela, da ga ima.

  • Odgovori chef 11. 1. 2011 at 20:07

    @Anonimnež: Prvi korak je priznanje!

  • Odgovori pajzbar 11. 1. 2011 at 20:09

    seamus: Ti’s pjan
    + 1

  • Odgovori buba švabe 11. 1. 2011 at 20:27

    Haha, to se pa tako dobro bere. A pišeš knjigo? Bukowski style? 😀

  • Odgovori laufar 11. 1. 2011 at 20:28

    Zdej sm pa zaskrbljen!

  • Odgovori daft 11. 1. 2011 at 21:01

    Ko so kelnerce edina možnost dokazovanja, da si (še?) moški, (kar počne 99% pjančkov v teh beznicah), potem je pa res kriza…

  • Odgovori Tinca 11. 1. 2011 at 21:54

    Jutri bo gužva v Terri, ker bodo vsi “trdotiči” šli čekirat to Barby :)!

  • Odgovori saily 11. 1. 2011 at 22:00

    Oda Barby! 🙂 A sva jo zadnjič vidla al ne ko sva bla na kavi? No dj če boš še sestavljal puzzle, ampak tokrat resno, sporoči. 😉

  • Odgovori Ustvarjanje » Objave » Vrh Korena malo drugače 11. 1. 2011 at 22:20

    […] paziti na led skrit pod listjem. Je pa na koncu padla še zmagovalna trditev za Chefa, ki je medtem sestavljal puzle – Chef […]

  • Odgovori chef 11. 1. 2011 at 23:31

    @buba: Knjiga pride na vrsto. Enkrat. Samovšečno sem prepričan, da bi bila uspešnica.

    @Saily: Nisva je vidla.

    Sem že kdaj kam napisal, da mi je všeč slovenska odsotnost smisla za humor in sarkazem? Da ne govorim o pomanjkanju domišljije. Res, čudovito.

  • Odgovori Nick 12. 1. 2011 at 7:39

    Zelo dobro napisano … morda paše zraven kitica iz ene moje pesmice:

    tam najdem družbo razvedrilno
    in deklico točilno (ravno prav obilno)
    je luštna silno, ni za povedat
    kar naprej jo hodijo fantje gledat

  • Odgovori Nick 12. 1. 2011 at 7:40

    … ni delilo po vrsticah, poskusim še enkrat:

    tam najdem družbo razvedrilno
    in deklico točilno (ravno prav obilno)
    je luštna silno, ni za povedat
    kar naprej jo hodijo fantje gledat

  • Odgovori w snorlax appears 12. 1. 2011 at 8:57

    Chef nekaj si spil preden si napisal ta post, 😆 priznaj!

    Sicer pa čudovito si upesnil celotno situacijo in upam da barbi tole prebere in ceni tvoje občutke!

    a je kej podobna tej – http://tinyurl.com/6lyqztr

    ? ne, ne povej ker zna bit gneča pol v baru

  • Odgovori Whiskey 12. 1. 2011 at 12:57

    Povsod popaš slike, pri tej serenadi jih pa ni? Saj ne rabiš slikat s stativom 🙂

  • Odgovori chef 12. 1. 2011 at 15:03

    @w snorlax appears: Ravno ko sem to pisal, slučajno nisem bil pijan. Seveda je to prebrala in seveda imam pijačo v dobrem. Danes sem bil v neki vukojebini in sem nazaj grede divjal do daske, samo da sem jo še ujel tik pred koncem šihta.

    Potem sva, ko ni bila več v službi, spila kofe.

    Kaj pa tista baba na Youtube nabija?

    @Whiskey: To je point.

  • Odgovori w snorlax appears 12. 1. 2011 at 16:47

    @chef:
    1. Verjamem
    2. Me veseli 🙂
    3. Nekaj o reality show-ih.
    Mislim da je večji poudarek na vizualni sporočilnosti.
    http://tinyurl.com/6xfcycz
    http://tinyurl.com/y9fcnf6
    (ne da me to moti)

  • Odgovori Safet Ali-beg 12. 1. 2011 at 17:24

    Pravzaprav ima Barby pijačo v dobrem, ker te je pripeljala do tega, da tole napišeš.

    Drugače pa, te čisto razumem, ni ga čez hišno krčmo, pa tudi, če je navaden pajzl.

    Vidim pa, da imaš stalno klientelo, ko gre za kvazi kritiziranje.

  • Odgovori darjeeling 12. 1. 2011 at 17:42

    oh. to me je spomnilo na eno poletje, ko je en dedec divjal iz kranjske gore v ljubljano, da me je lahko domov peljal…

  • Odgovori chef 12. 1. 2011 at 21:16

    @Safet: Raje sem pijanec kot dežurni komentator na blogih, heh.

    @darjeeling: Oh … Ampak potem se pa vsi pokvarijo, hehe.

  • Odgovori dahvor 12. 1. 2011 at 22:14

    …ma treba vedeti, da ena dlaka iz zenskega mednozja, lahko se tudi sz tisto izpod pazduje goljufa, sam zdej so vse pobrite ali obrite in verjetno sz frizuro, se lahko rece…tako, da dlako je tezko najdt…aja vedeti je treba, da ena dlaka zelo lahko nardi-povlece, da tauzent Konjev znori…
    …me je prijelo, kako se to, sz druge strani sanka vidi-gleda, samo me je hitro minilo…za vsako kelnrco do sedaj, berem, se je vedno nekaj zaljubljenih gostov naslo…, ce pa fajn kelnerja das za sank delat, hodijo gostinje in potem gosti za temi gostinjami dol padat zacnejo in tako se gosti skozi cakajo…medtem kelner samo kasira…
    …sem preprican, da Dekle, bo po letu vse lokalne zgodbe poznala in od ponavljanja se ji bo znanje utrjevalo…hehehe…
    …sem sz uzitkom do konca prebral…
    …in sem slisal, danes, da je u Ljubljani samo nad trideset kitajskih restavracij zdej, dvomim, da sem tocno ujel, dinamicno dopoldne…pol je tudi skozi na sceni trideset najmanj kitajskih kelnerc…zanimivo…kje jih je potem vec zdej v trstu ali v ljubljani…koliko jih je v trstu, kitajskih, se nisem slisal…sem glih vceraj za stiri, v eni-pise najboljsi na svetu, na tabli zunaj-racun placal, pa je blo tako poceni, da mi ratalo nerodno in odlicno, ce ne bi me kao peljali…toliko stane u mojmu kvartu pol kure krompir in fizol in solata…ce vzamem se dve tortici, rata ze vec … ja, jaz tudi hodim, samo tja, kjer so mi kelnerce vsec, magari, ce vem, da bi blo pri kelnerju boljse, redko se za kaj je bolje znam odlocit.

  • Odgovori Whiskey 13. 1. 2011 at 8:30

    @Chef, ti si car! Prvi odstavek pod 18. je genialen. Moraš napisat nadaljevanko v istem stilu 🙂

  • Odgovori pipi 13. 1. 2011 at 11:09

    odličen spis.
    dobršna mera samoironije in prijetno branje. bravo.

  • Odgovori chef 14. 1. 2011 at 20:06

    @Whiskey: Vem, hvala. Tudi jaz si želim napisat knjigo, ampak nimam dovolj časa. Ziher bi bila pa uspešnica.

    @pipi: Tnx.

  • Odgovori no,no,no 14. 1. 2011 at 20:50

    ta post je tako poln zmage da se uvršča med top 3 ever

    😀

  • Odgovori Barby 16. 1. 2011 at 12:59

    Matej!

     Hvala še enkrat za tako lep opis :-)
    
     Zelo lepo je če si nekdo tako hitro 
     naredi dober vtis o določeni osebi in
     ima "jajca" da to napiše na stran ki je 
     zelo brana in ve da bodo raznorazni "bedni"
     komentarji ampak vseeno napiše..
     ..in tukaj ni nobene romance vmes!!
     Meni osebno se zdi to zelo lepa gesta 
     iz Matejove strani in lahko rečem da je
     to ena izmed najlepših stvari ki mi jo
     je kadarkoli kdorkoli podaril..
            HVALA :-)
    
  • Odgovori Alex van der Volk 16. 1. 2011 at 14:10

    No, jaz pa čakam natančna navodila kje je ta bar, da vidimo če bo porušil moj stereotip, da v Ljubljani ne znajo delati dobre kave :p

  • Odgovori chef 16. 1. 2011 at 17:44

    @Barby: Kako da ni romance, hahaha.

    @Alex: Enkrat boš prišel k meni na obisk, pa bova šla pogledat. Je pa res, da je ni čez primorsko kavo.

  • Odgovori Vine 16. 1. 2011 at 17:50

    Vsi veliki umetniki so imeli svoje muze.
    Zakaj ne bi tudi Chef imel svoje?

  • Odgovori Barby 16. 1. 2011 at 19:21

    Pri nas v terri naj bi bila zelo dobra kavica. Sama ne morem tega trdit ker ne pijem kave.
    Matej, jutri se vidimo zjutraj ko prideš na kavico, ki ni boljša od primorske.. 🙁

    A imava kakšno romanco?
    Nisem vedla.. 😉

  • Odgovori Rado 16. 1. 2011 at 20:20

    Barby,

    romanco moraš razumeti širše. Tudi Don Kihotova Dulčineja ni vedela za simpatije svojega osvajalca. Pa je le-ta vendarle bil bitke zanjo tudi z mlini na veter.

  • Odgovori Alex van der Volk 16. 1. 2011 at 21:30

    @Barby: Kaj za ena znamka pa je?

    @Chef: Evo, zdaj pa dovolj besed. Ob prvi priliki ko bom v LJ, te zavrtim, važi?

  • Odgovori Barby 16. 1. 2011 at 22:32

    Rado – zdej si mi pa dal za misl”t. 😉

    Alex – pridta z Matej”čkom 🙂 na kavico
    čimprej..vrjamem,da ti bo všeč 🙂

  • Odgovori chef 16. 1. 2011 at 23:00

    @Barby: Oh, ti nč ne zastopiš. Seveda ni telesne romance, bognedaj, ker takrat je vsega konec, samo še križi in težave! No, ne bomo zdaj o tem. Mogoče bi lahko, ko sestaviva puzzle, organizirala bralne urice in ti prebrem Don Kihota, kot je predlagal Rado. Zelo lepo berem, baje.

    @Alex: Daj, potem nama ostane samo še upanje, da bo Barby na lokaciji. Seveda skuha najboljšo kavo v Ljubljani.

  • Odgovori Barby 17. 1. 2011 at 20:28

    Matej–> to si pa resnico povedu glede romance..lepo je če je ampak čez čas nastanejo križi in težavice ki jih moraš sproti reševat.
    včasih je naporno in je boljše taka romanca kot jo imava midva 😉
    ko končava puzle mi boš bral.. 🙂
    drugač pa poklič predn mislta pridt z Alexom da vama povem kdaj sem v terri,.

  • Odgovori chef 18. 1. 2011 at 0:50

    Ti dobro veš, da imam jaz vedno prav!

  • Odgovori Barby 18. 1. 2011 at 14:06

    joj,spet sm ti na dušico pihnila 😉

  • Odgovori Nergač » Drago 23. 1. 2011 at 18:02

    […] chef 23.01.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, miks Če sem nekaj napisal o odlični dami Barby, si ne morem kaj, da ne bi napisal še nekaj stavkov o njenem popolnem nasprotju. V domači krčmi […]

  • Komentiraj