Bin Ladnove človekove pravice

Ko sem zadnjič na poti v Istro po radiu slišal novico, da je ameriška vojska ubila najbolj iskanega terorista na svetu, sem najprej pomislil, da je to super. Da je najmočnejša vojska na svetu to opravila po celem desetletju vojn, se mi zdi grozljivo, zato likvidacije ne smatram za blazen uspeh, zaradi katerega bi morali rajati na ulicah na podoben način kot to počne muslimanski folk.

Kakšno je ozadje likvidacije, seveda ne ve nihče med nami, zato mi grejo že rahlo na jetra razglabljanja o teorijah zarote in prekomerno kriminaliziranje ZDA, češ, kaj si pa mislijo, da so svetovni policaji ali kaj? Seveda ima ameriški politični vrh precej masla na glavi in seveda se predsednik Obama od prejšnjih dejansko še najbolj razlikuje po barvi polti. Ampak, počakajte malo! Njihove vojne, ki so same po sebi sicer slabe in tudi zahtevajo kolateralno škodo – katastrofa in katastrofalen izraz! – a vseeno niso načrtno uperjene proti nedolžnim. Osama bin Laden, če je organiziral napad na dvojčka ali ne, pa je bil jebeni lump, ki je končal tako, kot je zaslužil. Ob zadovoljstvu Američanov sem se sicer na hitro vprašal o njegovih človekovih pravicah ampak, lepo vas no prosim.

O nujnosti sojenja lahko teoretizirajo samo salonski strokovnjaki tipa Aleš Zalar in Spomenka Hribar ali zateženi salonski poznavalci islama, kakršen je  dr. Šterbenc, ki se je pavšalno spraševal, ali so Američani bin Ladnovo truplo v skladu z muslimanskimi šegami pred pokopom tudi umili oziroma je celo paberkoval, da ga ziher niso.

Poglejte, meni je vseeno, ali so ga umili ali ne. Svet brez tega izmečka je pač boljši, seveda pa ni nič bolj varen. Pričakovati večjo stopnjo varnosti bi bilo enako kot pričakovati, da bodo kdaj utihnili pametnjakoviči, ki bi brez dvoma pizdili tudi v primeru, da bi se Američani med umivanjem bin Ladnovih nog fotografirali. Dokler je bil ta lump živ, so vsi špekulirali, da je pravzaprav še vedno ameriški tajni sodelavec, praktično njihov plačanec, ko so ga ustrelili, pa spet ni bilo prav, ker da pravici ni bilo zadoščeno na civiliziran način.

Proti Američanom kot svetovnim policajem imamo vsi marsikaj povedati. Jaz pa se vedno spomnim tistih ameriških fantov, ki so 6. junija leta 1944 navalili na Normandijo, čeprav z vojno v Evropi niso imeli nič. Seveda mi na misel ne pride, da bi podpiral vse akcije ameriške invazivne politike, mi gre pa na jetra ves gnev in žolč malih ljudi, ker v resnici nimamo pojma niti o diplomaciji niti o teroristih niti o varnosti, še najmanj pa o teorijah zarote.

V tem smislu vidim tudi včerajšnjo akcijo v okolici ameriškega veleposlaništva. Kot sem slišal, je nek mentalni omejenec čez ograjo vrgel nahrbtnik in se ob tem verjetno samemu sebi zdel blazno smešen. No, dober vic se je to očitno zdel tudi celi Sloveniji, češ, poglejte kako so Američani posrani pa prav jim je pa v Sloveniji nimajo Amerikanci kaj iskat in tako dalje. Ampak kako to, da se nihče ne posmehuje, ko sem ter tja zaradi brezveznih groženj z bombami izpraznejo sodišče ali kakšno šolo?

No, ameriško veleposlaništvo se je pritožilo zaradi prepočasnega odziva slovenske policije.

In spet vsi v luft! Kaj se pa spet grejo ti jenkiji, to je vendar Slovenija, ne bojo naši policaji odreagirali zaradi vsake brezvezne provokacije. Obenem vsak drugi slovenski sosed policistom teži zaradi nekaj decibelov preveč iz sosedove feršterkerije in seveda se vsi pritožujemo, ker je policija tudi v resnici vedno neodzivna, celo tako zelo, da lopovi vso noč praznijo trezor, ki stoji le pljunek od policijske postaje. Kako to, da se celoten narod razburja zaradi nesposobne policije, ko pa to omeni kabinet ameriškega veleposlanika, isti ljudje težijo, da so se policaji ziher odzvali na pravilen način.

Kaj sploh hočemo?

Prejšnja objava Naslednja objava

60 komentarjev

 • Odgovori tejtej 5. 5. 2011 at 18:23

  Hočemo nergat in jamrat. Ob vsaki priložnosti.

 • Odgovori smoger 5. 5. 2011 at 18:24

  ‘…sem najprej pomislil, da je to super. ‘..zato likvidacije ne smatram za blazen uspeh.’
  kaj je pol?dobro, prav dobro, odlično , izvrstno,…

  ‘Svet brez tega izmečka je pač boljši, seveda pa ni nič bolj varen.” Osama bin Laden, če je organiziral napad na dvojčka ali ne, pa je bil jebeni lump, ki je končal tako, kot je zaslužil. ‘

  Kako pa to veš kaj je zaslužil? A Bush jr. ni lumpa/izmečka? A si onadva ne zaslužita sojenja? Ali pa vsaj Bush?
  Zakaj mednarodna sodišča ne morejo/smejo soditi ameriškim vojakom?

  ‘Jaz pa se vedno spomnim tistih ameriških fantov, ki so 6. junija leta 1944 navalili na Normandijo, čeprav z vojno v Evropi niso imeli nič.’

  Kako ne?
  Recimo vsaj tole: Beg ljudi (možganov, denarja) v ZDA. Neposredno pa še povojna obnovitev Evrope. 2.sv.v je bila glavni spin za gospodarstvo/znanost v ZDA in 1. mesto v svetu.

  In ja mene moti, ko slišim naše vodilne politike kako vsi v en glas pozdravljajo UBOJ človeka. Čisti american PR! Lezenje v rit propadajočemu cesarstvu.

 • Odgovori Simona Rebolj 5. 5. 2011 at 18:41

  “O nujnosti sojenja lahko teoretizirajo samo salonski strokovnjaki tipa Aleš Zalar in Spomenka Hribar ali zateženi salonski poznavalci islama, kakršen je dr. Šterbenc, ki se je pavšalno spraševal, ali so Američani bin Ladnovo truplo v skladu z muslimanskimi šegami pred pokopom tudi umili oziroma je celo paberkoval, da ga ziher niso.”

  Hahahaha … hvala za smeh.

  No, problemček je samo v tem, da Obama nima drugega na razpolago, kot da deli izjave za javnost, da bo že čas pokazal, kako Osame ne bo več nikjer na vidiku, pa naj bi tako dvomljivci utihnili. Zelo slabo, saj noben dvomljivec ni dvomil, da bi bil Osama še živ, ampak da je že precej časa mrtev … hehe … Skratka, dokaznega materiala po logiki stvari v javnosti ne bo. Če bi ga javnost dobila, bi se pa itak lahko prav perverzno smejali fotki z razčesnjeno glavo, kar bi bila lahko tudi jaz, chef ali pa kdor koli.

  Ne gre za teorije zarote kar tako v tri dni, ampak za logiko stvari, ker zarote pač so logika stvar, samo ne v kakršnem koli smislu. Dejstvo je, da Bushu za vojno v Iraku in Afganistanu pokop osame pač ni koristil, Obami danes v teh okoliščinah pa še kako zelo, saj bi lahko izgubil volitve, še posebej po republikanski večini v predstavniškem domu in gospodarstvo je v katastrofične stanju. In še privoščili so si razburit Gadafija. Zaradi Gadafija pa noben Američan ne bi bil pripravljen dobro sprejet povečano ogroženost s terorizmom. Če Obama reče, da je to zaradi uboja Osame, so pa vsi srečni in pripravljeni na žrtev.

 • Odgovori smoger 5. 5. 2011 at 18:51

  Ne, fora je v tem da karkoli pride v zvez bin Ladnom in 9/11 , Irakom, Afganistanom je FILTRIRANO. Tu se vsa debata torej konča. Mi v resnici sploh ne vemo kaj se dogaja. Kdo je živ in kdo mrtev. Edina stvar, edina drobcena medla lučka v tej medijski (paradoksalno za današnji media-overdose čas) temi ki sliši na ime ‘objekt/subjekt okrog katerega, se gibljejo napsrotujoča si dejstva’. Pa še to svetlobo lahko ZDA svojim PR-om izdelajo.

  Američani so izredno dobri provokatorji. Še boljši od chefa 😛 🙂
  Oni lansirajo novico…npr. ubili smo OBL in čakajo reakcije folka…in pol ‘popišejo prebivalstvo’= ti si z nami/proti nam.

  Težko je bit pameten v teh časih…

 • Odgovori chef 5. 5. 2011 at 19:30

  Resno, a kdo slučajno ve koliko časa je Šterbenc preživel v kakšni muslimanski državi in koliko različnih režimov pozna izkustveno, hočem povedat, ali je raziskoval z udeležbo?

  Vse o čemer pišeta @Simona in @smoger pa je seveda razglabljanje na osnovi osebnih stališč, ki izvirajo iz dvomljivih virov. Jaz teoretiko zarote verjamem približno toliko kot Obami in Osami ali pa še manj.

  @smoger: S prvim odstavkom sem hotel plastično ponazorit, da te zadeve ne moremo ocenit po šolsko. Sploh pa ne midva.

 • Odgovori paxman 5. 5. 2011 at 19:40

  S prvim odstavkom sem hotel plastično ponazorit, da te zadeve ne moremo ocenit po šolsko. Sploh pa ne midva.

  Čisto enostavno; kot je en Jure rekel:

  They won.

 • Odgovori smoger 5. 5. 2011 at 19:59

  Ne verjamem v teorijo/e zarote.

  Rad bi objektivne novice. Teh na žalost skorajda ni.

  Upam, da se strinjaš, da nam velike korporacije (multinacionalke) diktirajo tempo življenja?

  Evo moje teorije kako se ta svet vrti v resnici:
  Modernem kolonializem:
  1. imaš neko državo, ozemlje (wanna be država) bogu za hrbtom
  2. država leži na nekih surovinah, ima pomembno strateško lego, ima ugodno klimo za vzgojo takšnih in drugačnih rastlin,…
  3. vodstvo države je skregano z Zahodom in fura svojo vladavino (beri pobira vso smetano)
  4. zahodne države pošljejo svoje agente
  4.1. mehka roka
  4.2. če ne gre 4.1. gre trda roka: financiraš opozicijo (največkrat jo sam ustvariš iz nič) in na pravih mestih ob pravem trenutku povzročijo agentje ustrezne incidente (karkoli, sam da se počasi prileze do vojen in podiranja)
  4.3. vojna in beg (možganov in denarja, kar ga je še sploh bilo v tej državi)
  5. ko zmagajo ‘naši’ se postavi marionetno vlado,… pripelje tuja podjetja, ljudi,…itd.da se država izgradi
  5.1. vzpostavi se neke vrste tržna ekonomija
  5.2. vsa (državna) podjetja v prvih povojnih časih imajo ogromno rast. Lastniki delnic so tujci. Glavni in največji pozitivni delta (gr.črka za spremembo, če slučajno nekdo ne ve) je največja smetana in to poberejo tujci.
  5.3. Seveda ne pozabimo točke 2 in pranja denarja, droge, seks,…ni da ni,
  6. država je po 50 letih je še vedno revna

  Ta recept smo videli že premnogokrat. Gre za navaden parazitizem…ali še boljše ti ljudje iz ‘razvitega’ sveta (lastniki delnic) so kot tiste kobilice v Afriki, ki skačejo iz enega žitnega, zelenjevnega polja na drugega. Ko enega izčrpajo letijo na novega in tako naprej. Važen je tisti pozitiven delta, ki se ga pobere ob točno določenem času in kraju.

 • Odgovori direktni 5. 5. 2011 at 20:36

  Nekateri so očitno mnenja, da Jenkiji na podlagi minulega dela (operacija Overlord) lahko do nadaljnega igrajo vlogo največjega svetovnega terorista in se postavljajo nad vse nas, brez katerih bi bili NIČ. Zato pa so tudi šli v osvobajanje Evrope med WW2, zaradi tržišča, trgovine, razdelitve interesnih področij in predvsem bojazni za lastne riti, da se razumemo ….

 • Odgovori Marjetica 5. 5. 2011 at 21:24

  Odlično.
  Za vse velike branilce pravice Bin Ladna pa samo po spominu ponavljam en komentar (ne spomnim se od kod): lepo je otresat gobec in se it svobodo izražanja, če te ščiti “ameriški državni terorizem”. Prosim, če vključite domišljijo: Bin Ladnu kot poštena civilizacija, ki ji je veliko do pravice, osebne integritete, vsi enaki yabadabadu – privedemo tega prasca pred sodišče. In potem parlamentiramo, mu ponudimo možnost, da se brani (zapravimo kup denarja in časa za celo fakin proceduro, ob kateri je kraljevska poroka kot generalka za valeto srednje frizerske). Vmes njegovi pajdaši ugrabijo par turistov, ki bi jih menjali za izpustitev Bin Ladna, in se še ene parkrat nataknejo na bombo na javnih mestih.

  Dejte nehat, ja, lepo in prav je, da spoštujemo pravo in pravico do zagovora, ampak Bin Laden NI BIL kdorkoli, neka ovčka, ki so ji proti njeni volji nadeli nalepko masovnega morilca in terorista, pač pa je to sam večkrat priznal, k novemu nasilju pozival in ga napovedoval. Mislim, koga zares skrbi ta ameriški gangsterski pristop k zahodnjaštvu? Če vas to skrbi, pač ne parkirajte letal v ameriških stolpnicah. Easy.

 • Odgovori chef 5. 5. 2011 at 21:32

  Marjetica, a te lahko povabim na kavo?

 • Odgovori direktni 5. 5. 2011 at 21:58

  Marjetica, tisoči vietnamskih, afganistanskih in iraških sirot bi ti zagotovo namenili glasen aplavz ….

 • Odgovori Simona Rebolj 5. 5. 2011 at 21:59

  @chef:

  O, s tem se pa nikakor ne morem strinjat. Na svojem blogu sem svoja stališča obširneje razložila, zato ne bom še tukaj. Ne gre za nobeno kovanje zarotniških stališč po osebnem mnenju. Ne podajam sodb, kako se je res zgodilo, je pa popolnoma legitimno in umestno, da oseba, ki se loti neke analize političnega stanja, opazi določena sumljiva dejstva … kot je na primer časovno sovpadajoči napad na Gadafijevo familijo. Ne gre za sodbe, ampak za relevantne opazke.

  Poleg tega je tvoje osebno stališče povsem enako to, da verjameš Obami, da je Osama bin Laden umrl takrat, kot trdi, da je. Si dobil v vpogled kakšne dokaze za to??? Nisi. Torej ne moreš reči, da osebno verjameš v dejstva, ker nisi pristaš paranoje pred zarotami. Hej, kje pa imaš na vidiku kakšna dejstva.

  Nekdanja predsednica vlade Pakistana Benazir Bhutto je dva meseca zatem, ko je javno izjavila, da so Osamo ubili, umrla po atentatu nad njo. Zakaj, zaboga, pa njej ne verjameš, da je Osama takrat umrl? Njeno izjavo so namreč demantirali iz Amerike, češ, da se je zmotila pri navajanju imena, ona pa ni izjave potegnila nazaj. Komu boš torej verjel takrat, ko za izjavo ni dokazov, da ne boš izpadel kot paranoik pred zarotami zgolj z osebnim mišljenjem?

  Moja drža je, da ne verjamem nikomur, ampak samo opazujem in opozarjam, če se že oglasim, na kakšna zanimiva dejstva, ki se dogajajo in se očitno navezujejo na obravnavano problematiko. In najmanj na svetu me zanimajo osebna stališča. Tudi tvoje, da je NATO v nedeljo ubil Osamo, dokazov pa nočejo pokazat, ker so fotke bojda preveč šokantne???!!! Od vraga argument. Moram priznat.

 • Odgovori Jeln 5. 5. 2011 at 22:19

  Ja valda BOOOOM! HEAD SHOOOOOOT. Aja čaki mal pa sej to niso streljačine na kompu. To je ista fora k un video k bully iziva in iziva dokler se enmu tamalmu ne strga, ga prime in trene ob tla, in pol je ta na koncu kaznovan. Isto amerika, dreza in dreza in pol oni “veliki mirovniki” v imenu boja proti terorizmu!?!?! napadejo cele države in jih okupirajo. Izraelci pa že nevemkokčasa buzerirajo palestince pa nikome ništa. Ker so se mal pobratili z ameriko. Talk about double standards…..

 • Odgovori Marjetica 5. 5. 2011 at 23:15

  @Chef, to bi pa bilo nekaj 🙂

  @Direktni: no, verjetno med nami ni (skoraj) nikogar, ki se pri jasni zavesti navdušuje nad ameriško hegemonijo, nad njihovim banditskim podrejanjem sveta v vseh segmentih življenja. Vključno z brezvestnim lomastenjem po življenjih nedolžnih zaradi lastnih interesov.
  Kar se meni zdi pomembno, je, da smo pri Bin Ladnu iskreni. Koliko med vami jih je bilo, ki je 11. septembra 2001 reklo, hej, tem pacientom bi bilo pa treba soditi? Pošteno?

  Kar Simona implicira, pa – čeprav je isto ugibanje – je tudi res. Kaj se je zgodilo in kdaj, ne vemo. Ni šanse več, da bi vedeli. Mislim, da je zanimivo vprašanje, ali bi si OBL zaslužil sojenje ali strel v tintaro – če PREDPOSTAVIMO, da je to, kar nam zdaj servirajo mediji, res.

 • Odgovori chef 5. 5. 2011 at 23:49

  @simona: Točno to, viri so dvomljivi, ampak brez dvoma bolj verjamem Obami kot Pakistancem – ne pa popolnoma. Recimo jaz se še dobro spominjam evforije ob zadnjih volitvah. Cela Evropa je držala z Obamo, vriskali smo yes, we can, češ, zdaj bo pa vse drugače.

  Čez nekaj let niti Obami nihče več ne verjame? Sprašujemo se, kaj je res? Bom povedal, kaj je res. To, kar so nam povedali. Če verjamemo ali ne, je seveda naš problem. Jaz recimo ne verjamem, da je Assange posiljevalec, čeprav bo navsezadnje obveljala resnica, da pač je.

  Pa še to: svet je krut. Vedno je bil, vedno so bile vojne. Let’s face it.

 • Odgovori mojca h 6. 5. 2011 at 6:23

  ja, marjetica,najlazje je razmisljat tako na easy in pojesti tisto, kar ti servirajo mediji, zraven pa predpostavljat, da se zdravo prehranjujes. dober tek!

 • Odgovori Marjetica 6. 5. 2011 at 6:26

  Mojca H, vem, je pa malo težje bit funkcionalno pismen in razumet, kaj ljudje napišejo. Ti imaš s tem hude težave.

 • Odgovori chef 6. 5. 2011 at 7:40

  Hec je, da na lepem debatiramo o času bin Ladnove smrti, kar sploh ni bilo vprašanje zapisa. Neverjetne so te ultraliberalne in ultrapravičniške zahteve po sojenju čisto vsakemu izmečkom – da bo le zadoščeno principom naše civilizacije.

  Po drugi strani pa kar naprej poslušam (tako rekoč iste) ljudi, ki se ob raznih umorih zgrozijo, da če bi se to njemu zgodilo, bi pobil kar vse po vrsti, brez milosti. Res, lahko je s polno ritjo srat. Mogoče bi morala biti v kakšnem nahrbtniku prava bomba. Toliko, da ljudi pač malo prizemlji.

 • Odgovori direktni 6. 5. 2011 at 8:09

  Marjetica, odkrito in pošteno, za 11.9. sem bil kar malo vesel, da so jih dobili po pički, končno, sem si rekel, je bil res že čas, in se nisem kaj dosti zgražal nad Osamo, priznam, celo navdušila me je njegova izvirnost napada. Po drugi strani pa še danes zelooo težkooo verjamem, da pri sesutju dvojčkov niso imeli prstov vmes kar jenkiji sami ….

 • Odgovori smoger 6. 5. 2011 at 8:33

  Itak nima smisla prepričevati že prepričane.

  Nihče od ameriških velikih in malo manjših rib ne bo odgovarjal za žrtve na tujih ozemljih. To je resnična dvoličnost.

  Smešno je, da folk gradi neke ideje, zaključke na osnovi sfriziranih informacij, ki jih pošilja PR mašinerija Bele hiše.
  Tolko o kritičnosti.

  http://www.youtube.com/watch?v=ToTk5B4_ZAQ

 • Odgovori Marjetica 6. 5. 2011 at 9:06

  Vidiš, direktni, če bi bil svet po meri Osame, ki se ti zdi tak heroj, bi te za tako subverzivno svoboščino lapanja čez lasten sistem, najmanj do pasu zakopali v zemljo in te do smrti kamenjali. Dobrodošel še enkrat v svobodni svet, ki ga brezskrupulozno ščiti tvoj sovražnik: Amerika. Točno ta misel, ki jo je v komentarju zapisal Chef, velja zate: s polno ritjo je lahko srati. Me zanima, če bi ti na misel prišla beseda “pička”, če bi se vrli džihadovci zaleteli v tvojega otroka. Mislim, vem, da se zagotovo bi, samo kontekst bi bil zihr drugačen.

  No, še ena stvar (ob predpostavki, da je to, kar dobimo skozi medije, res. Ne vem, če vsi razumete besedo predpostavka, sumim, da ne, zato bom razložila: predpostavka pomeni, da nekaj VZAMEMO za res, hkrati pa si pridržimo možnost, da predpostavka ne drži): ne bi hotela relativizirati groze vseh vzetih življenj (na obeh straneh), ampak OBL je razen tistih nekaj tisoč, ki jih je direktno poslal v nebo, za naš sistem simbol ideje, ki je večja od zaletavanja z letali v stolpnice. S terorističnimi prijemi je naš sistem spremenil v nekaj, kar je proti našim prepričanjem (koliko svobode smo si sami odvzeli po 11.9.2001 zato, ker se bojimo grožnje teroristov? Land of the free po tistem dogodku ni več tako free, kot je bila). V tem smislu je Bin Laden žrtev točno istega procesa, ki ga je zahodu sam vcepil: preganjavično velesilo je prisilil v dejanje, kakršnega sicer nihče pri zdravi pameti ne bi odobraval. V najboljšem primeru bi ga šicnili in bili o tem tiho. Danes pa ameriški predsednik pride in reče: “Fantje, sfukal’ smo ga,” in se treplja po prsih. Morda je BL na to celo računal. Kar je grozno.

 • Odgovori smoger 6. 5. 2011 at 9:26

  ‘S terorističnimi prijemi je naš sistem spremenil…’

  On ga je spremenil…LOL…’mi’ smo se pustili spremeniti. Torej je veliko gnilega v ‘našem’ ‘zahodnem’ sistemu, da se lahko čez noč stvari tako drastično obrnejo na glavo.

 • Odgovori Marjetica 6. 5. 2011 at 9:50

  Tudi tako lahko razmišljaš. Mogoče bi morali uvesti šeriatsko pravo. Videti je, kot da bi to kar nekaj Slovencev sprejelo z odprtimi rokami. :/

 • Odgovori Marjetica 6. 5. 2011 at 9:53

  Skratka, če Amerika gazi po Iraku, Afganistanu oziroma povsod, kjer vidi interes za to, a se pretvarja, da napada vojaške cilje (seveda so civili samo collateral damage), je to pizdarija, če pa Osama v civilni cilj parkira dve civilni letali, je pa to najmanj herojsko dejanje.

  Res, morali bi mu pravično soditi, da bi dokazali, da nimamo dvojnih meril. Bravo. Prepričali ste me.

 • Odgovori Simon 6. 5. 2011 at 9:55

  Zihr so ga umil. V morju, če ne drugače… Drgač pa, kakršnekoli dokaze bi ponudili, bi nekdo prišel ven z zgodbico, da so ponarejeni. Tako da tistih ki zdaj ne verjemejo, itak ne bi prepričali, ostalih pa ni potrebno prepričevati.
  Vse skupaj bi pa sicer imelo malo več legitimnosti, če bi mu sodili. Ne dvomim da bi bil obsojen na smrtno kazen, tako da bi bil končni rezultat enak, ampak res se pojavlja vprašanje, kaj bi vmes zakuhali njegovi podporniki in ali ni bila to vseeno dolgoročno gledano boljša odločitev.

 • Odgovori smoger 6. 5. 2011 at 9:59

  Marjetica, vidim da uporabljaš gnojilo od Monsanta …
  ‘Putuj Selma i molim te ne naginji se kroz prozor…’

 • Odgovori Marjetica 6. 5. 2011 at 10:09

  Tudi ti, Smoger, slabo bereš. Gnojilo od Monsanta pa seveda uporabljaš tudi ti. Zanikanje je sladko…

 • Odgovori smoger 6. 5. 2011 at 10:12

  @Marjetica: KJE SO BILI AMERI, KO SO V BIH PRIHAJALI/SE NASELJEVALI TALIBANI ?! Ko so jim delili državljanstva kot prebeglim zločinskim Nemcem v Argentini.
  Veliko Talibanov je poročenih z bosanskimi dekleti,…svinjskega mesa skorajda ne najdeš v Sarajevu. Torej, pred našim pragom imaš šeriatsko pravo.
  Kje so Američani, zakaj ne ukrepajo?! Kje so Tjulni?!

  http://www.youtube.com/watch?v=1y2SIIeqy34

 • Odgovori Marjetica 6. 5. 2011 at 10:23

  Smoger, pls, še enkrat preberi vse, kar sem zapisala. NE BRANIM AMERIŠKE HEGEMONIJE, mislim pa, da je Bin Laden žal dobil, kar je iskal (padel je v luknjo, ki jo je sam naredil). ŽAL. Tema Chefovega posta je “Bin Ladnove človekove pravice”!

  Žal tudi ne moreš zanikati dejstva, da je “svobodni zahod” “svoboden” tudi zato, ker je Amerika taka, kot je (pač ogabna). Besedo svoboden sem dala v narekovaj zato, ker mislim, da nismo zares svobodni. Problem je, da nihče zares ne vidi ustrezne alternative – in tudi če bi jo, jo je v svetu, kakršen je, težko udejanjiti.

 • Odgovori smoger 6. 5. 2011 at 10:35

  Monsanto gnojilo = konformizem = http://bit.ly/5Z0SHv

 • Odgovori chef 6. 5. 2011 at 11:01

  Meni se zdi najbolj smešno, kadar me hočejo komentatorji na vsak način prepričevat, da se motim. Cela debata pa dokazuje točno tisto, kar sem napisal v postu, tako da se mi res ne ljubi še naprej pregovarjat. Upam, da čim prej pospravijo še al Zavahirija in druge lumpe.

  @Marjetica: Kdaj imaš kaj časa. :mrgreen:

 • Odgovori smoger 6. 5. 2011 at 11:08

  Pa kdo tebe prepričuje? Mene zanimajo le ljudje mlajši od 18.let. Te še lahko prepričaš/spremeniš. Pri vas ostalih jaz samo postavljam ogledalo. Sam za razliko od tebe ne uporabljam ogledal iz zabaviščnih parkov.

  Je pa pisanje bloga fajn za sproščanje nekih velikih (preteklih) kompleksov, ran in frustracij. Tu ti dam prav. Vsaj nekje se strinjava. :mrgreen:

 • Odgovori K@K 6. 5. 2011 at 11:31

  Za vse slovenske kifelce in prvega pudlja Gorška velja:

  Živimo v družbi, kjer pica prispe do vaših vrat v krajšem času kot policija 🙁

 • Odgovori Janez 6. 5. 2011 at 11:57

  To debato deloma povzame vic iz časov železne zavese:

  Na meji med Poljsko in Češkoslovaško se srečata 2 psa, vsak namenjen v sosednjo državo. Pa se tko čudno pogledata in se vprašata: Ja zakaj greš pa ti k nam. Češkoslovaški pes reče da se gre najest, poljski pa da se gre nalajat.

 • Odgovori bata 6. 5. 2011 at 12:14

  Kot muslimanka, ki živi v Egiptu ti povem, da od vseh takoimenovanih ali celo samooklicanih strokovnjakov, ki se v Slovenskih medijih oglašajo v povezavi z politočno situacijo ali pa samo v skladu z običaji v muslimanskem arabskem svetu (in ni musliman) je EDINI, ki kaj res ve o nas ali z drugimi besedami, ki mu lahko prikimam največkrat, ko ga poslušam točno ta o katerem ti dvomiš. Se pravi Primož ŠTRBENC!!

  Toliko.

 • Odgovori Marjetica 6. 5. 2011 at 12:23

  Smoger, samo da si ti nekonformist.
  Ugasni računalnik, izključi internet, vrž mobitel v reko, pust si brado rast, živi od ščurkov, odjavi kurjavo, umivaj se v reki… pol te pa pridem vprašat, kako pa kaj. Dokler pa se vsako jutro tuširaš, uporabljaš internet, si komot ko drek, mi pa ne opletaj s konformizmom.

  @Chef, let’s get a room shall we? 😀

 • Odgovori kekec 6. 5. 2011 at 12:44

  Američani so dobili točno to kar so iskali, namreč zadoščenje. Najprej zlo utelešeno v eni osebi (zlo samo po sebi, o razlogih za 9/11 povprečni američan ne zna povedat niti stavka) in sedaj odstranitev tega zla. Sem bil zadnji mesec in tudi v času likvidacije Bin Ladna slučajno v ZDA in po vseh medijih se je več kot o akciji govorilo o zadoščenju, ki so ga dobile žrtve 9/11. Zmagovalci so bili seveda ponovno ultra desni Fox news, ki je v živo poročal z ground zero že v času ko sta bila tam samo dva človeka, najbrž so tudi ta dva postavili tja kar sami.

  Se strinjam z zgornjim, na kozlanje mi gre edino Pahor, ki je po Miheljakovo (oziroma Churchilovo) ponovno zamudil izredno priložnost biti tiho. Sem pa zato sam izkoristil redko priložnost izogniti se gostilniškim debatam in komentarjem po forumih in portalih (ki sem jo v resnici pravkar zapravil).

 • Odgovori kruhinmleko 6. 5. 2011 at 13:49

  chefe, kr zagrab tole =)

  Jebemu, zakaj bi pa toleriral take izmečke? S takilemi pravičnimi sodbami se jim sam omogoča, da izkoriščajo sistem in ga na koncu tudi izigrajo. Potlej pa ko pride domov napravi novo pizdarijo in folk jamra kje je pravica. Jebeš to, dokazi so, kriv si, šus v glavo in hvala naslednji prosim.
  Pa še to, če je pa že obsojen, ga pa fuknejo v neko jebeno keho v kateri je življenjski standard boljši kot pri večini slovenskih družin. Zatorej, zakaj bi si zaslužil neko sojenje? Da se bo zmetalo cel kup dnarja za pizduna, ki samo izigrava sistem? Prav so nardil..
  Če bi bilo po moje bi isto politiko nadaljeval še proti jebenim posiljevalcem, pedofilom in morilcem.. za te boste pa tut spet govoril, da si zaslužijo pravice.

  Kar se pa samega Islama tiče pa če bi ostal tak kot je bil na začetku bi psihopati tega kova ponovno izkoriščevali krščanstvo za ustvarjanje svojih mučenikov.

  Drugače pa kot je Marjetica povedala, svet je tak kakršen je, Slovenci bomo pa še naprej nastavljal rit.. tok da ne pizdit in se lepo nasmejte naslednjič ter globoko dihajte, ko bodo naši veleumi ponovno odpeli pasove v parlamentu.

 • Odgovori Simona Rebolj 6. 5. 2011 at 14:17

  @chef:

  Že, že … hehe … Ampak to je tvoja osebna odločitev, komu bolj verjameš. Osebno zato nisem izpostavljala Palestincev, ampak eksplicitno Benazir Bhutto! Ker gre za osebo, ki je bila izredno kontroverzna in neulovljiva v smislu pripadnosti določeni oblasti, napade je pa itak doživljala s strani Pakistana, po potrebi so jo obtoževali tudi sodelovanja s CIO. Ženska na tako visokem položaju, ki se je izobraževala v ZDA in VB ter propagirala demokracijo, pač ni predstavljala varno naložbo za utrjevanje obstoječe politike v Pakistanu antiameriške politike, hkrati pa tudi ZDA ni predstavljala nekega popolnega zaupanja. Lahko se sam pozanimaš o njenem CV-ju, za kaj vse je šlo.

  Popolnoma se strinjam s tvojo oceno kontradiktornosti, kar se tiče fanfar Obami. Ampak osebno pač ujetnik te kontradiktornosti pač nisem. In sem že takrat pisala o tem. 1. Da je piarovski moment navdušenja nad temnopoltim predsednikom nonsens in sem tudi nanizala argumente, ki so Obamo postavljale povsem enako ob bok predhodnim belim politikom, niti njegova osebna zgodovina ni pričala o kakršni koli posebni razliki, ampak kvečjemu o še večji naklonjenosti beli rasi (Obama je vse zasluge za svoje dosežke javno pripisal svoji beli babici, s sorodniki iz Kenije in s temnopoltim očetom je imel popolnoma prekinjene odnose!!! in prenekateri so brez njegove pomoči živeli v Keniji v hudi revščini …). Dejstvo, da je takoj rekrutiral gospo Clinton v svoje vrste je meni povedalo dovolj, kaj lahko pričakujem. In še marsikaj. Zato me izlivi takratnih navdušencev, kot bi šlo za neko revolucijo v načinu vladanja, ni niti najmanj ganilo. Še vedno bi volila Obamo takrat, da ne bo pomote, in niti ne mislim, da je slab predsednik v primerjavi s predhodniki, ampak ne gre pa za nikakršno posebej zaupanja vredno osebnost, v smislu, da moje pozornosti ne bi vzbujali interesi ZDA in konkretno predsednika v boju za ponovni mandat v tem primeru. Ne mislim, da je Obama svetnik.

  In za razliko od tebe le ne verjamem nikomu bolj ali manj, ker se mi to niti ne zdi pomembno. Bolj se mi zdi pomembno samo spremljat, kaj se dogaja, zastavit neka predvidevanja in počakat, če se uresničijo. Na tak način sem preizkušeno najbliže preroku … hehe … Zato na primer osebno nisem bila presenečena, ker je Obama sicer uveljavil predvolivno obljubo o umiku vojaških sil iz Iraka, je pa okrepil sile v Afganistanu. Takrat je bila to logika stvar, ampak ne za pijance, ki radi verjamejo temu in onemu, ker je bel, črn, lep ali grd in podobne oslarije. Samo za logiko gre. Tako, kot je zdaj jasno, da ZDA preusmerjajo svoje sile in budžet v nove akcije nadzora v arabskem svetu, Afganistan postaja počasi izpolnjena misija pač. Ostalo sem pa že omenila.

  In to nima nobene zveze s klepetkanjem o krutem svetu in sprijaznjenju s tem ali onim. Saj ne govorim o sprijaznjenjih ali nesprijaznjenjih. Osebna psihologija prenašanja tega ali onega me ne briga v tem primeru. Govorim samo o opažanjih, kaj se dogaja in kaj je možno predvidevat v nadaljnjih potezah na tem krutem svetu vojne pač.

 • Odgovori Simona Rebolj 6. 5. 2011 at 14:18

  V prvem stavku sem se zmotila … Pakistance seveda … kot je v nadaljevanju.

 • Odgovori Feri Naf 6. 5. 2011 at 15:18

  Politiki in podobni so že vsi ugotovili, da če neko zgodbo dovolj dolgo ponavljaš, ta postane splošno sprejeta resnica. Tako recimo kot pri nas desničarji z zgodbami o rdečih botrih iz ozadja in levičaji o trgovini z orožjem.
  Glede likvidacije Osame pa se sploh ne splača jezit na Američane, ker mednarodno pravo in človekove pravice dosti bolj kršijo na neštetih drugih frontah.

 • Odgovori Matic 6. 5. 2011 at 15:25

  Mene niti ne moti to, da so Bin Ladna ubili, pač – kar iščeš, to dobiš.

  Me pa moti njihov odnos do “pravice”, ki si jo predstavljajo zelo po svoje. Nekako tako kot tisti vic, ko pridejo novinarji moskovskih Novosti v Times… pa gledajo in rečejo: OK, vi isto lažete kot mi, samo zakaj vam verjamejo?

  Drugače pa… takole si oni predstavljajo pravico:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Cavalesecablecardisaster%281998%29

 • Odgovori direktni 6. 5. 2011 at 16:10

  Marjetica, pa ne vem, kje si vzela takšno luštno ime za takšno “vamp” žensko kot si, ne ti meni o zeletavanju džihadovcev v moje otroke, spakiraj kufre pa v Big Apple na komemoracijo ubogim nesrečnikom, ki jih je storpediral ta monstrum. Džihad je le in zgolj posledica zločinske svetovne politike tvojih vzornikov skupaj z Judi, ki lahko nekaznovado počnejo vse, kar se jim zljubi. In kaj bi rekla ti, če bi USAF priletel nad tvojo kolibo in jo razsul, tvoje otroke pa poslal v večna lovišča? Pojma nimaš, zato ne opletaj z jezikom v prazno, raje sprejmi chefovo povabilo, pa prikimavajta drug drugemu, kajti ostali smo po vajinem mnenju tako same polne riti, presiteži, izgubljeni v udobnem življenju, vidva pa reveža s petimi fakultetami, ki izgubljata čas in živce na zaplankani strani Alp ….

 • Odgovori Marjetica 6. 5. 2011 at 19:30

  Verjetno so bile tudi križarske vojne posledica zločinske svetovne politike (verjetno Amerike, heh).

  Ad hominem se pa ne grem. To preprosto ni moja raven.

 • Odgovori mojca h 6. 5. 2011 at 19:56

  marjetica, ce slucajno ves, kaj je to funkcionalna pismenost (nepismenost itak dokazano obvladas), potem ti svetujem, da se enkrat preletis svoje zapise in se ne le o pismenosti, vprasas tudi o miselnih sposobnostih, ki jim botrujejo. kot receno, zelo na easy razmisljas, ce temu lahko recemo razmisljanje, ker je omejeno bolj kot vidno polje najbolj na orto zavite muslimanke. raje kot da v svoji “tinturi” produciras svoje izkrivljene poglede na svet, se posveti tistemu, cesar si po moje edino sposobna: chef naj ti placa kavo, ti pa najemi sobo, pa bosta oba srecna. zakaj bi se vedno pustila zastonj nategovati?

 • Odgovori kruhinmleko 6. 5. 2011 at 20:07

  kaj ma to vse skupej zdej veze s človekovimi pravicami bin Ladenka?

  itak če pod črto potegneš so se dogajale ogromne pizdarije v imenu vere. nekako se pozablja že razne inkvizicije, svete križarske vojne, iztrebljanje poganov v imenu svetega križa itd.

  samo zgleda ker se par norcev najde na strani, ki ni ravno domača v našem okolju se vsi obešajo nanjo. resda se določene pizdarije dogajajo ravno s strani muslimanov trenutno a kdo pravi, da ni podobnih idiotov na strani edine “prave” vere? itak, da so, samo jih je lažje sprejet, ker so “naši”.

  če bi bil folk sposoben živet sam s sabo in nebi potreboval nekaj višjega, da jih opravičuje bi vrjetno že vse religije skupaj poslal v PM!
  je pa lepo, da se ljudje najdejo v tem, ker osnova vsake religije je lepa, če se jo vzame tako kot je brez pretiranih interpretacij.

  vojna je pa itak pizdarija. čumnate grejo v kurac, civilno prebivalstvo najebe, revni ratajo še bolj revni, pojebani kokr se da, zmagovalec pa seveda piše zgodovino in izropa kar se da. to je to, tko se gradi civilizacija =D

  lol @ me na offtopic =D

 • Odgovori Marjetica 6. 5. 2011 at 20:24

  Mojca H, tvoja meta razprava o MENI (dva posta, oba o mojem razmišljanju) me izjemno zabava. Sploh se mi zdi tudi močno hecno, da začnejo padati udarci pod pasom, ko zmanjka argumentov.

  Verjetno se lahko na trepalnice postavim, pa mojih stavkov, kako ne podpiram Amerike (in na splošno zahodnjaške politike do sveta), ne boste videli ali hoteli videti. In verjetno v podobo o vamp Marjetici ne sodi to, da ne sovraži muslimanov, da je celo ZA džamijo v Ljubljani, da ima o islamu kot religiji boljše mnenje kot o krščanstvu itd. Verjamem, da je težko dojet, da OBL sploh ne vidim kot predstavnika vseh muslimanov (prav nasprotno) – pač pa kot prvorazrednega kriminalca in dolgo za tem kot muslimana.

  Je pač lažje nazaj vreči “ne, tiiiiii si funkcionalno nepismena” in “dejta se dol s Chefom”. Bravo, tomideli.

 • Odgovori Sašo 6. 5. 2011 at 20:54

  “ki so 6. junija leta 1944 navalili na Normandijo, čeprav z vojno v Evropi niso imeli nič.”

  Chef, a ti to čist resno al kaj?!

  😀

 • Odgovori mnd 6. 5. 2011 at 20:54

  po moje so take debate povsem brez smisla, še posebej, če se zadev lotimo tako mimogrede in površinsko. ker na katero koli stran se človek postavi, je v svoji poziciji vse prej kot na nekih trdnih tleh. v osnovi je pač problem stanje stvari na tem svetu, ker vedno se lahko neka dejanja zagovarja z dejanji nekoga drugega. pravica je pa, žal, vedno na strani močnejšega, kar pomeni, da pravice v bistvu itak ni. seveda se lahko mi gremo tu debato v smislu, jebeš ti enega bin ladna, ki je itak bil morilec, ampak tako pač lahko interpretiramo stvari ne tej strani sveta. na drugi strani pa imamo kot kontra utež temu tiste, ki bojo pametovali v smislu, jebeš ti tistih 3000 pokvarjenih nevernikov, ki so umrli v napadu na twin towers. ali pa jebeš tisti, povsem nič krivih, 10, 50, 100, 200 pakistancev, iračanov, afganistancev, ki jih, tako mimogrede, razcefra katera izmed “pametnih” bomb, ki so, namerno ali po “pomoti” zalutale nekam, kamor ne bi smele. in jebeš vse tisti turiste, ki se grejo preseravat ne neke balije in podobne lokacije in ki potem fašejo kako “lokalno znamenitost” v obliki človeka bombe. bin laden tu ni nek pomembnež, je pa njegov primer zgovoren zato, ker se take “eksekucije” v imenu česarkoli dobrega že dogajajo tudi povsem takim nedolžnežem kot sva ti in jaz. kolateralne žrtve pač. in na koncu še jebeš ti nek “boljši” svet brez bin ladna in ostalih teroristov, če si pa pokopan par metrov pod zemljo, ker te je zadela bomba “rešiteljev” ali pa bomba “lumpov” s katerimi so “rešitelji” v vojni, čemprav s tem sam nisi imel nič.

 • Odgovori fuga 6. 5. 2011 at 22:05

  Ja, prvzaprav gre za eksploatacijo kapitalizma po najbolj “zaostalih načelih”. Na ameriško agresivnost smo večinoma gledali tudi drugače. Američani so bili na splošno agresorji, ki so se vtikali v vsako politično kulturo, spreobračali so vsak sistem, ki je bil kakorkoli že avtohton, poseben in neponovljiv. In v bivši Jugi smo bili na moč alergični na kapitalistični “hegemonizem”, ki majhnim narodom ni privoščil samostojnosti in je svoje gospodarsko stanje reševal z vojnami v Evropi, saj se je vedelo, da je tudi Hitler imel vso ameriško / angleško podporo za dejanja, zaradi katerih si Evropa ni opomogla vsaj petdeset let. Velikodušno ameriško pomoč je bilo treba seveda vso plačati in narodi so bili tako postavljeni ponovno v gospodarsko odvisnost zahoda. Kurdi naprimer, so 20 milionski narod brez države, pač zaradi tega, ker so pametni zahodnjaki “klamfali” meje na bližnjem vzhodu predvsem na strateško naftne “parcele”, ne pa zaradi nekih pravičnih namenov. Na bližnjem vzhodu je enako, v ZDA izšolan terorist se je postavil po robu, v nevarnosti pa je bil ameriški kapitalski interes. Pri meni take “NATO” akcije nimajo pozitivnega odziva, saj smo na zahodni blef in ameriško naduto velepomembnost gledali tudi separativno, kot “nesvrstani” in nismo lezli v rit, ne Nixonu, ne Johnsonu in tudi ne Kenediju in Hruščovu. Ja, svet se neverjetno hitro vrti. Ko že misliš, da te je cajt povozil, pa se itak vse ponovi v le malo drugačni obliki.

 • Odgovori laufar 7. 5. 2011 at 13:44

  Madona, vse kar sem tukaj razumel je to, da naj bi prišlo do parjenja! Mačka je dvignila rep, maček je zavohal, čifko, gasaaaaa!

 • Odgovori internazionale 7. 5. 2011 at 22:11

  Zidarju, Tovšakovi in podobni pobrat vse kar imajo, ker so nategnil ljudi – še vedno ni na vidiku nobene pravnomočne obsodbe, ampak “mi” vemo da so krivi.

  Osama bin laden mrtev – jokamo ker ni bilo “fair trail”.

  Slovenci smo res ovce. To da izmečke kot Osama ubije en specialec kot v igrici je pač čista pravica. In da Zidarju poberejo vse že danes isto.

  Pa sem univ. dipl. prav s PDI. Včasih enostavno pravo povzroči nepotrebno birokracijo. Prasci si zaslužijo zgolj svinjsko.

  GAME OVER.

 • Odgovori đouži 7. 5. 2011 at 22:41

  Jaz bi raj kot Osamo videl na onem svetu kakšne naše barabe-Osama je v bistvu bil pošten-do svojga prepričanja-bogataš, ki je raje živel kot preganjana zver. Če je malousekal Američane pa Britance po tintari-desetkrat so si zaslužili. Kreteni slovenceljski-famoznega 11.septembra so specialci obkrožili naš WTC – večjega kretenizma še nisem videl pri nas. Najprej bi nas hudobni maslimi morali najti na zemljevidu-boeing pa bi prej treščil na krožišče Tomačevo, če bi že hotel zadeti naš WTC-naj bi se raje zaletel v parlament ali vladno hišo-tam bi bilo res malo škode!

 • Odgovori mnd 8. 5. 2011 at 0:55

  “Pa sem univ. dipl. prav s PDI. Včasih enostavno pravo povzroči nepotrebno birokracijo. Prasci si zaslužijo zgolj svinjsko.”

  ha, ha. točno to! in potem se čudimo, če je pravni red v sloveniji poden od podna?! če imaš pravnika, ki take ven meče, potem res, adijo pamet. škoda pravnih fakultet, če je pač produkt potem na takem nivoju.

 • Odgovori Antipat 8. 5. 2011 at 8:05

  Marjetica, ti s’ taprav dec, ne pa vse te ostale cvileče babe ki hočjo nek fair trial.

 • Odgovori internazionale 9. 5. 2011 at 10:49

  mnd – težko boš razumel, ker vse že veš. kakšen pa naj bi bil pravnik, ki bi si zaslužil tvoje spoštovanje… Takšen, ki bi do nezavesti maličil postopek? Takšen, ki bi iskal luknje v postopanju organov…

  Pravo izvira iz dveh vej: eno je “common sense” (kmečka pamet) in drugo je obramba šibkejših strank.

  In maličenje očitnega zločinca pred sodiščem, ki bi povzročila na tisoče novih žrtev brezmiselnega nasilja ne paše niti pod eno niti pod drugo.

 • Odgovori mnd 10. 5. 2011 at 20:57

  @internacionale,

  za tako razmišljanje človek ne rabi 4 leta in več guljenja riti na nekem faksu. je dovolj, da v kakem bifeju dobi v rit ene 5 pirov in je glede tega potem lahko očitno, po tvoje, že “pravni strokovnjak”. tako da zakaj bi izgubljali čas in denar z nekimi pravnimi fakultetami?

  pravo pa izvira iz pojma pravic. in sodišča in pravo obstaja ravno zato, da se dejansko zločin in zločinci skozi ustrezne postopke formalizirajo. brez tega pač pravni red ne obstaja. in če pravni red ne obstaja, potem tudi pravic formalno ni. recimo, ti se nekomu zaletiš v avto, na tvojo nesrečo je v avtomobilu 150kg težki silak, ki mu zadeva sploh ni všeč. in te pač nalomi in od tebe izsili denar za popravilo, pa še kaj zraven, ker se mu pač tako zdi. zakaj bi zapravljal čas s policijo, z zavarovalnico, sodiščem, ki bi morda ugotovilo celo to, da ti sploh nisi bil kriv, skratka pravnim redom? zaletel si se v njegov avto in mu povzročil škodo. to je dejstvo. in očitno si sam mnenja, da v tem primeru ti ne bi imel pravice do obrambe, ne bi imel pravice do tega, da bi se dejansko ugotovilo, kako je do nesreče prišlo. po tvoje ti v takem primeru ne bi smel imeti pravice, da se ugotavlja tvoja krivda, ampak bi bil pač avtomatično kriv in posledično tudi kaznovan, mimo zakonov, mimo pravnega reda. toliko o “common sense-u”. ker po tvojem “common sense-u” bi recimo bilo tudi vse ok, če bi recimo nek tip posilil mojo prijateljico in bi jaz šel, ga našel in mu preprosto poslal kroglo v čelo. ko bi me prišla policija iskat, pa bi jim rekel, da naj nehajo ščitit očitnega zločinca, ki bi itak posilil še koga in naj mi dajo mir, ker je pravici zadoščeno. “common sense”, ni kaj. tako da ja, pojasni mi, zakaj pa potem sploh rabimo pravo? aha, da ščiti šibkejše? lol saj se je ravno v tem primeru pokazalo ravno obratno! bin ladna so ubili mimo prava in s tem zaščitili šibkejše, po tvoje. torej, odlično, po tvoje pravo sploh ni potrebo, ampak ravno nasprotno. pravo je nekaj, kar je dejansko škodljivo.

 • Odgovori Nergač » Kozlovska sodba v Butalah 13. 9. 2011 at 18:02

  […] Patria farsa, kot trdi on. Enako trdijo tudi soobtoženi in, na primer, tudi Mladić, Sanader, bin Ladnu pa so k sreči nasuli svinca v ničvredno telo, tako da je vsaj ta baraba dobila svoje in se tako ne more posmehovat pravnemu […]

 • Odgovori Nergač » Preko Gadafijevega trupla 22. 10. 2011 at 18:02

  […] kaj šele, da bi izgubili sorodnika v terorističnem napadu, takoj skočili v zrak, češ, kaj pa bin Ladnove človekove pravice! Jasno, da so mu bile kršene. Principielno je to poraz za civilizacijo, a po drugi strani je s […]

 • Komentiraj