Boj za prostor pod soncem

Zaradi gradbišča so uredili parkirišče, tako da so razrili park. K sreči so med parkirišče in potko postavili korita z rožami, sicer bi bržkone ljudje parkirali kar sredi parka. No, pa saj to vseeno počnejo. Ne more biti drugače. Kako naj ljudje vedo kje je park in kje ne? Poglejte kako je to zanikrno.

Zanikrno

Temu borcu za svoj prostor pod soncem je malo mar za zelenico.

Parkiranje na zelenici

Temu pa za pešce.

Parkiranje na potki

Resno razmišljam, da bi naslednjič šel svojo pot in se napotil kar čez avto.

Prejšnja objava Naslednja objava

23 komentarjev

 • Odgovori Joze 7. 12. 2018 at 18:15

  Pa ne upas. Vedno poln besed.

 • Odgovori Mojster Miha 7. 12. 2018 at 19:14

  Zakaj se že morajo ti z LJ grbom v center na šiht z avtom dostavit? Vem, da si izbereš tablico po želji, tudi izven LJ, pa vseeno dvomim, da gre v vseh primerih s slike za takšen primer.

 • Odgovori Matej Zalar 7. 12. 2018 at 23:29

  @Jože: Ne gre za to kaj upam ampak za to, koliko problemov bi si navezadnje s tem nakopal. Ker na koncu taki papki niso ničesar krivi. Plačeval sem že za kršitev JRM zaradi takih bedakov.

  @Mojster Miha: Ker je LPP v pizdi, z biciklom se jim pa ne ljubi tja z Brezovice ali iz Vodic. Je pa res, da se verjetno kdo pripelje tudi 2 kilometra daleč.

 • Odgovori bič 8. 12. 2018 at 1:58

  Jaz imam pa takih vohljačev (kot ti) pun kurec! Kam pa naj dajo avto? Na streho? In kaj vas to sploh moti? Vauu, kok trave bojo uničil zdej pred snegom – pa na potki – a res ne moreš mimo, da ga ne bi porajsal?

  Pa fotke enih parkplacov za invalide- en parkira za minuto, dve…. …8 osem placov frej, cel parkpalc prazen — in travmirate, ker je en parkiru za dve minuti? ?

  Pa vi ste falili profesijo! Vsi bi morali bit redarji. Kva bi to kasirali. Pa nihče vam nič noče. Placa kuker češ!

  JAZ parkiram avto v senco, pred vhod v trgovino. Ker sem imela psa v avtu. V trgovini ni zaželjen.
  Pridem nazaj čez 4 minute, so že stali okol avta: 2 vaška kurcca, en invalid in stara krota! “Kaj si pa ti misliš da si, da tkole parkiraš?”
  Ej, ne da se mi z vami ukvarjat! Kaj težite, če niste pri/zadeti? Komu sem dolžna neki razlagat?

  Dej sam zgin! Iz zgoraj videnih fotk se točno vidi, da je ČLOVEK iskal skrajno silo za parking. In bo verjetno že ob 05. uri, ko boste vi smrčali, že odpičil.
  To me res tako vznejevolji. Zakaj smo take svine? A ni že država dost kruta?

  • Odgovori Stane Debevec 8. 12. 2018 at 7:41

   Dobro jutro,
   ja tudi 25 km daleč. Sem pa srečeval enega na poti iz Kranja do Ljubljane, 30 km daleč.
   Je pa treba za to imeti malo veselja, sicer ne gre.
   Pozdrav Stane.

  • Odgovori Disguy 8. 12. 2018 at 12:33

   Caprion: “Ko te ni sram priznati, da si primitivec”

   • Odgovori Disguy 8. 12. 2018 at 12:36

    *Caption

 • Odgovori spam 8. 12. 2018 at 2:27

  @BIČ

  Jebo te… obstaja veliko opcij za parkirat na normalen način. Če imaš za avto… imaš še za parkirnino.

  Seveda… lahko pa parkiraš, kot čefurji na zgornjih fotografijah.

 • Odgovori Antietatist 8. 12. 2018 at 6:21

  @Bič … get laid, odleglo ti bo.

 • Odgovori Matej Zalar 8. 12. 2018 at 6:53

  @Bič: Hehe, poznam te fore. Vedno izgovore. Kot da se dejansko rad ukvarjam s krotami takega kova. V resnici se mi ne ljubi in tudi zato med drugim ne bi želel biti redar ali policist. Ti pa naravnost povem, da bi vsakega takega pacienta najraje usekal po zobeh. Vem, da nič drugega ne zaleže. Lahko jim v obraz povemo kakšni primitivci so, a ne bo pomagalo, ker jim je že zdaj vseeno, da so govno in imajo vsakič znova fajn občutek kako so spet nategnili sistem. Vseeno jim je za trato in za to, da se mora s trato nekdo ukvarjati in nekdo za urejanje plačevati. Vseeno jim je za mamo z vozičkom, ki mora mimo avta po blatu.
  Ker je vedno samo za pet minut in ker oni mislijo, da nikogar ne motijo. Koji klinac ima avto s psom za parkirati pred vhodom v trgovino in kako to, da meni ni treba? A jaz si pa lahko vzamem čas in psa spustim ven in ga privežem v senco, samo zato, da avto ne stoji pred vhodom in ker bi me bilo, če nič drugega, sram tam parkirati. Resno: kako to, da mi vedno uspe parkirati korektno? Aja … mogoče zato, ker ne rinem POVSOD z avtom. In zato, ker sem se sposoben sprehoditi pet minut, če ni prostora. In ker vem, da če bi čisto vsi razmišljali kot tile smradi, bi bilo vse, povsod zaparkirano.
  No, imeli bi enako kot v Srbiji, denimo. Tam sem pa parkiral po pločnikih, ker je to čisto sprejemljivo, še policist mi je dovolil. Tukaj smo pa ravno nekje vmes. Ko nam paše, bi po nemško hodili k zdravniku, parkirali pa pred ambulanto po balkansko.

  • Odgovori HelgaG 8. 12. 2018 at 7:53

   Matej, vse si povedal. Hvala, ker si takšen kot si in daješ vzgled drugim. Zadnji stavek je zakon, točno tako. No, ko sem brala Bič, sem že imela anamnezo: funkcionalna neodraslost (patološki narcizem). To se mi je porodilo tudi v primeru spolnega nadlegovanja osnovnošolk in ravnatelja Merca – on je reagiral funkcionalno odraslo, vsi ostali, vključno z inšpektorji, pa funkcionalno neodraslo.

   • Odgovori Katarina 8. 12. 2018 at 12:44

    ja, to je primerna fraza: funkcionalna odraslost….najbolj redka dobrina!

   • Odgovori Jazsembog 8. 12. 2018 at 13:25

    Bravo za komentar

 • Odgovori Ema 8. 12. 2018 at 11:49

  Res je, kar si napisal. Vesela sem, da je v naši ljubi Sloveniji nekaj takih, ko tsi ti. Ja, zadnji stavek je pa zadetek v polno!

 • Odgovori Jazsembog1 8. 12. 2018 at 12:57

  Jaz parkiram, kjer mi paše v Sloveniji. V Avsvtriji pač ne, ker so mi avto že večkrat odpeljali in je preveč zajebancije potem.
  Sicer sem bil dost nervozen dolgo časa, se pa človek navadi tudi na red.

 • Odgovori phoenix-slo 8. 12. 2018 at 15:24

  Kako je z javnim objavljanjem registrskih tablic avtomobilov? Je dovoljeno ali lahko kak pacient iz IP-RS teži, da so to osebni podatki?

 • Odgovori Danijel 8. 12. 2018 at 17:53

  Odrasel človek se menda sme odločiti, da bo prekršil kakšno (ne)napisano pravilo? Le kdo slepo verjame vsem pravilom, ki so pri nas še kako pogosto neživljenjska. Mamica z vozičkom bo pač imela blatne čevlje, jbg. Gotovo tudi ona kdaj prekrši kako pravilo. To je naš način, v njem se znajdemo. Nemški način nam ni pisan na kožo. Nas ne vrže iz tira vsaka nejasna situacija. Je pa res, da radi parkiramo na za to namenjenem prostoru, če je na voljo.

 • Odgovori Kekec 8. 12. 2018 at 19:38

  Namesto da bi mu hvala rekel da vsaj tistih 5 kvadratov zelenice pod polotom ne bo posranih.

  @bič: ti si dejansko upravičena do nalepke za invalide.

 • Odgovori Matej Zalar 9. 12. 2018 at 0:13

  @Danijel: Tako. Zato, ker slepo ne verjamem vsem pravilom, ki so pogosto še kako neživljenjska, se bom v nekem trenutku odločil prekršiti (ne)napisana pravila in se bom gladko sprehodil po havbi, vetrobranskem steklu in strehi tega merecedesa, bo pač imel zjeban pleh, jbg. Veš, resno mislim. To bom morda nekoč naredil, kar tako, v trenutku, ko ne bom verjel pravilom, da je kaznivo uničevati tujo imovino. Potem mi bo neki fičfirič očital, da se je najlažje znesti nad plehom. Veš kaj? jbg. Najlažje se je tudi z avtomobilom znašati nad mamami, ki domov pridejo v blatnih čevljih.
  A lahko, lepo prosim, začnemo razmišljati široko, da se ne bomo v neki fazi raje začeli pobijati, ker nam ne bo všeč parkiranje v parku, in bomo začeli dokazovati, da je v bistvu pomembneje imeti močne roke, kot imeti avto?

  @Phoenix-SLO: Zaradi tega nezaslišanega dejanja utegnem najebati bolj, kot bi lahko uradno najebal lastnik tega avtomobila zato, ker je naredil prekršek. Verjemi, fotografiral sem šoferja avtobusa, ko je telefoniral med vožnjo. Končal sem s kazenskim postopkom, kršenje JRM je obravnavalo 6 policistov (ki si najprej niso upali posredovati, ker sem imel s seboj psa z nagobčnikom), dejansko pa sem nekaj minut čakal, stoječ z rokami na avtobusu, kot da sem oborožen. Povod? Napizdil sem šoferja avtobusa. To je čista resnica. Fotografijo sem objavil na Twitterju, če bi jo še kje, bi me šofer tožil.

 • Odgovori Fotr 9. 12. 2018 at 4:34

  Bič, precej dobro si opisala razliko med civiliziranim in neciviliziranim človekom!

 • Odgovori Nota 9. 12. 2018 at 20:59

  Draga Bič. Kot skrbnica osebe z invalidnostjo (in pripadajočo parkirno karto) te vabim v življenje mene in te osebe za en delovni teden. Izkušnje vključujejo iskanje parkirišč, premagovanje ovir vseh vrst (pločniki, jame, robovi, skratka celotna javna infrastruktura), sprehodi mimo nepravilno parkiranih avtov na pločniku / potki / klančini za dostop invalidov… In še in še. Prijetna zabava z nečim kar je tebi in tebi podobnim samoumevno, je zame in mojega invalidna stvar dnevne frustracije in skrbnega načrtovanja za kolikor toliko ‘normalno’ življenje.
  Brez kančka sramu in empatije… Čustvovanje in odločanje na nivoju povoženega kamna.

 • Odgovori BIČ 10. 12. 2018 at 4:25

  Glede na to, da tvoj blog bere par 1000 ljudi, sem jo še kar dobr odnesla. 🙂

  • Odgovori Uroš 10. 12. 2018 at 9:43

   Verjetno je večina mnenja, da gre za provokacijo. Jaz sem to domneval zato, ker si že kmalu uporabila besedo KUREC. Mislim, da je Matej edini, ki to piše z E-jem. Ne glede na to, ali je to provokacija ali ne, pa žal obstaja preveč ljudi, ki dejansko tako razmišljajo.

  Komentiraj