Bolniška

Zoprno, da se ji zgodi ravno med dopustom.

Najprej sem mislil, da nenavadno hodi zaradi musklfibra, ker pač ni vajena plavanja na dolge proge. Potem je med sprehodom do trgovine, pripeta na povodec, zacvilila kot bi jo iz kože devali. Da jo kaj zaboli, se zgodi redko. Na enak način je denimo zacvilila, ko si je priščipnila šapo s težkimi vrati, ki bi normalnemu osebku verjetno zdrobili prst. A glej, šapa je bila videti zdrava, brez ureznine ali znakov zloma in zvina. Prst je zatekel šele zvečer.  Zjutraj je bila zatečena cela šapa.

Rentgen in temeljit pregled sta pokazala, da ni poškodovana1, ampak da jo je bržkone nekaj pičilo, potem pa je z vztrajnim lizanjem verjetno uspešno poskrbela za infekcijo – toliko o ljudskem verovanju, da se psi z lizanjem pozdravijo. Zdaj ji v goltanec tlačim ogromne tablete, sicer pa je v glavnem mir, skoraj kot da ne bi imel psa. Zanimivo se mi zdi, da se je s situacijo bolj ali manj sprijaznila.

Me pa malo grize, da po treh dneh zdravljenja ni videti, da bi se stanje kaj prida izboljšalo. Naredil sem celo tisto, česar pacient ali skrbnik pacienta ne sme nikoli: med iskanjem informacij o zdravilu sem zašel na nek pasji forum. Grozljivo. V bistvu bi moral napisati, da »se nam je zgodilo«. Da »smo nenavadno hodili, ker nismo vajeni plavanja na dolge proge«. Da »smo zacvilili«. Da »smo imeli zatečeno šapko«. Da ne govorim o skrbi kaj vse se lahko zgodi naši punci zaradi teh strašnih zdravil, ki se jim reče antibiotiki. Saj lahko še resno zbolimo!

 1. Sem pa izvedel, da ima neke zametke artritisa. []
Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori Anonimno 14. 7. 2017 at 20:57

  samo,da niste noseči;)

  • Odgovori Jelka 15. 7. 2017 at 6:24

   V tej ali kakšni drugi postavi? 😉

 • Odgovori Matej Zalar 15. 7. 2017 at 12:20

  Noseči pa še nismo. Mimogrede … strašansko na kurec mi gre, ko nekdo reče, da je moški rodil.

 • Odgovori Zalka 16. 7. 2017 at 21:11

  No, mal se bo navadla po kraljevsko držat. Queen Elizabeth I. pa take :D. Moj je bil tudi ves poklapan in na smrt bolan, dokler je imel satelitsko anteno … Pogled identično trpeč, čeprav čist druge pasme.

  #težkogledamžalostnepasjepoglede

 • Odgovori Matej Zalar 16. 7. 2017 at 21:19

  Gre na bolje. Zdaj je že spet preveč pametna.

 • Odgovori Anja 19. 7. 2017 at 14:00

  Pred leti si je tastari pes nekak nabil, nategnil taco, zateklo in podvojilo obseg. Teden dni strogega mirovanja (15 minut wc na povodcu in “spat” parkrat na dan tako.) Potem pa počasi in postopno podaljševanje, ko je oteklina uplahnila. Kaj pa možnost kake trave-“spear grass”. To samo rine, rine in rine. Ker si iz LJ, če te skrbi, pa če ne bo bolje po strogem počitku, antibiotikih, pojdi do ortopeda- Zorko, na KKMZ ali Miklavžin (ima svoj center), ne vem pa, če še dela Zaninovič starejši na Prvi K. Imam pa jaz prakso po AB, da naredim dolgotrajno kuro (2-3 mesece) s probiotiki (načeloma kar Probio od Nutrilaba). V bistvu dajem že vmes, če dobi AB ob 6in 18h, dobi probiotik ob 12h in 22h. Tako nekak.

 • Komentiraj