Brkata smučarija na Rogli

Zahvaljujoč Petri sem v sredo zvečer izvedel, da Filipu Flisarju v čast v četrtek na Rogli brkačem ponujajo brezplačno večerno smuko. Robocop je obril brado, nastali so brki in [ena klasična amaterska potopisna:] ob štirih popoldne sva že drvela novim smučarskim dogodivščinam naproti. Tole je zmazana fotografija enega redkih, a ne edinega brkača.

Dva ali trije so goljufali z narisanimi brki. Ne vem ali so dobili karte brezplačno ali ne, vendar ni odveč tale poudarek: risanje ali lepljenje brkov je skrajno bedna fora. Ali si dec ali pa nisi. Najslabše pa je, če so brki narisani.

Obe nočni progi sta sicer kratki in tudi  nad sidri deskarji nismo pretirano navdušeni. Ampak bila je fajn smuka. Osebje je super in v spodnjem pajzlu nas k sreči niso posiljevali z govejo godbo, ki mi sicer čisto ustreza ob kranjskih klobasah, pečenih na svinjski masti, na smučišču pa me ob harmoniki olimpijski duh zapusti še prej, kot je Flisar včeraj padel na glavo. Večinoma sva se drajsala po Planji, približno 45 sekund traja, da se pridrsam dol. Ker v zadnjih štirih letih bordam največ tri ure na leto, moram biti s svojim performansom kar zadovoljen.

Dvakrat sva šla tudi na Košuto. Romantična žičnica.

V tretje pa ni šlo, ker se je snela zajla. Tako smo dilcali samo še po Planji, kjer pa vseeno ni bilo pretirane gneče. Takoj pa se je pojavilo vprašanje, kako bomo prišli nazaj gor. Šlo je precej gladko. Z dvema PistenBullyjema. Tale je reševalni, s kabino.

Ljudi so gor zvozili precej hitro. Pohvaliti moram tudi fer potezo žičničarjev . Ker smo obtičali nekaj dlje, je Planja obratovala še precej čez devet, ko sploh nisem več čutil desnega stegna in so me zaradi vleke že malo bolele desne kolenske vezi. Tako sva šla raje na šnopc in na pir, gor pa s predzadnjo furo na novejšem PistenBullyju v kabriolet izvedbi. Vrhunska zabava, prvič sem se peljal z ratrakom.

Prejšnja objava Naslednja objava

8 komentarjev

 • Odgovori Seamus 21. 2. 2014 at 18:52

  Ne spomnim se čisto dobro, samo se se mi zdi, da je bila Kobla, ko je na tak način en potnik padel z ratraka in se ubil.

 • Odgovori darja 21. 2. 2014 at 20:46

  Chef, si bil tudi v kabini? Meni je interesantno, ker ratrak nima volana. Samo dve ročici, od tega je ena na stropu kabine.

 • Odgovori Matej Zalar 21. 2. 2014 at 21:10

  @Seamus: Da bi s tega ratraka dol padel, bi moral biti huronsko nažgan. Je pa res, d abi tole v Avstriji verjetno speljali dosti bolj po reglcih 🙂

  @darja: Žal nisem bil notri. AMpak je bilo tudi v kesonu fletno. Skupaj s še dvajsetimi dedci in z nobeno žensko 🙂

 • Odgovori Roža Karan (Astrologinja) 21. 2. 2014 at 21:15

  sem ravn dala brke proč, sem bila resna konkurenca Flisarju

 • Odgovori Spam 22. 2. 2014 at 3:04

  ” risanje ali lepljenje brkov je skrajno bedna fora. . Ali si dec ali pa nisi. Najslabše pa je, če so brki narisani.”

  Takšne izjave pa so res že malo 2 much. To je nekako tako, kot bi ženska rekla, da je britje nog skrajno bedna fora. Ali si kosmata ali pa sploh nisi ženska. Najslabša si, če imaš noge in še kakšen drugi del telesa obrit …

 • Odgovori ToniT 22. 2. 2014 at 6:27

  Pred leti sem smučal na Golici v Avstriji in je crknila sedežnica. Avstrijci niso reagirali nič drugače, edino bolj počasi – rabili so dve uri, da so začeli voziti smučarje z ratraki in snežnimi sanmi in je zgledalo zelo podobno….

 • Odgovori Matej Zalar 22. 2. 2014 at 6:48

  @ToniT: Koliko časa traja, je seveda odvisno od števila ljudi, hehe.

 • Odgovori Tomaž 24. 2. 2014 at 14:11

  V Avstiji se tudi sredi dneva ratrak mirno vozi po smučišču, kar boš v Sloveniji težko videl 😉

 • Komentiraj