Bum, po avtu!

Nasilneža nad avtomobili sem opazil že v trgovini, kjer blaga ni bil sposoben plačati na račun podjetja, zato je vso kramo pustil raztreščeno po pultu in sprašujoč po podatkih besno telefonaril kaj vem komu. Vesoljec iz drugega planeta, sem si mislil. Ravno ko sem odparkiral, je ta v rdeč pulover oblečeni možakar odprl vrata Berlinga in z njimi z vso silo zadel zraven parkiranega BMWja! Bum, na polno! Pa ne s tisto zaščitno plastiko ob strani vrat, ampak s plehom na pleh! No, se zgodi, bi lahko rekel, ampak tip se je v svojo gajbo usedel tako skulirano, da je bilo evidentno jasno, da to počne ves čas.

BMW je imel sicer osiješko tablico in če bi bil primitivno hudoben, bi lahko dejal, da mu je čisto prav. Ampak nisem tak, zato sem se komaj zadržal, da nisem stopil ven in kretena pošteno nahrulil. Žal sem se šele kasneje spomnil, da bi morda lahko poklical policijo (s čimer seveda ne bi dosegel ničesar). Škode na beemveju sicer nisem opazil, gotovo pa se je poznalo, saj so vrata butnila tako močno, da so se kar odbila!

Prihajam do sklepa, da sta mi celo objestnost in vandalizem bolj razumljiva pojava kot to ignorantsko razbijanje tuje lastnine. V prvih dveh primerih mulci doživljajo vsaj nekakšen sprevržen užitek in veselje, da so s svojo pokvarjeno ustvarjalnostjo nekomu napravili škodo. Tip iz opisanega primera je pa samo tako nesposoben, da ne opazi, kaj počne in mu je tudi vseeno.

Naj mu kakšen mulec s ključem potegne črto čez avto! Potem bo najbrž ves glasen.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori pet-in-g-seks 20. 3. 2007 at 20:49

  drugič ga zatoži “bmw-ju” …

 • Odgovori Tomaz 21. 3. 2007 at 0:31

  Nergač, zakaj mi nisi malce ponergal, da bi se vsaj malo ustrašil? Glede tega da si ga mislil pošteno nahruliti – ena stvar je ta da to res narediš, druga pa je ta da si samo v mislih frajer 😉
  Drugače pa, kar se tiče takileh osebkov – totalni bedaki! Se podpišem.

 • Odgovori agent 21. 3. 2007 at 1:34

  Na žalost se pač najdejo taki necivilizirani primerki, ki sodijo samo še na zaprt oddelek umobolnice. Na tvojem mestu ga rajši ne bi šel nahrulit, ker bi me sigurno na gobec usekal, če še ne kaj hujšega. Če dobro pomislim, sem najbolj patološki primer neciviliziranega divjaka zasledil pred leti, ko so v medijih pisali o tem, kako je en mladoletnik ustrahoval vse okoli sebe. Celo dekleta je zmerjal in ustrahoval, jih celo pretepal. In ne samo to – da bi izsilil od njih denar, jih je s pomočjo dveh “goril” peljal na WC in jima “prav glavo” (jih tunkal v školjko). In nihče ga ni upal prijavit, nazadnje se je pa le en opogumil. Je bila pa to prava grozljivka za branje…
  Drugače pa se je tudi mojemu bratrancu pripetilo, da ga je na Slovenski cesti en debil napadel kar sredi ceste. Moj žlahtnik se je pripeljal s skoraj novim cliom do semaforja, zraven pa en motorist, ki je meni nič tebi nič brcnil v vrata in naredil precej neprijetno vdrtino (ki je bila precej draga za popravilo). In normalno, da je bratranec skoraj znorel, odprl šipo in mu je povedal svoje. Tisti vandal pa mu je rekel samo, da če še kakšno zine, bo naslednja tarča za brco njegova glava. In to ni hec – če bi z okovanim čevljem nabasal koga v glavo, bi to pomenilo krvavitev v možgane in gotovo smrt. Ali pa dosmrtno duševno prizadetost.
  Hočem reči, da v družbi med nami živijo bolniki, ki ne bi smeli biti na prostosti. In da se pristojne službe zganijo šele takrat, ko padajo žrtve. Nič čudnega, da se je potem jeseni zgodil Ambrus.

 • Odgovori chef 21. 3. 2007 at 6:58

  @pet-in-g-seks: nisem imel časa čakat tipa!

  @Tomaz: nisem imel časa niti za to, da bi sikal, pa še brezveze bi bilo. Ne vem zakaj si ne bi upal, saj tip ni bil noben nasilnež, ampak samo totalen zarukanec.

  @agent: 100% sem, da ne bi na gobec usekal, ampak bi se samo čudil in trdil, da ni to nič takega.

 • Odgovori Doxi 21. 3. 2007 at 7:45

  Zapisal bi si stevilko njegove registerske tablice…in napisal kratko sporocilo lastniku BMW-ja, ter mu ga zataknil za brisalce 😉

  Meni se je namrec zgodilo nekaj podobnega. Po prihodu iz dopusta sem skocila z avtom v bliznjo trgovino z zivili. Imela se nov avto. Vrnila sem se po priblizno 10minutah ali manj in ugotovila, da je bila voznikova stran posteno udrta. Gush, sem bila besna…ce, bi nasla kaksen cegelc za brisalci od kaksnega ocividca, bi sla sigurno na policijo… Tako sem pa le posteno placala za popravilo, iz svojega ze tako plitkega zepa. Ko bi mi kaksen ocividec pustil listic za brisalci…

 • Odgovori chef 21. 3. 2007 at 8:36

  Za take primere je super imet avto zavarovan za nezgode na parkirišču, kjer povzročitelj ni znan 😉 Sploh ni tako drago, te pa lahko lepo reši.

 • Odgovori šuši 21. 3. 2007 at 9:37

  kaj naj rečim…BMW se mi iz srca smili. Sicer pa sen zaradi takih idiotov srečna, da imam kolo, naš avto pa je razmajan in na vratih ima mini udrtino že kakšno leto. Idealka za zaletavanjne 😀 Ampak, da vidim takega kripla ga grem vprašat, če ga zapeljem do Polja.

 • Odgovori Tadej 21. 3. 2007 at 11:40

  Evo pa bo spet en s slabo izkušnjo šev iz slo… Pa bo spet govora o medsosedskih odnosih… Modela bi pa jz kr tepu, kašn osu. Najhuje je pa da takmu nikol nč en zaleže pa zmer lohk vse dela k mu itak ne pride do živga. bi mu pa predlagu vzgojno kazen. Poslov bi ga v kamnolom kamenčke zlagat namest dopusta, me zanima kako bi se pol obnašu… kreten

 • Odgovori MN 21. 3. 2007 at 14:39

  Škoda živcev (in denarja) za nov avto. Jaz kupujem cca 2 leti stare, pa se ne sekiram kaj dosti za udrtine.

 • Odgovori kitten 21. 3. 2007 at 16:59

  Najbolje bi bilo, da bi napisal registrsko na listek in ga zataknil BMW-ju za brisalec. Sam je dostkrat tako, da se v tistem momentu niti ne spomniš, kaj bi lahko naredil. Tak primitivizem in nespoštovanje tuje lastnine bi res mogu bit kaznovan, me kr pogreje!

 • Odgovori chef 21. 3. 2007 at 17:17

  Po mojih izkušnjah je pa bolje prijavit škodo na parkirišču (neznani storilec), kot se tožariti s tepcem, ki ti je razbil avto. Samo več časa gre v takem primeru.

 • Odgovori Fotr 21. 3. 2007 at 20:23

  Droben nasvet iz izkušnje, žal skregan s pametjo:

  Na zavarovalnici je nujno treba trdit, tudi če si krivca videl, ujel in popisal, da nimaš najmanjšega pojma, kdo je bil.

  Le v tem primeru izplačajo škodo iz naslova “parkirišča”.

  Birokratski paradoks pač.

  Sicer pa ima butljem pridigo držat enak učinek kot v luno lajat.

 • Odgovori kr en 21. 3. 2007 at 21:24

  js sm mel podoben primer, ko sem na parkirišču čakal na prosto parkirno mesto. Nesposobna babnica je speljevala iz parkirnega prostora in pri tem oplazila sosednji avto. Šla je ven iz avta, si ogledala povzročeno škodo (obdrgnjeno barvo) in se odpeljala stran. Jaz sem si lepo zapisal njeno registrsko številko. Čez nekaj trenutkov je dol iz bloka prišla lastnica avta in rekla, da so ji sosede rekle, da ji je ena opraskala avto – ženske si seveda niso zapomnile pravega tipa avtomobila. Jaz sem ji povedal za kakšen avto je šlo, ji dal registrsko tega avtomobila in svojo telefonsko številko, če bi me še kaj rabila. Njen avto je bil rabljen in že kar malo zdelan, ampak meni je šlo za princip. No, čez en dan me pokliče policist in me prosi še za podroben opis situacije. Vse sem mu natančno povedal in upam, da so potem to razrešili. Nesramna voznica pa upam, da je dobila lekcijo, pa čeprav s pomočjo sodišča.

  Zato, da si zapišeš registrsko tablico objestneža, ne rabiš več kot nekaj sekund…. Oškodovanemu lahko precej pomaga.

 • Odgovori dolenjka 22. 3. 2007 at 12:10

  tistemu v BMW bi dobro prišlo, da bi imel pričo, kdo mu je naredil škodo. Meni je nekoč že dolgo na R5 starejša gospa s Cliom udrla vrata, da so se komaj odprla. Gospa, ki je to videla, mi je pustila listek za brisalci s svojim naslovom, številko… in z registersko gospe, ki mi je poškodovala avto. Prav mi je prišlo, ker avr+to ni bil kasko zavarovan. Vedno bom hvaležna tej gospe.
  Mimogrede, starejša gospa, ki mi je poškodovala avto sploh ni čutila, da je skor premaknila sosednji avto pri parkiranju.

 • Odgovori blitz 22. 3. 2007 at 17:27

  chef, jaz bom spet ven bodel s svojim komentarjem. mene je čisto navdušil južnoitalijanski odnos do avta. Ko greš v Neapelj, ne boš videl niti enega nepoškodovanega avtomobila. Malo se ruknejo med vožnjo, malo na parkirišču. In jih sploh ne popravljajo.

  Jaz bi tudi rad bil takšen, pa žal nisem. Mene skoraj kap, če najdem avto poškodovan od neznanega storilca. Ampak delam na tem.

 • Odgovori chef 22. 3. 2007 at 19:40

  @blitz: po svoje so Italijani in Španci (kjer je še skoraj huje, vsaj na Balearih in Kanarih, kjer sem bil) zaradi te lastnosti všeč tudi meni 😉

  Je pa tudi res, da so tam poškodbe na avtu bolj posledica manjših trkov, kot pa debilnih ignorantov.

 • Odgovori blitz 22. 3. 2007 at 20:11

  chef, imaš prav, ampak vprašanje je, kaj razumeš pod debilnimi ignoranti. Nekateri bi sigurno tako označili Italijane.

 • Odgovori barbiblond 23. 3. 2007 at 17:29

  Revček se mora izduvat nekje, doma mu sigurno babše redno pere možgane in je čisto priden…

 • Odgovori Nergač » Parkiranje: statusni simbol 23. 11. 2010 at 18:01

  […] fanta iz okolice, ki je zbral za Mercedesa E AMG.1 On je ves posran, da bo dobil kakšno prasko od buteljnov, ki ne znajo odpirat vrat, zato parkira lepo postrani na pločnik, da je vse skupaj videti kot na kakšnem avtomobilskem […]

 • Komentiraj