Car

Preziram potuhnjene pezdete, ki svoj košček zemlje varujejo tako, da čez noč na avtomobile – ampak samo, če so novi ali prestižni – obešajo grozilne pildke, režejo pnevmatike, jih polivajo s kislino ali kako drugo svinjarijo in po plehu s ključi vlečejo drajse. Take težave imam kar naprej v Kamniku. Prerezana guma na prejšnjem avtu, ki sem ga imel v uporabi (in s kislino polita prtljažna vrata, kar mi je isti idiot naredil na domačem parkirnem prostoru na Viču) sicer spada v drugo zgodbo. V Kamniku ima pa Biba za soseda nekega capina, ki mu grejo na jetra luksuzni avtomobili. Prvi grozilni listek sem dobil za brisalec, ko sem tam parkiral s službenim SUV-jem. Prej pa v celem letu, ko sem parkiral kombi ne, razen omenjenega incidenta z gumo. Naslednjič se je, verjetno isti pizdun, še bolj izkazal. Če bi ga dobil, bi mu stoprocentno čez hrbet naložil nekaj krepkih, ker ob takih jaz izgubim živce. Preziram jih zato, ker niso samo škodljivi zavistneši, ampak povrhu še potuhnjeni, in čisto možno je, da te zjutraj prijazno pozdravijo in pokramljajo o vremenu.

Po havbi mi je ta človeški izrodek polil neko pacarijo, za katero nihče točno ne ve, kaj bi lahko bila, domnevno pa je šlo za motorno olje ali kaj podobnega, ker je bilo videti kot mavrica, ustvarila pa je glazuro, ki laka k sreči ni razžrla. Svinjarija je bila polita po levi strani motornega pokrova. Lahko si mislite, da sem popenil. V takih primerih je najbolj trapasto klicat policijo, ker je to samo zguba časa, ne dosežeš pa niti tega, da bi čez noč naredili kakšno kontrolo več. Napišejo zapisnik in potem konec leta na novinarski konferenci težijo s statistikami o številu kaznivih dejanj. Za vandalizem pa zavarovalnica pobere odbitno franšizo in tako lahko samo vržeš čepico v tla in si želiš, da bi prasca dobil pri dejanju, ko bi imel slučajno v roki krepelo.

K sreči se stari prijatelj in sošolec iz gimnazije ukvarja s pranjem avtomobilov oziroma z vrhunsko nego vozil. In kar je najboljše, z vso opremo in vodo pridejo na dom – mobilna ročna avtopralnica CAR.

“Prid, pa bomo vidl kaj lahko nardimo.”

Žal sem neomajen kreten in sem fotografije pred in po ter samega postopka čiščenja po nesreči zbrisal s kartice. S fotoreportažo, ki je sicer precej zanimiva, se bom oglasil kdaj drugič – zaenkrat samo fotografija s šutinga, ki smo ga delali lani.

Packarije se je lotil, če se sliši še tako neverjetno, s plastelinom, ne čisto navadnim in seveda ne čisto poceni. Plastelin je, laično povedano, super fin šmirgl, ki ne poškoduje laka (ampak ga samo zmatira in je po poliranju lepši kot prej). S tem odstranjujejo vse mogoče packarije, kjer druge stvari ne zaležejo – drevesne sokove, zapečene ptičje dreke, kaj vem. Matjaž je madež posprejal, da ga je navlažil, in se lotil mukotrpnega drgnjenja.

Na nekaterih mestih je svinjarijo odstranil skoraj brez težav, na drugih je moral drgnit kot blesav. Če bi se zadeve lotila prej (od incidenta je minilo kake tri tedne), bi šlo morda laže. Bistveno pa je, da je zadevo spucal v nulo. Potrebno je bilo samo še poliranje in avto je spet šminka, midva pa na zasluženi pir.

Skratka, fantje iz mobilne ročne avtopralnice Car vejo, kaj delajo. Če ga ne bi poznal, bi se komot zašil pri kakšnem ličarju, ki bi zaračunal ličanje ali menjavo havbe, čeprav je bila rešitev v dobri urici časa, nekaj dobre volje ter malo preklinjanja in pridušanja nad primitivci.

Prejšnja objava Naslednja objava

28 komentarjev

 • Odgovori niko 7. 4. 2010 at 8:14

  Pa si ti povsem prepričan, da nisi teh “pobalinščin” naredil sam? Zavarovalnina, želja po tem, da se prikažeš žrtev, poskus, da se postaviš v soj žarometov, … vsekakor je fino, ko potem lahko o tem pišeš, da ljudje zvedo zate in … za deset evrov po misli, ti natrupam in natrpam veselja za nekaj sto evrov.

  In dober dan!

 • Odgovori commonsense 7. 4. 2010 at 8:33

  še dobro, da si hitro ukrepal. za avtomobil ni hujšega kot motorno olje! prej ali slej ti bo tudi motor razžrlo- a bo tvoj prijatelj matjaž tudi to znal rešiti s plastelinom? :mrgreen:

 • Odgovori nof 7. 4. 2010 at 8:43
  1. in 2. – vidva pa sta bolnika
 • Odgovori commonsense 7. 4. 2010 at 8:51

  chef, prosim takoj ukrepaj! nof zmerja! lažne diagnoze postavlja! bom prijavil žifčecovi kalanki!

 • Odgovori niko 7. 4. 2010 at 8:54

  No, očitno so se tudi muhe začele ukvarjati z internetom: meni se je ena usrala ravno tam, kjer je na C(ar) manjkala strešica.

  Hehehe …

 • Odgovori niko 7. 4. 2010 at 8:56

  CS, ne ga fiksat: bo limona prišla nadte – ta ti bo šele lak razžrla.

  🙄

 • Odgovori commonsense 7. 4. 2010 at 9:04

  niko, proti limoni pomaga cukr. kje se pa tega najde, pa se ve. 🙂

 • Odgovori Biba 7. 4. 2010 at 9:09

  No, toliko o ženskem kokodakanju… 😀

 • Odgovori niko 7. 4. 2010 at 9:32

  Biba, be my guest: te dni bo stekel moj blogg KOKAPLATZ.

  Bova lahko tam kakšno kokodajsnila, ne da bi komu kratila pravice zemljiške posesti.

  😀

 • Odgovori NoMercy 7. 4. 2010 at 9:44

  citiram:
  “Preziram potuhnjene pezdete, ki kao svoj košček zemlje varujejo tako, da čez noč na avtomobile … ”
  na tak parking daj do amena usranega yugiča, boljši avto pa za nekaj časa spravi v kakšno garažo 🙂
  v par dneh boš imel 3 pp fraj 🙂

 • Odgovori Biba 7. 4. 2010 at 10:10

  @Niko: Zaenkrat imam svoj kurnik in petelina doma. In kokodakam dosti raje v živo. Če bom kdaj imela toliko časa in volje, da bom komentirala po tujih blogih, se pa mogoče celo to zgodi…

 • Odgovori niko 7. 4. 2010 at 10:26

  Biba, ti si model, ustvarjen za KOKAPLATZ: če to ni tvoj blog, potem že v osnovni informaciji zanikaš trditev v njej.
  Lep dan!

  🙄

 • Odgovori kekec 7. 4. 2010 at 10:47

  Vidim tam na prikolici da ima tip tudi svojo vodo in agregat. Hudo. Mi je pa čudno da bi motorno olje tako prijelo da bi ga moral dol drgnit kot ptičje kakce. ??

 • Odgovori Biba 7. 4. 2010 at 10:50

  @Niko: Ne, ni moj, pa tudi tuj ne.

 • Odgovori niko 7. 4. 2010 at 11:03

  Torej je vaš? Primer kodr se ponavlja?
  In kakšno je tvoje mnenje o motornem olju? Zelo različna so, a najhujša so rabljena – stara in presmojena iz ponve.

  Kdor je imel denar za tak avto, bo najbrž premogel še za kakšno video kamero za nadzor ali morda kak avtoalarm, ki reagira tudi na kaj bolj nežnega od macole. Občutek, da si nekaj naredil proti lumpom, je tudi nekaj vreden.

 • Odgovori Biba 7. 4. 2010 at 11:10

  @Niko: Ne da se mi pregovarjat. Lep dan naprej.

 • Odgovori chef 7. 4. 2010 at 19:27

  @Niko: Ti si očitno enak idiot kot Dajana, samo da si moški in da očitno misliš, da premoreš smisel za humor.

  @kekec: Saj nihče ne ve, če je res motorno olje.

 • Odgovori niko 7. 4. 2010 at 19:50

  Chef, jaz tega ne mislim, jaz to vem.

  Mislim pa, da ti odločno nezrelo in premalo misliš in zato misliš, da veš, tudi ko pojma nimaš.

 • Odgovori niko 7. 4. 2010 at 19:54

  Aja, naj bo to posebej izpostavljeno: BERI OD ZAČETKA IN NAJDI POMENE IN KAK PODPOMEN.

  lAHKO ZAČNEŠ, KAR Z MOJIM PRVIM POSTOM, KI JE BIL NAMENJEN TEMU, DA BOŠ ZGRABIL KOST IN POZABIL MISLITI.

  D:

  PRIPIS: IN NE DOVOLI, DA TE BRANIJO ŽENSKE.
  Tele velike tiskanke pa pripiši napačno pritisnjenemu CL!

 • Odgovori seamus 7. 4. 2010 at 20:17

  Za drugič ti lahko izdam skrivnost, da zbrisana kartica še ne pomeni nujno izgubljenih slik! Samo novih ne smeš gor našklocat in se da zadevo rešit.

 • Odgovori chef 7. 4. 2010 at 23:48

  To sem si mislil, da obstaja kakšna finta, je pa res, da nisem slik samo zbrisal, ampak sem kartico formatiral. Poleg tega pa sem tudi že nekaj poškljocal čez.

 • Odgovori siggi 8. 4. 2010 at 0:15

  Tudi če “poškljocaš” čez se da rešit tiste slike, ki so na spominskih celicah v katere ni shranilo novih fotk

 • Odgovori My Kafkaesque Life 9. 4. 2010 at 10:13

  Ljudje, ki kracajo po tujih avtih so izmečki. Poznam enega, ki je zmeraj z iglo luknjal gumo maminega avta in je zrak počasi uhajal, da se sploh ni videlo takoj. Vedeli smo, kdo je, dokazati pa nismo mogli. In je gospod pridno pozdravljal vsak dan, kot da je najbolj galanten gospod.

 • Odgovori Tomaž 9. 4. 2010 at 16:30

  motorno olje je še dobro. če dobiš bremz olje si ga pa nasrkal, ker razžira barvo in ima potem še ličar lepega dela, da sploh pripravi za barvanje. vidim, da eni bedaki nimajo pojma kakšen je “plastelin” za odstranjevanje umazanije iz laka…

 • Odgovori pijanec 12. 4. 2010 at 5:28

  Takšnih faušlivih in hinavskih primitivcev, ki uničujejo tujo lastnino, je na žalost vse več. Ni jim problem na streho obrniti tujega avta, njihovemu pa bog ne daj, da kdo celo preblizu parkira…

 • Odgovori Vizo 12. 4. 2010 at 14:30

  Fotko havbe ti lahko dam jest. Sem sliku s telefonom, ker se mi je avto zasmilu. Dobiš …

 • Odgovori Borat 29. 4. 2010 at 3:51

  [url=http://www.youtube.com/watch?v=VO48Vr4KIc8]Pulp Fiction[/url] ;>

 • Odgovori Nergač » Parkiranje: statusni simbol 23. 11. 2010 at 18:01

  […] chef 23.11.2010 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, miks Ne glede na moje mnenje o podmuklih uničevalcih avtomobilov, me ob cepcih, kakršen je voznik tega BMW-ja, vsakič znova prime, da bi jim polomil […]

 • Komentiraj