Črni, beli, Šiptarji, vsi idioti, vsi korektni

Besedna zveza najpomembnejša postranska stvar na svetu se mi zdi kapitalno trapasta, morda tudi zato, ker me nogomet zanima prav toliko kot sinhrono plavanje. Ne tajim pa, da je nogomet z odvratno ekscesnim glamurjem, korupcijo, primitivizmom in kot kaže tudi licemersko politično korektnostjo vrhunska, a prav zato boleča odslikava realnosti sodobnega sveta.

Že nekaj let se čudim toleranci do izjav tistega zapitega športnega direktorja iz najbolj nogometnega mesta v Sloveniji, ki z bebavimi dovtipi neti nestrpnost med mestoma na zahodni in vzhodni strani Trojan, divjanje ultraške drhali pa enači z navijaško folkloro, ampak navsezadnje bi se moral navaditi, da ta narod pogleda skozi prste vsakomur, ki ponudi dim ali dva športnega opija za množice, pa če je še tak kreten. Če je primitivec, še toliko bolje, kajti to pomeni, da je eden izmed nas.

V zvezi z mariborskim nogometnim incidentom se mi zdi smešno prav vse, od vdora horde pouličnih imbecilov in korespondence, ki je še najbolj spominjala na oglašanje opic pa do smrtno resne užaljenosti, ker je neki pijanec nekomu jebal boga, narod in mamo. Krona vsega in tisto, kar me najbolj zabava, pa sta zgražanje in resnična zaskrbljenost dela ljudstva nad temi skrajno bizarnimi dogodki, ki ne zahtevajo nič drugega kot minimalen smisel za humor.

Kaj hočemo, fuzbal je resna reč!

Ob mariborski nestrpnosti do veroizpovedi, naroda in mame pa je na zahodni strani Trojan prišlo do rasne nestrpnosti. Le kaj si je privoščil ta primitivec, sem se vprašal, da do konca sezone ne bo smel več voditi tekem Zmajev?

Izjavil je: »Vidi idiota crnog!«

Pričakoval sem še kakšno mastno nadaljevanje, na primer pošiljanje nazaj v Senegal, verbalno jebanje obrezane mame ali poziv k linču temnopoltih, kar bi brez dvoma zahtevalo stroge sankcije. Ampak z »vidi idiota crnog« se je končalo. Kot kaže, je opis barve kože nekoga, ki se je ob zadetku očitno vedel kot idiot, v skladu s politično korektnostjo 21. stoletja razumljeno kot opazka, ki spodbuja in razpihuje rasno nestrpnost. Kaj takega! Če bi se kot idiot vedel jaz in bi me nekdo označil za bradatega idiota, majhnega idiota, ljubljanskega idiota ali belega idiota, to bržkone ne bi bila nestrpnost, ampak samo nesramnost.

Amerika, prihajamo! Živela politična korektnost!

In težava nestrpnosti je rešena.

Prejšnja objava Naslednja objava

8 komentarjev

 • Odgovori filmoljub 14. 4. 2016 at 21:53

  Ah dej no. Tako majhen (vsaj sodeč po fotkah) pa spet nisi.

 • Odgovori Marko 14. 4. 2016 at 22:17

  Ko je nezaželjen vsak, ki misli drugače ali brani svoje interese, veš, da se je izgubil kompas.

 • Odgovori slavko jerman 15. 4. 2016 at 9:38

  Haha neverjetno res….problem je beseda, ki opisuje barvo kože in ne beseda ki opisuje stanje duha.
  Torej če povzamem težava ni v tem, da je idiot ampak da je črn. Neverjetne intelektualne akrobacije….

 • Odgovori Matej Zalar 15. 4. 2016 at 9:56

  @Filmoljub: 171.

  @Slavko: Haha, dobra!

 • Odgovori filmoljub 15. 4. 2016 at 11:15

  Ja, koji kurac, a potem tudi jaz (z le nekaj pičlimi centimetri razlike) veljam za majhnega ali kaj? 😡
  You just made my day.

 • Odgovori Seamus 15. 4. 2016 at 12:53

  Hohoho. Odlično napisano! Če bi imel rad fuzbal bi se sedaj zasekiral in se morebiti celo odliočil, da ga nimam več.

 • Odgovori alessio35 16. 4. 2016 at 11:17

  Ta boj proti rasizmu je prerasel vse meje dobrega okusa. To kar je izjavil Nikolić je bilo še premilo glede na idiotizem dotičnega. Si ne upam napisat kaj več, da me ne bodo kje lovili. Sam sicer sem nogometni navdušenec. Olimpiji se gre za osvojitev naslova, “idiot c…” pa gre po zadetku za izenačenje proslavljat in molit v kot, pri čemer se še poškoduje:) Če bi bil jaz trener ne bi bil tako prizanesljiv pri poimenovanju….
  Ampak bog ne daj, da kakšnemu črncu rečemo, da je črn:) Če bi rekel:”Vidi ga idiota Bosanca” se pa ne bi nihče bunil….

  • Odgovori Marko 17. 4. 2016 at 22:24

   … dober okus je premil izraz. 🙁

  Komentiraj