Davek na nateg

Doplačilo za prednostno dispečiranje elektrike iz šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj, ki naj bi ga plačali vsi plačniki električne energije, se mi je po svoje zdela kar simpatična rešitev. Podražitev elektrike za 12 evrov letno je očitno nujen ukrep, če želimo ohraniti delovna mesta rudarjev, visoke plače zaposlenih v energetskem sektorju in nacionalni interes. Vse tisto torej, kar slovenskemu narodu pomeni več, kot denimo dolgoročna blaginja zaposlenih, zelena energija in transparentnost pri vodenju države in državnih projektov.

Kljub zapletenemu nazivu tega doplačilnega mehanizma bi bil način odplačevanja velikega ropa po položnicah preveč transparenten, da bi si ga politiki upali sprejeti. Ampak kdor misli, da v naslednjih desetletjih ne bo plačeval tega evra mesečno, je skrajno naiven in naj naslednjič kar spet voli eno izmed strank, ki ni podprla plačila prednostnega dispečiranja elektrike. Samo naj se potem ti volivci ne razburjajo, da nam država krade denar.

Če tega denarja ne bomo zbrali prek položnic, ga bomo pač vzeli iz drugega žepa, kjer ljudstvo tega ne opazi tako zlahka, tako kot voznik, ki vedno toči gorivo za 20 evrov, ne opazi podražitev goriva. Imeli bomo še slabše zdravstveno varstvo, izobraževalni sistem, infrastrukturo ter manj kulture, varnosti,

Mnogo bolje in do zaposlenih v zdravstvu, šolstvu, kulturi in drugih službah pravičneje bi bilo, če bi davkoplačevalci, ne glede na svoj socialni in gmotni položaj, preprosto dobili vsak mesec položnico z natančno specifikacijo cen različnih nategov, od državnih bank, TEŠ 6 in Cimosa pa do umetnih kolkov. Tako bi ljudje razumeli, da za nacionalni interes plačujejo svoj denar in ne nekih imaginarnih milijonov, ki se jih nič ne tičejo. Tudi zaposleni v zdravstvu, izobraževanju in drugih javnih službah bi sicer dobili svoje standarde in višje plače in težko priborjene delavske pravice, a bi hkrati tudi vedeli, da jih lahko imajo samo, če vsak mesec plačajo davek na nateg.

V egoistični družbi, kakršno smo ustvarili, si nihče ne zna predstavljati, kaj pomeni 100-milijonska izguba, ker se porazdeli med dva milijona bebcev. Vsak butec pa bi razumel, kaj pomeni, če mora na mesec plačati toliko in toliko deset ali sto evrov zato, da pokrije stroške kapitalizacij, posojil, predragih elektrarn, stečajev nekoč perspektivnih podjetij, koruptivnih zdravnikov in tako naprej.

Kaj takega se seveda ne bo zgodilo, ker bi ljudstvo podivjalo in zahtevalo spremembe. Bolj udobno se je počasi skuhati, kot se enkrat opeči in skočiti ven.

Prejšnja objava Naslednja objava

38 komentarjev

 • Odgovori filmoljub 2. 3. 2017 at 18:07

  To ljudstvo ne bo nikoli podivjalo in zahtevalo spremembe. Vsekakor se bomo še naprej počasi kuhali, do popolne razkuhanosti in utekočinjenja, razen tisti, ki so že (ali še bodo) pač skočili ven.

  • Odgovori Anonimno 2. 3. 2017 at 23:04

   Zakaj pa ne bi za osnovni vzorec najprej ti podivjal in zahteval spremembe (katere boš v svoji filozofski pronicljivosti predlagal) ,da vidimo, kako to gre, potem ti bomo pa ovce zvesto sledile?

   • Odgovori filmoljub 3. 3. 2017 at 10:42

    V primeru, da to leti name: jaz nič ne zahtevam tudi pričakujem ne. Ovce že same po sebi sledijo, ne da bi kdo karkoli naredil, in ne glede na vse. Nobenih ambicij po vodstvu nimam in pravzaprav ne vem, zakaj to sploh omenjaš. Verjetno bi s tem načelnim kao apriornim pizdenjem rad zgolj dokazal, da ti pa nisi ovca. Ugani, kaj izpadeš.

   • Odgovori Tilen 3. 3. 2017 at 11:59

    Bravo!

    Odlicna ideja anonimneza, kiniti toliko jajc nima, da bi se identificiral, pa cetudi z domisljijskim imenom. In ta isti brezjajcnez bo zdaj verjetno v pojasnilo dodal, da ni brezjajcnez, temvec nesposobnez, ker je “pozabil” ali “spregledal” tisto polje ali pa mu “je uslo”, preden se je lahko podpisal.

    • Odgovori Anonimno 3. 3. 2017 at 14:25

     Kot da je Tilen zdaj neka indetifikacija? Potem si kakor javen, nič več anonimen. Itak pa lahko sledijo moj IP. Daj sliko svojega obraza gor in točen naslov, če si že tako pogumen.

     • Matej Zalar 3. 3. 2017 at 18:02

      Internetno pismeni znajo klikniti na izpis imena komentatorja. Zgodi se čudež. O njem lahko z nekaj kliki izveš še več, kot te zanima. Zate vemo samo eno: da imaš težave s samim seboj.

 • Odgovori Natasa 2. 3. 2017 at 19:36

  Med enega zagotovo najlepsih trenutkov svojega zivljenja stejem dan, ko sem od davcne uprave RS dobila uradno obvestilo, da sem davcna nerezidentka RS! Dusevno in fizicno olajsanje, ki ga enostavno ni moc opisati z besedami.

 • Odgovori Matej Zalar 2. 3. 2017 at 23:23

  Kaj pa vem, mislim, da bi ljudje podivjali, če bi razumeli. Ampak ne razumejo. Saj v bistvu je res težko razumljivo 🙂

  • Odgovori Anonimno 3. 3. 2017 at 6:36

   Če si domišljaš, da si bolj inteligenten od tistih, ki te obkrožujejo v vsakodnevnem življenju, potem ti pa ne rata potencial, da jih premakneš s parkirišča. Zmoreš premaknit ovce? Inteligentni ljudje so mase ljudi premikali. Revolucije delali. Če ne zmoreš niti soseda prepričat, da bi sortiral odpadke, potem veš, na kateri stopnji markantnosti si.

 • Odgovori energetik 3. 3. 2017 at 11:45

  Zalar spadaš med koštrune in ne med ovne.

 • Odgovori Zmago1 3. 3. 2017 at 14:40

  1. zgradili smo zastarelo elektrarno katero smo preplačali za kajpavem 300 mio?
  2. Ker ne bo konkurenčna (nova elektrarna pazi!) bo treba elektriko podražit
  3. Noben ne odgovarja

  hmmmm
  ali je lahko še slabše? Seveda,…
  4. Načrtujejo se že nove elektrarne enakega tipa

 • Odgovori Matej Zalar 3. 3. 2017 at 18:04

  Saj se tudi načrtuje dokapitalizacija Cimosa in načrtuje se tudi ne-prodaja NLB, oboje pospremljeno z norimi trditvami, da bo tokrat vodenje tip-top. Ker zdaj pa čisto res.

 • Odgovori Seamus 3. 3. 2017 at 18:34

  Ravno berem, da je vsak državljan v NLB vplačal že skoraj 2000€ denarja. To je zelo veliko. Povečini za dve ali tri plače. Pa se ljudje tega sploh ne zavedajo. Niti ne pomislijo, kaj bi lahko počeli letos, če bi štiričlanska družina letos prejela še vsak mesec eno minimalno plačo za zraven.
  Ko vidjo na televiziji številko 2.358.135.280€ jim to ne pomeni absolutno nič. Pred TVjem brezvoljno počakajo na naslednjo slabo novico.

 • Odgovori Matej Zalar 3. 3. 2017 at 20:25

  Točno o tem govorim. Ne razumejo, da gre za njihov denar.

  Od ljudi, ki mislijo, da sta zdravstvo in šola “zastonj”, ne moreš pričakovati nič drugega. To je državljanska nepismenost. Desetletja so nas učili, da ni treba misliti in evo, to so posledice.

 • Odgovori zmago1 3. 3. 2017 at 21:55

  OK recimo da vidva ki nasprotno od 1.999.998 Slovencev pa točno razumeta kaj 2.435.444.545 eur denarja pomeni ,…….in kaj zdaj? jih bosta nazaj dobila ali kaj? In tudi s svojim besedičenjem in tarnanjem ne bosta dosegla ničesar ker še nikol noben ni in niti revolucija tega ne bo rešila ker bo čez en teden spet isto,….Veš kaj pa je rešitev, pa ni treba daleč hodit iskat, sam k Darwinu poglej: Evolucija! Tisti najbolj sposobni 5% se bodo prilagodili na tak sistem in se fajn imeli , večina 90% bo ambivalentna , manjšina 5% pa skoz tarnala, in tukaj vaju vidim…..Ker to je povsod isto od najbolj bogate države do najbolj revne,…Te bom nekaj vprašal? A misliš da najbolj pri koritu v najbolj bogati državi bolje živijo od najbolj takih v revni državi? hm zanimivo ne. 90 % srednjih je itaq ambivalentnih in se jim jebe kako je ker tko pač je in o tem sploh ne razmišljajo ampak otroke delajo v službo hodjo in davke in parkirne kazni plačujejo tm al pa tam,….in če ima v Nemčiji srednji sloj BMW in hiš in 8 urni delavnik ima v Srbiji srednji sloj stoenko, hišo in 8 urni delavnik, poleg tega ima 100 komšij in sosede in vsak dan se odojek vrti,…kdo se ima bolš? In še ali misliš da 5% najbolj tarnajočih (ne nujno najbolj revnih) slabše živi v najbolj bogati ali najbolj revni državi ?

 • Odgovori Seamus 3. 3. 2017 at 23:38

  @zmago1 – v Nemčiji se jih odseli s trebuhom za kruhom ena peščica. Pri nas ta odstotek že malo naraste in najraje bi šli v Nemčijo. V Srbiji bi šel ven praktično vsak, v Bosni podobno. Slabše je samo še v Makedoniji, kjer še lastne države ne cenijo – ali kot rečejo – kakšno prihodnost ima država, ki ima na zahodu Albanijo.
  Tako da lahko rečem, da tvoja teza ravno ne drži vode.

 • Odgovori Anonimno 4. 3. 2017 at 0:01

  Zakaj pa ti ne narasteš z odstotkom? Imaš prepolno rit?

  • Odgovori Seamus 4. 3. 2017 at 9:39

   Meni res ni prav nič hudega. Ni mi pa vseeno, ker vidim, da bi lahko bilo bolje.

 • Odgovori jazsembog 4. 3. 2017 at 2:19

  Srbi se majo fajn, vi ste pa za hece. Srbija je ena izmed najbolj gnilih držav v evropi. Razen odojka, balkanskega ega folk nima nič. Zadnjič ko sem bil dole, so me froci fehtali za dnar. Pa sem jih ga dal siromakom, vsakemu 10 eurov. Moral bi videti kako srečni so bli.
  Glej Slovenija je daleč od srbije ampak na žalost daleč od nemčije. Kar me pa razpizdi, če ti povem pošteno. Fejst razpizdi.

 • Odgovori zmago1 4. 3. 2017 at 8:09

  Zakaj večina izseljencev s starostjo vedno bolj sanja in poveličuje domačo državo? Zakaj si t.i. izseljenci v Evropo hodijo zobe in operacije k nam delat? Zakaj smo bili leta 91 evforični 5 samomorov na leto sedaj k o imamo 100% boljši standard pa žnj samomorov in samo nezadovoljastvo okrog in počez ,…ZAKAJ zakaj zakaj …ni konca.. Point ki sem ga hotel izpostavit je v tem da povsod se najde 5% nezadovoljnežev ki poleg tega da spravljajo v slabo voljo sebe in druge, ne naredijo NIČ! In povsod je 5% k iso pri koritu ,…..ostalih 90 % vsaj poskušamo gledat pozivino na stvar …..Poglej v živalski svet: ali medvem v bogatem gozdu bolje živi od leva v suhi in revni savani? HM….kaj je naredil lev , al je tarnal po forumu , ali se je prilagodil?

 • Odgovori Seamus 4. 3. 2017 at 9:48

  Gledanje v pozitivno smer pri tem, ko daješ toliko denarja za brez veze v nekaj kar je že v naprej obsojeno v neuspeh…
  Nemci so se na začetku krize leta 2008 pošteno zadolžili in so bili močno v krizi. Samo imeli so idejo zakaj se bodo zadolžili, danes pa so tam kjer so. Pri nas mi pa leta 2008 noben ni verjel, da bo kot je. Danes smo pa ravno na nasprotnem bregu od Nemčije.
  In ni point v tem, da se jaz prilagodim, point je v tem, da se država ni prilagodila in breme sedaj prelaga na vse državljane, ki pa zaradi medijske diktature ne vidijo, da so brez denarja ravno zaradi tega, ker jim kažejo številke, ki jih ne zastopijo namesto koliko je posameznik plačal za to.
  Če bi vsak dan kazali koliko da posameznik vsak mesec za te naše pufe bi se počasi mnenje obrnilo. Samo za to ni interesa, ker kot je omenil Matej se je bolje počasi kuhati, kot opeči.

 • Odgovori zmago1 4. 3. 2017 at 10:00

  Ja no iz tega boš lihkar doktoriral in kaj bo drugače jutri? Na ravni države na
  žalost ne moreš čisto nič spremenit, kaj boš pa nardil, sprožil kampanijo proti drugemu tiru al kaj, proti manjšim davkom proti doktorskim plačam? pozabi…… Edini pri sebi lahko kaj spremeniš in zase kej narediš,….

 • Odgovori Seamus 4. 3. 2017 at 10:25

  Ravno to je napaka – na ravni države bi se dalo narediti spremembe, samo ne na način, da v trenutnem stanju iščeš pozitivne stvari.
  In jasno, da narediš kaj zase. Samo, kot sem rekel, lahko bi tudi v sloveniji bilo bolje in ne bi bilo potrebno veliko.

  In še glede izseljencev – moraš vedeti, da niso vsi izseljenci šli dobesedno s trebuhom za kruhom, temveč gredo ljudje zaradi boljših obetov v tujini, pa jim tudi tukaj ni ravno hudo. Pri nas je kar precej teh drugih. V Srbiji je večina ta prvih, ki potem povečini delajo slabša dela in jasno, da tak potem sanja o vrnitvi domov. A misliš, da je fino na nemških gradbiščih?
  Tudi sam sem bil že praktično zmenjen za razgovor za službo v tujini, samo ker mi ni hudega so pretehtali ugodje in družina. Namreč težko dobiš pozicijo tako ugodno, kot je tukaj v Sloveniji, da počnem vse to kar me veseli. In ker sem ostal tukaj je še razlog več, da pizdim in poskušam kaj spremeniti na bolje.

 • Odgovori filmoljub 4. 3. 2017 at 10:29

  Podpis. Kjerkoli že človek je in karkoli počne in kakorkoli mu gre — živeti je pač tudi treba. Pizdenje je postalo nacionalni šport, ker imamo občutek, da že s tem nekaj prispevamo oz. na nekaj opozarjamo. Seveda je pa v Butalah edini pravi problem tisti, ki na problem opozarja.

 • Odgovori Matej Zalar 4. 3. 2017 at 18:25

  Res težko berem te komentarje. Kaj pa mislite? Da se jaz ne trudim narediti nekaj zase? Ja za koga pa potem delam? Ja, lahko bi se lotil tudi kakšnega drugega biznisa in s talentom, ki ga imam, in nabijanjem o obvladovanju SEO in o kreativi ipd. zaslužil nekaj več … in kaj potem?

  Lahko bi bil tudi blazen uspešnež, kot Anonimnež, in vsem solil pamet kako ti je lahko za vse malo mar, ko enkrat živiš v “elitni soseski”, ampak tak enostavno nisem, ker vidim to prekleto bedo povsod okoli sebe: upokojenko, ki brska po smeteh, starše, ki otroke peljejo na izlet v trgovski center, reveže, ki zapravijo decembrsko plačo za božično sranje, idiote, ki jim je težko prehiteti kolesarja na več kot 30 centimetrov razdalje, gostince, ki mi prodajajo pir za 5 evrov v napačnem kozarcu, študentko pa plačujejo 3,50 evra na uro, univerzitetne profesorje z dodatki, ki si jih ne zaslužijo, Boruta Pahorja, ki ne razume svoje funkcije, sosedov, ki e ločijo med kosovnimi in običajnimi odpadki, prijavitelje na evropske razpise, za katere je delo opravljeno, ko dobijo denar in … navsezadnje …

  … komentatorje, ki berejo moj blog zato, da nam vsem skupaj razlagajo, da pravzaprav sploh ni tako slabo, ker je ponekod še slabše, da sem jaz kriv za vse v prejšnjem odstavku naštete fenomene, ker bodisi nisem naredil ničesar za to, da bi bilo bolje, bodisi sem v resnici isti oziroma, ne, še slabši, ker se sploh oglašam.

  Oprostite, dolgočasite me s tem sranjem, če vam kaj ne paše, nehajte brati ali pa se vsaj ne oglašajte z vedno enimi in istimi nebulozami.

 • Odgovori filmoljub 5. 3. 2017 at 10:29

  No ja, kar zadeva razne anonimne trole, saj veš: ne hrani jih. 😎 To so tisti zafrustriranci, ki v življenju niso napisali dveh konstruktivnih stavkov v materinščini (razen provociranja s komentarji ter opisov in slik svojih zmagovalnih otrok na Knjigi obrazov) in jih zdaj jezi, da nekateri že desetletje ali več vztrajajo v kritičnem, artikuliranem sestavljanju bloga — torej nečesa, kar jim ne prinaša nikakršnih materialnih ali drugih otipljivih koristi. Tipično slovenceljstvo: če od nečesa nimam nič, je tisto nesmiselno, nepotrebno in je treba zatreti, ker se “mi pač ne splača” — v skladu z butalsko uravnilovko in nam tako ljubim Gaussovim gričem.

 • Odgovori Matej Zalar 5. 3. 2017 at 11:18

  Ja, ampak paradoksalno bodo popizdili takoj, ko nekdo tudi nekaj zasluži. Prepričani bodo, da jih nateguje.

 • Odgovori Anonimno 5. 3. 2017 at 19:23

  Dajta no zgubi, ne bodita sedaj oba jezna na nas, če ne besedičimo. Pri nas štejejo dejanja :). S takim blogom, ki nima nobenega bistva, normalno da ne boš služil. In potem nek Filmoljub pametuje, ki ima blog z ocenami filmov – čista inovacija – da smo zafrustriranci. Povoženi sanjači in kvazi filozofi ja :).

 • Odgovori filmoljub 5. 3. 2017 at 19:39

  Ha ha, kaj sem rekel. 😎 Dejanja štejejo, gotovo. Bravo, junak. Lepo, da si se prepoznal.

 • Odgovori jazsembog 6. 3. 2017 at 6:25

  Kakorkoli, sam ne bi nikoli pisal bloga v slovenščini in se pretirano ukvarjal s slovenci. Mogoče je nasvet podan cinično, ampak tip ima prav. Včasih je fajn iti čez svoj ego. Škoda te je, kvalitetno vloganje, bloganje v angleščini bi ti z trdom delom prineslo par jurjev dolarjev na mesec, mimo davkarije. Iz prve roke ti lahko povem, da bi bile nekatere kolesarkse družbe zelo zainteresirane. Namesto, da plavaš proti toku, bi moral začeti plavati z tokom. Z profesionalnem pristopu se da ogromno zaslužiti v kolersastvu kot freelancer. Izbira in odgovornost je pa na tebi.

  • Odgovori Anonimno 6. 3. 2017 at 9:43

   ”Jazsembog”, odlično povedano. S tem kritičnim pisanjem do vsega ne bodo dosegli nič. Potem se pa še arogantno vedejo do vseh, ki jim povedo resnico :). Matej ima vsaj na blogu kaj koristnega, recimo kolesarske pustolovščine in mogoče kdaj kakšna predstavitev krasnega cestnega kolesa, tale Filmoljub pa konstantno otresa, se celo hvali, kako uspešen bloger je, a piše kritike filmov, katere pa dvomim, da sploh kdo bere. ”Jazsembog”, se vidi, da si precej bolj napreden :).

 • Odgovori filmoljub 6. 3. 2017 at 14:05

  Kje natanko sem se jaz hvalil? Berejo pa me, brez skrbi. Taki, ki jih zanimajo filmi. Še ena brezvezna stvar, od katere ni nobenega učinka ali zaslužka, eno samo jalovo besedičenje skratka.

  • Odgovori Anonimno 6. 3. 2017 at 14:56

   Ti si blogerska ničla, tega se moraš ti zavedati :).

   • Odgovori filmoljub 7. 3. 2017 at 5:39

    Ha ha, itak. 😆 Medtem ko ti s svojimi komentarji in selfiji na Facebooku si pa rojeni zmagovalec. Hov, hov. Sedi, Piki. Ná, piškot.

 • Odgovori Matej Zalar 6. 3. 2017 at 15:45

  Blog Nergač je zamišljen kot konjiček, ne kot platforma za zaslužek tisočev dolarjev. Ne razumem zakaj, vraga, bi moral svoj blog prilagoditi tako, da bi z njim služil, če pa denar služim drugje? Ne tajim, fajn bi bilo, če bi mi blog prinesel vsak mesec par tisoč neobdavčenih dolarjev. Ampak potem moj blog ne bi bil več tak, kot je, ampak bi bil posran z oglasi in oglasno vsebino v slogu modnih blogerk.

  Naj se tudi kuhanja (konjiček), ki mi prav tako vzame dobršen del časa, lotim tako, da bom še s tem služil tisoče dolarjev? Ali se vam zdi samo brezveze, da brezplačno pišem, ni pa brezveze, da brezplačno kuham? Ali da se brezplačno vozim s kolesom in brezplačno hodim v hribe ali da Filmoljub brezplačno gleda filme in o tem piše, jaz in še mnogi drugi, ki ne omalovažujejo inteligentnih ljudi, pa o tem brezplačno beremo? To je zelo očiten primitivizem.

  In kaj bi bilo bolje (razen, da bi imel par jurjev mesečno več na računu) če bi blog pisal zaradi denarja? Mar v svoji omejenosti mislita, da potem v neki elitni soseski, kot je na primer Rožna dolina, kjer ni svinjarija nič manjša kot skoraj kjerkoli drugje, ne bi več opazil v kakšni bedi živimo, ne samo v Sloveniji, ampak tudi v ZDA in navsezadnje na Kitajskem, in da potem kar ne bi bil več družbeno kritičen, češ, meni je uspelo, služim par jurjev mesečno, za ostale uboge pare mi pa dol visi in razmišljam samo še o tem, kako državi plačati čim manj davka?

  Sama sreča, da komemntatorje dojemam kot absolutno nepomembne prdce, sicer vsega tega primitivizma ne bi mogel prežvečiti brez čira na želodcu.

 • Odgovori Zmago1 7. 3. 2017 at 7:51

  No tole pa je že smešno,…na izi bi zaslužu par tisoč na mesec sam če bi reklame not spustu in modno vsebino pisaril…. AJA? Ma nemoj, danes zaslužiš 0 eur, jutri bui pa kr 3000 na mesec,.ČE,….. itak. Tole je največje bluzenje kar sem jih prebral na tvojem blogu,….če bi ti lahko zaslužil ne tisoč ampak 100 ali 200 eur na mesec z blogom bi to že naredil kdo se pa denarja brani,…samo hudič je treba najt plačnike! Tudi ne vem kdo bi plačeval tole jamranje in jokcanje vsak dan kolk je vse bedn in kolk vsi kradejo in kolk sta ti in Samus oh in sploh, če še nisi opazil tvoj blog konvergira v to smer s svetlobno hitrostjo (razen potopisov!)……..pa ne zamert mogu sm napisat, in če ne bo za plačat te bom še bral…..sej je zanimiv sam kake hude koristi pa ni od tega,…kt Lady sam zastonj 🙂
  lp

 • Odgovori Matej Zalar 7. 3. 2017 at 8:39

  @Zmago1: Smešno je, da ne bereš vsega, potem pa namiguješ na nekaj, česar v resnici nisem rekel. Pardon, to je že neumno in nesramno.
  Nisem si jaz izmislil, da bi lahko blog, kakršen je in kolikor dela vanj vložim, lahko prinašal več tisočakov mesečno. Na to je namigoval @Jazsembog (in navedel pogoje, pod katerimi bi bilo to mogoče – blog v angleškem jeziku, na katerem bi sadil rožice) in jaz sem razložil, zakaj takih donosov ne bo. Zato, ker se mi ne ljubi ukvarjati s trženjem in ker nočem, da se blog spremeni v reklamo, ampak hočem, da ostane točno tak, kakršen je – nergaški, družbeno kritičen in včasih zabaven, predvsem pa hočem, da ostane moj konjiček.
  Komur kaj ne paše, ker mu grem na živce, ker ne razume razlike med pozo pisca in piscem v realnem življenju, lahko mirno neha brati ali pa vsaj ne komentira, tako kot jaz ne komentiram vsakega sranja, na katerega naletim na internetu. Da se razumeva: eno so argumentirani komentarji (tudi, če ima komentator drugačno mnenje), nekaj drugega pa pizdenje, ki dokazuje, da je na svetu mnogo več ljudi z osebnostnimi motnjami, kot si sploh upamo pomisliti, in mnogo več tistih, ki reagirajo impulzivno ne da bi se prepričali, ali zaradi pizdenja izpadejo neumni.
  In potem se čudiš, da mislim, da sem pametnejši?

 • Odgovori zmago1 8. 3. 2017 at 19:42

  Kako se sklanja nergač: nergač-bradač-jamrač

 • Komentiraj