Delamo tudi ponoči

Edina učinka Vlačičeve zahteve, da morajo delavci avtoceste popravljati tudi ponoči in v vseh vremenskih pogojih, sta, da so fantje mokri kot cerkvene miši in da zaradi reflektorjev, ki osvetljujejo delovišče, vozniki ničesar ne vidijo.

Ceste seveda popravljajo enako počasi.

Tipična slovenska rešitev.

Počakajmo še na nov, še bolj slaboumen ZVCP.

Prejšnja objava Naslednja objava

7 komentarjev

 • Odgovori Jeln 16. 9. 2010 at 20:41

  Če bi se delal da se kej nardi pol nebi rabil delat ponoč…. Tko pa še ponoč nč ne nardijo pa je vseen drek kdaj delajo. S polno ritjo je vedno najlaži srat, in to naši politki obvladajo….

 • Odgovori blitz 16. 9. 2010 at 21:48

  Jah, prvič slišim za kaj takega pri nas. Sem pa to včasih videl na Bavarskem. Ampak samo izjemoma, kadar so obnavljali kakšen ključni punkt.

  Tam je to funkcioniralo in tudi bilo koristno, a ne kar poprek.

  Mene pri nas namreč ponavadi ob pamet spravljajo predvsem z mečkanjem. Pa Avstrijci niso nič boljši. Najbolj so me vedno nervirala popravila Karavanškega predora. Slovenija meets Avstrija, dvoji levoroki cestarji.

  Mi smo tudi do 20min čakali na zeleno luč pred predorom, mojstri so pa delali v eni izmeni, tako, da je včasih trajalo vse skupaj več mesecev.

  Tako da, če bo Vlačičev ukrep smiselno uporabljen, ga podpiram. Se pa bojim, da je Patrick podobne baže tič kot Pahor in da se na karkoli operativnega spozna kot zajec na boben.

 • Odgovori chef 16. 9. 2010 at 23:05

  Se ne spomnita tistih populističnih for, ko je Patrick osebno šibal kontrolirat od gradbišča do gradbišča kot kakšen delovodja? Seveda je jasno, da ta učenjak nima pojma o operativi. Ampak – če so prižgane luči, je to že dovolj. On je tako kot Pahor. Važno je, da izgleda kot da izgleda da delajo.

  S tem je tudi odgovorjeno vprašanje, ali je ukrep smiselno uporabljen. NI!

  Poleg tega so reflektorji naštelani tako, da nasproti vozeča vozila dejansko zaslepijo. In to tam, kjer je cesta že tako ali tako ozka. Ampak ni panike – če bo kdaj prišlo do nesreče, bo verjetno kriva neprilagojena hitrost.

  Zadnjič sem slišal Kresaline nebuloze o obvezni čeladi. Češp da policist ne bo mogel oglobiti tistega, ki je nima … bo pa kolesar ob nesreči in poškodbi glave, če ne bo nosil čelade, za posledice odgovarjal sam. Kakšna svinjarija!!!

 • Odgovori dr. Onyx 17. 9. 2010 at 13:23

  Mene res zanima, kdo konkretno so “prometni strokovnjaki”, ki si izmišljujejo takšne zakone. Baje bodo pa po novem razbili ZVCP na več zakonov, tako da vsak posamezni zakon ne bo več tako slab, ker bo krajši, kot celota pa…(jaz sem izgubil vsakršno upanje).

 • Odgovori kkk 17. 9. 2010 at 14:30

  fantje mokri kot cucki in revni cerkvene miši 🙂

 • Odgovori chef 17. 9. 2010 at 17:50

  @dr. Onyx: Zadnjič sem poslušal Kresalko, ki je nabijala o zloglasni obvezni uporabi čelad. Izjavila je, da uporaba pravzaprav ne bo obvezna, bodo pa kolesarji za poškodbe glave v primeru, da čelade ne bodo nosili, odgovarjali sami.
  A se zajebava?
  To pomeni, da se jaz pripeljem pravilno po kolesarski stezi, en kreten me povozi, ker ni pregledal desnega boka, potem pa ne dobim odškodnine za poškodbo, ker nisem nosil čelade (čeprav tehnično nisem kršil ZVCP ali kakorkoli se bo to novo skrpucalo imenovalo).

  Zdaj samo še počakajmo, da se bo ministrica na kakšno zabavo pripeljala z biciklom in s čelado na glavi, češ kako se ona drži predpisov in je pridna.
  Ker se je po desetih letih enkrat usedla na bicikel!
  Pa saj ni da bi govoril, ker meni gre ob tej vladi res že tako na kozlanje, da mi zapaše šnops.

 • Odgovori Nergač » O slovenski bedi, rejbankah in avtocestni kajli 5. 10. 2010 at 18:01

  […] orodje sem ter tja – ampak krampal ni pa nihče. Važno, da letajo po gradbišču in delajo dan in noč, minister Patrick Vlačič se gre pa nadzornika, čeprav ve o zidanju in avtocestah toliko kot […]

 • Komentiraj