Dirka Po Sloveniji

Končno smo spremljali zanimivo dirko Po Sloveniji, čeprav se je razpletla točno tako, kot smo pričakovali. Če Brajkovič ne bi šel dovolj dobro za skupno zmago na domači dirki, ne bi nikoli več navijal zanj. Seveda sem prepričan, da je bilo njegovo tarnanje, da ne vem kako dobro nogo ima, bolj ali manj blef. Fant je dober in če pred Tourom ne bi razsul konkurence na domačih tleh na trasi, ki mu je pisana na noge, bi bila to tako rekoč sramota – varčevanje z močmi pred Tourom gor ali dol. Če niso varčevali na Criterium du Dauphine in če ne varčujejo na precej daljši in težji dirki po Švici, mi ni jasno, zakaj Brajkovič ne bi šel na polno doma. Pa saj mu niti ni bilo treba na polno. Dovolj je bilo, da je včeraj pohodil za štirideset kilometrov, kar je manj kot en kronometer, današnja vožnja na čas pa je bila samo še formalnost. Očitno je že včeraj vedel, da je Koren v kronometru nevaren.

Končna bilanca je za Slovence vrhunska: modra majica skupnega zmagovalca (Brajkovič), zelena za najboljšega po točkah (Koren), bela za najboljšega mladega kolesarja (Polanc), etapna zmaga (Koren na kronometru) in dve drugi mesti v etapah (Kump v prvi in Brajkovič v tretji). Poleg tega je bil Koren v skupnem seštevku tretji.

Dirka Po Sloveniji je brez dvoma največja tekmovalna kolesarska prireditev po Sloveniji, česar se marsikdo žal ne zaveda, še najmanj pa Slovenska turistična organizacija. Škoda. Ljubitelje kolesarstva pa predvsem veseli, da si lahko tako rekoč na domačem dvorišču ogledamo del vrhunske tehnike, ki je ne vidimo vsak dan – nekaj podobnega sicer kupujejo tudi slovenski rekreativci, ki pa vendarle ne vozijo novih Cannondaleovih koz. Na tej strehi je za nekaj deset jurjev vrhunske robe!

Prejšnja objava Naslednja objava

4 komentarji

 • Odgovori pullga 17. 6. 2012 at 18:30

  Čakala kak zapis o dirki, se vidi da pišeš o kolesarstvu s posebnim žarom.

 • Odgovori laufar 17. 6. 2012 at 22:49

  Sem jih gledal včeraj na vzponu na Pokljuko. Brajkovič super, škoda ker ni bilo še Vrečerja, sobotna dirka bi bila še bolj začinjena.

 • Odgovori chef 17. 6. 2012 at 23:33

  Ja, Vrečer je res manjkal. Katastrofa je, da je bilo DP v kronometru ravno v času Dauphineja. Dva od najboljših sta manjkala in mi ne bomo vedeli, kdo je v tej disciplini letos dejansko najmočnejši.

 • Odgovori Dixi 18. 6. 2012 at 9:54

  Super izplen iz letošnje dirke Po Sloveniji. Ta prireditev ima večji potencial. Tudi medijsko bi zadevo enostavno morali bolje pokriti ( predvsem organizator bi moral na temu več narediti ).

 • Komentiraj