Divja baba za volanom

Hujši problem od feminizacije moških je kvečjemu maskulinizacija žensk. In tako kot metroseksualci prevzemajo predvsem slabše lastnosti nežnejšega spola, tudi nekatere1 ženske prevzemajo vzorce vedenja najbolj zarukanih bebcev, kot da je univerzum moških privlačen ravno zato, ker smo kolerični, prepotentni in v poudarjanju moškosti včasih kar izjemno zabiti. Trend maskulinizacije žensk se seveda najbolje pokaže pri dejavnosti, ki naj bi bila izrazito moška. Pri šofiranju.

Doživljam neverjetne reči, kot na primer zadnjič, ko me je punca grdo izsilila, potem trdila, da tako ali tako na cesti ni bilo nikogar in mi nenazadnje jebala pol družine. Vso zunanjo lepoto je pokvarila z bebavim obnašanjem, ki bi ga prisodil kvečjemu njenemu fantu z uvozno-izvoznim podjetjem. Kar se mene tiče, bi bilo bolje, če bi dolgonoga za vedno ostala tiho.

Če so pred leti spuščene Punte s popolnoma nefunkcionalnimi zračniki motorja na havbi in bebavimi spojlerji na strehi vozili izključno mulci z uhani v ušesih, želejem na glavi in ketno okrog vratu, danes z grozo opažam, da se za take rakete odloča tudi vse več mlajših žensk, ki so oblečene podobno neokusno kot moški primerki. Tudi iz  ženskih mobilov se razlega štanca, če ne kar cigu-migu luda za tobom, ob čemer samo čakaš, da bo odpadla registrska tablica z napisom MAFIA.

Ena taka je nekoč z menoj dirkala. Pred rdečo lučjo se je pripeljala poleg in mi z dodajanjem plina in srboritim pogledom dala vedet, da ima Peugeota 206 RC. Ob zeleni me je seveda razturala kot majhnega otroka. Do naslednjega semaforja, kjer sem ji poslal lupčka in ji pokazal, da nima pojma. Smešno pa je, da ni popustila in ko sem sredi Celovške pri tromestni številki na števcu spustil plin, je baba brezkompromisno pičila mimo.

Nekoč sem se peljal z eno, ki sploh ni prepotentna, samo očitno frustrirana. Na mestu, kjer je bilo prostora točno za dva avta in kocino, je neznani norec pripeljal po sredi ceste. Čeprav je imela dovolj časa da bi ustavila, je na mojo grozo z nezmanjšano hitrostjo pičila naravnost, malo zarila na bankino in se z babjo srečo izmotala ne da bi naju prekucnilo. “Jebenti, kaj delaš?” sem prestrašeno vpil, pa mi je mirno odgovorila, da se že ne bo pustila izsiljevat. Ista oseba meni, ki bi v tem primeru zabremzal na črto, očita, da sem norec!

To je bila kategorija ženskih cestnih kamikaz. V drugo kategorijo spadajo nesramnicem, ki svoje ženske pravice iščejo tudi na cesti in bog ne daj, da jim povzročiš kaj nepredvidenega. Medtem ko moški sprejmejo oporavičilo in medtem ko večina žensk tako ali tako ničesar ne opazim ker se ravno šminkajo, telefonirajo in prepevajo Tošejevo zadnjo, ostale popenijo, besno mahajo izza volana in dajejo vtis, da se bodo kar zaletele, nalašč. Govorim o primerih kot je pravilo zadrge, ki je takšnim zafrustrirankam španska vas. Na koncu Topniške ceste se je nameravala ena takšna kar zaletet, prav smešno se je zaganjala v tistem avtočku, čeprav se je pred njo na veliko svetil znak, ki je opozarjal na zadrgo.2 Seveda sem toliko potenten, da takšnim trapam iz principa ne popustim, kar jih seveda še bolj iztiri.

Po drugi strani na prometnih cestah predse pogosto spuščam voznike, ki se vljučujejo iz neobljudenih stranskih ulic. Če že za menoj ne prileti blazno zaposlena asistentka poslovne sekretarke, ki z rokami besno maha, zakaj se ustavljam, se mi pa zagotovo zgodi, da punca, ki sem jo tako prijazno spustil, niti s kotičkom ustnic ne pomigne, ampak nonšalantno odpelje kot da sem jo bil obvezan spustit naprej. Če se pri ostalih primerih dame zgledujejo po moških, pa je ta nevzgojenost popolnoma ženski fenomen. Moški se zahvaljujejo, ženske praktično nikoli.

Kot opažam, gre večinoma za lepotičke, stare do trideset let, ki so morda poklicno še kar uspešne, a jim vseeno nekaj manjka, najbrž imajo majhne tiče. Čeprav so nevarne, načeloma ne gre za slabe voznice, rekel bi celo, da so nadpovprečne, razen seveda da niso sposobne predvidevat, kaj vse gre lahko narobe. Še vedno, na primer, ne razumejo kaj pomeni 100 km/h ali vožnja po bankini. Ali 180 km/h v konzervi, s telefonom v roki. Ženski multitasking namreč odpove v trenutku ko sedejo v avto, ampak to je že druga zgodba.

Moška ljubezen do avtomobila, čeprav petnajst let starega Renaulta Chamade je neverjetna, ampak takšne postajajo celo ženske. To me moti. Rad jih imam zaradi  simpatičnih ženskih posebnosti kot so tiste obrvi na lučeh starih Twingov. Ko začnejo posegat po plastik fantastik spojlerjih, ki ne služijo ničemur, so pa še bolj smešne od moških kolegov. Da ne govorim o zariplih ženskih frisih! Če mi gre kdo na živce, potem je to naželiran in v obraz zaripel mulc v zrihtanem Puntu prve generacije. Zariple mule v Puntih prve generacije so pa kvečjemu za crknit smešne. Ker želijo povsod dokazovat ne samo enakopravnost in enakovrednost z moškimi, ampak tudi superiornost nad njimi, se na cestah obnašajo idiotsko, pri tem pa sporočajo samo eno: da so enakovredno zabite. Dokler keš pička sedi na sovoznikovem sedežu, je vse v redu. Problem nastane če sedi za volanom.

 1. Močno vizualno poudarjeno za tiste, ki berejo površno in me kanijo v komentarju nadret naj ne posplošujem in stereotipiziram. []
 2. Resnici na ljubo pa tega pravila ne pozna skoraj noben Slovenec, ne glede na spol. []
Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori maja 21. 8. 2008 at 7:40

  hahahaha hud zapis, ja res je včasih tud kaj takega opaziš na cesti:)))) dobro napisano jp, slikovito

  lep dan

 • Odgovori Darja 21. 8. 2008 at 7:59

  Hehe… Dobra… Sem si jih zelo predstavljala… Žal take trape mečejo slabo luč na vso žensko populacijo…

 • Odgovori 5ra 21. 8. 2008 at 8:09

  Opis ne bi mogel biti boljši! 🙂

 • Odgovori Mašon 21. 8. 2008 at 8:11

  jap darja, se strinjam 😉

  edino spotaknila bi se ob to, da je šofiranje izključno moška domena. to je podobno kot če bi rekel da je volilna pravica izključno moška domena – za oboje so se ženske dolgo in trdo mogle borit, s tem da imajo pravico do vožnje oz. vozniškega dovoljenja dalj kot volilno pravico 🙂

  p.s.: tisto na twingotih so trepalnice, ne obrvi 😛

 • Odgovori chef 21. 8. 2008 at 8:20

  @Mašon: Kje, vraga, sem napisal, da naj bi bilo šofiranje IZKLJUČNO moška domena ?

 • Odgovori šuši 21. 8. 2008 at 9:00

  omg, ne maram jih, ker mi sramoto delajo 😀 Poleg njih ne maram niti tipov, ki imajo bajni avto namesto lulčka. Potem pa jokajo, ker s staro kišto malo pred njimi speljem … a zdaj te bom pa čakala?

  Sem se pa zadnjič s tipom, ki ima avto očitno za podaljšek penisa (čeprav mi je zatrdil, da ima ogromnega), vozila po nehvaležnih gorskih cestah, ko je kripl sredi ovinka začel prehitevat. Tiste ceste poznam 100x boljše kot on. Seveda mu je ratalo zapeljati nazaj, preden smo se zaleteli (je sicer tudi motorist in je ogromno na cesti)… jaz se nad adrenalinom sicer ne pritožujem, ampak v avtu sta bila moja nečaka. No, od takrat sem jaz vozila, on pa je zraven sedel. Je pa res, da nikoli na nikogar ne kričim v avtu … samo usmerjam in gledam namesto njih 😀

 • Odgovori Mašon 21. 8. 2008 at 9:10

  sori, moja napača, ‘naj bi bila IZRAZITO moška dejavnost’… ampak pripomba pa še vedno drži.

 • Odgovori Rok-11 21. 8. 2008 at 9:13

  He, he… Go Chef, go!

  You spoke my mind…

 • Odgovori UrosG 21. 8. 2008 at 10:00

  Nadvse pristno napisano.

 • Odgovori sakir 21. 8. 2008 at 10:22

  Največja ironija je bila, ko me je dama v Audiju hotela izsiliti. Nisem se pustil in iz besa je držala manj kot meter razdalje za menoj. Šele ko sem popolnoma ustavil avto in je za las zgrešila moj prtljažnik, se je oddaljila. Nato sem zagledal v ogedalu, kako mi pošilja poglede in poljubčke.
  Ženske so svoja vrsta za volanom, večinoma so prisrčne in smešne, redke so tiste, ki me spravijo popolnoma ob živce, pa še te se da popolnoma ukrotiti, tudi na cesti.

 • Odgovori chef 21. 8. 2008 at 10:34

  @šuši: Ni hujšega kot sovoznica, ki gleda in usmerja 😆

 • Odgovori Safet Ali-beg 21. 8. 2008 at 10:39

  Super napisano. Enkrat sem slišal nekoga reči, da je hitra in nevarna vožnja boljša od seksa. Takim že. Ker, ko gre za divjake na cesti, dam roko v ogenj, da moškim prehitro prihaja, ženske so pa frigidne. In ko naslednjič vidiš noreti bajen avto, kar mirno, v njem verjetno sedi tip z majgnim tičem, ki mu prehitro pride in frigidna keš pička. 🙂

 • Odgovori vetrnica 21. 8. 2008 at 10:49

  Jaz tudi ne maram teh načičkanih babur, ki mislijo, da so bog i batina, pa čeprav sedijo v stari škodi. Eno tako sem imela v zadnje za ritjo, ko sem po Rebrnicah cijazila za tovornjakom. Na Rebrnicah po pravilu NE prehitevam, ker je tista cesta nevarna, ovinkasta, nepregledna in sem videla že marsikatero neumno, ki se ni prelevila v hudo nesrečo samo po čisti sreči.

  No, tale babnica je z velikimi špeglami na nosu žvečila žvečilko na široko odprta usta in delovala strašno nervozno, ko je morala voziti za mano, prehiteti me pa ni hotela. Ene trikrat se mi je skoraj v rit zabila, ker sem pač malo na bremzo stopla (ne, o varnostni razdalji nima pojma) in verjetno je komaj čakala cestninsko postajo, da me prehiti in mi verjetno še jeba mater. No, to se seveda ni zgodilo, saj mi s svojo staro krepo na odprti cesti ni mogla biti kos in sem jo – kljub svoji švoh 1,4 mašini – pustila daleč zadaj.

  Drugače pa opažam splošno ignoranco žensk do cestnih pravil, kar me neizmerno moti, saj sem sama dosledna. Ne znajo voziti v krožnem, ne vejo, kje se lahko parkira, ne poznajo desnega pravila, ne vidijo, kaj se dogaja pred njimi, ker veliko raje gledajo izložbe ali rožice pred hišami (ja, tudi take poznam). In čeprav se fantje velikokrat z avti napihujejo in priganjajo svoje prdajoče športne avte, se na njihovo vožnjo lahko veliko bolj zanesem, ker vem, kaj bojo v križišču naredili. Ženske so pač bolj nepredvidljive in z njimi na cesti moram biti veliko bolj pozorna na (njihovo) vožnjo.

 • Odgovori golb 21. 8. 2008 at 10:57

  “…ja, je že dolgo tega, ko so ženske oblekle hlače in pljunile, čez ramo.”

 • Odgovori bostopor 21. 8. 2008 at 11:27

  Chef, odlično napisano 🙂 Sem se prav nasmejal ob branju teh sočnih pridevniških zvez. Če ljudje niso vzgojeni in ne poznajo bontona v vsakdanjem življenju, je težko pričakovati od taistih, da ga bodo na cesti!

 • Odgovori Mare 21. 8. 2008 at 11:52

  No, jaz sem doživel tudi “ekspert-voznico” poznejših let. Na roški sem iz smeri Kodeljeva zavijal levo proti Prulam in sem se postavil na povsem levo, na pas kjer lahko zaviješ takoj, ko iz nasprotne smeri nihče ne gre naravnost. Za mano se je pripeljala ženička, babica, po moje nad 60 let, v živo rdeči Seat Ibizi. V tem trenutku mi zazvoni telefon in me kliče šef. Se hočem oglasit, prostoročno ne prime. Ne bodi ga len, zagrabim telefon in v tem trenutku mi omenjena gospa začne trobiti, blendati in svojo Auto Emocion približevati mojemu zadnjemu odbijaču. No, ja… si mislim in poslušam šefova navodila. Pridemo do sredine križišča in zadnji avto, ki je šel naravnost gre mimo. Hočem že zaviti, ko vidim, da se nekdo nasproti prestavlja iz desnega pasa na tega za naravnost. Bom počakal. Kaj hujšega! Za mano spet hupa, blendanje poskakovanje avta (Efekt napol pritisnjene sklopke in udrihanja bremza, gas, bremza, gas…)in nevrotično mahanje starejše voznice, da naj se že speljem. No avto iz nasprotne smeri končno odpelje mimo in z gospo zavijeva. Še vedno poslušam šefa in se peljem naprej. Gospa se mi napopa na odbijač in ko se ustavim na semaforju, se besno prestavi na desni pas. Šipa dol, še več mahanja in dretja. Končno odložim telefon in spustim šipo… Preklet bedak, kaj telefoniraš names da bi vozu, porka madona… žaljenje sorodnikov, mladine, celotne moške populacije in tako naprej. Še dan danes ne vem, kaj sem ji tako hudega naredil, da sem si zaslužil takšno reakcijo, ampak samo toliko sem hotel povedati, da pojav mogoče ni tako zelo povezan s starostjo voznic.

  Posebna sorta so mi pa moderne mamice z ogromnimi enoprostorci in terenci, ki pa sploh “vladajo” na cesti. Po sistemu “večji ima prednost” seveda.

 • Odgovori chef 21. 8. 2008 at 11:57

  @Safet: Po moejm je vsakemu zdravemu športniku jasno, da je lahko od orgazma (ne od seksa, ampak izključno od orgazma) boljša samo zmaga.

  @vetrnica: Ojej, o prežvekovalkah bi tudi lahko kaj lepega napisal, haha.

 • Odgovori šuši 21. 8. 2008 at 12:07

  Vem ja, samo sem tak navajena, ker fotr vedno telefonira, ko vozi, in mu govorim kam mora it, kdaj mora speljat, kdaj je prazna cesta … 😀

  Ampak se skušam popravit, no 😀

 • Odgovori nevenka 21. 8. 2008 at 12:08

  Mene gotov še nisi srečal, ker bi ostal brez odbijačev in brez haube. Peljem tok hitr, da vse potrga, od gat naprej.

 • Odgovori Biba 21. 8. 2008 at 12:19

  Nevenka, kooončno resen komentar! 😀

 • Odgovori gaja 21. 8. 2008 at 12:25

  Ammm… jaz se najdem v šminkanju, telefoniranju in poslušanju Tošetove ta zadnje. Vse to ob 100% osredotočenosti na vožnjo, seveda 😉

 • Odgovori Tuco 21. 8. 2008 at 14:27

  Če bi šlo samo za opičje afnanje, arogantno nabijanje priskutnih hopa-cupa pjevaljk in obče igranje čefurskega primata, bi se še dalo zamižati na obe ušesi. Ker pa so take babnice dejansko NEVARNE in OGROŽAJO ne le soudeležencev prometu, temveč tudi nič hudega sluteče mimoidoče, bi bilo treba sprejeti zakon, ki ti jih dovoljuje na licu mesta ubiti, pofukati in po kosih zakopati. Ne nujno v tem vrsten redu.

 • Odgovori maja 21. 8. 2008 at 14:44

  zamižat na obe ušesi-hahahaahhahahah

 • Odgovori Mašon 21. 8. 2008 at 14:46

  Tuco upam da bi enako veljalo tudi za nekatere moške. tiste ki npr v svojem 15 let starem spuščenem bmwju sredi dneva pičijo 120 po slovenski. ali ki se ti nalimajo na rit na avtocesti, ko pelješ 150, njim se pa tako mudi. ali tiste, ki bi mogli imeti na havbi napis ‘I break for nobody’ ker imajo pač velik avto z leder zici in so oh in sploh pomembni. ali za tiste, za katere semafor ne velja in zaradi njih npr. stoji cela gorenjska. ali…

  ta debata se je zdej razvila ‘ja stari, jest sm tut enkrat doživu…’ in se počasi približuje točki, ko bo nekdo reku ‘kdo je sploh spustu babe za volan, itak so vse nesposobne itd’. no, fantje, jest podobne/enake reči doživljam vsak dan, večkrat, in to večinoma z moške strani. na vsakih recimo 10 moških agresivcev, se najde ženska (okvirno, po mojih izkušnjah).

  sej ne vem zakaj si ženske napake tok bolj zapomnite kot tiste istega (moškega) spola? element presenečenja zaradi agresije, ki je pač ne pričakuješ od ženske? al pač tradicija, po kateri (glej že zgoraj) babe itak ne pašemo za volan in je tok fajn vsako napako nam podrgnit še dodatno v nos in mislit kok zlo oh in sploh mate prov?

 • Odgovori chef 21. 8. 2008 at 15:30

  @Tuco: To bi problem gotovo rešilo, ampak bi razširil. Isto bi morali naredit tudi z moškimi. Vključno s fukanjem.

 • Odgovori simon79 21. 8. 2008 at 16:03

  Super so ti vozniki, ja. Še najboljši so takrat, ko na semaforju obrnejo pepelnik skozi okno. Take bi vse postrelil na licu mesta in jih obesil po kandelabrih za zgled.

  Ampak kukr mi grejo nevzgojeni divjaki na živce, ne morem mimo mečkačev. Ti me tudi močno iritirajo. Da ne govorim o strahu, ko vidim stare ženice za volanom. Nikoli ne veš, kaj jih piči. Danes sem ravno videl ženico, po mojem vsj 80 let staro, kateri je vidno polje iz avta močno kvaril volan, ker ga je imela v višini oči.

 • Odgovori barbiblond 21. 8. 2008 at 16:21

  Hudoben člančič, namesto komentarja en hahahahaha! Upam, da je v njem slišat eno pikco ženske samo kritike.

 • Odgovori Stane Mihelič 21. 8. 2008 at 19:19

  Bravo! Z vsem napisanim se popolnoma strinjam. Kam nas bo vse pripeljala ta emancipacija?

 • Odgovori andy 21. 8. 2008 at 20:08

  ČE SE MENI ZGODI KAJ TAKEGA PA ZARDIM PA PRAV NERODNO POGLEDAM.

 • Odgovori Tuco 21. 8. 2008 at 20:12

  Seveda velja podobno, če že ne enako, za oba spola. Ampak tukaj je zdaj debata o divjih babah za volanom, kajne? Torej se držim debate.

 • Odgovori cvetkamarjetka 22. 8. 2008 at 0:17

  Zabavno napisano. 😀 Jap, čas je, da zamenjam punta. Njegov sloves se ne sklada z dejstvom, da nisem idiotska keš pička, in s prizadevanji, da vozim normalno. Mislm, kvari moj imidž. 😀 Čeprav čist prijazno pomaham, ko me kdo spusti. In prav vedno upoštevam pravilo zadrge. Res res. 🙂

 • Odgovori chef 22. 8. 2008 at 0:31

  Saj če Punto ni opremljen z nepotrebno plastik-fantastik navlako, gre za čisto soliden avto. Ki ga sicer nikoli ne bi imel, haha.

 • Odgovori pijanec 22. 8. 2008 at 3:33

  Dober zapis!

  vetrnica: takih, ki se dosledno držijo prometnih pravil, se jaz najbolj bojim. To so ljudje, ki so se popolnoma nesposobni prilagajat prometnim situacijam, niti hitrostim navzgor oz. navzdol. Če cela kolona vozi 70, potem tudi ti vozi 70, čeprav je omejitev npr. 60, ker je vožnja v strnjeni koloni najbolj varna za vse (takšne, ki ne sledijo koloni, v ZDA dejansko kaznujejo -ne glede na hitrost – zaradi oviranja prometnega toka). Če je 100 metrov pred križiščem znak 60 in je preglednost ogromna in zato vidiš, da se nihče ne približuje križišču oz. nihče ne čaka pred križiščem, zakaj bremzat? Zaradi lepšega? Prehitevanje čez Rebrnice pa je med bolj varnimi, zaradi majhnih hitrosti.

  Sem pa videl že original ženski pristop v prometu. Čakali smo v koloni na avtocesti in en gospod je prišel po dovozu na avtocesto in se pač vključil v stoječo kolono na prvem primernem prostem mestu. Pred žensko. In ta ženska ga je šla naslednji trenutek obvozla po odstavnem pasu in porinla svoj avto not pred njega. V čem je bil smisel tega, še mi je danes neznanka.

  Si pa na slovenskih cestah osebno želim … da se ljudje že naučijo kaj je prehitevalni in vozni pas in da jim že nekdo pove, da to pravilo velja tako za avtoceste kot hitre ceste. Neverjetno je, kako bi promet bolj stekel, če bi se ljudje tega bolj držali. Pa da bi ljudje kdaj spustili kolono za sabo naprej, če ne morejo držati neke povprečne hitrosti na določenem odseku, posebej na kakšnih hribovskih cestah.

 • Odgovori chef 22. 8. 2008 at 4:22

  @pijanec: Tista baba je mislila, da jo je tip izsilil. Ona to enači. Ne razume, da bi se lahko načakal do smrti. Ona ima prednost in to svojo prednost bo uveljavljala. Nikoli te ne bo spustila, saj ima vendar prednost! Če se pa drzniš prednost odvzet, te bo prehitela nazaj. Brez popuščanja.

  Nje ne bo nobedn jebou!

  Saj o tem govorim. Se mi dogaja kar naprej.

 • Odgovori Aljaz 22. 8. 2008 at 9:59

  Jaz imam pa zanimivo z voznicami precej boljše izkušnje kot z vozniki. Ne bi mogel reči, da počnejo kaj več neumnosti na cesti kot moški.

  Ženske neumnosti za volanom bi uvrstil bolj v kategorijo “annoying”, medtem ko želirani mladci(TM), olimpijci(TM), zafrustricani in baba-mi-že-en-teden-ni-dala(TM) tipi v Hondah, BMW wannabe M3 in podobnih sodijo v kategorijo “extremely dangerous – keep far away!”

  Še najbolj pri ženskah opazim pomanjkanje občutka za varnostno razdaljo in slabo parkirno kulturo, ampak gledano celotno populacijo, so moški tudi pri tem ponavadi še slabši.

  Če se bo zaletela ženska, ker je kura in se šminka, telefonira, lakira nohte, ipd, bo večinoma trpela le pločevina. Ko se razsuje agresiven prepotentnež, ki mu je avto podaljšek falusa, pa bolje da cestarji s seboj prinesejo še špohtle.

  Vsak dan samo na poti v službo in domov naredim cca. 100 km, in če štejem, kolikokrat so me ogrožali moški in kolikokrat ženske, bi za slednje lahko rekel, da sodijo v kategorijo statistične napake. Govorim seveda o ogrožanju v pravem pomenu besede. Annoyances ne štejem sem zraven… pač globoko vdhineš, daš muziko bolj naglas in ob prvi varni priložnosti izkoristiš tistih 120 konjičev pod havbo.

 • Odgovori neurovore 22. 8. 2008 at 11:27

  @chef Ha! Hvala za 10 minut režanja. Kar se kategorij tiče, so mi najljubše bogomoljke. To so skupki oseb v starejših, ampak spoliranih avtomobilih ; v oblekah , kravatah in klobukih. Pojavljajo se večinoma izven mest v nedeljo zjutraj in vozijo kakšnih 50% pod omejitvijo. Čudovito za dvig adrenalina.

  @pijanec “Če je 100 metrov pred križiščem znak 60 in je preglednost ogromna in zato vidiš, da se nihče ne približuje križišču oz. nihče ne čaka pred križiščem, zakaj bremzat? Zaradi lepšega?”

  Zaradi 250eur in treh kazenskih točk, ki sem jih to soboto zakasiral na ravno enem takšem križišču.
  ****** vestne ljutomerske policaje.

 • Odgovori Mašon 22. 8. 2008 at 11:42

  @ aljaz – se čist strinjam s tabo. čist.
  @ pijanec – us ne moreš primerjat s SLO, tam je vozniška kultura na neprimerno višjem nivoju, ravno tako ceste.
  @ neurovore – klobučarji so daleč najhujši, ja… pr teh NIKOL ne veš kaj bodo nardil. sej to je že andrej šifrer povedu v uspavanki za evo:
  Boj se ljudi, ki ne znajo jokati
  Ne gledajo v oči in ne znajo stisnit dlan.
  Boj se množic, ki mahajo s pestmi,
  Šoferjev s klobuki, nabitih na volan.

 • Odgovori Nastja 24. 8. 2008 at 9:16

  Hahaha, to je pa res ja 🙂

  Ena takih je tudi moja ex sošolka, ki se je na parkirišču! zaletela v mene, ker ni gledala (je kasneje povedala).

  Iz tega je bila vsa komplikacija. Z njo so bile še 3 sošolke, ki so ob prihodu mojega očeta valda rotile da ne pokličemo policije, saj smo ja sošolke bla bla in se poznamo .. ni dala kupona ni dala nič kao da bo vse priznala oz. škodo krila.

  Ne rabim 2x povedat da od tega ni bilo nič, vendar smo po nekih vezah na zavarovalnici nato po pol leta primer “dali naprej” in pravica je bila na naši strani …

  Pa najraje imam tiste (vozim po predpisih! hehe) ki v naselju pridrvijo s kakšnih 80 ali več na uro, prehitet ne morejo ker je nepregledno ali so avtomobili, pa se mi nalepijo na rit 😉 Še večje zadovoljstvo imam če je v avtu kakšna primitivna avša.

 • Odgovori nevenka 24. 8. 2008 at 9:32

  Drugače pa proces “maskulinizacije” v takem smislu, kot je feminizacija, ni možene. Ženske nimamo mešanih kromosonov. Smo čiste ženske XX,
  moški izgleda, da je nastal kot mutacija, ker je XY. Hormone imamo oboji obojne, glede na življenjske situacije se sicer slika lahko spreminja, a spol je vendarle ob rojstvu določen, tudi že bi bil človek hemafrodit.
  Socialno gledano, se pa procesu boja za enakopravno vlogo žensk reče emancipacija.

  Z vidika večine žensk laho povem, da bi bile ženske pravih moških, ki bi bili hkrati celovite osebnosti, zelo vesele.
  Veliko ženske se emancipira, ne iz želje po enakopravnosti, pač pa iz nuje.

  Potem, ko te nek kreten na cesti desetkrat prehiti po desni, se pred tvojim nosom zatlači na parking, čelno proti tebi prehiteva iz nasprotne strani, pijan cikcaka pred tabo….
  Takega bi jaz parkirala s konck outom za vse večne čase.
  Samo zato, da bom lahko naprej ženska!

 • Odgovori nevenka 24. 8. 2008 at 9:38

  Se opravičujem za škrate, multitasking, kaj češ.

 • Odgovori mina 3. 9. 2008 at 11:59

  Ja, tole kar pišeš je čisto res, kar se tiče spuščanja s stranskih ulic in zahvaljevanja sicer ni nevarno, je pa anojing. Čeprav sem ženska, tega ne morem poštekat. In ker sem očitno svetla izjema med ženskami in ker spuščam, si velikokrat prislužim besno histerično babo za sabo, ki bi se mi najraje zabila. Problem čisto vedno rešim tako, da pred sebe spustim celo kolono in zmaga je moja. Noben pa nikoli na piše o krožnih križiščih, kjer pa Nihče ne zna vozit, ne moške ne ženske, oboji enako nič.

 • Odgovori again008 3. 9. 2008 at 16:47

  mater mi gredo ženske, ki mislijo, da so glavne na živce! ne samo na cesti (nimam avta) ampak povsod. po jim pa en reče d jih bo mahnu so pa vse užaljene

 • Odgovori rubinstein 3. 9. 2008 at 17:11

  “Trend maskulinizacije večinoma mlajših žensk se seveda najbolje pokaže pri dejavnosti, ki naj bi bila izrazito moška. Pri šofiranju.”
  “Doživljam neverjetne reči”
  “danes z grozo opažam, da se za take rakete odloča tudi vse več mlajših žensk, ki so seveda oblečene podobno neokusno”
  ???????!!!!!!

  Nestrpnež, fašist, šovinist… 🙂
  Kaj je moškega pri enostavni koordinaciji nekaj gibov?
  Vožnja pač nudi užitek, ne glede na spol. Dej porihtaj malo v svoji glavi, sej nisi en ta str kmet.

 • Odgovori again008 3. 9. 2008 at 19:48

  sj res: zadnjič sem videl en “pošasten tovornjak”! res največji. za volanoom si že predstavljam 120kg moškega, nepobritega, kratke temne lase, grd pogled … in kaj me dočaka? 50kg ženskica, blond s čikom v roki =)

  bil sem presenečen …

 • Odgovori tajnica 17. 11. 2008 at 23:16

  😀 😀

  kaj vse človek ne doživi,ja….

 • Odgovori gsh 18. 11. 2008 at 11:22

  “Enkrat se je mislila na koncu Topniške dama kar zaletet, prav smešno se je zaganjala v tistem avtočku, čeprav se je pred njo na veliko svetil znak, ki je opozarjal na zadrgo”
  😆 poznamo take ja )
  samo ti čefe maš pa tud nek kompleks na pluntote
  ))))

 • Odgovori gsh 18. 11. 2008 at 11:24

  a te j kdaj kkšn povozu? joke 😆

 • Odgovori gsh 18. 11. 2008 at 11:37

  ja kaj vse človek ne doživi ….. preveč smeha ))))) laugh mode off: ljudje v overpriced executive saloons imajo bolj nevaren stil vožnje zaradi (ugibam) občutka večvrednosti.

 • Odgovori tajnica 18. 11. 2008 at 13:46

  Kdor sem ma za več vrednega,je njegov problem ta, da se ima globoko v sebi za manj vrednega.

  In ” večvredneži” nikar niso samozavestni ljudje v svojem bistvu, daleč od tega.

  Samozavestni ljudje gledajo na druge ljudi enakovredno.

  (No razen na kake morilce, agresivce res ne moreš gledat na ta način, druge pa lahko, če imas v glavi pospravljeno).

  Lp.

 • Odgovori abigail 19. 11. 2008 at 0:44

  Opel-Corsa, dober stroj!
  Na kredit, a vendar moj;
  v njej se vozim kot princesa
  na temnem konju v nebesa.

  Ne glede na padavine,
  na razdaljo ali čas
  lovim življenje, da ne mine,
  preden uvene mi obraz.

  Sem emancipirano dekle,
  a ne vem, v kateri fazi,
  saj v meni stalno nekaj vre,
  ko srečujem se s porazi.

  Ko med strahom in pogumom
  dosledno kot je prav ravnam,
  se med čustvi in razumom
  vedno vse preveč razdam;

  malo žena, malo mama,
  malo tvoja ljubica,
  v službi »nuna« zadržana,
  v družbi ta in ta gospa.

  V svoji Corsi sem prevzeta
  od svobode kakor ptica,
  kakor iz revije vzeta
  slavna divja lepotica.

  Iz službe k tebi in domov –
  odlomki ločenih trenutkov;
  sem tujka zmedenih svetov
  in prepovedanih občutkov.

  In ko v razkrižju vseh poti
  se znajdem v hudi gneči,
  sledim metulju, ki želi,
  da izognem se nesreči.

  Še vedno radio igra,
  ko zbežim iz svoje kože,
  in dotika pesem se neba:
  »…vedno mi prinesi rože!«

  S polno cvetja med grobovi
  ste se od mene poslovili,
  ko so oznanjali zvonovi,
  da ste me zelo ljubili.

  Za škandal skrbita
  od ljubimcev dveh
  dva šopka čudovita,
  ki razkrivata moj greh.

  Župnik graja grešno dušo,
  ki preveč je varala –
  naj očisti se pod rušo,
  da lahko bo k Bogu šla!

  Hudi zmedi v življenju
  je sledilo tragično slovo,
  a po mojem skromnem mnenju
  zdaj naprej bo lažje šlo;

  Opel-corse več ne rabim,
  saj imam zdaj krila,
  še potrebe več ne čutim,
  da koga bi ljubila.

  Izpolnjena in srečna
  župniku spregledam zlobo
  in ker sem duša večna,
  z metulji poletim v svetlobo…

 • Odgovori GSH 20. 11. 2008 at 8:32

  Komentar Tajnice-lepo napisano.
  lp

 • Odgovori Bashi 20. 11. 2008 at 9:19

  jst pravim da dokler ne vozijo kontra v krožišče sploh ni panike. če si pozoren na cesti in voziš z nekimi razumnimi hitrostmi in varnostnimi razdaljami se da vsemu prilagodit. Je pa annoying, se strinjam…. Moški in ženske za moške in ženske…
  Kar se dirk tiče pa… pozabiš, ali še bolje če ni kolone za tabo ostaneš 3 sekunde na mestu in poblendaš. Potem njena zmaga sploh ni več sladka… 😀

 • Odgovori Jaško 8. 6. 2010 at 21:33

  😀 res ODLIČNO napisano. bolj resnično ne bi moglo bit.

 • Odgovori Nergač » Cik-cak po avtocesti 9. 6. 2010 at 7:31

  […] km/h smrtonosna hitrost. Zato imam raje tiste, ki vozijo 200 km/h in se zavedajo, da so nevarni. Trapa, ki ob vožnji v zadnjem odbijaču in vijuganju brez žmigovca, viseča na volanu kot kakšen […]

 • Odgovori NoMercy 9. 6. 2010 at 9:06

  Twelve points za zapis oz. “domači spis” (oblika, slog, napetost, tempo).

  Ni “butelj / trapa” samo tisti, ki deluje izven nekih “norm” – je tudi tisti/a, ki se z njimi ukvarja, jim parira … 🙂 (toliko o “asistiranju” ob idiotizmih)

  Preventiva: ne samo ženskam tudi moškim odrekam, jih prikrajšam za užitek, da so naredili kaj, kar bi bilo vredno “pozornosti” – s tem se ljudem odvzame ves naboj in ostanejo “nedojebani” – s časom pa se celo umirijo in prilagodijo.

  Kurativa: sam pri sebi in v svoje reflekse sem natreniral tole: če mi kdo trobi, žmirka, skratka me “preganja” – če je le možnost “parkiram” in prižgem vse 4 žmigovce – potem izstopim (zelo počasi), si ogledam zadnji del svojega vozila (temeljito in počasi), potem pa grem osebo za mano vprašati, če on/a kaj vidi na mojem avtu, kar nebi bilo v redu. Ker na avtu pač ni napak, mi to tudi pove. Potem ga/jo nahrulim koji “k**ac” potem trobi, žmirka?? in mu/ji povem, da če mu/ji naj kaj prav na tem svetu naj gre pač v onostranstvo 🙂 Zaradi nje/a se pač ne mislim izpostavljati in reskirati niti kazenskih pik niti kazni niti malusa pri zavarovalnici.
  zaleže 🙂

 • Odgovori chef 9. 6. 2010 at 9:13

  Jaz bi se vprašal, zakaj ti toliko ljudi trobi in blenda.

 • Odgovori NoMercy 9. 6. 2010 at 9:22

  @ chef: to pa mene ne zanima 🙂
  Saj oni trobijo in blendajo. Kaj pa kdo počne je pa res njegov “čef” 🙂
  Zaradi mene se jim lahko mudi na fuk, v porodnišnico ali pa na “britof”. Kaj so si pa izbrali točno tisti tajming 🙂 Lahko bi šli na pot preje, kasneje …
  Ko pa si med ljudmi si pač med ljudmi. Saj se tukaj tudi s tabo ukvarjam ne, da bi ti karkoli napisal o tebi kot osebi, o tvojem prav / narobe. Lepo kometiram to, kar si ti napisal. Kulturno, dostojno.
  Se mi zdi, da imava pač lahko vsak svoj prav.
  Pa ti nisem nič ne hupal ne žmirkal zakaj si ravno tukaj in sedaj objavil svoj zapis 🙂

 • Odgovori HxC 30. 7. 2010 at 14:31

  bump
  http://www.youtube.com/watch?v=rhApYxZisBI

  tole v cinquecentu, šipe dol in 😆

 • Odgovori niko 30. 7. 2010 at 16:04

  Dobro, malo sem kršil s hitrostjo v koloni – kot drugi: avtocesta ob Ljubljani proti MB. Okrog štirih popoldne. 150, morda 160 po števcu, ko jo z desne pripiči ženska s priklopnega, direktno preko odstavnega pasu, voznega pasu in pred mene na prehitevalni pas – in v trenutku polno zaviranje, ker je spredaj neki “šlatek” zatelovadil zaradi “nevidne mavrice”. To smo v terencu plavali. Nimaš kaj: glede na to, da so bili vsi pasovi zasedeni, je morala biti super usposobljena, da je vozila diagonalo in nikogar zadela – mestni človek pač. Kriv bi bil pa najbrž podeželan jaz zaradi naleta.

 • Komentiraj