Doktorica Piggy

Doktorica je šla zvečer na transplantacijo ledvice. Ne svoje, k sreči. Stalna pripravljenost. Koncert je odpadel. Ledvica je seveda pomembnejša. Silno ponosen sem. Lisica dejansko opravlja koristno delo. Šokirala pa me je njena oprava. Ne tista zelene barve. Oprava za pot do službe. Bi se ji pustili uspavati?

Miss Piggy

Meni se zdi to sicer klasični infantilizem, zato je nakup argumentirala z nekakšnim uporništvom. V tem primeru gre za upor proti potrošništvu. Uprla se je torej tako, da je kupila pulover.

Kakorkoli: ko se je, zgarana od celega delovnega dne, malo pred sedmo zvečer v dežju pripeljala v bolnico, ji vratar ni hotel dvigniti rampe. Ni ji verjel, da gre na operacijo. Obleka naredi človeka …

Jan Zobec bi imel kaj povedati o sistemu, ki zaposluje takšne varuhe bolnišničnega reda.

Prejšnja objava Naslednja objava

8 komentarjev

 • Odgovori kren 24. 9. 2018 at 10:29

  Če lahko v parlamentu izgledajo, kot da so na občnem zboru vaškega prostovoljnega gasilskega društva, zakaj ne ? Pri nas to tko ne velja več oz. nisem siguren, če sploh kdaj je…

 • Odgovori Boki 24. 9. 2018 at 12:19

  Na splosno gre to vse v eno smesno smer. Razen bankirjev in odvetnikov kravate ne natakne ze prakticno nihce vec. Saj mene osebno ne moti, da po nasi firmi tudi direktorji hodijo v papucah in kratkih hlacah, ker smo pac kao kul, moderna, ne dolgo nazaj startup firma, saj to pomeni, da sem tako napravljen lahko tudi jaz. Ampak po drugi strani pa tudi to malce cilja na tisto infantilnost, oziroma nekaj podobnega in ceprav se mi v reklc in kravato ne da zjutraj oblaciti, vseeno to malce pogresam, saj da vsemu neko pomembnost in eleganco. Obleka naredi cloveka, s tem se bom verjetno vedno vsaj do neke mere strinjal, ceprav tudi sam delam v nasprotju s tem.

 • Odgovori NatasaPr 24. 9. 2018 at 13:07

  Kul pulover, v operacijski dvorani se ga itak ne vidi, če ima oblečeno uniformo. Če kaj zbuja skrb, ko pogledam to fotko, je to, da punca izgleda stara 16 let in ne kot nekdo, ki je že dokončal študij. Očitno ji še nisi preveč živcev nakravžljal, da tako dobro izgleda 🙂

 • Odgovori Jazsembog 25. 9. 2018 at 2:21

  Nekak so se moje oči navadile na Azijke, in mi belke pri 30tih delujejo staro oz bolje rečeno znucane. Sošolke z gimnazije so sploh grozne, vem ne smem biti nesramen, ampak res so grozne. Debele riti, zjebana koža na obrazu zaradi pretiranega sončenja in uporabe kemije – make upa, podočnjaki zaradi prežuranih noči skozi leta. In po vrhu so še feministke in čakajo na tapravega. Čez 10 let bodo to trpeče mamice samohranilke. Grozne babnice skratka.
  Se pa med sošolkami najdejo dve, tri simpatiče punce, mladega obraza, vedrih oči. Zelo prijetne, tople punce. Poročene seveda.
  Nič ne čakati Matej. Tudi mi alfa samci se moramo kdaj poročiti.

 • Odgovori Mirko 25. 9. 2018 at 13:20

  Državni zbor (ali Državni svet… saj nima veze)

  https://pbs.twimg.com/media/DmvZgaoX0AIG0K8.jpg

 • Odgovori Matej Zalar 26. 9. 2018 at 12:41

  Saj ne rečem, da ni videti mladostno, ampak normalno je,d a bo v tem puloverju kot 16-letnica 😆 In res je včasih težko gledati zgarane 30-letnice, človek bi mislil, da ima že vsaj tri otroke in da krepko dela fizično, no, nič od tega. samo v desetih letih žuranja in premalo spanja ji še ni uspelo najti normalnega frajerja.

  @Boki: Sploh ne vem zakaj na lepem velja, da je obleka neudobna. Dejstvo pa je: včasih so hodili učitelji v šolo v kravatah. Družba jih je spoštovala. Zdaj so oblečeni enako kot mularija in … evo, kje so? Kako naj ga pa resno jemljemo?

  @Mirko: Hehe … ni pa res, da nima veze. V DS sedijo predstavniki kmetov in obrtnikov … kako pa misliš, da bodo oni prišli oblečeni? Je pa res, da se je včasih za na Dunaj tudi kmet potrudil obleči zatakmašno obleko.

 • Odgovori Tana 27. 9. 2018 at 9:43

  Huda majčka. 😉

 • Odgovori Bič 7. 10. 2018 at 15:29

  Meni je Lisica podobna Meghan Mekle. 😛 Iste učke.
  Mene tudi niso spustili na en simpozij…. en star dec na vhodu, mi ni verjel, da spadam v ekipo.
  Dobesedno je reku: “Jaz sem peteršilj, če si ti ta pa ta.”
  Naštet sem mu morala vse šefe, kje delam, zakaj …. zakaj sem v kratkih hlačah…. ni da ni. Pokazat, da imam v avtu na obešalniku top toaleto. …

  GROZLJIVO, da MO LJ tako kasira okoli UKC, ki je (ali ni?) last vseh. Prav je, da imajo prednost doktorji (in za rampami, za katere bi morali imet kartice) potem drugi zaposleni in obvezno tudi obiskovalci.

  Ne da en s periferije plača, ko pride na obisk (CIT) in odkešira par 10 evrov! Sramota!!

 • Komentiraj