Domača južina: v kislo zelje mora prašič stopiti

Evo, temu spodaj jaz rečem domača južina! Moram pohvaliti Lisico. Bistveno je seveda zavedanje, da mora v kislo zelje prašič stopiti, sicer tega ne bo jedel noben pravi dedec. Ali, kot pravi foter: »Bolj te ima rada, bolj te bo ubijala z mastno hrano.« Dobra kmetica bi bila. Takih kadrov je res škoda, da potem postanejo zdravnice … Dobro, da niso šli za zdravnike Čotarji.

In ne, brez primerne muzike ni isto!

Prejšnja objava Naslednja objava

27 komentarjev

  • Odgovori željko 13. 1. 2013 at 18:43

    Hmmm, za pijačo imaš tud kar dober okus!

  • Odgovori miran 13. 1. 2013 at 19:31

    Domače! 😀

    A pelinkovc je pa za to, da začasno paraliziraš jezik preden se spraviš jest, da okuse malo ubiješ?

  • Odgovori laufar 13. 1. 2013 at 20:08

    Kobasa je mau bleda, zele je pa ta prau, se vid da so mau zravn scal not……

  • Odgovori Jeln 13. 1. 2013 at 20:12

    Haha kralj:) Besna papica, as Pipi vsaj špalo vrgu? 😀

  • Odgovori bandibje 13. 1. 2013 at 20:16

    Zelo domače, zelo okusno v glavnem za sline cedit, še boljša pa je tista temna zadeva v flaši. Največji problem te domače hrane, pa je gospod Holesterol.In to z ubijanjem drži, čeprav resnici na ljubo, je potrebno poudariti, da prijatelj Teran, ha pa tuče dole.Samo še nekaj, vse v redu, samo od tovrstne muske malo boli glava, pa tudi če so Avseniki, pač nisem pristaš go….. ritmov, če hočete, viž. Primernejši bi bil Franc Frančeškin z Mlakarjem na čelu ali pa legenda Karlo Špacapan.

  • Odgovori suum 13. 1. 2013 at 20:54

    Ma, vsaka vama cast – sicer res ni najbolj zdravo, je pa zato neizmerno okusno…

  • Odgovori chef 14. 1. 2013 at 1:02

    Človek mi je dejansko predlagal, naj ob kranjski klobasi poslušam Iztoka Mlakarja!

  • Odgovori jovo 14. 1. 2013 at 19:30

    ne ob klobasi, ob teranu

  • Odgovori sadie007 14. 1. 2013 at 20:42

    o bog, jst sem nora na take pojedine … letos mam orng zalogo ocvirkov … mam pa rajs krvavice, sploh malo pocene in fajn zapecene, slin

    cestitke tvoji gospe!

  • Odgovori miran 14. 1. 2013 at 21:02

    Aaaah, krvavica, ki malo poči in se zapeče, zraven pa repa in matevž! Njam 😛

  • Odgovori bandibje 14. 1. 2013 at 21:54

    Ob teranu, ne ob kranjski klobasi.

  • Odgovori spookymulder 14. 1. 2013 at 22:05

    Mlakarjevega Franca Frančeškina lahko mirne duše zavrtiš ob taki košti (ali še ob čem bolj konkretnem in obilnem). 😉

    http://www.youtube.com/watch?v=qjsuw_EW1PI

    Drugače pa pohvale kuharici, tudi za vizualno prepričljivo domačnost. 😀

    Pippo ni pa nič zamikala klobasa? 😛

  • Odgovori chef 14. 1. 2013 at 22:09

    Jaz Mlakarja ne morem poslušat ob nobeni priložnosti, ker mi gre obupno na živce.

  • Odgovori soseda 14. 1. 2013 at 22:12

    Daješ vtis, da ti gredo skoraj vsi na živce. Sam sebi žal v današnji družbi ne moreš biti zadosti.

    Sicer pa pojedina izgleda odlično 🙂

  • Odgovori chef 14. 1. 2013 at 22:19

    Najbolj na živce pa mi grejo komentatorji, ki mi pridigajo s slabimi floskulami 😉

  • Odgovori seamus 14. 1. 2013 at 22:50

    Kupim salo od domačega prašiča. Ponudbe pod “ocvirki” 😀 .

    Še bolš zadeva od krvavice je jetrnica (recimo temu tako), kjer so notri še jetrca.

  • Odgovori darja 15. 1. 2013 at 6:05

    @ seamus In to lahko kupiš samo …kje? 😀

    Mi pa na Krasu dobimo ene klobasice ‘kožarice’.
    To naj bi bile naj naj slabše klobase, ki jih kmet naredi iz prašiča.
    Včasih so jih kar šenkali. V prosti prodaji jih ni. Meni so pa res dobre!

  • Odgovori Milena 15. 1. 2013 at 7:37

    @darja

    Kožnate klobase se dobijo v vsaki trgovini – vsaj pri nas v Litiji – in to ODLIČNE.

  • Odgovori opazovalec 16. 1. 2013 at 7:40

    Bizare food.

  • Odgovori Janez 16. 1. 2013 at 11:08

    V katerem narečju so napisi v filmčku?

  • Odgovori chef 16. 1. 2013 at 16:56

    Moj približek gorenjskemu narečju.

  • Odgovori štulič 18. 1. 2013 at 15:36

    Mar bi pri tartufih ostal, t’ko kot ti je govoril papa!? 🙁 http://youtu.be/KQXUCjKd13Q

    Refošk rajše z Oro pij, je lažje za prescat! 😥

  • Odgovori laufar 18. 1. 2013 at 18:01

    @chef, po gorensk: Kranska kobasa s kislm zelm, u kuhn se je sukova Lisica…..U čevdr pr četn pa ščira leži…..

  • Odgovori Janez 18. 1. 2013 at 18:58

    🙂

    S kislim zelam -> s kisumu zelam, ostalo pa kr štima.

    Čestitke za glasbeni izbor, da poznaš še kaj poleg Na golico 🙂

  • Odgovori chef 18. 1. 2013 at 21:06

    @štulič: Jaz ne vem koliko ti veš o Čotarjevih flašah, ampak za tole izjavo si vseeno zaslužiš čebovanje.

    @laufar: Evo, s tazadnjim si me odnesel.

    @Janez: Jaz znam Avsenike skoraj na pamet in si mislim svoje o vseh, ki se njihovi glasbi poslušajo – navdušujejo se pa, recimo, nd Plestenjakovim sranjem.

  • Odgovori bandibje 18. 1. 2013 at 22:42

    Nad Avseniki se ravno ne navdušujem, je pa tudi res, da ko sem bil nekoč v Nemčiji,so imeli v prodajalni ploščkov od slovenskih izvajalcev samo Avsenike in Ireno Grafenaur.Tudi, če sem ljubitelj bolj trdih ritmov, smo včasih ob žlahtni kapljici, še v rajnki Jugoslaviji,prepevali ponarodelo Slovenija odkod lepote tvoje in podobne stvaritve. Kar pa se tiče Plestenjaka in sličnih kreatur, sem popolnoma istega mnenja

  • Odgovori štulič 19. 1. 2013 at 9:54

    hohoho 😀 (dob’r touche)

  • Komentiraj