Domače, domače

Potovanj z letalu res ne maram. Raje grem 1500 kilometrov daleč z avtomobilom, kot za dve uri na letalo, z vsemi formalnostmi okoli čekiranja, pregledovanja, kofetkanja v najdražjih kavarnah na svetu, čakanja na prtljago, poslušanja kratkega tečaja za varnost na krovu, pretirano prijaznih stevardes, čaja ravno med turbulencami, utesnjenih stranišč, smešnega avtobusa na Pučniku, ki te pelje 150 metrov daleč in tako dalje. Skratka, tema za poseben prispevek. Na jetra mi gre tudi hrana in raje bi videl, če bi lahko na krov prinesel svoj sendvič. Mi je pa zadnjič Vizo s potovanja v Indijo in Nepal prinesel domač letalski kolaček.

Domači kolaček

Jo kar vidim, Turkinjo, kako s češnjicami ljubeznivo polni doma pečene kolačke, ki jih najstarejši sin z mopedom odpelje na istanbulsko letališče.

Prejšnja objava Naslednja objava

14 komentarjev

 • Odgovori seamus 7. 2. 2010 at 9:23

  In to 300000 kolačkov na dan 😆

 • Odgovori princ 7. 2. 2010 at 14:40

  Kaj pa je narobe s Pečjakovimi suhimi ponesrečenci, ki se jih dobi na Adriinih letih? :))

 • Odgovori chef 7. 2. 2010 at 17:02

  @seamus: Ja in 3 milijone češenj, ki jih lepo z nožkom izkoščiči.

  @princ: Nimam pojma kaj delijo na Adriinih letih. Je pa Pečjak vsaj domač(in).

 • Odgovori blitz 7. 2. 2010 at 17:37

  pa je bil vsaj okusen?

 • Odgovori Jinxy 7. 2. 2010 at 21:11

  @chef: obstaja ena izjema, ki jo nimaš priložnosti izkusit vsak dan, a obstaja…HAWAIIAN AIRLINES: hitrost / udobje / nizke cene / točnost / ne-izgubijo-prtljage…vse to sem dobil na 7 letih v treh tednih…RES impresivno. Seveda mora biti downside: stevardese v svojih šestdesetih… 🙂

 • Odgovori blitz 7. 2. 2010 at 21:38

  Jinxy, “downside: stevardese v svojih šestdesetih” – si prepričan, da nimaš v mislih Lufthanse?

 • Odgovori chef 7. 2. 2010 at 23:53

  @blitz: Izvrsten!

  @Jinxy: Nič hudega, če so stare. Po mojem je lahko najhujše, kar se ti zgodi, ravno Easyjet, vsaj kar se stavardes tiče. Očitno se prav trudijo, da naberejo skupaj same grde ljudi in jih nalašč še oblečejo kot cestne delavce. Da slučajno ne bi kdo mislil, da ni na nizkocenovcu.

  Če se kdo vozi z avionom zaradi stevardes, je pa seveda najboljši Air France, čeprav pravijo, da tudi Japonci znajo – kdor seveda nima predsodkov proti Azijkam.

 • Odgovori Whiskey 8. 2. 2010 at 9:32

  A ste s kolača preskočil na stevardese 🙂 Moj joly je pri Singapore Airlines. Morm rečt, da sm tudi na Quantasovih letih vidu kr’ neki dobrih. Pa ne kolačkov 🙂 Dober vtis je pokvarila odurna hrana. Brez konkurence, daleč najslabša.

 • Odgovori dr. Onyx 8. 2. 2010 at 9:38

  Jaz tega nisem nikdar štekal, od kje ta obsedenost s hrano na letalih? Sploh na krajših letih, ki trajajo par ur. To me malo spominja na šolske izlete z avtobusom, ko so nekateri po petih minutah vožnje vzel ven svoje skrbno pripravljene sendviče in je cel avtobus smrdel po kumaricah in pariški salami. Bljak! Jaz kar sem letel z letalom, nisem nikdar nič jedel.

 • Odgovori chef 8. 2. 2010 at 14:22

  Tudi meni ni jasno zakaj obrok na letu do Pariza. To je pač še iz časov, ko so iz letalskega prometa delali cirkus, češ, to je pa tako nobel. Po drugi strani je pa naravnost bedno ko ti na Easyjetovih letih prodajajo sendviče.

 • Odgovori My Kafkaesque Life 8. 2. 2010 at 21:57

  Zelo folklorističen pogled na Turčijo. To bi bolj veljalo, če bi se iz Antalije peljal na letališče v Ankari 😛

  Meni je hrana na letalu všeč in tudi esencialna, ker običajno letim 12-14ur… in zelo kmalu spet 🙂

 • Odgovori chef 8. 2. 2010 at 22:42

  Uh, kolikor sem se jaz pogovarjal s poznavalci Turčije, je večina države še vedno malodane na ravni fevdalizma.

 • Odgovori Vizo 9. 2. 2010 at 13:52

  Ko je že glih govora o grdih stevardesah: daleč najgrše so se nama smehljale na letalih Air India. Ne samo, da so stare (v povprečju zgledajo vsaj Abrahamovke), ampak so tudi “grde”. Je pa to subjektivna ocena razvajenega Evropejca, morda so Indijcem ful lepe 🙂

 • Odgovori katarina 10. 2. 2010 at 10:18

  sej adria ma tut par stevardes k so na meji penzije skor, sam so super, prijazne gospe, mi je ful bolš k osladne smrklje ali tečne smrklje… vmesne postaje ni 🙁

  podpiram pa uvedbo dobro grajenih stevardov!

 • Komentiraj