Domače, domačno, plesnivo

Če smo že pri pokvarjenem mesu, poljskih klavnicah, kebabu in šiptarjih … Lisica je zadnjič kupila Čadežovo tako imenovano domačo gorenjsko zaseko. Pohlepno sem odprl neekološko embalažo in skoraj že v vsebino zakopal veliko žlico …

… in si skoraj naložil plesen.

plesniva zaseka

Rok uporabe do 8. 6. 2019.

rok uporabe

V Sparu so jo zamenjali prav radi in me presenetili z vljudnostjo, nemudoma prinesli nov proizvod in se vsaj trikrat opravičili, kot da so oni krivi, ker ga mesar lomi. Je pa res, da plesen verjetno po drugi strani dokazuje, da izdelek ni prepariran z aditivi, ki podaljšajo uporabnost še do naslednje svetovne vojne.

Prejšnja objava Naslednja objava

8 komentarjev

  • Odgovori DusanK 29. 3. 2019 at 23:32

    Uf, nerodna zadeva!
    Ni rečeno, da je kriv mesar, lahko je bilo nepravilno skladiščeno ali zgolj nekaj časa na naustrezni temperaturi pa so se živalce zbudile…

  • Odgovori Kekec 30. 3. 2019 at 7:32

    Nisi bil dovolj lačen.

  • Odgovori filmoljub 30. 3. 2019 at 13:36

    Tako je. Pravi dedec poje plesen in se potem še veselo oblizne. Pusi.

  • Odgovori grega 30. 3. 2019 at 21:18

    Zaseka glede tega ni problematična – plesen v vidnem območju odstraniš, ostalo lahko ješ bp. Preizkušeno velikokrat, smo le Gorenjci.

  • Odgovori Matej Zalar 31. 3. 2019 at 0:37

    Će bi šlo dejansko za domač izdelek s kmetije, bi plesen seveda ostranil in ostalo pojedel. Tako pa niti ne … kupljene je bil 275 gramov zaseke in toliko je hočem tudi pojesti.

  • Odgovori čadež 31. 3. 2019 at 19:56

    *ČadežEvo

  • Odgovori Stane Debevec 1. 4. 2019 at 6:44

    Hja, za plesen na marmeladi (domači) sem vedel, da je samo povrhu. To smo vrgli stran in ostalo je bilo dobro.
    Pri zaseki ne bi bil tako prepričan, da je samo povrhu. Varno je le varno, lačni pa tudi nismo več toliko. Pa Gorenjci tudi nismo vsi, je treba imeti močno voljo.
    Pozdrav Stane.

  • Odgovori Boki 1. 4. 2019 at 21:20

    Gre verjetno za plemenito plesen. Kot na camembertu!

  • Komentiraj