Dost ‘mam tudi jaz

Nimam televizorja, kar pomeni, da prihranim ne samo znatno količino denarja, ampak tudi ogromno časa, predvsem pa živcev. Zadnjič pa sem na obisku po dolgem času spet preklapljal med kanali. Večinoma smo gledali šport, vmes pa vse mogoče oslarije. Zanimivo je, da so me še najbolj pritegnili narodnjaki na rožnati srbski televiziji, sicer pa sem že dolgo pristaš cenene produkcije lokalnih televizijskih postaj, kjer na primer prenašajo maturantske plese ali z eno kamero iz roke posnete poroke. Vrhunske so tudi Voduškove pogovorne oddaje, ker so posnete in izvedene tako izredno slabo, da jih prekosi vsaka ekipa srednješolcev, ki si opremo sposodijo od prijateljev. Seveda Voduška ne morem gledat niti trideset sekund, medtem ko bi si lahko kmečko svatbo brez težav ogledal od začetka do konca in se ob tem zabaval bolj kot med prenosom formule ena.

Ampak najbolj me je navdušila – ponovljena – oddaja Dost ‘mam z voditeljico Ljerko Belak, ki jo na Net TV ob torkih predvajajo v prime timu, s čimer konkurirajo Sloveniji 1 z nadaljevanko Pokličite babico (IMDB ocena 8.4), Sloveniji 2 s pogovorno oddajo Odkrito, Planet TV z Barom, Pop TV s Preverjenim, Kanalu A z Big Brotherjem in TV 3 z nadaljevanko Preiskava (IMDB ocena 8.4).

Kaj bi gledal, če bi moral pred televizorjem sedet v torek ob osmih zvečer? Tudi če bi moral izbirat med gledanjem resničnostnega šova in praznjenjem prenosnih stranišč ob koncu pivskega festivala, bi se odločil za slednje, nadaljevanke mi grejo na živce in jih ne kradem niti z interneta, pogovorne oddaje z vedno istimi gosti so žalitev mojega intelekta in jih, da ostanem na tekočem – tako ali drugače – spremljam le med hišnimi opravili, Preverjeno pa je histerična oddaja, ki me preveč spominja na nasprotnike obveznega cepljenja in pristaše teorij zarot. Odgovor je zato preprost: gledal bi Ljerko Belak, ki je nazadnje izpostavila problematiko akademskih avtorskih honorarjev.

Seveda je oddaja do skrajnosti primitivna in normalen človek težko vzdrži več kot nekaj minut. Ampak to je tisto, kar potrebuje povprečen Slovenec, ki je sicer zabit, kar pa še ne pomeni, da podzavestno ne razmišlja z zdravo pametjo, zato mu gre ob slovenskem političnem in družbenem dogajanju na bruhanje. Jezen je in ne razume kako je mogoče, da bi moral manualni delavec z minimalno plačo za zaslužek Setnikar Cankarjeve delat 67 let. Ve, da z volitvami ne bomo spremenili ničesar, saj se za mesta na vodilnih položajih poteguje izključno golazen, zato mu ne preostane drugega kot da pokliče nekoga, ki ga posluša in se z vsem strinja.

Format oddaje je preprost, a učinkovit, tako kot scenografija povprečne slovenske dnevne sobe s katodnim televizorjem formata zaslona 4:3: Ljerka Belak sprejema telefonske klice jeznih državljanov, ki v eter izbruhajo svoj gnev do barab in države ter pozivajo k najrazličnejšim ukrepom, med katerimi se nazadnje nismo mogli izognit niti pozivu, da bi bilo treba vse te lumpe postavit v vrsto in postrelit. Nekdo je vpletel homoseksualce, češ, ne samo profesorji z visokimi zaslužki, pri nas živijo tudi homoseksualci! Robato? Že mogoče, a še vedno bolje kot Bar.

BUM! Dvignjena roka, stisnjena pest!

0001_Dost-mam

Foto: Net TV

ARHIV ODDAJ

Prejšnja objava Naslednja objava

10 komentarjev

 • Odgovori lešnik 16. 3. 2015 at 18:22

  O! 😆 To si pa moram pogledat’. Samo da izbrskam, pod katero cifro sploh imamo NET tv.

 • Odgovori Matej Zalar 16. 3. 2015 at 19:29

  Zakaj ne pogledaš na Youtubu?

 • Odgovori Tomaž 16. 3. 2015 at 21:39

  Ta oddaja je vrhunska. Ljerka je mega. Nobenega lepo rečeno. Pa kaj, če je bila profi igralka. Ima pravico do svojega mnenja. Če je cesar gol, je cesar gol. Tu mu tudi propadla Mura in Polzela ne moreta pomagati.
  Dost mam je na višjem nivoju kot vse druge pogovorne oddaje, kjer se elitni gostje kregajo na odru za rajo, potem pa odidejo v prijateljskem vzdušju. To so tragikomedije z neskončnim številom repriz.
  Moj predlog: Dost mam na slo 1 v nedeljo zvečer.

 • Odgovori kostin mozeg 17. 3. 2015 at 8:41

  O, sveta pomagavka! A to so ji namenili kar oddajo na to vižo, ko je predlani na Tedniku al kje robantila?

 • Odgovori Matej Zalar 17. 3. 2015 at 9:53

  To ne vem, yo, je pa idealna za Tednik, haha.

 • Odgovori kostin mozeg 17. 3. 2015 at 13:39

  Zdržal slabe pol minute posnetka na yewtubu … yo …
  Mnja … se mi zdi, da je bila ravno tam. Takole nekako se mi je takrat spisalo o tem.
  ‘Sem pa ondan slišal pozivanje malodane k revoluciji neko upokojeno dramsko igralko, ki se ji je bržkone malce potožilo po soju žarometov in stanju na gledaliških deskah, pa nam je naročnikom rtv signala pripravila prisrčen monolog, poleg pa je imela še dve kimavki, ki sta potrjevali njene besede.

  “Ljudje, jaz ‘mam dost’! A vi nimate dost’!?”, je doživeto in teatralno nekajkrat ponovila v kamero.

  Ne, vrla gospa. Nimamo dost’!
  Premalo imamo. Saj to je tisto!
  Premalo imamo jajc, premalo imamo sredstev, premalo imamo volje.
  Večina …
  Nekaj izbrancev pa ima vsega preveč. Vi in še nekaj drugih – bog vam požegnaj, tako vam kot njim – pa imate dost’.’

 • Odgovori Mirko 18. 3. 2015 at 19:03

  Nekaj je treba delat, ko je izgubila oddajo na radiu (Storš, Radio Slovenija 1)

 • Odgovori Anja88 23. 3. 2015 at 12:46

  Še opcija čez teden ob osmih zvečer. Vsaj zaenkrat, Criminal Minds. Mnogo bolje od Bara in Ljerke. Če že ravno TV mora biti.

 • Odgovori Urban 30. 3. 2015 at 8:16

  Gospa ima oddajo na Prvem programu nacionalnega radija vsak ponedeljek po 10.00! Jo lahko pokličeš in pobrkuješ z njo o aktulanih temah!? Daj se dogovori z njo za sodelovanje. Krasen voditeljski par bi bila! 🙂
  http://4d.rtvslo.si/spored-4d/ra1/2015-03-30/472009

 • Odgovori bogo nešič 10. 2. 2016 at 8:08

  Danes je 10. 2. 2016 , ura 6,40 ,ponovitev Ljerkine oddaje.Na vseh možnih programih si VIDEL in SLIŠAL edino pri NETu si VIDEL in NE SLIŠAL.Videti je,da je to še ena umazana CENZURA.Rad bi vedel zakaj?

 • Komentiraj