Dotik pravega moškega

Še sreča, da sem moški! Enostavno si ne znam predstavljat, da bi bil ženska – si pa predstavljam, da bi bil idealna. Po lulanju morajo uporabiti straniščni papir! Pa kreme pa jamranje zaradi debele riti pa iskanje normalnega tipa pa razočaranja, ker so vsi prasci. Nevzdržno. In še to moraš imet srečo, da si se rodila v zahodni svet in ne v Iranu ali celo v etiopski vukojebini, kjer ti odrežejo klitoris in podaljšajo vrat, modrcev pa še niso izumili.

Zadnje čase opažamo, da moški nočejo biti več moški v najbolj žlahtnem pomenu te besede. Seveda s tem ne namigujem na to, da je odličen moški tisti, ki poprdeva pod odejo ali pozablja dvigovati desko straniščne školjke ali pušča nogavice na kavču – kar verjetno počnemo bolj ali manj vsi in bolj ali manj na skrivaj. Govorim o moških tipa Bruce Willis ali Jason Statham. Njiju si ne znam predstavljati, da bi pila sok po slamici. Dobrih dedcev vedno manj in to ni zraslo na mojem zelniku, ampak na ženskem. Po drugi strani se seveda pritožujejo, ker njihovi dedci ne dvigujejo deske, ker jim ni mar za jutranje stiskanje v postelji in ker se praskajo po jajcih. Kar je tipična moška lastnost, je pa res, da to nekateri počnejo bolj na skrivaj kot drugi. Prvo je stvar moškosti. Drugo je stvar olike.

Tako se danes moški obnašajo kot ženske, ki tega navsezadnje sploh ne cenijo. Zadnjič sem videl reveža, ki je prišel z dvema damama v gostilno in ju nesrečno spraševal, kam bi se usedli. Pravi moški, ki roke ne stisne kot crknjena riba, bi z lovskim nagonom začutil, kaj dami hočeta in kvečjemu vprašal, če se z njegovo izbiro strinjata. Ampak to me niti ne moti, saj so poženščeni tipi, ki so nežni in ženske razumejo, na trgu kvečjemu trenutna konkurenca, potem pa punce pritečejo v objem dedca, ki jih zna prijeti na trdo. In s takim potem padajo po štengah do konca življenja.

Moti pa me, da se metroseksualci enako obnašajo tudi do moških. Geji me ne motijo, ker se znajo vesti. Me pa jezi, da predvsem mularija pozablja na nepisana moška pravila. Suvereno, samozavestno in nemoteče scanje v pisoar sem že obravnaval. Uriniranje v stoje tudi. Tukaj je še pravilo dotikanja.

Vse pogosteje se mi dogaja, da hodim na žurke, kjer je sama mularija. Ne slepim se, da je populacija žurerjev iz leta v leto mlajša. Ko sem bil star 22 let, mularije nisem opazil. Je pa res, da smo se takrat v nabito polnih pajzlih obnašali malo drugače. Med prebijanjem skozi gnečo nujno prihaja do dotikov in seveda se nočemo drgniti z ritjo ob rit ali celo kaj hujšega. Pot si od nekdaj utiram s srednje močnim trepljanjem po ramenih ali po hrbtu, ob prikimavanju, češ »hvala, hvala«. Ker v drugi roki ponavadi držim vrček, jo molim visoko v zrak, če grem slučajno po novega, pa držim roko tesno ob sebi ali jo potisnem v žep oziroma pazim, da ne bi slučajno koga prijel za rit – ali celo kaj hujšega. Mislim, da je bila to bolj ali manj stalna praksa tudi pri drugih.

V zadnjem času se mi je pa že nekajkrat zgodilo, da sem se s frekventne prometnice, ki je vodila proti straniščem, vrnil prešlatan kot joškarice s celjskega porno sejma. Mulci se danes sploh ne znajo več drenjati po moško, ampak me vsak drugi nežno boža po hrbtu – ali celo kaj hujšega. In to so fantje, ki jih zanimajo punc. Geji me še nikoli niso otipavali.

Sam se tovrstnega postopanja striktno izogibam tudi, če imam opravka z ženskami. Saj vendar nočem, da bi mi katera zlila vodko na glavo!

Prejšnja objava Naslednja objava

14 komentarjev

 • Odgovori smoger 29. 10. 2010 at 20:26

  http://bit.ly/12UqW4

  😎

 • Odgovori sushi 29. 10. 2010 at 23:48

  …brez zafrkancije, res me zanima, kakšna je ta “idealna” ženska..(kakršna bi ti seveda bil..;)

 • Odgovori filmoljub 30. 10. 2010 at 9:21

  Današnjega moškega kot otroka vzgaja pretežno mati, potem vzgojiteljica v vrtcu, potem učiteljica v osnovni/srednji šoli, nato ga dobi v roke profesorica, nazadnje pa v službi kasira še posebej tečno šefico in kup sodelavk s konstantnim PMS-om, ki so tudi njegova družba na raznih pjačkah in densih. Vmes ga foter kvečjemu kdaj pelje na nogometno tekmo, z njim odigra kakšen fuzbal ali računalniško igro, mu potala par zaušnic zaradi slabih ocen in zrihta popravilo mopeda, ki ga je mulc razsul. Zdaj pa se vprašaj(mo), zakaj s(m)o moški tako poženščeni oz. pridobivamo čedalje več ženskih miselnih in vedenjskih vzorcev.

 • Odgovori pokerbrlog 30. 10. 2010 at 14:13

  na vaških veselicah, te še vedno prav po moško dotaknejo, če kaj dolgo kolovratiš na njihovi poti do cilja

 • Odgovori Shajtana 30. 10. 2010 at 17:13

  No in potem smo, po odgovoru filmoljuba sodeč, spet vsega krive ženske. Dajte vendar že mir z Evo pa jabolkom no.
  Tudi prej niso otrok nič vč vzgajali moški, vzgajale so vedno mame pa konec, očeta tričetrt časa otroci sploh videli niso ali pa mogoče za kake pol ure ali pa, če jih je bilo treba “nagarbat”.
  Kar se mene tiče je zadnjič glede vzgoje in prevzemanju odgovornosti dobro napisal Mazzini in ravno zaradi tega, ker so starši vedno bolj histerični in permisivni na napačen način način imamo potem kup nesamostojnih, neodgovornih in zmedenih kvazi odraslih ljudi.

 • Odgovori filmoljub 30. 10. 2010 at 18:57

  Ja, ja, ampak ni govora o tem. Govora je o poženščenosti. In nič nisem rekel, da je kdorkoli česarkoli kriv. Se pa strinjam glede permisivnosti in sam skušam biti svojemu sinu zato bolj foter stare šole.

 • Odgovori cudno 30. 10. 2010 at 20:09

  Zavedati se je treba še ene stvari. Danes veliko sedimo za računalnikom. Za to je potrebno imeti zic leder. Tega tisti pravi moški ne morejo. A še vedno mislim, da so tisti pravi moški predvsem na Dobu, takšen je bil tudi recimo, Rugelj, ki bi sodil tudi delno na Dob in delno na Polje.

 • Odgovori seamus 30. 10. 2010 at 21:53

  Kotbi rekel kinky tone: sam na goubc

 • Odgovori cudno 31. 10. 2010 at 19:28

  Včasih se dekleta niso toliko objemala in dotikala, kot se danes. A zdi se mi, da je to šlatanje med moškimi bolj značilno za južnake. Če pa je za Slovence, so se naučili od njih.

  Pa čeprav Srbi pravijo, da k njim iz Slovenije hodijo samo drogeraši in Pederi. Naj pogledajo sebe. Celo na Pink TV imajo humorista, ki igra Slovenca pedra.

 • Odgovori chef 2. 11. 2010 at 7:10

  Ko primerjam vzgojo mojih staršev z vzgojo novodobnih, mi je seveda marsikaj jasno, se pa pojavi vprašanje, zakaj je do razlike sploh prišlo oziroma ali je to res problem vzgoje doma? Vem samo, da jih zdaj tudi v šoli učijo takih neumnosti (sicer s plemenitim namenom, da jih zadržijo na uzdi), da mene glava boli.

  V bistvu je danes šolarčkom lahko živet. V mojih časih smo vsako leto govorili o celem razredu mrtvih šolarjev na cesti. Danes so te številke, kaj vem, trije, štirje. Jasno, življenje je največ vredno, ampakdavek je pa tak, da danes otrok do ne vem katerega leta sploh ne sme sam v šolo. Čez dvanajst let jih pride pa mama vpisat na faks.

  Da se južnjaki bolj šlatajo, je jasno. Jaz sem se moral enkrat z nekim Italijanom poljubljat in me je skoraj kap. Ampak tako pač tam živijo. Jaz niti nimam nič proti moškemu objemu (v izjemnih primerih, ki so to zaslužijo). Ampak objem mora bit krepak, s trepljanjem po hrbtu ali ramenih, ne pa nekakšno buzerantsko božanje.

 • Odgovori kruhinmleko 2. 11. 2010 at 10:57

  tole zlivanje vodke nima prav nobene veze s šlatanjem.. Sm ugotovu da če se konkretno iz nje norca delaš, prideš do istga rezultata =)

 • Odgovori daft 3. 11. 2010 at 18:33

  tole se pa bere kot jamranje nekoga, ki ima težave s svojo spolno identiteto. In ga vse kar ni jasno in ostro definirano ravno zato spravlja v zadrego in stisko.
  Chill out, man! 😉

 • Odgovori chef 3. 11. 2010 at 23:42

  Ma lepo te no prosim, ej.

 • Odgovori samokodela 4. 11. 2010 at 12:46

  Ja okej ženske imajo določene skrbi, ki jih moški nimamo, ampak chef, ker si moški se pa pač moraš brit in dvigovat školjko na wc-ju!

  Pa mislim, da še zdaleč vse ženske ne mislijo, da so vsi moški prasci, ker so tudi takšne, ki so dovolj pametne, da si poiščejo res vredu moškega in potem tudi ne posplošujejo na tak način! Tako da odvisno s kakšno žensko si se pogovarjal.

  Obstajajo takšne, ki niso posebej pametne in ki so zmedene na mnogih področjih in take si morda po eni strani želijo moškega, ki bi bil čustven in bi jih razumel, po drugi strani pa imajo ustvarjeno mnenje, kaj bi naj bil pravi moški in jih potem vleče tja, kar je čista neumnost.

  Definicija pravega moškega preprosto ne obstaja in važno je, da si ženska najde moškega, s katerim ji je kul. In te lastnosti moškega so lahko tako čustvenost in nežnost, kot istočasno tudi odločnost in moč.Se pravi ženska naj išče razmerje med nežnostjo,čustvenostjo in odločnostjo in močjo, glede na svoje potrebe. Ampak bedno pa je, če si ženska želi patriarhalnega moškega, ki ji bo vladal. Tako da odvisno s kakšnimi ženskami si se pogovarjal o tem, kaj si želijo. Ženska, ki si želi razumevajočega in čustvenega moškega, hkrati pa si kao želi dedca, ki jo ”trdo prime”, taka ženska pač ne ve kaj hoče in če bi bila res pametna, bi iskala moškega, ki ustreza njeni osebnosti, ne pa ”pravega” ali nepravega” moškega, karkoli bi že naj to pomenilo.

  Predvsem pa stvari niso jasno definirane. Obstajajo neka tradicionalna videnja, kako bi se naj obnašali moški in kako ženske, ampak že v tradiciji ni vse jasno določeno in vsak človek je oseba zase in tudi svet se spreminja in moški spoznavamo, da je včasih normalno biti čustven in negotov. Moški smo pač moški, ker imamo moško telo, da bi pa to avtomatsko do potankosti definiralo naše obnašanje, pa je neumnost. Tudi če je ženska odločna in manj čustvena, ni s tem nič narobe, razen če morajo po tvoje biti vse ženske kmečke gospodinje!!??

  Kar se tiče geyev in lezbijk, nikogar takega osebno ne poznam, ampak kolikor vem, je totalna neumnost misliti, da se geyi večinoma obnašajo, kot bi se naj tradicionalno obnašale ženske in da imajo lezbijke kao veliko tradicionalno moških lastnosti. Mislim da so stvari tukaj zelo različne. Za tistega aktivista, ki so ga pretepli, mislim da večina ne bi nikoli rekla, da izgleda ali se obnaša kot klišejski gey.

  Kar se pa tiče transvestitov, pa je to pač zelo mali odstotek ljudi, večina ljudi pa se opredeli o svojem spolu, glede na svoje telo in deloma glede na vzgojo in vzgoja je lahko zelo različna, čeprav obstajajo neke tradicionalne smernice, ampak človek se lahko tudi sam spremeni v človeka, ki ni več tako v skladu s tem, kako bi se kao naj obnašal moški in kako ženska. Transvestiti in transseksualci, pa pač sami sebe povsem redefinirajo, nekateri tudi z operacijami, nekateri pa celo spreminjajo svoje vedenje in mnenje o svojem spolu, kakor se jim pač trenutno zazdi!

  Kar se tiče pisoarja, pa vem da imajo eni s tem problem, ampak to nič ne pomeni. Gre pač za to, da nekaterim pač ni prijetno, če imajo občutek, da jih bo morda nekdo gledal, kar se v kabini ne more zgoditi. In te bedarije, da če ti ne priteče, da si potem gay, so pač čista neumnost. Ne priteče pač, ker ti je neprijetno, da je nekdo v istem prostoru, v katerem ti uriniraš.

  Kar se tiče dotikanja, pa eni pač nimajo občutka. Ljudje imamo pač neki privatni prostor in kjer je gužva, se pač mora človek potruditi, da se ne dotika drugih na neprimeren način, tako da to se strinjam!

  Pa to kar sem napisal, je mnenje heteroseksualnega moškega, ki zna biti zelo odločen, zna pa biti tudi nežen pesnik in glasbenik, če ti je moje mnenje všeč potem super, če ti bom zato postal všeč jaz, pa žal ne bo šlo, hehe. Pa da ne boš mislil, da sem se razpisal, ker bi bila to zame neka posebej zanimiva tema. Vedno se rad razpišem!!

 • Komentiraj