Državni gradbinec

Ko človek bere o grozotah, ki prihajajo na pamet slovenski vladi, smo lahko srečni, da smo del Evropske unije in evroobmočja. Dvig DDV, najverjetneje obeh stopenj, je postal tako rekoč realnost. En odstotek naj ne bi bil tako veliko, nas prepričujejo. Lukšič je celo izračunal, da je dvig davkov štirikrat bolj uspešen mehanizem kot zmanjševanje porabe. Za nekoga, ki že od konca študija ni ustvaril nobene dodane vrednosti, ampak je denar samo porabljal, med drugim tudi kot dekan FDV, dvig DDV seveda ne more biti nič katastrofičnega. Bi pa od univerzitetnega profesorja vseeno pričakoval vsaj osnovno poznavanje temeljev ekonomije ali da vsaj ohrani dostojanstvo svojega intelekta. Kot smo pred časom slišali, bi Lukšič in Križanič, finančni minister Pahorjeve vlade, DDV najraje dvignila kar za tri odstotne točke – čez noč.

Naslednji genialen predlog je krizni davek, ki bi ga plačevali vsi, ki zaslužijo več kot 700 evrov neto, torej znesek, ki komaj še zadostuje za osnovno preživetje – prag tveganja revščine za enočlansko družino je namreč 600 evrov. Stopnja kriznega davka bi se seveda zviševala glede na višino neto plače, kar je samo še en razlog več, da bomo skušali prikazovati čim nižji dohodek, kar seveda pomeni dodatni primanjkljaj v zdravstveni in pokojninski blagajni.

Pozor, govorimo o liberalni vladi, ki socialo postavlja za temelj svojega delovanja!

V kombinacijo čedalje nižjih dohodkov in čedalje višjih davkov zdaj prištejmo še davek na sladkane pijače, ki bi v tej državi seveda izpuhtel – z nekaj sreče vsaj na računih upnikov in ne na računih skoraj propadlih državnih podjetij s sumljivim vodstom. Mimogrede, davek na zdravju škodljivo hrano bodo na Danskem ukinili, ker so ugotovili, da ima negativne posledice za gospodarstvo.

Ampak tudi to še ni nič!

Vrhunec je namera vlade, da ustanovi državno gradbeno podjetje.

Ta socialistična ideja Alenke Bratušek je sicer nora, ne pa tudi nova. Če se prav spomnim, je imel podobno idejo tudi Zoran Janković, ki sicer menda nima nobenega vpliva na odločitve Alenke Bratušek.

Tistim, ki še vedno ne razumejo, kaj je problem slovenske državne lastnine, se ta ideja morda zdi odlična. Strošek je namreč razmeroma majhen – pisarne propadlih gradbenih podjetij so prazne, njihova gradbena mehanizacija poceni, na zavodu za nezaposlene pa na stotine dela željnih gradbincev. Win-win-win situacija. Ampak zaplete se pri lastniku. Ta namreč nima nobene realne možnosti za učinkovit nadzor nad poslovanjem državnega podjetja. Lastniki imamo namreč dovolj dela z lastnim preživetjem, poleg tega pa veščine poslovanja obvladamo komaj kaj bolj od Alenke Bratušek. Ali od Maksa Tajnikarja, če smo že pri slovenskih nadzornikih. Poslovanje bi namreč nadzirali patroni njegovega kova, res pa je, da bi se ob spremembah vlad redno menjali.

Najlepša premierka v Evropi ima sicer prav, da bi delo v tem primeru ostalo doma. To je sicer dobro, ampak bistveno vprašanje je, kam bi šel denar. Glede na izkušnje se bojim, da bi enak učinek dosegli, če bi sem privabili, na primer Strabag, ki bi prav tako zaposlil slovenske delavce in Bosance. Delo bi ostalo doma, narejeno bi bilo dobro in verjetno tudi ceneje, in tudi država ne bi nič zaslužila. Je pa res, da se tako nihče ne bi mogel okoristiti.

Absurdno je, da vlada – seveda po navodilih naših evropskih tako imenovanih prijateljev – prodaja danes ničvredna podjetja v državni lasti, ki jih nihče noče kupiti, obenem pa razmišljajo o ustanovitvi novega državnega podjetja.Prodaja državnega ničvrednega premoženja seveda ni dober posel, je pa izpolnjevanje zahtev naših prijateljev, ki so že zdavnaj ugotovili, da državna podjetja niso dobra možnost, še posebej ne v balkanski državi. Bistvo prodaje državnih podjetij je signal, da se država umika iz gospodarstva, ker je to edina možnost za normalizacijo stanja v Sloveniji.

Zdaj je že jasno, da bomo do konca življenja posredno ali neposredno obremenjeni s slovenskim dolgom. S prodajo državnih podjetij lahko dosežemo, da ne bomo dodatno obremenjeni še s stroški korupcije. Državno gradbeno podjetje pa pomeni točno to. Da nas bodo še enkrat več okradli.

Prejšnja objava Naslednja objava

33 komentarjev

 • Odgovori Stric Marč 30. 4. 2013 at 21:35

  No, zaenkrat pri nas diplomanti niso obremenjeni s študijskimi posojili kot npr. v ZDA.Glede prodaje državnega premoženja pa le to. Tujci pritiskajo na prodajo Petrola,Zavarovalnice,Telekoma, na podjetja, ki so tudi v državnih rokah donosna. Za Železnice in banke ni interesa.
  morda pa ideja o državnem gradbenem podjetju le ni tako slaba? Poceni hale in mehanizacijo propadlih podjetji se prenese na novo podjetje in temu podjetju omogoči , da se pase na državnih projektih. Potem pa se ga odproda ( saj ne gre, da bo država lastnik) za male denarje pravim ljudem.

 • Odgovori chef 30. 4. 2013 at 23:11

  Uau, neverjetno! Kupci si želijo kupiti stavbilna podjetja in ne tistih, ki so na robu propada! Kako lucidno! Ob volivcih, kakršen je Stric Marč, drugače kot je, sploh ne more biti. Najhuje pa je, da ob tem: “Poceni hale in mehanizacijo propadlih podjetji se prenese na novo podjetje in temu podjetju omogoči , da se pase na državnih projektih. Potem pa se ga odproda ( saj ne gre, da bo država lastnik) za male denarje pravim ljudem.” –> celo mislijo, da so pametni.

  O, groza! In tem ljudem dajemo penzije.

 • Odgovori Seamus 30. 4. 2013 at 23:11

  @stric Marč – samo na žalost “pravim ljudem” v Sloveniji pomeni čisto nekaj drugega, kot to kar naj bi.

 • Odgovori chef 30. 4. 2013 at 23:19

  No in zdaj preberem novico, da nam po zaslugi Moody’s nihče več ne bo posojal denarja. Verjetno je k temu nekaj malega pripomogla tudi ideja o ustanavljanju državnih podjetij, ki se Stricu Marču zdi čisto dobra…

  Vprašanje je v bistvu preprosto: “Bi kdor koli od vas posodil denar državi kot je Slovenija?”

  Jaz namreč ne bi šel v takšno naložbo, ker nisem nor.

 • Odgovori johana 1. 5. 2013 at 5:00

  Saj Ameriki tudi nihče ne “posoja” denarja. Tam jim ga raje “dajo”! Yeah … dan jim je, ker SI ga dajo. Natančneje, v ZDA denar, mimo ustreznega ekvivalenta podlage v zlatu ali srebru, kar tiskajo in tiskajo. Sproti ga natisnejo toliko, za kolikor tamkajšnja vlada pač oceni, da ga potrebuje za lasten obstoj in za ohranjanje statusa na zemljevidu svetovnih velesil. In tako elitni gradbinci tega krasnega, norega, ne pa tudi novega sveta, stopajo skupno-svojemu sanjskemu scenariju naproti, neozirajoč se na “odvečno breme” mase blizu črte tveganja za eksistencionalno preživetje.

  Saj res, praznik dela, zakaj že? Morda zato, ker so delovniki v Sloveniji vse bolj dela prazni?? Iz čiste solidarnosti danes bojkotiram življenje! hebeš lajf v takih razmerah …

 • Odgovori Fakkos 1. 5. 2013 at 10:18

  Ko sem prebral “Pozor, govorimo o liberalni vladi, ki socialo postavlja za temelj svojega delovanja!”, mi je postalo jasno, da nimaš pojma.
  Verjetno si tudi prepričan, da ima nacistična vlada za temelj delovanja mir na svetu?

 • Odgovori David 1. 5. 2013 at 11:57

  Meni je hecno, ko poslušam po televiziji spet neke pametnjakoviče, ki bi najraje spet uvedli nazaj kar … socializem, češ, da je kapitalizem napačen. Socializem nam ni šel, nam je propadel, kapitalizem nam ne gre, nam bo propadel, pa se nihče ne vpraša, ali so res krivi sistemi, ki se jih gremo, pa se jih ne držimo. V socializmu smo iskali luknje, še huje to počnemo v kapitalizmu. S kapitalizmom ni nič narobe, če bi pravna država delovala. Mi se gremo kapitalizem z nekdanjimi socialističnimi sodniki in njihovim podmladkom, enako velja za politike. Kot bi dal ključe trezorja v roke kleptomanu.

 • Odgovori David 1. 5. 2013 at 12:44

  Če še dodam, mi ne potrebujemo samo lustracije v politiki, ampak tudi na sodiščih, državnih podjetjih, na univerzah in še kje. Bo res lažje narod zamenjat, kot pa to storiti 🙁

  Oziroma, odhod v tujino se sploh ne sliši več tako oddaljen in nemogoč, kot pred še nekaj leti.

 • Odgovori Seamus 1. 5. 2013 at 15:37

  @chef – seveda ne. In točno to je ugotovil tudi Moody’s. Seveda je naš minister sedaj jamral, da so ga sesul. Samo po drugi strani naša AB skozi jamra vinidtajm, minister pa na brzino pod mizo izda obveznice z upanjem, da bo prehitel Moddy’s in ostale v koraku, ki je bil jasen vsem – oceni, da je Slovenija to kar vemo, da je.

 • Odgovori Mietzsche 1. 5. 2013 at 15:55

  Ta butasta gradbena podjetja. Kakšna gradbena mehanizacija le? Biči? Ko je Vegrad propadel, je bil tehnološko na nivoju Jugoslavije v dvajsetih, računovodsko pa itak nekje v neolitiku. Tako da korupcija je tu nek povsem drugoten problem. Ampak nihče mi ne bo tule krivil “kontinuitete” – socialistična Slovenija je petdeset let razvijala gradbeni sektor in urbanistično stroko in rezultat tega razvoja je bila enodružinska hiša za ceno blokovskega stanovanja, neka kapitalistična Slovenija pa nam je v dvajsetih letih dala Celovške dvore, produkt dela na roke in absolutno nobenega planiranja, kjer s sužnji zgrajena garsonjera stane toliko kot bi stala celotna hiša. Tako da kontinuitete očitno ni. Razen mogoče v kakšnem Marlesu, ampak a je kdo slišal za njihov bankrot, milijardo dolgov in aretacijo celotnega vodstva?

 • Odgovori chef 1. 5. 2013 at 18:59

  @Seamus: Ja, ta je bila dobra, ko so se naši mojstri enotno začudili, češ, kaj se pa Moody’s gre? Saj jaz se strinjam, da so bonitetne hiše nekaj totalno absurdnega, ampak to velja tudi za borze. Tako pač je. Dejstvo je, da jaz kot notranji opazovalec tej državi ne bi zaupal niti evra in to je seveda jasno tudi zunanjim opazovalcem.

  Še posebej pa vsak, ki ima nekaj pameti v glavi, svojo denarnico pospravi takoj, ko premierka pride na dan z idejo o ustanovitvi kakršnega koli državnega podjetja.

 • Odgovori chef 1. 5. 2013 at 19:02

  Seveda je pa jasno, da Moody’s ni kršil nobenih predpisov in da so naši fantje prav dobro vedeli, kaj se bo zgodilo, ampak so pač ostali tiho. Vsi ostali smo to vedeli takoj po tistem katastrofalnem televizijskem nastopu Alenke Bratušek.

 • Odgovori johana 1. 5. 2013 at 20:00

  Za intermezzo.

  JJ sicer poskuša nekako zaustaviti konje, medtem ko »trdi, da bodo od tokratne morebitne slovenske zadolžitve posojilodajalci v desetih letih “potegnili od nas kakih 800 milijonov evrov.”«

  F. Bogovič k temu dodaja: »Šele na osnovi dobrega programa ukrepov, bo vlada lahko znova kredibilno stopila pred tuje investitorje in pokazala, da v Sloveniji imamo tudi operativno izvedljivo vizijo, kako bomo konsolidirali javne finance, izvedli nekatere reforme, zagnali novi krog privatizacije, sanirali bančni sistem in spodbudili gospodarstvo.«

  http://www.delo.si/novice/politika/jansa-mednarodni-financni-kapital-ima-najraje-nespametne-levicarske-vlade.html

  Kdaj, če sploh, na kakšen način in v kolikšni meri se bo iz te – na prsno žličko lubih mi, pošteno delovnih Slovencev – tesnobno tiščoče kepe, zvozlane iz umetno ustvarjene krizno-recesijske štrene, uspela odflenčat vlada RS, pa menda sam bog ve.

  Evo. Apple, gigantski boter med prvaki, je na primer danes zase poskrbel takole. V vrednosti 17 milijard $, z največjo izdajo obveznic ever.

  http://www.delo.si/druzba/infoteh/razgrabili-obveznice-appla.html

  Vao, jaz pa sedim na tribuni svetovno gospodarskega prizorišča in ne vem ali naj se smejem ali jokam, naj zeham ali ploskam. Počutim se kot v novodobni risanki. Malenkost me že začenja bolet vrat, ker tekma, bolj kot na kak ferplej boj med teniškimi asi, vse bolj spominja na troboj med silami neenakovrednih moči.

  Kaj pa davki? Pih. Prisila zviševanja DDV, v celi tej zgodbi predstavlja le ceno za vstopnico ogleda tragikomedije. Se s parterja slabše vidi? Tile za mojim hrbtom z balkona na oblaku že ves čas tulijo, da so zahteve po postopnem zviševanju DDV samo zaslajdana krivulja poti, ki prekooceanske žogce ob vsakem udarcu odbije bliže k željeni črti uvedbe UTD. In zgolj demotivacijska kamuflaža, s katero se pač drži ljudstva v nenehnem strahu, depresiji, nesamozavesti, seveda posledični nesposobnosti, nesamostojnosti, revščini in kar je tega, s tem pa v vse bolj podrejenem položaju – v odnosu do nedoumljivo nenasitnih megalomanov, ki po planu NSU (nove svetovne ureditve), skupaj z roko v roki, krojijo usodo celotnemu človeštvu.

  Nič. Najbolje da grem naprej bojkotirat lajf.

  Za vsak slučaj pa dopišem še mali oglas: Izgubila sem boga. Tistega pametno dobrohotnega, ne pametno hudodelnega. Lahko je tudi boginja. Najditelja te vere skratka prosim, naj mi ga/jo čimprej vrne. Velikodušno poplačilo v nobenem primeru ne izostane.

 • Odgovori Seamus 1. 5. 2013 at 20:44

  In berem, da je francosko-nemški vlak propadel, liderja sta se skregala. Nemčija ima letos volitve in jim nič ne diši tale kreg, pa še tretjerazrednih držav ne bodo mogli več reševat, ker drugače bo Merklova zgubila volitve. Itak so so nemške in francoske banke že zadavnaj znebile slabih naložb, tudi v Sloveniji. Kar pomeni, da še tisti prdec tujih naložb aktivno selijo vn iz Slovenije.

  Počasi pričakujem, da me bo letos med dopustom en lep sončen ponedeljek presentila novica, da smo zunaj €.

 • Odgovori virenque 1. 5. 2013 at 21:22

  Slehernega slovenca je nekdo spet uspel posteno nategnit. Z vsem zajebavanjem Janse in njegove vlade je sedaj na oblasti kajpak Jankovic, ukrepi pa zgleda da bojo se bolj privijaski kot so bili tisti prejsnje valde. Dvigu DDV-ja smesno polovica Slovenije ploska, pa ceprav bo po prstih udarila vse, tudi tiste z nizjim dohodkom. In pa dodatno obdavcevanje osebnih dohodkov….so na glavo padli? Ravno to Slovenijo poleg administrativnih ovir najbolj dusi.

  Strabag in tuji kapital na splosno bi moral placevati slovenske davke, tako da bi verjetno v blagajno na koncu prislo vec kot pa z drzavnim gradbenim podjetjem, kjer bi se davkoplacevalski denar prelival v dohodnino in prispevke delavcev ter seveda v zepe Zokijevih kolegov s precenjenimi posli in podizvajalci itd. Mislim komu sploh pride kaj tako idiotskega na misel?

  Ampak slovenci si drugega zgleda da ne zasluzimo. Protestov ni vec. Tista vstaja prejsnjo soboto je bila le senca tistih prejsnjih. Torej verjetno je bil cilj dosezen. Samo da ni Jansa na oblasti. Potem pa na nadomestnih volitvah v Mariboru vidimo, da prakticno novih kandidatov ni bilo, volilna udelezba pa spet porazno nizka. Torej resitve preprosto ni, ker pac zivimo v nekem zvarku demokracije, kjer pac moras biti izvoljen. Zal pa s tako apaticnostjo ljudi, spremembe seveda ne bo.

  Se bom pa vzdrzal in raje ne bom primerjal Janseve vlade s potezami te sedanje. Edino kar je vzpodbudno je to, da so po nekaj obiskih v Bruslju zelo gladko obrnili plosco in vsi glavni projekti Janseve vlade se bodo nadaljevali.

 • Odgovori Seamus 1. 5. 2013 at 21:47

  😆
  Poglejte si video in to vsaj od 1:00 dalje:

  http://www.24ur.com/jansa-edini-razlog-za-ta-strosek-je-virantovanje.html#video

  In ta ženska je skrbela za proračun.

 • Odgovori xaxan 2. 5. 2013 at 7:02

  Slovencem še zmweraj pere glave ”Hek brigade hitite”, partizani, AB -jine lepe nogice in -seveda, janković, ki v silnem strahu za preživetje, Slovenijo vodi v prepad.
  Kot kaže, je v tej državi t. i. ”izbrisanih” veliko več kot le 20.ooo in še malo, ker edino oni so lahko na njegovi strani, da bi bili normalni državljani?!???!?

  Kaj si država kot taka želi: vrnitve v socializem. Ta stari bi šli tja zato, ker se je bolj malo ali nič delalo, se je pa veliko seksalo, zlasti, ko se je vozilo na sindikalne izlete…. če se je potem rodil kakšen nezakonski otrok, mu je država omogočila novo stanovanje, šolanje, štipendijo….
  Otroci teh, ki so v socializmu uživali, si pač tja želijo zato, ker imajo polna ušesa zgodb svojih očetov o tem, kako je takrat bilo lepo.
  In sanjajo, kako bi v socializmu do konca življenja kadili marihuano, poležavali, pisali pesmi, se šli malo kulturo, sem in tja koga nategnili in zajebavali Ameriko.
  No, v bistvu pa si eni in drugi želijo, da bi dotična država crknila, a še prej pa, da bi jim gospodje dali velikooooooooooooooooooooooo denarja, svež kapital , rečeno po domače, potem pa da bi zaprli gobec in izginili.
  Ker jih je že titek naučil, da je amerika vir zla od kapitalizma, ki si zasluži edinole Goli otok….a SEVEDA, šele potem, ko dajo denar za naše preživetje.

 • Odgovori Anonimno 2. 5. 2013 at 9:05

  …rajtam, da nam bo še žal za Janšekom!!!!

  Tole zdaj ja pa sploh katastrofa….

 • Odgovori bandibje 2. 5. 2013 at 10:23

  Bom kratek, kar se le da. Zdaj se počasi kažejo nameni nove vlade, ki bo seveda morala po sledi prejšne, ker roko na srce, druge ni. V bistvu je šlo za neke vrste”državni udar” s pomočjo viranta. Po vseh razkritjih upravičeno, ampak hudič se skriva drugje. Vsi komentarji(izvzeti so tisti v socialistični maniri)in članek, izražajo točno to kar imamo zdaj in si boljšega res ne zaslužimo. S takim načinom vodenja države samo drvimo v prepad. Na žalost. Po drugi strani pa čimprej, da se enkrat za boga milega postavimo na realna tla in začnemo na novo iz ničle. Ko vidiš jankoviča na rožniku, pa vstajnike mahati z zastavami rajnke jugoslavije, po možnosti še titota nalimanega na majico in zraven vpiti razne butaste parole, si lahko samo misliš svoje. Tudi ta sistem, oziroma vse kar se dogaja okoli nas v tem trenutku je daleč od idealnega, toda siliti nazaj v nekakšne pravljične čase, to pa je višek.

  Prejšna vlada je res nekoliko “grozila” upravičeno, ta zdaj pa sadi rožice, po drugi strani pa zabada nož v hrbet in si vedno znova izmišlja nove neumnost, namesto da bi vsaj tisto , kar je zmenjeno uresničevala. Vse za to, samo, da ne bi potrebno nič prodati in bi razni”državni”- beri- politični interesi ostali v rokah elit takih in drugačnih, pa tudi če gre vse v franže.

 • Odgovori David 2. 5. 2013 at 10:58

  Dejstvo je, da Jankovič na plečih Slovenije rešuje svojo kožo. In ni edini. Veliko si jih je “kožo” že rešilo in bodo zdaj udobno iz fotelja gledalo, kako se mrcvarimo za drobtinice.

 • Odgovori stricmarc 2. 5. 2013 at 15:04

  Zanimivo, da v mojem komentarju nite razbrali ironijo in sarkazem. Tudi pod pojmom naši ali tapravi ljudje mislimo slabšalno ritoliznike in prisklednike.
  Chef.Pokojnine iz dela niso politična kategorija in se ne odvzemajo ali dodajajo po zaslugah.

 • Odgovori chef 2. 5. 2013 at 16:25

  @bandibje: Točno tako. S svojo pametjo težko razumem, da še kdo verjame Jankoviću – ali tistim, ki so zdaj na oblasti, ker on pač ne more biti. Zato, ker je ista baraba kot Janša. Samo da Janša zdaj lahko tuli bolj ali manj neformalno, medtem ko je Janković formalno še vedno župan – in se to nikomur ne zdi narobe. Še najmanj pa Virantu.

 • Odgovori bandibje 2. 5. 2013 at 17:43

  Popolnoma se strinjam s teboj Chef. Barabe manjše ali večje so kar vsi po vrsti, ker drugače pač ne prilezeš tako visoko in te večje pojedo, prej kot rečeš A. Bolj pomembno bi bilo, da bi se ti lumpi ženskega ali moškega spola, levi ali desni začeli resno ukvarjati s problemi, ne pa samo skrbeti za svojo rit. Verjamem, da ko bo že prepozno se bodo zbudili iz sanj in celo povlekli kakšne poteze, ampak do takrat nas bo že potegnilo v vrtinec in rešitev brez pomoči bo dosti nemogoča. Boli jih, za sebe in svoje priležnike in žlahtnike bodo že prej poskrbeli, kot vedno. Tako kot smo slovenci (beri Kardelj) izumili samupravljanje, tako si bomo prizadejali samouničenje. Taki pač smo in namesto, da bi vedno morali biti nekaj posebnega, bi rajši sledili zdravi kmečki logiki, kolikor imaš toliko zapravi in še to za potrebne stvari in ne kar povprek. Vsaj toliko časa, da se poberemo, potem pa gremo naprej kot do zdaj-se malo hecam- in razni verižniki ter podobne živali, bodo lahko naprej poganjali vragolije s tujim in našim denarjem.

 • Odgovori Seamus 3. 5. 2013 at 0:40

  še eno od AB so privlekli na dan na Financah:
  “Ali se zavedamo, kaj pomeni skoraj šestodstotna obrestna mera? Samo za obresti za ta novi paket dolga bomo na leto odšteli okoli 135 milijonov dolarjev. Govoriti o uspehu je neverjetni cinizem.”

 • Odgovori Seamus 3. 5. 2013 at 0:41

  Aja, še datum izjave – oktober 2012, ko je bila na oblasti Janševa vlada…

 • Odgovori chef 3. 5. 2013 at 10:50

  Vsaj glede te izjave se jaz s to trapo absolutno strinjam 🙂

 • Odgovori chef 3. 5. 2013 at 10:53

  Seveda pa povprečna ovca ne razume, da je tak uspeh nekaj podobnega, kot če bi se nekdo zakreditiral za hišo (recimo 100 jurjev), čez pet let, ko bi mu zmanjkalo denarja za odplačevanje posojila in bi poleg tega bajto zdemoliral in izgubil službo, vzel še en kredit, s katerim bi pokril obrsti prejšnjega in tekoče življenjske stroške.

  Nobena bnka mu tega posojila seveda ne bo dala, drugače pa je z državo, ki ima še vedno toliko in toliko zaposlenih, ki se jih da z raznimi davki na plače, na dodano vrednost, na nepremičnine ali na sladke pijače olupiti do golega, potem jim pa še ukineš socialo in zdravstvo, kar je bilo edino, kar je bilo doslej pri nas kolikor toliko udobno.

 • Odgovori Seamus 3. 5. 2013 at 15:56

  @chef – ja sj, samo klinc k je sedaj isto, pa je zopet uspeh, še celo večji, ker vmes smo bili že na 7%!!!!

 • Odgovori chef 3. 5. 2013 at 16:08

  Jasno, da so zaračunali obresti, ki se jim najbolj splačajo – kar pomeni, da so ravno prav visoke, da (še) ne crknemo. Izgubiti pa nimajo kaj, njim sploh ni treba špekulirat, ker bodo ta denar v vsakem primeru dobili nazaj. Zlepa ali zgrda. Jaz sem pa ravnokar med kuhanjem gledal Branimirja Štruklja in me je tako rekoč minilo, da bi sploh kaj pojedel. Ne samo zato, ker čedalje bolj šparam, hehe.

 • Odgovori Seamus 3. 5. 2013 at 17:40

  In potem na vladnem trobilu tale naslov:
  “IFR: Zmagoslavna Slovenija premagala znižanje ocene”

  Pismo cela Evropa minus Grčija ima nižje obrestne mere, po večini tja do tri odstotke, pri nas smo pa zmagoslavni, če dobimo manj kot 7. Tako, kot je rekel sodelovac za en projekt – ja zmagali smo, dali smo najvišjo ceno med vsemi. Bravo 🙁

 • Odgovori kalbo 6. 5. 2013 at 9:50

  Ideja bi bila v idealni državi celo dobra. Kakšen lastnik podjetja je naša lepa pa lahko vidimo na vsakem koraku, tako da bi se to podjetje sprevrglo v baši Mujo sistem.

 • Odgovori chef 6. 5. 2013 at 10:02

  V idealnem svetu bi bila dobra že ideja komunizma, ampak idealen svet ne obstaja.

 • Odgovori Nergač » Trojica odrešitve? 8. 5. 2013 at 18:09

  […] majhne možnosti, da se izognemo trojki, čeprav ob kretenih, ki nam vladajo zdaj in med drugim predlagajo ustanovitev državnega gradbenega podjetja, tega ne verjamem. Ampak tudi če se evropski trojki izognemo, to pomeni le formalno ohranitev […]

 • Komentiraj