Barbika ali Superman?

V nedeljo zvečer sem drugič v življenju gledal As ti tud not padu? Naslov oddaje me moti že od začetka. Čeprav sem Ljubljančan, mi je uporaba našega dialekta v medijih odvratna. Edini učinek je, da provincialni patrioti iz najbolj zakotnih slovenskih dolin Žabarjem delijo očitke z recitiranjem Mlakarjevega komada Full Cool. Seveda me v medijih moti tudi raba štajerskega, dolenjskega ali primorskega dialekta, ampak iz drugega razloga. Raba teh narečij naj bi predvidevala humornost, dejansko pa Štajerce, Dolenjce in Primorce po krivici degradira v zarukance. Poglejte Zmaga Batino! Poglejte poštarja iz Piramide! Poglejte non-štop nažganega gasilca, ki je delal reklamo za Angal S! In poglejte Bizovičarja! Na eni strani imamo pozerske Ljubljančane, na drugi pa primitivne buteljne (ah, provincialci!), ki ne prebavljajo Močvirnikov.

Sicer se mi zdi oddaja kar v redu. Veseli že dejstvo, da je seks humor zreduciran na minimum. Fuk štosi so namreč druga najbolj debilna komponenta slovenskih zabavljačev, saj ne razkrivajo samo obupnega slovenskega smisla za humor, ampak tudi seksualno frustriranost. Hihitanje ob štosih, ki opisujejo prakse, ki bi morale biti normalne, je idiotsko in pod nivojem povprečnega petošolca, za katerega imam občutek, da je o spolnosti poučen bolje od slehernika v srednjih letih. Odsotnost fuki humorja seveda ne pomeni, da dovtipi iz oddaje povečini niso infantilni oziroma vsaj oguljeni, toda jasno je, da celo tandem Bizovičar-Zrnec ne more stresati šal uro in pol skupaj. Oddaja je tako dolga in razvlečena, da se je bodo gledalci naveličali tudi, če fantoma ne bo zmanjkalo idej. Jaz se težko pripravim, da bi v nedeljo zvečer med vsemi oglasi lovil redke zabavne dovtipe. Sploh zato, ker trdim, da je naša družba bistveno bolj zabavna.

Da je lahko bolj zabavno marsikatero gostilniško omizje, je toliko bolj jasno, če v goste povabijo Boruta Pahorja, najbolj zategnjena in umetno izdelanega politika v državi. Lažje kot Pahorja, humorist namoči le še dobrega starega Cimeta, ki zadnjič sploh ni vedel, za kaj gre. Fant nikdar ni slovel kot oseba, ki bi bila sposobna izjecljati več kot dve med seboj povezani besedi, pa vendar menim, da so mu preparati sumljivih prijateljev, bolj kot na jetra in ledvice, udarili v možgane. Drugače je s Pahorjem, ki lepo govori in še lepše izgleda, prav to pa nudi obilico možnosti za norčevanje tudi podpovprečnemu humoristu, kar Zrnec in Bizovičar seveda nista. Fotografirati Pahorja kot Barbiko in mu v roke potisniti kvihte, sta dolgočasni domislici.

Pahorjeva strategija je bila seveda jasna. Želel si je izpasti kul, celo tako, da je tekmoval z Bizovičarjem. Toda vskakovanje v vsak drugi stavek je izpadlo posiljeno, torej enako, kot izpade vsak drug Pahorjev nastop. Odločil se je za samoironijo, ki zahteva le dovolj samozavesti, da se lahko norčujemo iz lastne debelosti ali, kot v Pahorjevem primeru, lepote. Seveda je jasno, da je Pahor več kot lepotec. On je narcis. Ko sem poslušal verjetnega bodočega mandatarja nakladati o plavanju pod pravim kotom glede na obalo, nisem mogel verjeti. Saj ni bistveno boljši od onega slovenskega samooklicanega plejboja! Poleg hvalisanja je bila samoironija seveda edina možnost, da si reši rit in bržkone bo držalo, kar je rekla Biba – če bi Pahor govoril še nekaj časa, ga ne bi več volile niti stare mame, ki so pred leti padle dol ob plakatih z lepotcem v bazenu. Seveda ima srečo, da babice v istem terminu raje gledajo tiste pevske talente ali karkoli že je tista oddaja.

Kar se mene tiče, imam Pahorja zaradi te oddaje bistveno manj v čislih, pa ne le zato, ker se pusti prostituirati v zabavljaških oddajah. Vsi njegovi štosi so bili posiljeni, bolj ali manj pa tudi dolgočasni in popolnoma neduhoviti. Če zraven ne bi sedela Zrnec in Bizovičar, bi oddaja propadla. Si predstavljate, da bi mu zadali nalogo, naj sam, solo, zabava gledalce dve minuti skupaj? Misija nemogoče.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori Darja 19. 3. 2008 at 7:59

  Dobro, da ne gledam nedeljskih večernih oddaj. Si pa nekako ne predstavljam Pahorja ob Zrnecu in Bizovičarju…

  Kar se tiče ljubljanskega dialekta… Zadnje čase sem bistveno bolj tolerantna, kot včasih, ko sem še živela na dolenjskem… Takrat sem pa prav preklopila ob kakem pačenju in afnanju…

 • Odgovori pirat s hribov 19. 3. 2008 at 8:05

  hipervitaminozen krašovsk bosanc 😀 ejga

 • Odgovori vanja 19. 3. 2008 at 9:17

  samoironija najbolj preprosta oblika humorja? Ne bi rekla! Najbolj preprosta oblika je norčevati se iz nekoga drugega. Po možnosti nekoga, ki je iz šibkejše drežbeno ekonomske situacije. v tem smo Slovenci neprekoslijivi. jah pa iz bab, uh seveda, radi se norčujemo iz bab. samoironija je pravzaprav višja oblika humorja
  Sicer pa Pahor ni humorist, temveč politik, ti pa so povečini, precej pusti ljudje. Ne vem kaj si pričakoval. meni je že to veliko, da je človek sploh prišel. Znak, da se kljub bojda narcisoidnosti ne jemlje tako resno.
  Čeprav se mi je zaradi takšne nepokončne drže, kot jo je pač pokazal v nekaj zadnjih mesecih, kljub temu, da Janša zliva gnojnico na njega (kar mi samoumevno daje pluse za Pahorja, ker Janše ne prebavljam)padel v očeh in zanj definitivno ne bom glasovala. Razen, če se bo šlo za biti ali ne biti Janši, potem bo tudi Pahor dovolj dober, da reši situacijo.

 • Odgovori 1tastar 19. 3. 2008 at 9:22

  Tim. “ljubljanščina”, ki pa ni ljubljanščina ampak spakedranščina, me ne moti toliko v neresnih oddajah. Bolj me moti, ko jo uporablja voditelj kakšne resne oddaje.

  O navedeni oddaji pa sem enkrat že rekel, da me “štosi” spominjajo na brucovanje na kakšni agronomiji ali višji šlosarski šoli.

 • Odgovori Dejan Kaloh 19. 3. 2008 at 9:27

  Chef, dober tekst… prvi odstavek je naravnost odličen… posnemanje slovenskih dialektov v medijih vedno izpade moronsko…

  Pahorjev nastop pri ‘tut not padu’ je seveda samo eden izmed njegovih t.i. “ljudskih” pojavljanj, ki jih bomo še mnogo videli v tem volilnem letu. To, da so posedli skupaj njega in Cimerotiča je pa tako samo po sebi dovolj zgovorno…

 • Odgovori sadie007 19. 3. 2008 at 9:30

  šefe, super si napisal 🙂

  sicer pa … za poslastico ti predlagam intervju s Pahorčkom v februarskem Playboyju 😉

 • Odgovori susie q 19. 3. 2008 at 9:57

  Resno? Jst sem se pa tolk narežala: fitnes scena legendarno, pav Božo ha ha ha…. Balasta vmes pa itak nikol ne gledam… 🙂

 • Odgovori chef 19. 3. 2008 at 10:08

  @Darja: Ti si pametna punca, načeloma jih tudi jaz ne gledam, ampak ob Bizovičarju in Zrnecu občasno popustim 🙂

  @Vanja: Potem sem jaz vrhunski humorist! Res, še lažje se je delati norca iz drugih… umetnost pa se je iz drugega norčevat tako, da on ne bo zameril! Torej najti ravno pravšnjo dozo, biti zabaven, a ne žaljiv.

  @Kaloh: Da sta skupaj posedla Cimeta in Pahorja, je po mojem genialna domislica 🙂

  @Sadie: Zadnjič sem že imel v rokah ta intervju, ampak sem moral potem v oštariji damo branit pred izpadi primitivcev 😆

  @susie q: ob pavu sem tudi jaz crkoval, fitnes me je pa malo dolgočasil.

 • Odgovori saily 19. 3. 2008 at 10:20

  men je bil pa fajn gost v primerjavi z zadnjič… ne vem… najboljši gost do sedaj mi je bil še jan plestenjak pa anja tomažin, tam se je blo res za nasmejat… sicer je pa bolj kratek štrik ja… jima počas zmanjkuje idej…

 • Odgovori Tomo 19. 3. 2008 at 10:58

  Uber štoserja tudi ne bi imel za premierja, določeno sposobnost pa je “Lepi Borut” že nakazal s tem, da je zavoženo stranko s sodelavci spravil na dostojen nivo.

  Ja, forma pred vsebino – tak vtis daje, karje moteče. Žal bomo moral za novega Drnovška še malo počakati. Zadnjič sem pri frizerki prebral en intervju s Pahorjem (pozabil sem, kateri cajtng je bil), kjer je nakladal kako zelo je zasvojen s športom. Prvo kot prvo se s tem ni za hvaliti, sploh, če si top državni uradnik. Menda ne more brez bolečine v fitnessu, teka itd., vsak dan, brez prave prehrane itd., ve da mu škoduje, vendar brez športa ne more. Ob tolikšnih obveznostih se mi napor, kot ga je opisal, zdi malo verjeten.

 • Odgovori sosed 19. 3. 2008 at 11:56

  O kvaliteti humorja ne bom sodil, mislim pa, da sta kljub vsemu Zrnec in Bizovičar glede na ‘humoristične’ oddaje, ki so nam jih ponujali doslej, naredila velik skok naprej.
  s prvim odstavkom se pa absolutno in brezpogojno strinjam. zadel si poanto!

 • Odgovori dare 19. 3. 2008 at 12:10

  Mislim, da sta tipa pravzaprav “zakon”. Še mi se moramo navaditi gledat takšne šove (kdor pač to želi, seveda!)pa bo. Peljati dveurni šov vsak teden namreč ne more biti mačji kašelj in z izhodišči, ki jih ima slovenski “humorist” , pameten človek ne more pričakovati, da se bo vsako nedeljo zvečer dve uri neprekinjeno valjal od smeha po kavču in se držal za trebuh. Pa če sta zabavljača še tako maksimalno talentirana . In po mojem tudi sta , še posebno Zrnec! Z gosti pa je pri nas seveda problem. V dveh sezonah pač pridejo že vsi na vrsto in idej ni več. Že po Lešnjaku in še par prvih gostih sem se spraševal, kateri primeren še ostane!

 • Odgovori chef 19. 3. 2008 at 13:39

  @Tomo: Ti kar priznaj, da kupuješ Playboy, haha, ne pa da se izgovarjaš na frizerke 😆 Intervju je bil namreč tam in na tem intervjuju je očitno baziralo pol prejšnje oddaje.
  Mi je pa prijatelj tudi že razložil, kako se je Pahor nekoč sredi mesta osvežil med tekom… za crknit smešno, skratka.

  @sosed in dare: Saj pravim, oddaja je odlična, ampak dve uri?!? Le kdo ima toliko časa, pa čeprav v nedeljo zvečer!

 • Odgovori Nastja 19. 3. 2008 at 13:59

  Hehehehe 🙂

  Zadnjo oddajo sem bolj malo gledala, ker vsem preklaplam na slo1 (zvezde pojejo) ali pogledam še kaj druga.

  Drugače pa mi je v oddaji As ti tud not padu najbolj všeč rubrika, ko je Zrnec žival .. tisti neki domači kotiček ali karkoli. Tam se pa vedno nasmejim! haha

 • Odgovori Blazz 19. 3. 2008 at 14:11

  Pahor je v reviji Jana izjavil:

  »Bliža se kampanja. Kaj vse bom slišal? Da sem baraba, lažnivec, bedak. O. K., vse to se še lahko prenese. Ampak bojim se, da bodo šle stvari tako nizko, da utegne kdo reči, da je kdo lepši od mene.«

  Nuff’ said. 😆

 • Odgovori rabarbara 19. 3. 2008 at 14:28

  Ja, predvolilni boj se je začel. Dobro, da ne
  vemo, kaj vse nas še čaka in v kakšnih vlogah
  bomo morali gledati naše politike v borbi
  za oblast.

 • Odgovori Biba 19. 3. 2008 at 14:36

  Blazz, te njegova izjava je pa res posrečena! 😆

 • Odgovori pika 19. 3. 2008 at 15:01

  Če ne bodo ptički ekstatično zapeli iz akustičnih lukenj, zna Pahor s temi previsokimi izjavami zmanjšati prednost pred tekmecem. Da ne govorimo o tem, da mu je očitno tretji del serije všečen. Pozabili ste na vajenca. Morje entuziastičnih mizarskih rokodelcev na obzorju. Zaenkrat še vsi s hlačami.

 • Odgovori chef 19. 3. 2008 at 15:15

  @Nastja: Meni je bil kot pav res všeč, kot bolha je bil pa malo zoprn.

  @Blazz: OK, ta je res vrhunska 🙂

  @pika: Hočeš povedat, da mu lahko take izjave samo škodijo? Kakorkoli, bi bil že čas, da končno dobimo tudi na videz lepega premiera. Peterle je bil ves bradat, Drnovšek suh, Bajuk zavaljen, Janši pa manjka vse, hehe.

 • Odgovori Tomo 19. 3. 2008 at 16:24

  🙂 Jop, prav imaš, Playboy je bil, pri frizerki.

 • Odgovori simonarebolj 19. 3. 2008 at 17:25

  Naslov As ti tudi not padu je povsem okej v tem primeru, ker aludira na kultni stavek iz kultnega slovenskega filma Ne joči Peter, ki ga izreče mali Peterček v enem prizoru.

  Sicer se strinjam z grozotami posiljevanja z narečnimi forami smeha samega po sebi zoprnih Batin, milijon Kuntner verzij, poštarjev itd. …

  Povsem sprejemljivi se mi zdijo pa primerki, ki kot celota delujejo v taki podobi in ne kot posiljena prirejena maskota. Na primer nič nimam proti Jožetu Činču, ki kot tak v celotnem paketu fura hkrati imidž zajebantskega prekmurca, kar tudi je.

  S šimfanjem dolžine As ti tud not padu se ne strinjam v celoti (čeprav, ja, lahko bi bil krajši, čeprav jaz povsem komot prenesem), ker imamo v primerjavi mnogo hujše katastrofe. Spet doma je bila tudi dolga oddaja, ki je bila zapolnjena z Mariovim neskončnim dolgovezenjem, česar tukaj ni. Imamo oddajo Zvezde pojejo, ki je veliko krajša, a je muštra kvečjem za pol urice in seneznosno vleče. Skratka, As ti tud not padu se mi zdi glede na pestrost dogajanja še naravnost zgoščena in odlična. So pa nekatere rubrike nekaterim bolj všeč drugim manj. Meni na primer kotiček za zverinice najmanj potegne in ga z lahkoto zamudim, nekaterim je pa ravno ta del špica, pa Večernik malo manj … itd. To se mi zdi normalno.

  Kar se Pahorja tiče … Vsi se kje pojavljajo, kjer menijo, da bodo zažgali. Janša v Na zdravje, Drnovšek se je pri Hribarju, Tuerk v Spet doma, Pahor v As ti tud not padu itd.

  Skeč v telovadnici se mi je zdel dober, ker je bil dobro narejen in izpeljan ob koncu. Imel je zanimivo poanto, vse goste pa obdelujetaitak tudi in predvsem na stereotipih, ki jih obeležujejo.

  In ja, marsikaj se je pokazalo. Tudi to, kar si omenil, da je Pahor kar naprej skakal v besedo in hotel bit kar naprej maksimalno sodelujoč, je nekaj pokazalo. In očitno Jurij in Lado nista na noben način hotela Pahorja v tem oziru zabremzat, da bi se pokazal drugačen. Tako pač je. Saj v tem je smisel, da se človek pokaže tako in drugače, kakor pač se.

 • Odgovori Blitz 19. 3. 2008 at 17:31

  chef, predvsem se zelo strinjam s tem, kako beden je humor, ki temelji na dialektih. Denimo ubožec Emeršič v tisti oddaji, kjer kot kreten zgleda, misli, da je smešen, ker po štajersko tolče.

  Takle mamo.

  Drugače pa me predvsem moti, da nismo sposobni narediti več ničesar brez politike. Bog pomagaj, na nemški TV še nikoli nisem videl politikov v kontaktnih oddajah, ker se normalni ljudje raje zabavajo, kot da bi jim bili politiki idoli. Ti naj delajo.

  Zato več ne prenesem Hribarja – včasih je bil car na radiu gaga z izmišljenimi osebamni, zdaj pa ne zna drugega kot virtualne politike s slaboumnimi kopijami filmskih junakov. In to bi naj kao bilo zabavno.

  V piramidi kao resni politiki razpravljajo s playboyi in lokalnimi starletami o kao resnih temah. Bruh.

  Pun k…c imam teh politikov. Naj mi raje kdo pove, kdaj so bile v kakšno oddajo vabljene prave legende, ki imajo kaj povedati, denimo Benč ….

 • Odgovori Dicky Hardy 19. 3. 2008 at 19:26

  SEKS JE MULTI JEZIK!!!

 • Odgovori gin 19. 3. 2008 at 19:42

  Zame je Pahor en velik jebiveter..sam da se dela kao pametnega…zabit kot mnogi njegovi kolegi. Ko sem slišal, da v prostem času bere biografije znanih svetovnih politikov kalibra J.F.Kennedy-a mi je bilo vse jasno. Še en fant z vasi, ki bi rad bil politična zvezda…kar je Sanja Grohar v glasbi, je Pahor v politiki.

 • Odgovori Kašpar 19. 3. 2008 at 20:54

  Ljubljanščino so Ladotu očitali že za časa TLP-ja. Dialekti na tvs, pop tv ali a kanal ne sodijo.

  Oddaja A s ti tud not padu se mi pa zdi zelo v redu, precej boljša kot na primer Mario (ki ga sicer ni več). Mogoče se nekomu zdi oddaja dolgočasna, vendar je se je težko domisliti štosov za uro in pol vsak teden. (in ne smejo se ponavljati)

 • Odgovori iztokgartner 19. 3. 2008 at 21:29

  Tukaj bom raje tiho, da me ne nekateri ne linčajo kot so me pri moji objavi na isto temo 🙂

 • Odgovori simonarebolj 19. 3. 2008 at 21:48

  @Blitz:
  Hahahaha … Kaj, zaboga, ima pa Benč za povedat?! To me pa res zanima … Kje neki si ravno njega našel?!

 • Odgovori Blaž 19. 3. 2008 at 22:01

  Hehe…ne vem kje si videl, da bi ti/vam kdo delil očitke z citati Mlakarjevih pesmi :D.

  Ljubljanščine načeloma po TV-ju res ni preveč lepo slšati… medtem ko pa so druga narečja po tv dobesedno obupna (pa tudi če je to narečje najbolj zakotne doline, iz katere predpostavimo, da sem doma :D). Vsaj pomojem.
  Po drugi strani pa v tako oddajo spet ne spada preveč zborni jezik – če je oddaja zabavna, naj bo vzdušje sproščeno.

 • Odgovori chef 19. 3. 2008 at 22:04

  @Simona: Činč je faca, ja, ampak on je pač avtohton Prekmurec 🙂

  @Blitz: Hribar je postal neprebavljiv. Dokončno sem obupal, ko sem videl (in slišal) rubriko Kdo tam seksa. Ko slišim kaj takega, naredim šlus.
  Kaj bi imel Benč za povedat pa tudi mene zanima. To da je star rockerski prdec nič ne pomeni, ker nikogar več ne zanima kako so ga oni srali pred dvajsetimi leti.

 • Odgovori chef 19. 3. 2008 at 22:06

  @Blaž: Ja, bil si mi navdih, ampak o Mlakarjevem komadu pa že dolgo premišljujem 😆

 • Odgovori blitz 19. 3. 2008 at 22:56

  Simona in chef, gotovo več kot predini, šugmani, vilfani, rebeke, pahorji, magnifici, peterleti in jelinčiči. Še posebej, če so vabljeni kar naprej.

  Bi pa raje vprašal, kaj sploh vesta o Benču in njegovih talentih? Ali vesta, da je igral v nelaj najkakovostnejših rock bandih v Sloveniji? Ne najbolj uspešnih, ampak najboljših: Mladi Levi, Srce, September, Yunk (verjamem, da sta morda kdaj slišala za Mlade Leve). Ali vesta, da je edini slovenski glasbenik, ki je na zahodu dvorane polnil (s Septembrom), v Sovjetski zvezi pa celo stadione? Ali vesta, da je v osemdesetih posnel reklamo za Pepsi s Tino Turner? In da je še bolj kot glasbenik, talentiran slikar?

  Pa če smo že pri kvalitetnih glasbenikih, ki so v Sloveniji absolutno podcenjeni, je tu še Braco Doblekar in njegovi kompanjoni, ki so tudi s Hazardi v tujini igrali.

  Pa še je takih, ki bi imeli kaj povedati. Ampak če ima slovenska raja raje ene in iste frise, ki ne znajo drugega kot o politiki razkladati, je pač kot je.

 • Odgovori Dr. Jerkyll 20. 3. 2008 at 8:07

  Meni je bila pa tista pahorjeva kao nekdanja “simpatija” všeč, ki se ga v bistvu sploh ni spomnila in karkoli je naložil Pahor, je rekla, da pravzaprav ne ve, če je bilo res, on pa se je tam nekaj zvijal kot jegulja na trnku. Malo je manjkalo, pa bi zašvical kot nekoč v TLP-ju.

  Je bil pa spet ves osladen in če bi bilo treba, bi tudi on po mojem skočil v kad polno pene, kot nekoč tisti Krapež pri Auerju.

  Sicer pa imam občutek, da Pahorja niti “njegovi” ne jemljejo preveč resno in da je dober le za pridobivanje ženskih glasov, medtem, ko bo posle vodil nekdo drug, npr. Golobič.

 • Odgovori simonarebolj 20. 3. 2008 at 17:44

  @Blitz:
  Saj nič narobe, če si Benč fen … ampak sorči, ne, niti slučajno mi ne pade na pamet, da bi imel on kaj bolj zanimivega za povedat od Predina. Kolikor se ga spomnim, ni nikoli nič kaj zanimivega povedal (oča so potrdili moje mnenje), je pa baje čist okej tip za na pir.

  Hazardov mi pa, prosim, ne omenjaj, ker sem se pred kratkim že razveselila, ko si nekje zapisal, da si rocker. A moraš tako hitro vse pokvarit?!

 • Odgovori chef 20. 3. 2008 at 23:14

  Še vedno trdim, da sodijo stari rockovski prdci v humoristične oddaje točno toliko kot politiki.
  Seveda je pa problem, da pri nas nimamo normalnih potencialnih gostov, ki bi se jim hkrati ljubilo pačit na TV.

 • Odgovori blitz 24. 3. 2008 at 18:35

  simona, predinov problem je le, da je vse, kar ima za povedati, že stoštiriinšestdesetkrat povedal.

  Nisem rekel, da so mi Hazardi všeč, so pa bili relativno uspešni čez mejo. Muzika mi sploh ni všeč, ampak so pa bili zbrani huuudi glasbeniki.

  chef, s tem se pa seveda strinjam. Sem bil nekaj dni v SLO, ravno toliko, da sem uspel videti ponovitev A si ti tut not padu. No, začetek ponovitve, ker sem moral nekaj nujnejšega delati. Če se ne motim, sem predel čas. Včeraj pa sem naletel še na tiste pojoče zvezde in sem ugasnil po Nuši in nekem simpatičnem pobiču, ki sem zanj prvič slišal. Predvsem sta me razjezila voditelja. Anja Rupel je sicer čisto luštna, ampak se je kar naprej nekaj prestopala, oni ta drugi, za katerega pojma nimam, kdo je, pa se obnaša čisto preveč afektirano.

 • Odgovori Luka 30. 3. 2008 at 14:47

  Meni tudi ni to neki full vsec ,.. mi ne grejo te slovenske odddaje ,.. posebej za smeh ,.. full boljsi so mi za smeh italijani tam pa se nasmejem.

 • Odgovori ojej 13. 11. 2009 at 15:05

  A lahko Ljubljančan kakemu človeku,pa ni važno od kje je prišel -reče provincialec!Ljubljana je zame definitivno najbolj provincialen kraj pod soncem!Nekoč je lepo rekel Cavazza mlajši,da je Ljubljana šupak Evrobe in to nažalost še kako drži!Tukaj se ravno vidi tragika,da je Slovenija izgubila Trst in njegovo svetovljanskost,zato dragi Ljubljančani vi pa res ne govorit o provincializmu!Pozdrav iz primorske!

 • Odgovori NoMercy 13. 11. 2009 at 15:18

  Ljubljano poznam po podganah in golobih (isto sranje).
  Kar se mene tiče: gliha skup štriha in ptiči istega perja vkup letajo 😛
  pa ne pričakujem, da kdo od LJ razume kar sem napisal 😛

 • Komentiraj