Finančna služba UKC Ljubljana

Po desetih letih so torej končno odprli del nove ljubljanske urgence. Ob slovesnem odprtju je bilo videti kot da je glavni namen urgence priložnost za fotografiranje zdravstvene ministrice in prvega ministra, pri čemer so deset let trajajoči projekt, ki sploh še ni zaključen, opisovali kot uspeh vlade. Skratka, po desetih letih zapravljanja državnega denarja, ko so pacienti in zdravstveno osebje trpeli v prostorih, ki so spominjali na albanske zasebne bolnišnice, končno odpreš del novih prostorov in se s tem še hvališ.

Škoda, da je večina drugih oddelkov še vedno videti skoraj natanko tako kot ob slovesnem odprtju UKC Ljubljana leta 1975, samo da je oprema utrujena, kot je pač lahko utrujena 40 let stara oprema. Instalacije na fasadi so videti kot kablovje v Prištini leta 2009. Mimogrede, centralno stavbo UKC Ljubljana so začeli takrat graditi leta 1966, torej so dela zaključili v leto krajšem obdobju kot v 21. stoletju urgenco.

V tej zgradbi na Bohoričevi ulici pa danes delujejo razne administrativne dejavnosti UKC Ljubljana: Finančna služba, Strateško upravljanje in poslovodne administrativne storitve ter Služba za administrativno obravnavo pacientov in razvoj SPP.

Domnevam, da imajo prostore v pritličju, v zgornjem nadstropju pa so verjetno zasebna stanovanja. Težko si predstavljam, da računovodkinje čez dan sušijo perilo.

Prejšnja objava Naslednja objava

8 komentarjev

 • Odgovori filmoljub 18. 11. 2017 at 7:47

  Zgovorna podoba naše države in politike.

 • Odgovori Mateus 18. 11. 2017 at 21:36

  Ja baje da so računovodkinje slabo plačane in na črno perejo perilo za paciente kar med delovnim časom

 • Odgovori jazsembog 19. 11. 2017 at 2:32

  Dok se ljudje grebejo za taksne racunovodske pozicije, se placa seveda ne bo zdignila.Cist prav
  Ko sem obiskal mamo v klinicnem, nisem videl, kaj je slabse, da ni bilo televizorja v sobi ali da je dobila jebani puding za kosilo, drugi dan pa cokolino.
  Seveda je bilo najvecje presenecenje dvigalo, ki sicer dela, le slabih 10 minut rabi, da se zazene.
  Da podzemne garaze niti ne omenjam, ups sploh ne obstaja. Hvala bogu da so mi dali vozicek, da sem lahko mamo odpeljal do avta. V bistvo noben ni dal nic, dok nisem rekel, da dam 100 evrov sestri, ki zhrihta vozek.
  Ni cudno, da se vsi nasi, od kucana, drnovska, turka operirajo na neoliberalnem zahodu. Veliki socialisti in zagovorniki nacionalnega interesa. Ko pa pride do njihovega kurca, pa z prvim letalom v svico.
  Vse bi se dalo na (z cmokom v grlu) na nek nacin prebavit v sloveniji, samo slovenskega zdravstva ne.

  • Odgovori Anonimno 20. 11. 2017 at 11:36

   Dovolj o tebi, uspešnem menda alfa samcu, pove ravno to, da si pustil eno in edino mamo gnit v socialističnem kliničnem centru, namesto da bi ji plačal sanacijo v kaki napredni zahodni kliniki. Kučan in ostali boljševiki vsaj za svoje poskrbijo. Ne pitaju šta košta. Vi, kritiki komunizma, pa še pri lastnih materah šparate.

   • Odgovori Aleš 20. 11. 2017 at 11:52

    Jasno, da “ne pitaju šta košta”, ko pa nič ne plačajo iz svojega žepa.
    .
    Menda ne misliš, da je “prva prostata Slovenije” operacijo v Švici plačal iz svojega žepa.
    Bedak!
    .
    (Matej, oprosti za vulgarnost na tvojem blogu, a kdaj drugače pač ne gre.)

    • Odgovori Anonimno 20. 11. 2017 at 12:01

     Ja, saj, ko je treba plačat kaj iz svojega žepa, pa raje pustiš lastno mater crkavat. Ne boš si zaradi njenega malenkostnega trpljenja odpovedal novemu audiju.

     • Aleš 20. 11. 2017 at 12:10

      No, pa si se le izkašljal. Nov Audi te žuli!
      Torej te daje čisto navadna komunajzerska foušija.
      .
      Njegova mati je celo življenje plačevala prispevke za naše “najboljši na svetu, brezplačni” zdravstveni sistem.
      Zakaj potem še njej, enako “kot prvi prostati Slovenije” zdravstvena zavarovalnica ne plača ustrezne oskrbe?
      Zato, ker si njen sin lahko privošči novega Audija?
      .
      BEDAK!
      .
      Ne bom več odgovarjal.

 • Odgovori Anonimno 20. 11. 2017 at 12:18

  Da, da, pri novih audijih se pri vas konča ljubezen do matere. Zmerjanje s foušijo naj bi vam pa olajšalo slabo vest. Pa izgovarjanje na plačevanje prispevkov … Jah, očitno prispevki niso bili tako visoki, da bi bila oskrba kaj boljša. Vsi bi vi utajevali davke, potem pa zahtevali vrhunske storitve javnih sistemov, ker ste jim neki drobiž plačevali. Tipično slovensko. Poskusite v vaši obljubljeni tujini s tako logiko, pa potem povejte, če so vaše bolne matere kaj bolje skozi prišle.

 • Komentiraj