Hitro na Grintovec

No ja, ni bilo, da bi se hvalil, sem pa izpolnil svoj osebni cilj. Kar še ne pomeni, da sem zmagal – na osebni ravni – kot nakladajo luzerji, ki se hvalijo z marginalnimi športnimi rezultati na še bolj marginalnih dirkah. Na Grintovec je šlo prav fletno, in razen zadnjega kilometra – 100-odstotno je bil dolg vsaj trikrat toliko – se mi ni prav nič vleklo.

????????

Ob enajstih zvečer se je začelo z vztrajnim dežjem in radarska slika padavin je kazala, da se je nek oblak na območju Kamnika odločil zjebat dirko. V dežju gotovo ne bi rinil gor. Ko sem ob pol šestih zjutraj odprl oči – kapljanje. Štart iz Ljubljane seveda ni bil vprašljiv, sem bil pa kar malo siten. No, v Kamniški Bistrici je še kar dobro kazalo … tik pred štartom je spet začelo kapljat! Ne glede na vse sva z Martinom, ki se nama je pridružil s Krofom, ugotavljala, da je vse kot v starih časih … napetost pred štartom, nič se ti ne ljubi, vsakih pet minut moraš odtočit, trikrat te navije na veliko potrebo … s to razliko, da tokrat nisva bila favorizirana. On je včasih razturaval v krosu, jaz v vzponu. Tokrat sva, lepo rejena, ugotavljala, da bi morali za naju odpret posebno kategorijo. Tolažil sem se s talentom, vzdržljivostjo, ki ne zamre, in z dejstvom, da se znam pomatrat.

Štart. Po cesti do žičnice je šlo za moje pojme počasi, čeprav sem imel na koncu že težave držat eno punco. Malo naprej od žičnice se me je tudi uspešno otresla. In potem še ena. Pa še ena. Babe so šle mimo kot da sem pri miru! Eno sem držal na mrtvo, za njo sem se matral, ves sključen, pred menoj je skakala po skalah … in z glavo sem se ji zaletel v rit! Rit pa tako čvrsta, da sem najprej mislil, da sem zadel bukev!

Prvi šok je bil, da so me prehiteli tisti bivši tekmeci, ki so včasih dobili za menoj krog zaostanka. Kajla! Potem so me prehitevale ženske. Potem veterani. Skakali so mimo kot gamsi. Potem se je začel en stari, letnik ’50, pogovarjat z menoj, pa ne samo to, učil me je, kako moram laufat, in me slednjič prehitel. Potem sem začel srečevati tiste, ki so se že vračali dol.

Pred menoj se je ena zložila v prepad. Ko sem videl, da je živa, sem najprej egoistično pomislil, da bom s pomočjo izgubil nekaj dragocenih sekund. K sreči jo je še pred menoj zvlekel ven nekdo drug. Potem pa samo še safr do cilja. Groza. Martin me je spet dobro potresel … Krofa sem pa uspel v šampionskem slogu prehitet v zadnjih 500 metrih. Tik pred ciljem je začel nekdo šprintat … s kotičkom očesa sem opazil, da je ves siv in zmahan … ne boš me, odšprintal sem ga … spodaj pa ugotovil, da je letnik 1943! Štirideset let starejši, rojen je bil med drugo svetovno vojno, jaz sem ga pa komaj prehitel za dve sekundi!

Čas… 1:56.34. Cilj izpolnjen, pa še dokazal sem, da gorsko kolesarstvo pač ima nekaj skupnega z gorskim tekom, tudi če sem zadnje leto gledal v luft in se nažiral nezdravih substanc v trdnem in tekočem stanja. Mašina ostane… sem pa kot kakšen SUV… težek ko šus, ogromno požrem, pa še vedno razmeroma močan, čeprav tudi okoren. Za naslednje leto imam v planu čas pod 1.40, seveda pa vse visi v zraku. Mogoče se mi enostavno ne bo ljubilo. Nekje pod Kokrskim sedlom so celo navijali zame, so morali biti kakšni bralci bloga. Hvala, če se javite, dam za pir. Da pa vse ni bilo tako lahko, sem po nekaj regeneracijskih pirih pri Tanji skočil še v službo… do štirih zjutraj, ampak zdaj pa dva dni ne mislim delat.

Fotk ni, ker me moja navijaška skupina sploh ni opazila !!!!!!!! Z izjemo Tjaše, seveda, ki je bila tudi edina pridna in se je vzpela na vrh. Še sreča, da ni dirkala, ker bi me še ona potresla. Fotka je s sedla, ko sva se s Krofom že vrnila (Martin je medtem lutal nekje po Grintovcu, pojma nimam kje). In ja, v tej majici izgledam kot idiot.

Na Kokrskem sedlu

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori BlackOrange 28. 7. 2008 at 7:50

  Bravo Chef, čestitam za izpolnjen cilj. Za drugo leto pa ne dvomim, da si zmožen pod 1:40, če bo le motivacija ta prava.

 • Odgovori piskec 28. 7. 2008 at 8:04

  Chef, super! Čestitam!

  Jaz sem v soboto rabil od začetka žičnice do sedla natanko 2:05! Da ne boš govoril o kakšnih težkih mašinah… :)))

 • Odgovori polona 28. 7. 2008 at 8:43

  Lepo Chifi, lepo. Čestitke! Nike pa le zamenjaj za adidas-hehe.

 • Odgovori Blaž P. 28. 7. 2008 at 8:50

  Čestitam!!!! Že tek na Pohorje pod tempom Luke Rakuše mi je načel “filter”. Dobro, to je bilo samo dobre pol ure, ti pa kr slabe 2 ure, kapo dol. Da maš prveč kg? to je zihr sindrom tvojega bivšega trenerja 🙂 Bravo še 1x

 • Odgovori vesna 28. 7. 2008 at 8:52

  Si me nasmejal s temle nazornim opisom svojega podviga. Vsekakor čestitke. Sicer pa sploh nismo dvomili vate 😉

 • Odgovori Tomaž 28. 7. 2008 at 9:00

  Čestitke vsem 😉

 • Odgovori joško 28. 7. 2008 at 9:10

  Nič več siten Chef. BRAVO, BRAVO!

 • Odgovori joško 28. 7. 2008 at 9:25

  http://picasaweb.google.com/bozicanze12 -tle si gor Chef-in to 2x.

 • Odgovori Rado 28. 7. 2008 at 9:32

  Čestitam Chefe!

 • Odgovori Rado 28. 7. 2008 at 9:33

  Saj res,
  si slučajno meril FSU?

 • Odgovori Tanja 28. 7. 2008 at 9:36

  Še enkrat čestitke! Tvoja navijaška skupina te pa JE opazila, samo malo pozno, k si tok hitro mimo prilaufal!

 • Odgovori chef 28. 7. 2008 at 9:48

  @BlackOrange: Hvala! Pa ti si tud šel dobro!

  @piskec: Dobro, ampak ti si spet tretja kategorija. Uživač. Tako kot je tudi prav. Ker tole kar mi počnemo… je čista jeba!

  @polona: Ja, si bom moral nekaj kupit, tole mi je itak Krof posodil. Pa imam Adidas, da ne boš mislila! Ampak je z rokavi. Ker še nedolgo tega sem sveto prisegal, da nase ne dam majice brez rokavov, da raje crknem. No, pa me zdaj poglej, haha.

  @Blaž P.: Ma zdaj bi imel preveč kil karkoli bi delal, haha.

  @vesna: E, to mi je všeč! Ker marsikdo je dvomil!

  @joško: ej, hvala za link, na fotkah pa še kar izgledam. Ker večina ima ksiht kot da jih bo pobralo. No, saj ni čudno, če so vsi kumrni.
  Za vse, ki bi radi videli, kako to izgleda:

  Fotka od udspredi

  Fotka od udzadi

  @Rado: Povprečje 181, maksimum 191. Še en dokaz, da sem slab, še lani sem lahko (na kolesu!) dvignil na 196.

  @Tanja: Ja, ja, to je pa res, ha, še na fid coni se nisem ustavil 🙂

 • Odgovori teoo 28. 7. 2008 at 9:51

  bravo model. a je ratalo cel čas letet, al si tudi kej prehodu/plezal?

 • Odgovori barbi 28. 7. 2008 at 10:04

  Čestitke! Ampak tista fotka od uzadi – Chef si na rolerjih? 🙂

 • Odgovori chef 28. 7. 2008 at 11:04

  @teoo: Mogoče si ti tole mal narobe predstavljaš 🙂 Tekel sem mogoče 20 minut, nič več. Ostalo je čisti safr, pravzaprav hitra hoja, preveč sem se sklanjal, se ves čas trudil hodit bolj pokonci, križ me danes boli kot kakšnega starega fotra. In zadnjih 500 metrov sem šel tako rekoč po vseh štirih. Res, če se ti že ne ljubi poskusit (pri tvoji teži se jaz tega raje ne bi šel), bi moral enkrat vsaj videt – mogoče tisti, ki gredo pod 1:25 res ves čas laufajo, ostalo je pa vlačenje od skale do skale 🙂

  @barbi: Ja, bom moral še slog malo urihtat 🙂

  Sem pa dobil še fotko od strani, avtorica: Tjaša Rutar

  Kje je pa zdaj tisti pametni alpinist, ki je včasih lazil po 6-tisočakih, zdaj pa vse ve 😛

 • Odgovori piskec 28. 7. 2008 at 11:18

  Hm, v uživaško kategorijo si me dal? Jej, ta mi je pa všeč! 😉

  Ampak, a veš, da si en takle (v moji kategoriji) sploh ne zmore predstavljat, kaj pomeni ura in pol, dve na Grintovec? Preprosto ne zmoreš, če narediš le dobro tretjino poti v istem času.

 • Odgovori polona 28. 7. 2008 at 11:23

  Anonimnežu si pa res dal vetra. Tist kakec te je gnal v hrib, kar priznaj chifi… 🙂 🙂

 • Odgovori teoo 28. 7. 2008 at 11:24

  Chef, ja to je dokaj jeba. jaz sem prelaufal precej teh hribovskih, ampak pravega gorskega teka pa še ne. bo treba probat, drugo leto te nabrišem!

 • Odgovori Efemit 28. 7. 2008 at 11:37

  Čestitke vsem, ki so uspeli prisopihati na vrh.

  Tvoj podvig je pa sploh vreden čiste desetke. Skoraj dve uri na povprečnem pulzu 181 – res si trmast 😉

 • Odgovori teoo 28. 7. 2008 at 11:41

  181 povprečen?
  rofl

 • Odgovori chef 28. 7. 2008 at 11:43

  @piskec: Verjamem, ampak če od malega to delaš, potem gre. Jaz si na primer ne predstavljam, da nekdo rabi do vrha 5 ur. Jaz tako počasi sploh ne morem it, haha.

  @polona: Ah ne, jebeš Anonimneže, jaz sem hotel naredit vtis na bralke bloga!

  @teoo: Če je pa tako, bom bežal pred teboj, da se bo kadilo!

  @Efemit: Saj to ni taka reč, pulza držat na 181. Pravzaprav se mi zdi malo, glede na to, da je šlo za tek. Včasih sem imel takole na cestnih vzponih, kjer je pa težje dvignit pulz.

 • Odgovori Efemit 28. 7. 2008 at 14:05

  Blagor tebi za tvoja leta 😉

  Kje imaš pa potem laktatni prag in kolikšen je MSU?

 • Odgovori Grampy 28. 7. 2008 at 20:32

  Nisem verjel, da ti bo uspelo. Zdaj verjamem, ko sem na lastne oči videl, da si se zrinil na vrh! Pa vem tudi, kakšno spodbudo potrebuješ: negativno – čim manj je treba verjet v tvoj uspeh in ti to vedno znova ponavljat. Potem se razjeziš in laufaš kot nor! Čestitam še 16ič.

  PS: kateri zaščitni faktor uporabljaš? 87?

 • Odgovori laufar 28. 7. 2008 at 22:02

  Bravo, Čifko, pa spedenan si bil tud u nulo, pobrit pa to……….vse za aerodinamiko…

 • Odgovori laufar 28. 7. 2008 at 22:05

  Aja, pa najhitrejši Slovenec je bil spet kolesar! Porkamadona, a se bom moral spet aktivirat, al kva?

 • Odgovori chef 29. 7. 2008 at 4:16

  @Efemit: Nimam pojma.

  @laufar: Najhitrejši Slovenec ni kolesar, ampak gorski tekač.

 • Odgovori chef 29. 7. 2008 at 4:22

  @Grampy: Se še ni zgodil, da me vi ne bi drkal sto na uro, tko da sploh ne moreš vedet kako je, če me ne. Pravzaprav sem tud jaz že pozabu. In ja, to mi gre že blazno na živce, ker men pa res ni treba vsakmu bajsu dokazovat kaj zmorem in česa ne, takle beden čas bi pa postavu z negativno, pozitivno, al pa tud brez vzpodbude.

 • Odgovori Grampy 29. 7. 2008 at 7:03

  Saj si ne delam utvar, da si šel na Grintovec samo zato, da bi meni kaj dokazoval. In če misliš, da sem šel na Grintovec (resda zaradi dežja uspel priti le do sedla) zato, da te bom drkal, se pač motiš. Tudi rezervne majice v rudzaku nisem imel zase, pač pa zate. In ne, ni bila roza barve. In ja, zgodilo se je, da te nismo drkali 100 na uro, vendar se tega ne spomniš, bilo pa je daleč nazaj, pred zmago na Mašunu. No, saj ne bom več.

 • Odgovori teoo 30. 8. 2009 at 19:14

  ampak drugo leto pa se res še jaz spravim gor:)

  btw, kk kej priprave na lubljanca?:D Jaz mam odličen izgovor: tisti mesec me ne bo v slo:D

 • Komentiraj