Instagram Pippa

Dobil sem priložnost preizkusiti Samsung Galaxy Camero. Hecna stvar. Po svoje bi lahko napravo uporabljal ob telefonu, ki še ohranja značilnosti neumnega telefona s qwerty tipkovnico, Galaxy Camero pa bi ob fotografiranju uporabljal še za brskanje po internetu, pošiljanje elektronske pošte in za nekatere neuporabne funkcije, brez katerih danes nekateri ne morejo več. Več zaenkrat ne bi komentiral, za to bo prostor kje drugje. Navdušila me je predvsem enostavnost objavljanja fotografij na družbenih omrežjih. Zadevo sem v samo nekaj minutah nastavil ob jutranji kavi, mimogrede postal uporabnik Instagrama in se potem komaj ustavil, da tistim nekaj sledilcem nisem totalno zabasal sistema. Zabavna reč.

Čeprav me nove tehnologije nervirajo, me je ta stvarca navdušila. Mojim fotografskim potrebam zaenkrat še ne more zadostiti. S pritiskanjem na touch screen je pač nemogoče korektno upravljati s funkcijami fotoaparata in pri tej velikosti bi si naprava zaslužila nekaj več gumbov na samem ohišju. Vsaj za exposure compensation, morda tudi za metering mode in celo za ISO, če že za PSAM ni prostora. Je pa res, da teh knofov na ohišju nimajo niti klasične kompaktne kamere. Danes ni več treba znati skoraj ničesar.

Če nič drugega mi je zdaj jasno, da bom moral zamenjat telefon.

Ampak se bom do smrti pritoževal, ker nimajo več tipk.

Prejšnja objava Naslednja objava

10 komentarjev

 • Odgovori irena 8. 6. 2013 at 19:01

  bemti, jst se še nisem pripravljena odpovedat tipkovnici. zdaj imam kombinacijo touch screena in qwerty tipkovnice in vztrajam, dokler ne neha delati.

 • Odgovori Anubis 8. 6. 2013 at 22:30

  How much does a hipster weigh? An instagram.

 • Odgovori chef 8. 6. 2013 at 23:05

  @irena: Bojim se, da jih bodo enkrat preprosto nehali izdelovati. Že zdaj so zanič, zanalašč, da so ljudje prisiljeni kupovat touch screene.

  @Anubis: Zmerjanja da sem hipster sem se že privadil.

 • Odgovori prvafaca 9. 6. 2013 at 9:05

  morilec dreves…

 • Odgovori Seamus 9. 6. 2013 at 10:14

  Se vidi, da sm star. Sm moral prou poguglat kaj je to hipster 😀

 • Odgovori Anubis 9. 6. 2013 at 13:23

  Aja, saj te nisem zmerjal, samo napisal sem (za moje pojme) smešno stvar 🙂

  Drugače pa tole:

  http://www.youtube.com/watch?v=Nn-dD-QKYN4

 • Odgovori whatisthiswhatwasthat 9. 6. 2013 at 19:02

  Za crknt smešno, Anubis.
  😀

 • Odgovori chef 9. 6. 2013 at 19:33

  @Anubis: Saj tudi je smešno! Tale video je pa sploh za crknit. Mimogrede, danes sem fotografiral palčka. Poinstagramiram in čez vikend objavim na blogu 😆

 • Odgovori darja 9. 6. 2013 at 23:07

  @ Seamus – nisi star, ti si en tak pozitivc. Smo se pogovarjali – škoda, ker ne pišeš več.
  Pa Vizoti so tudi eni sončni ljudje, ki so ‘utihnili’.

  Oprosti Chef!

 • Odgovori Primož 18. 6. 2013 at 11:11

  Zanimivo, sem slišal par komentarjev prijateljev, da ne morejo uporabljati touchscreena. Končno se jih je prepričalo v nakup iPhona, zdaj je pa to najboljša stvar po narezanem kruhu.

 • Komentiraj