Instagramirani Amsterdam

V hipsterskem mestu, kakršno je Amsterdam, seveda ne gre brez instagramiranja. Ta oblika sporočanja še posebej prav pride na potovanjih oziroma povsod, kjer se imate bolje od večine sledilcev – in jim to seveda želite tudi sporočiti. V realnem času, brez stroška za razglednice in znamke, s širšim dosegom.

Doma se v menzi bašejo s pohanim sirom, vi pa se ob kanalih ukvarjate s sendvičem, v katerem je absolutno preveč čedarja.

Doma sploh ni spodobne oštarije., kjer imajo v ponudbi postavko all you can eat spare ribs, v Amsterdamu jo pa imajo. Brez dvoma ena najbolj odvratnih oštarij, tudi rebrca niso ne vem kaj, a ostane neprecenljiv občutek, da si za svoj denar dobil več, kot je gostinec zaslužil.

 

 

Doma so pili Union ali Laško, vi pa izbirate med neverjetno ponudbo piva z najbolj bizarnimi možnimi nalepkami …

 

 

… ki jih pijete iz najbolj bizarnih možnih kozarcev.

 

 

Doma jih po bureku, ki so ga kupili pri najbližjem Šiptarju, zvečer čaka dolgočasen televizijski program, vi pa ste v bližini rdeče četrti – s pogledom na kuhinjo, kjer vsakih pet minut izbruhne požar – ravno pojedli obilno tajsko večerjo za slabih 11 evrov in se počasi odpravljate na peep show.

 

 

Pa tudi Wiesmanna ne vidiš vsak dan.

 

Prejšnja objava Naslednja objava

4 komentarji

 • Odgovori Seamus 23. 8. 2014 at 21:51

  Odlično.
  #zavidam al kako bi že pravilno izgledal odgovor na sodobnih kanalih za obveščanje 😀

 • Odgovori Add_ 23. 8. 2014 at 23:09

  Veš kaj?
  Instagram fotke so najbolj bruh, bljek in prd fotke, kar jih obstaja. Že zato, ker ne pokažejo ničesar resničnega, ampak po navadi najslabša popačena barvna in nerealna skropucala, iz katerih si človek ne more zares prav ničesar predstavljati.
  Kr neki, ne vidiš barve, ne vidiš realnega utripa mesta…. nč.

  Slikaj in objavi, to je to.

  Ostalo pa, ja…. Pričaraš mi filing, da sem tudi jaz mlatila rebra in lokala pivce…. Nice!

 • Odgovori Tomaž 24. 8. 2014 at 0:48

  Hahaha….je tut tebe peljal v avstralsko na rebrca…. pomoje vsakega, ki mu pride na obisk pelje tja… zgolj kt izgovor, da se nažre kt prašič 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 24. 8. 2014 at 9:26

  @Seamus: V bistvu bi moral jaz pod vsako fotko dopisat še #partytime #amsterdam #beerdrinking #havingfun #withfriends itd.

  @Add_: Jasno, saj to je point Instagrama – da tako sfuka fotko, da je vse prebavljio in vsak lahko naredi perfektno fotko 🙂

  To je fajn, da dobiš ta občutek, nekaj malega prihraniš, jaz sem moral pa tja 🙂

  @Tomaž: Jasno, verjetno v vsakem kraju pozna oštarijo z najboljšim price/performance razmerjem 🙂 Ga pa moram pohvalit, da se je povsod dobro jedlo, še najslabše sicer tukaj. Mislim pa, da ni bila avstralska :-/ in ne vem če ni bil tudi on prvič.

 • Komentiraj