Kakci

Ob šestih zjutraj se zbudim. Nenavadno smrdi. Nedoločen vonj je nesramno oster. Ne morem več zaspati. Najprej preklinjam sosede, komunalo, življenje na splošno, potem pa vseeno vstanem in prižgem luč. Pippo bleščava prebudi, a se ne vzradosti, negibno ležeč me gleda kot kup nesreče, slabo vest ima. Vidim, da je nekaj centimetrov od njene glave drek. Ugotovim, da ni edini. Posrala je celo sobo. Preprogo, parket, steno. Dreki različnih trdot, od čvrstih do zdrizastih, najbolj masten je bil na preprogi, k sreči ceneni, drugačne si kot lastnik psa niti ne morem privoščiti, eden je že spustil tekočino, tako da je kakec stal sredi lužice.

In najbolj od vsega si želim, še zaspan in prezebel, ob 6.09 pri odprtih oknih, zunaj je bilo precej pod ničlo, kompletno čistiti stanovanje. Pobirati kakce, spirati preprogo, praskati rjav madež s stene, pri tem, da sem vsak kupček z drezanjem aktiviral, in me je od smradu sililo na bruhanje. Kako je mogoče, da dobrega četrt centa težka zver spusti 1,8 kilograma dreka? Ja, vrečo govna sem stehtal. In to še ni bilo vse! Ko sem jo peljal ven, je, tekoče, kakala še dvakrat.

Tretjič ji je uspelo na hodniku v bloku.

Še dva dni sem se bal, da bo vajo ponovila, a se je k sreči spraznila čez noč. In potem ji daš po 36-ih urah spet za žret in upaš …

In si srečen.

Prejšnja objava Naslednja objava

23 komentarjev

 • Odgovori smoger 18. 2. 2012 at 19:02

  A te je Pippa fotkala? 😆

 • Odgovori StaneP 18. 2. 2012 at 19:41

  Moja prijateljica je rekla, ko sem ji prebral tvoj post, da Pippi naslednjic na vodi skuhaj (skoraj razkuhaj) riz in ji daj se Linex. Dobijo se v lekarni.

 • Odgovori NatasaP 18. 2. 2012 at 21:08

  @StaneP, ne samo skoraj razkuhat riž, ampak tako zelo razkuhat, da nastane riževa sluz. Pa mal kuhanega piščanca lahko dodaš, za okus. Za naslednjič. Riževa sluz preverjeno deluje tudi pri ljudeh, to je modrost, ki gre prek babic.

 • Odgovori chef 18. 2. 2012 at 22:46

  @smoger: Ja, fotka zelo rada, noče pa pobirat svojih drekov.

  @StaneP, NatasaP: Seveda sem ji dal linex in seveda je dobila tudi razkuhan riž.

 • Odgovori Nike 19. 2. 2012 at 10:50

  Been there, done that 🙂

 • Odgovori ajda 19. 2. 2012 at 10:51

  Tisti, ki smo imeli oz. imamo pse, poznamo te scenarije:). Si morda zamisliš, kako je zgledalo stanovanje pri psički, ki je bila v fazi gonjenja, oblečena v hlačke in driskala in še bi se našli primeri grozljivk. Takšni primeri so dobra preizkušnja za lastnika psa, čeprav bi v tistem trenutku najraje ponorel:), pogledaš pasje oči, ki prestrašeno zrejo vate, tresoče telo in na pasjem obrazku, verjami, da nisem to zanalašč.

 • Odgovori IZTOK GARTNER 19. 2. 2012 at 11:53

  Tako doziveto si opisal drek da deluje kot da te rajca jebemti 🙂

 • Odgovori David 19. 2. 2012 at 12:27

  Kako ti sploh pride na misel beseda “rajcanje” pri tem opisu.

 • Odgovori Nike 19. 2. 2012 at 15:00

  Ne resno…pri nas se je to enkrat zgodilo, ko je bila naša tudi še mladiček, smo bili nekje na obisku in je letala po ograjenem vrtu, imeli pa so odprt kompost, takrat mi ni niti na kraj pameti padlo, da bi šla tja notr žret. In itak, da je šla (beagle!). Se zbudim ob 7 zjutraj…katastrofa…pri nas je blo ogromno majhnih kupčkov z vodico okol 🙂 Takih mini, 1x1cm 🙂 pestro ja, kaj vse doživiš s kužkom 🙂

  Si me ful nasmejal danes, hvala 🙂

 • Odgovori darja 19. 2. 2012 at 19:17

  @Nike Klinc pa tak smeh.

  Jaz vas vse spoštujem, ki zmorete to počistit.
  Prisežem, da se ne delam lepe. Zame bi bila to taka muka! Res tega ne zmorem. Trpela bi ‘k žvau’.

  Jaz vem, da bi šla najprej bruhat. Potem bi si okoli nosa in ust navezala en nadišavljen šal, rokavice…odprla vsa okna. In začela, se davila in šla spet bruhat samo še ene sline…

  Vse cunje od brisanja samo v eno vrečko in direkt v kanto.
  Še 1 x – res ste dobri, da lahko to naredite. Ko bi bila jaz tako močna! Občudujem vse, ki skrbijo tudi za nemočne ljudi.
  Uff, ne me obsojat.

  Pa bi bila rada odpornejša – kako naj se utrdim?

 • Odgovori D.P. 19. 2. 2012 at 21:34

  Chef, na sliki izgledaš pa vesel in nasmejan :).
  Dobro si prenesel to, dobro.Kako ti je uspelo – si skozi humor našel sm,isel tega dogodka?

 • Odgovori P. 19. 2. 2012 at 22:19

  Najbrz imamo vsi lastniki psov te izkusnje. Darja, ce bi imela svojega psa bi ze pocistila, verjemi. Se popolnoma strinjam z ajdo, saj kuza tega ne naredi zanalasc, ampak zato, ker nima druge. No, vsaj pri nas je tako. Se zgodi 2x, 3x letno, ponoci. Je pa res da imamo maltezana, tako, da so bolj mali kakci. Imam pa vse preproge pralne. Poberem kar se da, preprogo pa direkt v pralni stroj.

 • Odgovori chef 19. 2. 2012 at 22:56

  @darja: Zadeva ni nič drugačna kot brisanje otrokove ritke. To početje se mi zdi zaenkrat nepredstavljivo. Kar se tiče pasjih drekov je pa zanimivo, da se mi dosti manj gabi pobirat Pippine kot vs edruge. Če se recimo Pippa pokaka zraven dreka, ki ga nek izmeček ni pospravil, mi niti na misel ne pride, da bi mimogrede pobral še starega.

  @D.P.: Ne, smešno mi je bilo šele kasneje. Takrat se mi je preprosto smilila, ker ji je bilo ful nerodno.

 • Odgovori marija 19. 2. 2012 at 23:09

  ful mi je zanimivo, kako lastniki interpretirajo čustva svojih ljubljenčkov. sama sicer nimam psa, ampak bi zagotovo počela isto. in verjamem, da lahko gospodar dojame in razloži vedenje svojega psa v kakem konkretnem primeru bolje kot katerikoli kinolog na splošno; skratka, med psom in gazdo poteka prav edinstvena vrsta komunikacije.
  ampak mi je vseeno hecno, če preberem, da bi bilo kuža sram zaradi drekcev. ok, da je prestrašen, ker se boji reakcije lastnika, ki ga je naučil, kje se sme in kje ne sme kakat…to razumem. samo sram pa ne vem, če psi poznajo. 🙂
  i mean no disrespect, it’s just a tought.

 • Odgovori chef 19. 2. 2012 at 23:18

  Pse je sram. Poskusi se kdaj kakšnemu režat, če pogrne po tleh.

 • Odgovori marija 19. 2. 2012 at 23:19

  ne bi imela srca za kaj takega

 • Odgovori darja 19. 2. 2012 at 23:42

  Ja, če imaš nekoga res rad, je vse lažje.

  @Chef – tooook sem se nasmejala. Da ne pobereš starega kakca poleg Pippinega!? Pa lahko bi vse pobral do koša, kjer odvržeš vrečko. A ni škoda, da ni polna vrečka?

  HEEECAAAMMMM SEEEEEE!

 • Odgovori donnika 20. 2. 2012 at 8:28

  “Pse je sram. Poskusi se kdaj kakšnemu režat, če pogrne po tleh.”

  HAHAHAHAHAHAHAHAH…so true 😀

 • Odgovori Vizo 20. 2. 2012 at 11:41

  @Pse je sram. Poskusi se kdaj kakšnemu režat, če pogrne po tleh.

  Tud ko serjejo jim je ful nerodno. Poglej ga v oči, ko čepi, pa bo takoj umaknil pogled.

  PS: Da ne bi kdo narobe razumel (se je zgodilo višje): kakanje psov ni rajcig 🙂

 • Odgovori marija 20. 2. 2012 at 14:16

  @”Tud ko serjejo jim je ful nerodno. Poglej ga v oči, ko čepi, pa bo takoj umaknil pogled.”

  antropomorfizem much? 😀

 • Odgovori chef 20. 2. 2012 at 14:19

  @marija: Zakaj imeti psa, če en zato, da se režiš njegovim vragolijam?

  Moram pa priznat, da je Pippa precej nesramežljiva. Ob kakanju, recimo, je nič ne moti, če jo gledam. In tudi kadar ubriše po tleh, pa se seveda valjam od smeha, se samo pobere, skoči vame in laufa naprej.

  Trapa, pač 🙂

 • Odgovori Nastja 26. 2. 2012 at 18:48

  Ali pa ji daš oglje, isto se kupijo v lekarni tablete. Popolnoma neškodljivo. Bogi pokakanci naši

 • Odgovori kalbo 27. 2. 2012 at 9:57

  Še mal od dreka. Jest recimo lohk spucam otroka usranga od glave do pete (pa verjemte, da smrdi bolj ko vsak pasji drek), vsakič, ko pa spraznem kahlo in slučajno zagledam klobaso, ki je različno obarvana se mi pa dvigne na veliko zabavo mojih treh mulcev in žene :).

 • Komentiraj