Kenija: Močvirja Amboselija

Narodni park Amboseli je od Masai Mare oddaljen približno petsto kilometrov, torej vsaj osem do deset ur vožnje. Potovali mo dva dni in vmes prespali v predmestju Nairobija. Med potjo smo morali še k vulkanizerju, kjer so avto poflikali, pošraufali, potolkli z macolo in nekaj zašvasali, tako da smo čez dve uri že drveli naprej.

01 Vulkanizer

Zjutraj smo se podali na najprometnejšo kenijsko cesto, ki povezuje Nairobi in Mombaso. Pred kratkim so jo sicer razširili, toda levi, asfaltirani pas, so za promet zaprli in vse usmerili na desni pas, kjer je bilo včasih zaradi ogromnih lukenj najpametneje zaviti s ceste. Normalen prizor – in ta jo je še dobro odnesel:

?????????????????

Pred prenočiščem nas je pričakal šef:

?????

Čeprav je bilo lepo, nam nastanitev tokrat ni bila všeč, saj smo se navadili domačega vzdušja v manjših lodgih z največ dvajsetimi gosti. Tudi stare babe in njihovi črni žigoli, navešeni s ceneno zlatnino in srebrnino, mi niso vzbujali teka. Spali smo v tej koči:

?????????????????????

S prostim očesom smo lahko opazovali desetine zeber, gnujev, antilop, žiraf, slonov in bivolov, ki so se med pašo počasi klatili pod Kilimandžarom – Uhuru Peak, kot mu pravijo domačini..

???????????????????????????????????????

Za Amboseli so značilna močvirja.

07_IMG_1401

… v katerih se zadovoljno hladijo predvsem sloni in bivoli:

?????????????????????????????????????????????

Gnuji se množično selijo med Masai Maro in Amboselijem, kjer jih je bilo v tem času ogromno. Za hijeno je to po mojem druga najgrša afriška žival.

???

Thomsonova gazela:

?????????????????

Pred sončnim zahodom:

?????

Zastoj sredi divjine?

?????

Vzrok: Pantera leo, v svahiliju simba.

?????????????????

Prestrašili smo čredo bivolov:

??????????????????????

Vsa drevesa kar smo jih videli, so menda akacije. Cel teden sem nameraval Mosesa popvrašati po baobabu, a sem vedno pozabil. Torej še ena akacija:

14_IMG_1566

V Amboseliju smo se nažirali dva dni, potem pa vsebino želodcev pretresli na poti v Nairobi, od koder smo žal odleteli domov.

Beri še:
Internet med Masaji
Kenija
Raj na Zemlji, Crater Lake
Bicikel safari v pekel
Film Crater Lake in jezero Naivasha

Masai Mara
Safari
Kenija: The Big Five


Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori tomo 28. 11. 2007 at 9:35

  Lepe fotke. Jp, seks turizma je v tretjem svetu ogromno, povsod. Zanimivo, da se v Afriko na veliko odpravljajo ženske. V Azijo, npr. na Filipine, pa moški. Zanimiv članek: Older white women join Kenya’s sex tourists

 • Odgovori Insomniac 28. 11. 2007 at 9:51

  Se strinjam, res lepe fotke. Zanima me, kakšen je bil vaš budget, če ni skrivnost, ker kot vidim, ste se precej pustili pedenat 😀

 • Odgovori chef 28. 11. 2007 at 15:21

  @tomo: in očitno jih aids in hepatitis sploh ne motijo! Seks turizem je vzdržen (čeprav je bilo to najgrše, kar sem v Keniji videl), če le ne gre za otroke! Če bi pa kje videl starega dedca s punčko, pa ne vem, če bi se lahko zadržal 👿

  @Insomniac: Budget je bil velik, ko smo se vrnili, pa nikakav 🙂

 • Odgovori andraz182 28. 11. 2007 at 16:24

  Una fotka Simb je res svetovna 😀

 • Odgovori homerun 28. 11. 2007 at 17:15

  Kilimanjaro…odlična fotka. Ali nisi imel možnosti ogleda gore iz bližine?

 • Odgovori flyer 28. 11. 2007 at 19:14

  tudi mene malo bolj podrobno zanima kako je s Kilimanjarom: dostop, potreba po vodičih za osvojitev vrha, potreba po kakšnih dovoljenjih? Če si se slučajno kaj pozanimal:)

 • Odgovori vesna 28. 11. 2007 at 21:14

  ful lepe fotke, spet 🙂 kilimanjaro ..pa zadnja .. zakon! se čist vidm tam 🙂

 • Odgovori chef 28. 11. 2007 at 21:23

  @homerun, flyer:

  Da bi Kilimanjaro videl še bliže, bi moral v Tanzanijo, ki je bila le kakšnih pet kilometrov zračne linije od nastavitve. Odrli bi me še za vizum, poleg tega pa Kilimanjara nismo imeli v nabitem itinerarju.

  Agencija, s katero smo potovali, nudi tudi potovanje z vzponom na Kilimanjaro, ki vključuje tudi safari in zabušavanje na morju 🙂 Dovoljenja seveda zrihta agencija, če greš na lastno pest, pa ne vem kako je. Vem pa, da ti tudi med vzponom črnci postrižejo nohte, če že hočeš, v vsakem primeru pa na 4000 metrih nad morjem ješ obilno kosilo s tremi hodi 🙂

  @vesna: lepo je, nimaš kaj! Da v taki naravi fotka ne rata, moraš biti že genialec.

 • Odgovori Pi.Roman 29. 11. 2007 at 10:12

  Kilimanjaro je pravzaprav gorovje, sestavljeno iz treh vrhov. 😉

 • Odgovori sosed 29. 11. 2007 at 18:06

  he he, ampak šef je pa res carski – samo še cigaret v ustih mu manjka!

 • Odgovori Popotnik 11. 12. 2007 at 10:38

  To so pa res lepe fotke.

  Madonca na tako potovanje pa bi šel tudi jaz. Sem bil sicer lani v Keniji, vendar samo v Masai Mari in Amboseliju. Lepo je spet podoživeti trenutke ob gledanju tvojih fotk. Si imel pa večjo srečo kot jaz, saj si videl Kilimandžaro, med tem ko ga jaz nisem, ker je bil v megli. 🙁

 • Odgovori chef 11. 12. 2007 at 19:26

  @Popotnik: imam občutek, da je ta gora večino časa v megli, če ni megle, je pa vsaj megličasto in se vidi le obris.

 • Komentiraj