Kič

Mislil sem, da se bom ljubljanskim božičnim stojnicam uspel izogibati vsaj do petnajstega decembra, a sva bila s Krofom tam že v četrtek zvečer. Niti na misel mi ne pride, da bi z gnusnim kuhanim vinom beljaškega standarda v teh mrzlih večerih postaval na planem, na ogled vsem tistim, za katere si želim, da me ne bi srečali in ogovorili in se po nekaj trenutkih neprijetne tišine zlagali, da se jim nekam mudi. Opevanje veselega decembra s plastičnimi kozarci v rokah je posledica vsesplošne ljubljanske zdolgočasenosti, slabega občutka za estetiko in odsotnosti vsakršne fantazije. Že odkar pomnim, gledamo ob Ljubljanici isto ponudbo volnenih inkovskih čepic, ki na božični sejem sodijo toliko kot cilinder na mojo glavo, občudujemo iste kilometre lučk in drug drugega sprašujemo, kje bo za novo leto. Govorimo enako o enakih temah, nosimo enake cunje in se razburjamo, ker smo tako dolgočasni in brez fantazije.

V Corsu ni bilo gneče, natakarica je bila silno prijazna punca, ena tistih, ki jim z veseljem pustiš napitnino, kuhano vino pa odlično. Skozi okno pa se je svetila najbolj kičasta stojnica kar sem jih kdaj videl in kar so jih kdaj s prostim očesom videli Marsovci.

Kič

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori drmagnum 6. 12. 2008 at 8:47

  Zanimiv je sprehod skozi mesto. Ponudba pa je morda res kičasta. Pa saj je včasih tudi življenje takšno. Vsega po malem doživimo v pričakovanju novega leta. Tudi močni poudarki, na prijaznosti, ustrežljivosti in gostoljubnosti so vmes.

 • Odgovori irena 6. 12. 2008 at 13:31

  omg, ta stojnica je pa res … ni mi jasno, kako sem jo lahko zgrešila. :mrgreen:

  In jebeš Corso, podpirat je treba mojega šiptarja pri sosednjem lokalu 😎

 • Odgovori chef 6. 12. 2008 at 16:31

  @drmagnum: Kaj pa vem, meni se zdi vse isto.

  @irena: A si slepa? To je nezgrešljivo!

 • Odgovori milena (mica) 6. 12. 2008 at 17:37

  kičaraj nekako sodi v ta čas.
  žal pa jaz ne prenesem nečesa drugega: kiča v znamenju filmskih Božičkov, na primer. Grrr….samo da odprem TV, že butne vame kakšen rdečekapucni.
  🙁

  Lj. si pobliže ogledam- če bo bog dal- v ponedeljek.
  Če bo imel kdo čas za kavo, se lahko pridruži
  🙂

 • Odgovori blaž pristovnik 6. 12. 2008 at 18:26

  Chef, kaj bi pa ti spremenil, namesto km lučk, plastičnih kozarčkev dišečega kuhančka in ljudi, ki enkrat za spremembo ne gledajo v tla in so nasmejani?
  Mogoče je fora v tem, da ti to gledaš vsako leto. Jaz pa to vidim preko TV ekrana, ker v Celju oz. Portorožu ni tako masovno, sploh pa je važna družba.
  Do vseh obredov in ritualov, ki jih imajo/mo slovenčki pa tudi ni treba biti zgrožen oz. nasproten.

  HOHOHO vesel Božič (malo za hec) 🙂

 • Odgovori olna 7. 12. 2008 at 0:02

  Blaž, je nekaj na tem, kar si napisal.

 • Odgovori Jeln 7. 12. 2008 at 2:10

  končno je V lokalih ob ljubljanci plac, ker usi stojijo ZUNEJ na mrazu z kuhančkom v roki 😀 Jest sm šou tut na en špancir dons da vidm to kar sem od lani pozabil, pol pa tut u corsota na kuhančka. Corso mi je eden bolj všečnih lokalčkov ob lublanci 😀

 • Odgovori chef 7. 12. 2008 at 18:40

  @Blaž: Edina sprememba, ki jo jaz opazim je, a je v mestu še večja gneča in da vsi zapravljajo in e prerivajo.

  @Jeln: Ja, Corso je v redu, ker so natakarice fajn, v vseh drugih luknjah so pa važni kot psi. Mogoče bi pa res lahko večkrat pičil k Ireninemu šiptarju, kjer sem bil do zdaj vedno zadovoljen (moti me samo, da nima normalnih cajtengov).

 • Odgovori Vizo 7. 12. 2008 at 20:52

  (moti me samo, da nima normalnih cajtengov)

  Ejga, kaljega, sej ob kuhancu pa v fajn družbi pa ja ne boš cajtngov bral 🙂

 • Komentiraj