Kje se v Ljubljani dobi najboljši pršut?

Temu se reče dober stil!

Wooo-hooo! Končno odprto. #dobrote

Tako se dela! Če bi Jurij v novi trgovini Dobrote.si pršut rezal z električno salamoreznico, ga sploh ne bi več hotel poznat. Ampak ljudi kot sta Aleša in Jurij, je seveda dobro poznat. Če se prav spomnim, se je pisalo leto 2009 in mislim da sta onadva našla mene. Začelo se je s spletno trgovino www.dobrote.si in nadaljevalo s čedalje bolje založeno trgovinico v pokritem delu tržnice v centru. Legendarna PE1 na tržnici seveda ostaja, pršute pa vam bodo narezali samo v PE2 na novi lokaciji na Tavčarjevi ulici, točno nasproti Sir Wiliam’s Puba (težko bi našli boljšo lokacijo!).

Kar Nergač hvali, in to se zgodi redko, gotovo dosega standarde odličnosti. Če bi radi vrhunski pršut, chorizo, oljčno olje, balzamični kis, testenine, pelate, račji ragu, cirò, glinene posode ali lesene deske in drugo kuhinjsko orožje iz oljčnega lesa, so pravi naslov Dobrote.si. In kar je najbolje: sploh vas ne bodo oropali!

Človeka, ki psa futra s pršutom San Daniele, enostavno moraš imeti rad.

Prejšnja objava Naslednja objava

9 komentarjev

  • Odgovori darja 28. 3. 2015 at 22:11

    Jaz nič ne vidim v čem je fora.

    Mi pa tolče ven ‘ekološka pomarančna marmelada’. A lahko razložiš to?

  • Odgovori Jurij 29. 3. 2015 at 13:10

    p.s.
    pipa je poleg “san danilota” podegustirala tudi pata negro belotto, zorjeno 36 mesecev.

  • Odgovori Matej Zalar 29. 3. 2015 at 16:55

    @darja: Enkrat te bom povabil na ta pršut. Marmelada pa meni osebno ni všeč 🙂 San marzan pač …

    @Jurij: Beseda “podegustirala” je morda malo premočna 🙂 Mislim … zorel je tri leta, ona ga je požrla v treh desetinkah sekunde. Životinje jedne!

  • Odgovori a veš 30. 3. 2015 at 21:14

    Joj, joj, res dobr, da psa s pršutom futra, ja res, bravo!!!

    Pa pršut, saj zdaj bi pa že lahko vedel, kako in s čim narezan, je najboljši. 😉

    Bo pa treba v tole tvojo reklamno štacuno, kerkrat po kakšno lesenjačo zaviti

  • Odgovori P. 5. 4. 2015 at 10:06

    Preizkušeno!
    Pršut (San Danielle) je res boažnski. Zagotovo ga bom šla še večkrat kupit.

  • Odgovori Matej Zalar 5. 4. 2015 at 10:59

    Seveda, Nergač ne hvali kar tako. A prodajalec se je lepo obnašal?

  • Odgovori P. 5. 4. 2015 at 12:14

    Je bil zelo prijazen in tak odnos danes doživiš samo še v redkih trgovinah, ko se jim vidi, da niso tam samo zaradi profita. 🙂

  • Odgovori Eva 5. 4. 2015 at 13:34

    Tudi jaz lahko samo pohvalim Jurija, lepo je razložil vse okrog pršutov in paradajza, kupljene zadeve so se izkazale za vrhunske. Morda pa kdaj apgrejda zadevo še s par mizami za zdegustirat sendvič in ta pravi espreso na licu mesta.

  • Odgovori Matej Zalar 5. 4. 2015 at 14:32

    Mislim, da kave še ni naštudiral u nulo, kot recimo paradižnike in pršute, ampak kolikor ga poznam, bi znal naredit odličen caffe corretto.

  • Komentiraj