Ključi

Po selitvi je prišlo do zmede s ključi. Na prvem obesku sem imel bivše domače, a jih ne uporabljam več. Ko na vsake kvatre pridem domov, lepo pozvonim in zaprosim za copate (ker mi jih vedno pozabijo ponudit). Mislim, da je tako prav, saj sem vendar tam le še v gosteh in ne morem vstopati kadar se mi zljubi. Na drugem obesku sem izgubljal službene ključe, na tretjem, prav ogabnem primerku,sem nosil nove domače ključe. Ker smo v naš blok zaklenjeni bolj kot najemniki na Dobu, je ključev za celo vojsko. Ko sem končno kupil mestno kolo, se je pridružil še miniaturen ključek zavite ključavnice, ki verjetno pomaga kolo varovati približno toliko kot preprosta vrvica.

Ta ključek je tako majhen, da sem ga ves čas izgubljal po žepih. Službene ključe sem redno pozabljal, kar je bilo še posebej kritično takrat, ko sem v službi na isti dan pozabil domače ključe in postal ujetnik ulice. Še posebej problematično je bilo, da se mi je obesek hišnih ključev pokvaril in odpadel je tisti, ki odpira glavna vhodna vrata. Dvakrat se mi je zgodilo, da sem ga pozabil in zunaj kot narkoman čakal prvega soseda, ki mi bo odklenil. Pretok stanovalcev je, bil sem prav presenečen, skoraj neverjeten, ker sicer na hodniku ne srečam nikogar!

Že kakšen mesec sem, sicer ekstenzivno, pa vendar, iskal lep moški obesek, ves čas v upanju, da mi bodo vmes kakšnega podarili. Nenazadnje sem imel vsega dovolj, zavil sem na vogal Čopove in Wolfove. Fossil je res fina firma z odličnimi izdelki za razmeroma nizko ceno. Nekoč sem v New Yorku kupil denarnico, ki mi jo je nekdo ukradel skupaj s 300 evri za smučarijo. Kakorkoli, med štirimi obeski mi je uspelo izbrati najcenejšega – od ostalih je nekaj štrlelo vstran, eden je bil pa tako špičast, da bi se gotovo zaklal v jajca.

Obesek

Vso to nakladanje le zato, da pohvalim tipa, ki izdeluje ključe v stavbi viškega Interspara. Pravzaprav bi pohvalil kar vse izdelovalce ključev. Ko sem prestavljal ključe na nov obesek, sem enega polomil in tako spet skočil po novega. Že zadnjič sva z mojstrom rešila svet, z menoj je debatiral, kot da se poznava že celo življenje. Sicer pa imam občutek, da so dobrovoljni vsi izdelovalci ključev taki. Tokrat je bil delal nek divji mulc, s katerim sva se takoj spoprijateljila.

In kako, preklemansko, jim vedno uspe zadeti? Poleg tega je to po mojem ena od najcenejših storitev. Mislim, da sem dal malo več kot tri evre.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori piskec 16. 7. 2008 at 11:47

  Še v življenju nisem kupil niti enega obeska za ključe. Ne vem od kje, ampak vedno se mi valjajo nekje naokrog po hiši… 🙂

  Imaš pa prav glede ključarjev… zdajle se šele spomnim, da je bil zadnjič tisti v Domžalah ravno tak. Kot, da bi bil pri njem vsaj petkrat na dan.

 • Odgovori Blazz 16. 7. 2008 at 16:51

  Ja, hehe. Jaz mam tudi ziljon obeskov za ključe. Se pa strinjam, da je Fossil prekleto dobra firma!

 • Odgovori Sweet sensation 16. 7. 2008 at 19:58

  Jaz imam posebej ključe za avto in posebej ves kup ostalih ključev. Obeskov sem dobila tudi nešteto, ampak na mojih ključih morata biti prav posebna obeska, tako da vsak obesek tudi ne paše na vse ključe. Mora biti nekaj posebnega zame. 🙂

 • Odgovori sadie007 16. 7. 2008 at 21:03

  jst mam posebi ključe za avto in ključe od nekdanjega doma … vse ostalo pa skupaj na ogromnem daljincu za garažo in vse to že na traku za okrog vratu … klinc, mora bit orng zadeva, da se jo najde v teh modernih ogromnih torbah 😆

 • Odgovori chef 17. 7. 2008 at 0:39

  Ojej, če bi imel avtomobilske ključe na istem obesku, bi bilo pa res že kritično 😆

 • Odgovori Fetalij 17. 7. 2008 at 1:06

  tastar, jaz sem ob nakupu jakne neke firme dobil zraven obesek v obliki nosorogove glave. sort of. tak velik in mehek (da te ne bo bodlo v jajčka). ko oz. če naslednjič useješ ključe, ti ga podarim. plus ko boš imel ključe v žepu, bo vse skupaj izgledalo… no ja, sej veš kam merim. it’s hippo head, for christ’s sake! 😀

  ključavničarji (a se tko reče?) so pa res vsi dobrovoljčki… sam sem ključe delal dvakrat, oba sta bila nasmejana in v easy. tako tisti pri plavi laguni kot tisti v podhodu name (al je zahod name) (če je še tam)

 • Odgovori bla 17. 7. 2008 at 6:44

  šminker

 • Odgovori chef 17. 7. 2008 at 7:05

  @Fetalij: V Nami vsake dva meseca ZA NAS totalno preobrnejo trgovino, tako da nikoli ničesar ne najdem.

  @bla: Jah, kaj češ.

 • Odgovori rabarbara 18. 7. 2008 at 16:35

  Ne glede na izgled obeskov in število obeskov
  jaz ključe kar naprej iščem. Že celo življenje.
  Do zdaj sem jih, hvala bogu, še zmeraj našla.
  Nekje pač.
  In ne vem, zakaj imam občutek, da boš tudi ti
  še kar naprej iskal ključe. Kljub novemu obesku.

 • Odgovori sandi 6. 10. 2008 at 20:59

  NAGRADA 10 EUR+ STROŠKI OBESKA ZA TISTEGA KI MI NAJDE OBESEK PRILAGOJEN MOJIM POTREBAM.
  PRI IZBORU MI JE NA PRVEM MESTU PRAKTIČNOST OBESKA,KVALITETNA IN MOČNA VPENJALA TER MOČNO USNJE ALI KAKŠEN PODOBEN MATERIAL KI BI ZDRŽAL VSAJ KAKŠNI DVE LETI.BARVA IN DESIGN NISTA POMEMBNA.

  Videl sem razpravo o obeskih in ključih, ker tudi sam ne najdem nikjer na trgu usnjenega močno narejenega etuija za vsaj 10 ključev.

  Ključe pač moram imeti vedno skupaj in pri sebi, ker nekajkrat na dan odpiram vrata na različnih lokacijah vključno domača.Zaradi narave prostorov tudi ni možno zamenjati vse ključavnice in narediti en ključ,ki bi odpiral vse.

  Vsi etuiji se strgajo kmalu, oz. zaradi ribanja se mehanizem ki drži posamezen ključek iztakne in ključ izpade.
  Obesek etui mora biti, ker ključe nosim po žepih, da mi ključi ne trgajo žepov.

  Če mi kdo najde kaj podobnega se mu že naprej zahvaljujem,dobi obljubljeno nagrado pa še pijačko častim

  lp sandi

 • Odgovori sandi 6. 10. 2008 at 21:05

  pozabil pustit kontakt
  samas@t-2.net

 • Odgovori Luka 6. 10. 2008 at 23:24

  Drugače pa lepi ključi..

 • Odgovori poldi 11. 10. 2008 at 16:33

  tudi jaz sem ključar,super blog,ja in prav imaš smo prijazni serviserji z zmernimi cenami svojih storitev in kot ponavadi se najdejo todi črne ovce
  lp

 • Odgovori poldi 11. 10. 2008 at 16:34

  sandi imam rešitev
  041 639292

 • Komentiraj