Kot pes in mačka

Raje imam podložne, čeprav manj umne domače živali, ki se zavedajo svojih meja in po stanovanju ne skačejo povsod, kjer jih je volja, iztrebljajo na prostem in človeka dejansko zaposlujejo še za kaj drugega kot za čohljanje pod brado. Ampak Bine je skrajno simpatično bitje.

01_Bine

Na mariborskem vikendu bržkone misli, da je pod njegovim nadzorom, ne samo stanovanje, ampak celo južno obrežje Drave.

20160121_153714_HDR

Ker menda ne bi vzdržal treh dni samote – sam imam občutek, da ne bi vzdržala lastnica –, je tokrat prišel na obisk. Tako ali tako se bosta morala slej ko prej spoznati s šefico mojega stanovanja. Srečanje je potekalo v skladu s predvidevanji. Bine je bil najprej precej srborit. Renče je skušal zavzeti teritorij, ampak Pippa ga prenaša približno tako dobro kot jaz Denisa Avdića; če ga ne vidim in ne slišim, še gre, ampak, prosim, raje ga ne spustite v isti prostor. Skratka, ozračje je bilo naelektreno.

03_Bine_Pippa

Vedoč, da je zverina zaprta, si Bine sicer upa sprehajati po stanovanju, toda ob skorajšnjem masakru se je očitno soočil z bridkim spoznanjem, da obstaja teren, kjer nima diktatorskih pristojnosti.

04_Bine

Živali sta zato v ločenih prostorih. Lahko si mislite, da me je v kopalnici sredi noči skoraj pobralo od smeha.

Prejšnja objava Naslednja objava

7 komentarjev

 • Odgovori miran 7. 2. 2016 at 19:33

  Ko se naš mačk takole namesti, jaz iz same žlehtnobe odprem pipo do konca. 😀

  • Odgovori Eva 7. 2. 2016 at 22:24

   Haha, naše mačke pa odprta pipa sploh ne moti. Raje se ti pol maščuje tako, da se gre cela mokra na posteljo zleknit 😀

 • Odgovori Matej Zalar 7. 2. 2016 at 20:01

  Seveda, ta prank je prvo, kar človeku šine skozi možgane, ampak, resnici na ljubo, se mi je malo smilil, ker je bil povsem izločen iz okolice.

 • Odgovori Anonimno 7. 2. 2016 at 21:24

  Če česa ne prenesem, potem je to maček v stanovanju! Pravzaprav tudi pes pri nas ni v stanovanju (hiši), ampak vedno zunaj in mu prav nič ne manjka.

 • Odgovori ena Ljubljančanka 8. 2. 2016 at 7:26

  Tudi našega mačkona voda ne moti. Prav čaka, kdaj gre kdo v kopalnico pod tuš, da lahko skoči na kad in opazuje dogajanje. Večkrat ga najdemo tudi v kuhinjskem koritu … navkljub temu, da mu sveže vode ne manjka. Se pa tudi z mačkom lahko prav lepo zaposliš – pri nas imamo redno dirke okoli mize – sicer imam pa na sumu, da je naš delno pes, ker laja in uboga na povelje. 🙂

 • Odgovori Anja 8. 2. 2016 at 10:41

  Kam daš pa ti psa, ko greš v MB na vikend? 😉

 • Odgovori Matej Zalar 8. 2. 2016 at 16:00

  K prijateljčkom gre na dopust.

 • Komentiraj