Lepa si, sobotna Ljubljana.

Pred časom je gospodična mojih let, ki sicer živi v svojem gospodinjstvu, debelo gledala, ker si perilo perem sam ? Očitno je v teh časih bolj normalno, da petindvajset let stari ljudje, ki živijo na svojem, enkrat tedensko zavežejo umazano perilo v rjuho in to odnesejo mami, čez tri dni pa ob prijetno dišečih in omehčanih spodnjicah dobijo za domov še zamrznjeno čorbo in vložene paprike. Ne sodim med tiste, ki vse sobote ali nedelje (tisti, ki niso iz Ljubljane, grejo domov v otroško sobo že kar v petek takoj po službi!) visijo na kosilu pri starših. Je pa sobota, če smo doma, vseeno dan za družino, ko se s starima dvema ponavadi dobimo v mestu na zajtrku.

Danes je bila na avtobusu ena punca oblečena v majico brez rokavov. Vse ostalo je bilo kot vedno, tudi voznik ni znal voziti.

Ni Terra, a je vseeno vzdržno.

Razmišljam, da bi ufural kosmat imidž.

Gospod Hribar!

Ob sobotah je ljubljanska scena drugačna, bolj … ljubljanska. Takrat ostanejo v središču mesta samo pravi Ljubljančani, drugi se grupirajo po trgovskih centrih na obrobju mesta.

Zato sem ob sobotah ponavadi v Ljubljani celo raje kot v hribih.

Prejšnja objava Naslednja objava

22 komentarjev

 • Odgovori irena 22. 1. 2011 at 18:15

  Meni so pa všeč fotke in kar naenkrat mi je ideja zajtrka v mestu postala zanimiva 😀
  Ampak dejstvo je, da sem dopoldne raje v družbi časopisov …

 • Odgovori seamus 22. 1. 2011 at 18:27

  A jutr greš?

 • Odgovori magrateja 22. 1. 2011 at 21:52

  tudi mene mika ideja dopoldneva v mestu in s temi fotkami res lušte delaš, ampak je ponavadi problem v izvedbi, ki zahteva dovolj zgodnje kobacanje iz postelje… 😳
  brada je ok, ostale dele glave pa vseeno pobrij 🙂 moje skromno mnenje, seveda.
  btw. je tista rit na fotki z jajci tudi v živo bila tako zanimiva? :mrgreen:

 • Odgovori daft 22. 1. 2011 at 23:06

  Zgledaš kot Jelinčič. lepotec.

 • Odgovori chef 23. 1. 2011 at 8:26

  @irena: Greš na zajtrk, poješ jajca ali toast in potem še dve uri bereš časopise. Jaz časopise najraje berem v krčmah. Če sem doma, obupam že po nekaj minutah.

  @magrateja: Verjela ali ne, sploh nisem opazil. Opazil sem samo eno debelajso, ki je pri sosednji mizi jedla bolj grdo kot moj pes.

 • Odgovori Nataša 23. 1. 2011 at 9:06

  Ne boš verjel, ampak tudi priseljeni provincialci, ki živimo skoraj v centru, se ob sobotah svaljkamo po centru. 🙂 Verjetno kvarimo imiđ domorodcem, ampak, hej, čudna so pota…

 • Odgovori chef 23. 1. 2011 at 10:15

  Ne bomo posploševali. Nekateri živijo v Ljubljani že vse življenje, pa jim vrhunec sobotnega dopoldneva predstavlja Sitipark, ker lahko tam “zastonj parkirajo in dobijo vse na enem mestu.”

 • Odgovori Nataša 23. 1. 2011 at 11:33

  Aha. Tisti. 🙂

 • Odgovori joc 23. 1. 2011 at 17:58

  @Potem gremo še malo po nakupih.

  kaj ste pa kupovali tam pri “frizerju”? 😉

 • Odgovori Žogca 23. 1. 2011 at 23:43

  Petindvajset let stari ljudje? Tudi petintrideset, veš. Ena mojih nekdanjih sosed (jo večkrat vidim v garaži) mami prinaša umazane cunje in odnaša čiste in zlikane. Me vedno kar malo zvije, ker mama je že v letih in ima precej težav z zdravjem in mora to početi. Mora, saj ji ni treba.

  Fotke pa seveda zelo lajkam. 😉 Moja lepa Ljubljana. 😉

 • Odgovori ovc@ 24. 1. 2011 at 8:24

  haha, kaj vse eni objavijo.. če je kot širok, še ne pomeni da je lepo!

 • Odgovori fetalij 24. 1. 2011 at 9:37

  tista slika… frizer… to je ziher zame! subtilen pa si, to ti pa človek mora priznat :mrgreen:

  drugač pa lepo sobotno dopoldne, sam neki je zgleda narobe s tvojim objektivom… 😀

 • Odgovori chef 24. 1. 2011 at 11:43

  @Joc: Tam sem se spraševal, ali je sploh mogoče odpret na lokaciji lokal, ki ne bi propadel že v treh mesecih.

  Široki kot je včasih super.

 • Odgovori NordStar 24. 1. 2011 at 11:54

  Na teh slikah si s širokim kotom pretiraval, moje mnenje. Ti pa priznam, da imaš oko za motive.

 • Odgovori chef 24. 1. 2011 at 11:58

  Pretiraval sem nalašč.

 • Odgovori spomincica 24. 1. 2011 at 14:34

  Men osebno bi blo nerodno, če bi mi pri 30ih mama prala gate. Ne zarad gat, ampak ker znam to tud sama, halo. Pr naš bajt (no, stanovanju) smo imeli najprej stene postavljene, pol pa pralni stroj kupljen. 😉

  Drugač pa – delaš reklamo za Ljubljano, kakršne je mi dnevni migranti ne poznamo (še). Lepo je, nimaš kej.

 • Odgovori Žogca 24. 1. 2011 at 15:03

  Spominčila, strinjam se, to dejansko je sramota. Vsako življenjsko obdobje je namenjeno nečemu. Eno je temu, da si otrok. In eno temu, da si odrasel. Da skrbiš za nekoga drugega in ne da še vedno skrbijo zate. Čeprav seveda, se je lepo kdaj pockrljati pri mami, o tem pa ni dvoma. “I think it’s time for someone else to be a child”, sem nekoč davno slišala v seriji Copling in si zapomnila za vse večne čase.

 • Odgovori joc 24. 1. 2011 at 22:13

  aha..sej se mi je zdelo…pomoje kakšna (domača)lekarna ali pa trgovinica z domačimi bio pridelki,odprta tudi izven ustaljenih urnikov, bi se znala prijet…če je nebi inšpekcija in mestna birokracija, sicer tako željna oživitve mestnega jedra, preveč ovirala…sicer pa so fotke res lepe… si človek, po dolgem času, res zaželi enega sprehoda po mestu.

 • Odgovori chef 25. 1. 2011 at 0:05

  Saj v resnici ni vse tako pokrivljeno, veste, da ne bo kdo presenečen.

 • Odgovori seamus 25. 1. 2011 at 7:13

  Sam res – pralni stroj je bil v stanovanju dva dni po nakupu stanovanja in natanko isti dan, kot sva se vselila. Timing je bil izračunan v nulo, sploh glede na to, da sva stanovanje posredno kupila od Vegrada in je bilo vprašanje ali sploh bo prevzem …

 • Odgovori Nergač » Maček 12. 2. 2011 at 18:01

  […] Terri nadaljevalo z novo rundo na kredo in doma končalo z vodko. Spanec sem potegnil še do osmih. Soboto v Ljubljani je tokrat zjebal informativni dan, mama je morala v šolo, zato so pečena jajca v Le Petitu […]

 • Odgovori Nergač » Sobotna akcija 17. 4. 2011 at 18:02

  […] za sestavljanje. Ob pol devetih me je pokonci že vrgel sms z vabilom na zajtrk s tastarimadvema. Standardna sobotna jajca (mislim, pečena). Pozneje nas je pri Čevljarskem trgu nas je presenetila množica firbcev. Seveda […]

 • Komentiraj