Ljubljanski vrtičkarji

Tako kot Jankovića redno kritiziram, po drugi strani nikoli nisem skoparil s pohvalami na račun njegovih uspešnih projektov.1 Eden teh je bila tudi odstranitev ciganarije neurejenih vrtičkov povsod, kjer je v Ljubljani nekaj kvadratnih metrov zemlje. Žal mi je, da se jih ni lotil še bolj in tako je na Hladnikovi cesti še vedno barakarsko naselje, ki z razvitim zahodom nima nobene zveze. Seveda nimam nič proti domači solati, prej nasprotno, ampak naj bodo ta zemljišča urejena. Vrtičkarji so tudi v bližini zdajšnjega doma, samo na drugo stran železnice je treba pogledati in že smo na Balkanu … no, pa saj zaradi pomanjkanja parkirnih prostorov, kontejnerjev, ki stojijo tam, kjer ni bilo namenjeno, ter neurejene zelenice ni dosti bolje niti na naši strani štreke.

Vrtički so tudi na Grbi. Kot sem danes videl, si alfa samci v teh barakah urejajo nekakšno pribežališče pred ženami in drugimi motečimi faktorji v njihovem življenju. Eden je kuril, drugi je s prijateljem pekel meso, tretji je modelaril. Da bi kdo uredil okolico kako drugače kot z modrimi plastičnimi sodi, valovito pločevino in s tistimi rdečimi varnostnimi ograjami, jim seveda ne pride na misel.

Zadnjič sva s Pippo ružila med vso to ciganarijo. Škoda, da nisem delal s fotoaparatom, saj bi lahko posnel nekaj totalno naturalističnih fotk. Pa saj za to bo še priložnost!

Vrhunec je napis na spodnji fotografiji:

Najbolj me čudi, da je pisec razmeroma zahtevnega besedila vsa ločila postavil pravilno!

Zoki nas ne more rešiti, mi smo pač taki. No, saj je tudi Zoki tak.

 1. Ampak, kot boste lahko brali prihodnji teden … za kakšno ceno? []
Prejšnja objava Naslednja objava

5 komentarjev

 • Odgovori blitz 11. 12. 2011 at 16:01

  Zoki nas ne more rešit, mi smo pač taki. No, saj je tudi Zoki tak. – dobra tale, hehe. Mene tudi vrtičkarska ciganarija moti, ampak rešitev z uniformiranimi vrtički pa mi tudi ni po godu … No, idealno bi bilo, da bi obstajala neka pravila in bi jih vrtičkarji tudi upoštevali.

  Seveda pa bi bilo napak zgolj zgražati se nad vrtičkarji. Vrtičkarska ciganarija sodi v isto kategorijo kot kaos v prometu, izdelki s pretečenim rokom v supermarketih, neprijazno osebje v lokalih in še in še. Ker taki pač smo, kot si dobro napisal.

 • Odgovori nevenka 12. 12. 2011 at 7:27

  Mene pravzaprav zanima, kaj nas bo v Ljubljani doletelo po Zokiju, ker Zoki nas je že, tako in drugače.

 • Odgovori chef 12. 12. 2011 at 8:38

  @blitz: Hja, uniformiranost je sicer problem, ampak pri balkanskih narodih je to nuja – sicer začnemo vsi hvatat krivine, ker iznajdljivi smo pa zelo.

  Jaz vedno rečem, da če je na točki A Balkan in na točki B razviti zahod, smo mi kvečjemu na polovici.

  @nevenka: Naslednji župan (če ne bo kak Jankovićev oproda) bo cel mandat jamral zaradi finančnega primankljaja, življenje se nam bo še malo podražilo, razvoj bo pa spet zastal.

 • Odgovori blitz 12. 12. 2011 at 21:37

  chef, kje pa. Na polovici je Avstrija.

 • Odgovori mica 13. 12. 2011 at 18:15

  hmja..mi, s kmetov, bomo okoli Zokijade naredili visoko ograjo….in nikogar več izpustili izza nje
  🙂

 • Komentiraj