Marvin

Sem ter tja najdem kakšno vrhunsko igračo za razmeroma nizko ceno. Da bi plačal več sto evrov za robotski sesalec, mi še ni prišlo na misel, ampak se zna zgoditi kar hitro, ker je crknil moj prvi sesalec, ki sem ga nekoč, ko sem bil še vitek, dobil za zmago na za mojo kariero najpomembnejši dirki, ko sem stavil za plato piva in za svojo čast. Vseeno 500 evrov raje zapravim za potovanje kot za sesalec, pri igračah pa ostanem v mejah normalnosti. Prejšnji teden sem odlično reč po naključju odkril v trgovini Sisi – Življenje v barvah na Starem trgu 11. Mimogrede, od Jankovićevega županovanja opažam v starem mestnem jedru nove in nove trgovine z zelo nepotrebno, a tudi zelo fletno urbano ponudbo. To je kul.

V Sisishop sam od sebe ne bi vstopil, ker je preveč ženskega značaja. Preveč pisana roba. Ampak takoj sem se zaljubil v tega simpatičnega robota. Ostale ponudbe se pravzaprav ne spomnim.  Cena je smešna, slabih deset evrov. Visok je dvanajst centimetrov. Proizvajajo ga na Kitajskem, sicer pa gre za nemško firmo Blechfabrik z bogato ponudbo retro plehnatih igrač s kakršnimi so se igrali naši fotri ali dedje. Za tako igračo bi na račun boljše kakovosti in nalepke Made in Germany z veseljem odštel trikrat višjo ceno. To bi bila lahko igrača, ki jo čez štirideset let najdeš v rumplkamri, jo razstaviš, kaneš na mehanizem kapljico olja in robot spet zaprede. Moj je žal kitajski, ampak za važenje pred blogosfero je dober.

Poimenoval sem ga Marvin. Klišejsko? Ne! Takole oglatega sem si predstavljal Marvina iz Štoparskega vodnika po Galaksiji, seveda še preden sem videl serijo iz leta 1981 in film iz leta 2005. Ksiht ima enako paranoičen, zapleten mehanizem in dva števca nakazujeta inteligenco, vse pa je jasno, ko ga vidite hoditi! Vleče se enako kot šepajoči Marvin, otožno, nalašč na okoren način, da se vsakomur zasmili.

Dober je k svina!

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori seamus 18. 11. 2009 at 9:07

  Da dobiš kvalitetno robo boš moral vn. Na žalost je Slovenija ena zabačena luknja, kjer ne dobiš več kot tri različne izdelke, pa še to vsi trije po defoltu spadajo v najnižji ali mogoče v nižji cenovni razred.

  Nobenmu se ne da tega uvažat, enostavno z izgovorom, da od tega ni dobička… OK, ena redkih izjem je Muller.

 • Odgovori BorutV 18. 11. 2009 at 11:12

  @seamus: Kaj imajo v Muellerju, česar se ne da dobiti v Baby-centru, Pikapolonici, Sončku,…? In kje “zunaj” se dobi boljše stvari? Ne zaj..avam, res me zanima.

  @CHEF: Mašun je velika in pomembna dikra. Se še kako strinjam. ;):)

 • Odgovori Janez 18. 11. 2009 at 12:45

  Kdaj si pa ti bral Štoparski vodnik, da ti je to prototip Marvina?

  Drugače pa prva liga igrača, ki pa je danes verjetno noben trgovec ne bi upal prodajat osebam pod 18 let – sam bog ve, koliko raznih varnostnih predpisov krši. Škoda. Plus to da moraš za igranje s tako igračo imet vsaj nekaj domišljije, nerodnega kruncanja se hitro naveličaš.

 • Odgovori Cocco 18. 11. 2009 at 12:58

  Ja tvoj sluga, ja tvoj rabotnik!

 • Odgovori buba švabe 18. 11. 2009 at 15:01

  Hehe, Marvin the paranoid android. Dodaš še brisačo in imaš perfektno rojstnodnevno darilo. Seveda ne za vsakega. 🙂

  Sem si pa jaz Marvina malo drugače predstavljal. Če se prav spomnim, je bil v moji glavi rumen. Ne vem zakaj…

 • Odgovori Ka 18. 11. 2009 at 19:33

  Ja, pa res je Marvin!

 • Odgovori chef 18. 11. 2009 at 21:29

  @BorutV: Predvsem moja zadnja velika, hehe.

  @Janez: Prvič sem jo po mojem bral kakšnih deset let nazaj, potem pa še vsaj trikrat in enkrat v angleški verziji.

 • Odgovori seamus 18. 11. 2009 at 23:10

  @BorutV – Lej pomoje že v Avstriji takoj čez mejo, dobiš malo več raznolike robe. In lahko izbiraš.

  Pri nas imajo vse zgoraj naštete štacune (če se omejim na otroško robo) enega samega dobavitelja, ki dobavlja robo za vzhodni trg. Muller ima svojo robo direkt iz Nemčije ali Avstrije – poglej si etikete v Mullerju. Če želiš imeti kakšen poseben kos, ga pri nas enostavno ne boš našel.
  Pred parimi dnevi smo iskali flaško za tamalo. Najprej smo jo vzeli v Baby Centru – zadeva ni delovala. Nato flaško zamenjamo za drug tip – zadeva se pokvari v parih dneh. Ko želiš dobiti še kakšno drugo jo enostavno ni (vse zgoraj naštete štacune imajo bolj ali manj identične flaške). Dobiš tri različne flaške z mehko glavo. To je to. V Mullerju imaš pri precej manjši trgovini vsaj še dve različni.

  Počas se bo to slišalo, kot neka fama, kot da sem plačan za to, samo dejansko pri nas dobiš vzhodno robo, medtem ko zunaj brez problema izbiraš med kavalitetnimi izdelki. Pa ni samo Muller. V Bati pri na dobiš Bolgarske čevlje, V Gorici pa Italijanske. Pa recimo praški – v Mullerju drugače dišijo, kot naši iz mercatorja. Lindtova čokolada iz Mullerja ima drugačen ovitek, kot tista iz Mercatorja.

  Poglej si kakšno internetno (pa ne SLO) štacuno s cunjami – ali je kaj od te robe pri nas? Skoraj nič, pač večino cot pri nas dobiš ali iz HM ali pa od Sportine, ki jo vodi totalen kreten, ki pomoje robo izbira med ostanki v tujini. Edino v kakšni Nami imajo svojo robo.

  Ali pa računalniška roba – specialne zahteve pri nas vse po vrsti pogorijo. DVI preko UTP kabla dobiš pri nas samo od Level One firme, ostalo v splošni prodaji ni možno dobiti. Sedaj pač izbereš firmo, kot je Level One ali pa iz Nemčije kupiš preko internetne trgovine.

  Projektor sem kupil v Nemčiji, ker modela, ki sem ga hotel pri nas ne prodajajo, pri nas se je dobil starejši model, ki je bil 250€ dražji, kot nov model iz Nemčije. HDMI kabel sem kupil v Angliji, ker pri nas kvalitetnega 1.3 kabla (15m) niso imeli ali pa je bil konkretno dražji.

  Poizkusi kupiti kvaliteten 20” monitor v 4:3 razmerju stranic in da ne bo HP, cena naj bo okrog 400€, tip matrike pa ne sme biti TN.

 • Odgovori magrateja 19. 11. 2009 at 5:14

  Maaarviiin! 🙂

 • Odgovori BorutV 19. 11. 2009 at 10:21

  Seamus, tnx za izčrpen odgovor.

  Tole s flaškami te razumem. Mi smo imeli najbrž srečo, ker smo bili vedno zadovoljni z izdelki Philipsove blagovne znamke Avent. Tega so pa polne vse SLO trgovine.

  Ne morem se pa strinjat skoraj z nobeno od ostalih stvari, ki jih pišeš. Ampak to najbrž niti tebe ne zanima, kaj šele koga drugega, ki tole prebira…

 • Odgovori salvia 19. 11. 2009 at 11:22

  tudi mene je filmska TV/filmska podoba Marvina šokirala. pravzaprav sem bila kar jezna, ker so mi kontaminirali mojo predstavo 🙂

 • Odgovori magrateja 19. 11. 2009 at 17:53

  @salvia: meni je itak celoten film bil razočaranje, tako da v moji glavi je marvin še vedno škatlast in ford bel 🙂

 • Odgovori castel 19. 11. 2009 at 21:10

  pravilno slovensko je ” sesalnik ” oziroma “sesalnik za prah ” kajti sesalec je neka čudna žiwau (žival).
  ::)))

 • Odgovori seamus 20. 11. 2009 at 2:20

  @BorutV – hja, resnici na ljubo me zanima 😉

  Sploh glede DVI zadeve, monitorja, tud za flaško bi me (če kdo drug kaj ve). Bi vseeno rad te zadeve kupil nekje v bližini, kot da se izpostavljam preko intenreta in zgubljam čas z iskanjem kje to dobit.

 • Odgovori doknir 23. 11. 2009 at 1:11

  DVI/HDMI Cat5e podaljšek (LogiLink) naj bi imeli npr. pri svetkomunikacij.si, vprašanje pa je dobavni rok.

  kvaliteten 20” monitor v 4:3 razmerju stranic
  in da ne bo HP, cena naj bo okrog 400€, tip
  matrike pa ne sme biti TN.

  Kupi CRT 🙂 … Drugače pa, zahteve so kar krute (pozabil si na resolucijo oz. velikost pike).

  PMSM se tudi v tujini težko dobi točno tak kakovosten LCD za manj kot 500 EUR. Pri nas ima AGT v ponudbi 19-inčnega PVA (pravzaprav je ta še bolj kvadraten – v razmerju 5:4)

  http://www.agt.si/racunalniska-oprema/monitorji/nec-multisync-ea-191m-white.html

  BTW, 20inčer (IPS) pri AGT-ju stane 693 EUR …

  P.S. Zakaj pa bi konkretno rabil točno tak LCD?

 • Odgovori chef 23. 11. 2009 at 7:50

  Nehajte računalniški friki že utrujat z zadevami, ki nimajo nobne zveze z mojim Marvinom!

 • Odgovori filmoljub 23. 11. 2009 at 7:59

  Nekaj mi pravi, da ti bo strašansko všeč Stanislaw Lem – v primeru, da ga že ne poznaš, seveda. Takle bi bil namreč Marvin, če bi si ga izmislil on, ne pa Douglas Adams (ki je prvemu lahko za marsikaj hvaležen, mimogrede). Ti najtopleje priporočam Zvezdne dnevnike ali Pilota Pirxa. Vrhunska in nikoli presežena znanstvena fantastika z nezgrešljivo družbeno satiro.

 • Odgovori seamus 24. 11. 2009 at 11:57

  @chef – sj ni samo računalništvo, samo na računalništvo se vsi najbolj spoznajo 😉 Tud ti bi mel rad kvalitetno robo, če bi jo dobil.

  @doknir – sj to je poanta – pri nas se jih ne dobi, v tujini pa. Recimo:
  http://search.euro.dell.com/results.aspx?s=gen&c=de&l=de&cs=&k=2007fp&cat=all&x=0&y=0

  glede DVI – že z LevelOne me je sram pridt ven, kaj šele z to zadevo…

 • Odgovori Nergač » O sponzorskih zvezkih in majicah 21. 5. 2011 at 18:01

  […] času praktično nič ne zapraviš. Danes sem se v mestu zavedel, da že dolgo nisem kupil nobene neumnosti. OK, zadnjič sem mimogrede vzel smešno poceni kalkulatorček Casio, ampak to potrebujem, ker se […]

 • Komentiraj