Mestna gospoda

Nihče je ni nič vprašal, samo preselili smo se. Z mestnega obrobja, kjer je imela do travnika dobrih pet, do gozda pa minuto več hitre hoje, skoraj v središče mesta. Ustvariti si je morala nov teritorij. Mislil sem, da bo domače okolje bolj pogrešala in da bo komaj čakala, da gremo spet domov. Ampak, ko sva se kak mesec po selitvi sprehodila mimo prejšnjega bivališča, sploh ni silila tja. Očitno ji je vse jasno. Nobene sentimentalnosti. Kot da bi bila moja psica.

Navsezadnje ima zdaj svojo spalnico in precej boljšo posteljo. Zanimivo pa se mi zdi tudi, da niti ne pogreša narave in da ji sprehodi po mestu godijo. Verjetno tudi zato, ker srečuje precej več različnih ljudi, ki ji izražajo naklonjenost na vse mogoče načine. Postala je mestna gospa, zanimati jo je začela kultura. In najraje gosposko, na mehki travi, serje pred parlamentom in v zadnjem času še pred predsedniško palačo, mislim, da točno pod predsednikovim oknom.

Spoznava pa tudi nove prijatelje.

mestna gospoda

Prejšnja objava Naslednja objava

9 komentarjev

 • Odgovori Jani 20. 10. 2018 at 20:16

  Življenje v Mestu je samovšečna zabloda.. Prjatu mi je nekoč svetoval.. Živi na parceli, ki ima mejo tako daleč, da da tja ne seže puščica..

 • Odgovori Matej Zalar 20. 10. 2018 at 20:42

  Ja, pa ograjo je treba postaviti in se z najbližjim sosedom ribat zaradi škarpe in služnostne poti. Pa čim manj hoditi v teater ali med ljudi, da ostaneš čim bolj zagoveden. Za zdaj se mi zdi, da je edina pozitivna lastnost hiše to, da nimaš težav s čiščenjem koles.

 • Odgovori Seamus 20. 10. 2018 at 22:05

  @Matej – če ima stanovanje teraso še to ni problem 😉

 • Odgovori filmoljub 21. 10. 2018 at 7:33

  Serje na pravih mestih, prav tam bi to počel tudi jaz.

 • Odgovori Jazsembog 21. 10. 2018 at 18:01

  Če že serjejo vsi drekači, naj še pes.
  @Jani Je ta tvoj prijatelj tvoj sosed? Verjetno eden izmed mnogih, ki zaradi hiše nima za vstopnice teatra?

  • Odgovori Anonimno 24. 10. 2018 at 11:38

   Mogoče si niti ne želi imeti za vstopnice za teater. Uživa v naravi, ki jo ima doma. Imamo različne želje – nekateri na vsak način hočejo živeti v centrih mest in igrati neke visoke meščane, nekateri se pa raje umaknejo na obrobje, kjer je mir. Je pa res, da je praksa takšna, da blokov’c večinoma nikoli ne bo za hišo :). Vsak naj ima po svoje, brez da se potem pametuje. Tu na tem blogu je velikokrat očitano lastnikom hiš, da se ograjujemo, da smo nenormalno zapufani, da urejamo tisto okolico brezveze… Živite v svojih blokih in dajte mir :). Ali pa v večstanovanjskih hišah, saj je podobno.

 • Odgovori Anonimno 23. 10. 2018 at 11:01

  100 let ze nisem bral .. kam si se preselil?

 • Odgovori Matej Zalar 23. 10. 2018 at 11:05

  V Ljubljano.

 • Odgovori Anja 24. 10. 2018 at 11:44

  Prednost hiše je ta, da imaš najbrž lahko še svoj vrt, kurnik, kunčnik in psa lahko za wc samo pred hišo pelješ, (dobrodošli pri mladičih in seniorjih). Jutranjo kavo/čaj piješ na balkonu ali pod nadstreškom, na terasi, blazino za vadbo in trakove, uteži, si neseš na travo. Mimo okna spalnice ne pelje prometna pot in imaš lahko zimski vrt, ki je meni tako ljub. Je pa s hišo bistveno več dela in večji strošek vzdrževanja, obnove, kurjave, elektrike. Moja pasja dama je raje sedaj v hiši, ampak sprehodi se z največjim veseljem skozi mesto. Če dobro pomislim, je najraje itak tam kjer sem jaz in vsaj ena njena blazina.

 • Komentiraj