Mir z vami

Letošnji december v Ljubljani mi je uspelo ignorirati precej uspešno. V središču mesta sem bil pravzaprav le enkrat, na Kongresnem trgu smo spili medico in tropinovec ter ocenili osvetlitev, ki se mi je zdela tokrat nekoliko bolj okusna kot prejšnja leta. A histeriji se ni mogoče izogniti. Čutiš jo. Nekaj je v zraku. Nekaj, kar nima nobene zveze z božičem. Neverjetno se mi zdi, da uspe pohlepnemu ljudstvu brez odnosa do tradicije v vsega nekaj letih spremeniti praznik miru v praznik, ki imenitno opiše kaj vse je narobe s tem časom. Za božič je ljudstvu malo mar za svetlobno onesnaževanje in sekanje dreves.

Na božično jutro so očitno na toplem ostali tudi turisti, saj Ljubljana že dolgo ni bila tako opustela. Pomislil sem, da smo ven iz najhujšega. Še nekaj dni in spet bomo lahko bivali v miru.

Mestni trg

 

Prejšnja objava Naslednja objava

9 komentarjev

 • Odgovori Jazsembog 26. 12. 2019 at 10:08

  Hvala, mir s tabo, Matej

 • Odgovori Gasper 26. 12. 2019 at 19:27

  Tastar, enako! Pa brez zamere.

 • Odgovori Ema 28. 12. 2019 at 18:54

  Neverjetno, prazno!

 • Odgovori Ema 29. 12. 2019 at 17:27

  Matej, sva se midva danes srečala malce naprej od cerkve proti Klancu okrog 13,30?
  Bi te poklicala po imenu, pa si peljal prehitro mimo, najprej se nisem mogla takoj spomnit, kam bi dala tega tipa, pol si pa rečem, ta brada je sigurno Matejeva, ni druge. Si šel do Strmol? Dober si, jaz sem jo pičila na Sentursko goro, v gozdu je bilo preklemano hladno. Vsa čast, da se spraviš na bicikel tako daleč, mislim, da si se vseeno mal nazebel, ker je bil skrit mraz.

 • Odgovori Ema 29. 12. 2019 at 17:28

  *Strmola

 • Odgovori Matej Zalar 29. 12. 2019 at 17:58

  Živijo, res sem bil jaz. V Cerklaj sem zavil levo v Vašco in proti letališču, kar je bila danes usodna napaka. Tam se je v trenutku shladilo še za tri, štiri stopinje in od tega še zdaj nisem prišel k sebi. Danes je bilo res na meji 🙂

 • Odgovori Ema 29. 12. 2019 at 21:02

  Ja, v gmajni je bilo strupeno. Tudi jaz sem se ob prihodu domov komaj ogrela, pa sem navad jena marsičesa…

 • Odgovori Kren 31. 12. 2019 at 10:49

  Takole mi živimo sedaj že skoraj celo leto. Pozimi smučišče, poleti hribi in jezero, vmes razni festivali. Po eni strani fajn, vedno se kaj dogaja, kraj se razvija, zadnja leta celo infrastrukturno.
  Ampak včasih me pa ima, da bi koga pregriznil. Ne moreš normalno v trgovino, ne moreš prit iz službe, brez da bi vsaj dodatne pol ure izgubil na cesti, ljudje lazijo povsod, določeni isebki si celo domišljajo, da je tvoja parcela parking in dostopna točka za plažo. Kljub tablam privat in prepovedan prehod…
  No ja, pa saj bi, letos je celo malo bilo takih ekstremov. Mogoče obveščanje in osveščanje vendarle deluje.

 • Odgovori Matej Zalar 3. 1. 2020 at 12:54

  Meni se je turizem zagnusil že pred nekaj leti in sploh nimam več nobene želje potovati kamorkoli.

 • Komentiraj