Na tuji zemlji

Umirjena dinamika v vrtičkarsko-počitniškem naselju na Grbini je dajala slutiti, da se nekaj kuha. Barakarji so v razvoj nepremičnin in spremljajoče vrtičkarske infrastrukture vlagali precej manj sredstev in časa. To se mi je zdelo nenavadno, dokler me ni zadnjič presenetila grozilna tabla.

sdr

Na nekaj barakah sem opazil obvestilo Stanovanjskega sklada Republike Slovenije in Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana neznanim in nepooblaščenim uporabnikom zemljišč. Potem, ko je stanovanjski sklad po dolgoletnih mukah vendarle dogradil novo naselje na Vrhovcih, bodo očitno nadaljevali še v smeri proti Grbini. Predvidevam, da upor neznanih in nepooblaščenih vrtičkarjev ne bo tako oster kot v primeru uzurpacije Roga, kar naj bi bila po nekaterih pravnih tolmačenjih menda po Ustavi RS sprejemljiva, da ne rečem zaželena praksa.

sdr

Osebno bi na tem območju sicer raje videl urejene vrtičke, ki ne bi spominjali na predmestja večmilijonskih mest v tretjem svetu, vendar ob novici, da bo kapital vse skupaj zravnal z zemljo, ne morem zanikati določenih simpatij do teh iznajdljivih ljudi, ki so koristno prispevali k samooskrbi in navsezadnje tudi k urejanju okolice.

Ampak brezplačne zabave je enkrat konec.

Oglejmo si še nekaj krasnih primerkov ljudske iznajdljivosti!

Bolj …

… in manj razkošni zbiralniki vode.

Zbiralnik kapnice je kljuboval vsem vremenskim ujmam zadnjih petih let!

Solidna cestna infrastruktura.

Oglaševanje.

Tod je nekoč živelo kar čedno število mačkov, a so se očitno izselili tudi oni.

Vse lepo in prav, skrbi me le, dejstvo da bi se morali, sodeč po zgoraj opisanem obvestilu, arheologi izkopavanja na Grbini lotiti že pred slabima dvema mesecema. Zato moramo dopustiti veliko verjetnost, da prostor več let še manj koristen kot v času, ko je lahko imela raja vsaj nekaj veselja.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

Komentiraj