Najbolj brano leta 2015

Kar težko verjamem, da blog pišem že deseto leto. Da se je Nergač osamosvojil, je trajalo osem let. Obiska je seveda manj kot včasih, rekordnega leta 2012 sem imel na Blogosovem naslovu skoraj 526.000 unikatnih obiskovalcev), a je številka malo več kot 324.000 od 26. 1. dalje vseeno kar dobra. Zanimivo je, da ob celi vrsti orodij največ bralcev na blog dostopa s Facebooka.

Ker smo novinarji večinoma plačani na znake – ne glede na zahtevnost prispevka –, sem letos za hec uvedel evidenco, ki mi je povedala, da sem za blog napisal 253 objav s skupaj dobrimi 650.000 znaki in presledki. Najraje ste brali naslednjih deset prispevkov.

10.) V barčku na kavici
Problem današnjega moškega ni samo feminilnost, ampak tudi infantilnost. Mešanica obojega pa rezultira v vsesplošni pomehkuženosti.

9.) Nenapovedani gostje
Iz udobnih naslonjačev je lahko biti strpen, toda ko dobite na razgovor enako sposobnega avtohtonega prebivalca in priseljenca, boste navsezadnje v službo vzeli našega. To ni nestrpnost niti rasizem, ampak človeška narava.

8.) Mercator ob letu osorej
Lokalna Mercatorjeva poslovalnica je med Vičani tarča posmeha in če me je popolna dezorganizacija še nekako zabavala, pa tega ne morem trditi za dojemanje počasnosti trgovk, ki tam preseže vse meje dobrega okusa.

7.) Izmučenost je ženskega spola
Kaj je s to žensko obsesijo, da bi kar naprej rade imele, kot pravijo, čas zase? In kako je mogoče, da ga nikoli nimajo?

6.) Stoječe veslanje prepovedano
V Sloveniji je treba prepovedati vse tisto, kar se splača zasebnikom. Oddajanje čolnov, gorsko kolesarjenje, letenje z neregistriranimi jadralnimi padali … Niso pa prepovedane živo oranžne fasade. Niso prepovedani oglasni panoji. Prepovedan ni niti birokratski kretenizem.

5.) Izgubljena priložnost v troje
Za novo sodelavko v poznih dvajsetih letih, ime ji je Jasna, je oprezal že nekaj tednov in v tem času dognal ne samo, da je očitno samska, ampak da niti nima nič proti njegovi družbi. Ugotovila sta celo, da imata nekaj skupnih točk.

4.) Samec
S samskimi tridesetletniki je tako kot s teritorialnimi samci: zanje ni počitka. Zato, da ostanejo v igri, morajo biti vedno na preži na več frontah, pripravljeni na spopad z nasprotniki in za naskok samice. Zato, da jih bo okolica smatrala za zaprisežene samce in ne za moško različico starih devic, morajo ob vsem tem pred javnostmi še spretno blefirati, da so normalni.

3.) Razvajeni, prevarani, razočarani
Tridesetletnica. Na prvi pogled bi jo ocenil z devet do deset. Pravzaprav je tako popolna, da je dolgočasna. Tiste vrste plavolaska, ki se sploh ne razlikuje od drugih plavolask njene vrste, z lasmi, spuščenimi za ped pod ramena. Idealne mere, ne sicer za rodit ali dojit, če vprašate kakšnega drvarja iz Selške doline, tudi ne idealne za prijet. Idealne mere za pogledat.

2.) #proti histeriji
Ko ljudem, ki se deklarirajo za strpne liberalce, v zvezi z zakonom o zakonski zvezi omenim diskriminacijo tistih, ki si želijo – prostovoljno, kot opravilno sposobne polnoletne osebe – živeti v zakonski zvezi več oseb, lahko tudi v incestnih relacijah, me gledajo s podobno mešanico zmedenosti in gnusa kot so pred tridesetimi leti ljudje debelo gledali ob omembi možnosti poročanja oseb istega spola.

1.) Tattoo Mainstream
Ob izjavi, da je tetovaža nekakšen statement o dobrem prenašanju bolečine, se lahko ob zavedanju, kako nekateri trpijo resne bolečine, samo posmehnem pomehkuženosti, razvajenosti in pomanjkanju empatije, ki se neha pri všečkanju Facebook objav o mučenju živali.

Prejšnja objava Naslednja objava

2 komentarja

  • Odgovori Peter Filec 1. 1. 2016 at 21:01

    Karkoli in kakorkoli si delal, si delal dobro. Želim ti še veliko bralne vsebine v letu 2016, izven bloga pa zdravje, srečo in uspehe.

  • Odgovori Matej Zalar 2. 1. 2016 at 18:38

    Hvala!

  • Komentiraj