Nakup leta

Ko so na Porsche Sloveniji, ki nam je zaupal Californio, menjali gume, so mi spet prijazno odstopili nadomestni avto. In kdo bi si mislil, da obstaja Caddyja z avtomatskim menjalnikom – hudo kul. Ampak bolj kot avtomatik, me je navdušil USB ključek v obliki Volkswagnovega T1, ki je bil priklopljen na Caddyjev avdio sistem. Kdor vozi T5, to enostavno mora imeti. Seveda si ga je zaželel tudi Vizo, legenda slovenskega družinskega karavaninga. Ampak menda ga ni za dobiti, Andrej ga je dobil kot darilo na neki konferenci. Jebatga, sem rekel. Jebatga, je rekel Vizo.

Zadnjič sva šla pa z Bibo na kofe v središče Ljubljane, kar se je izrodilo v zapravljanje. Bralno lučko, ki jo je moč pritrditi na knjigo, prodaja Vale Novak na Wolfovi. Tam sem mimogrede kupil še knjigo Ephraima Kishona Tudi Abraham ne more nič za to. Skočila sva še v v trgovinico Oliviers & Co, malo naprej od bivšega Slovenijašporta na Slovenski cesti, torej nasproti Evrope. To je trgovina, glede katerih sem pred časom tarnal, da jih v Sloveniji ni. Žal ne prodajajo slovenske robe, ker naših kmetov očitno nihče ne zna prepričati, da bi vrhunske produkte, seveda lepo zapakirane, prodajali še kje drugje kot na tržnici ali izključno sorodnikom ter prijateljem, imajo pa mediteranske specialitete kot so olivno olje, balzamični kis, pesto genovese, tartufi in podobno. Marsikaj je nesramno drago, marsikaj pa povsem dostopno in tako rekoč za vsakdan. Kupil sem pesto alla genovese provansalskega (?!?) porekla, za Bibo pa čorbo iz črnih oliv in sušenih paradižnikov. Skratka, odlična trgovina, kjer dobite tudi trde žajfe!

Kupil sem si še drzno čepico, da me ne bo preveč ožgalo po pleši, vrhunec pa doživel v trgovini Inkognito na Starem trgu. Rad zavijem tja, ker imajo vedno na voljo nekaj vrhunskih traparij. In sem ga zagledal. Pravzaprav dva. Cene sploh nisem pogledal, kapacitete tudi ne. 20 evrov za 1 GB prostora je seveda ogromno denarja, nakup pa totalno iracionalen. Ampak mimo človek ne more.

T1 USB

Ko ga priklopiš …

T1 USB

… se prižgejo lučke! Ksenonke. Mimogrede, pelje se po gumah! Poleg tega višina porta na leptopu povsem ustreza, tako da bulija samo ritensko parkiram. Mimogrede, poglejte modre lučke na leptopu!

In če bi videli Vizotov nasmeh, ko ga je škatlica zjutraj počakala na pisalni mizi! Verjetno je tako, če nekaj lepega kupiš otroku!

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori UrosG 11. 4. 2009 at 11:55

  Noro 😀 imajo mogoče še kakšne druge avtomobile?

 • Odgovori ElQ 11. 4. 2009 at 11:59

  lEptop ?

  všečen in lep, toda to je lAptop 🙂

 • Odgovori doknir 11. 4. 2009 at 14:15

  Žal ne prodajajo slovenske robe, ker naših kmetov očitno nihče ne zna prepričat, da bi delali vrhunsko in to prodajali še kje drugje kot na Tržnici …

  OK, tole je sicer blizu tržnice (zraven Kolovrateatra), ampak bom izkoristil priložnost za “naše”:

  http://www.krasevka.si/kdo-smo/krasevka/

  P.S. A majo tud Golfa I ?

 • Odgovori andraz182 11. 4. 2009 at 14:17

  Haha, zakon. Zabauno tole. Majo mogoče še kakšnega večjega kot 1 GB? 😀

 • Odgovori Polona 11. 4. 2009 at 15:16

  Ha, ha :). Super. Tale USB avtoček bi tudi sama imela.

 • Odgovori cudno 11. 4. 2009 at 22:50

  Meni so bile pa všeč kuliji z lučko. Uporabiti jih je recimo mogoče, kot svetilko, ko nekaj bereš ali pišeš. Uporabno, kot darilo. Prodajali so jih v Hoferju in sem jih kupil premalo.

  Podobna izvirna ideja, kot avto zgoraj.

 • Odgovori chef 13. 4. 2009 at 19:32

  @vsem, ki ste spraševali: V Inkognitu nimajo drugih avtočkov, ampak firma, ki to lifra (imajo na netu pejđ, ampak se ga ne spomnim, bom pogledal, ko pridem domov – če se bom seveda spomnil pogledat), mislim, da ima na seznamui še nekaj zadev. Golfa Ena pa, mislim, da ne.
  Več kot 1 GB nimajo. Zanimivo, da jaz še nikoli nisem na ključ naložil več kot nekaj 100 MB, čeprav sem nekoč kupil 4-gigabajtni ključ.

  @ElQ: Jaz si na blogu dopuščam nekaj ustvarjalne svobode: tudi v drugih primerih, ki jih pa očitno ne opaziš.

 • Odgovori Biba 14. 4. 2009 at 12:20

  In ženska sploh ni zapravljala! Razen za tiste naprstne pošasti.. .:lol:

 • Odgovori chef 14. 4. 2009 at 14:21

  Ker je zanjo zapravljal moški!

 • Odgovori Biba 14. 4. 2009 at 14:30

  Še zdaj nsiem probala čorbe!

 • Odgovori chef 15. 4. 2009 at 8:18

  BTW, spletna stran je http://www.spinninghat.com . Hvala Vizo!

  Meni je pa všeč tale zadeva.

 • Odgovori Vizo 15. 4. 2009 at 8:21

  Chefe, še kdaj 🙂

  BTW, Bulija je zaplenila žena 🙁 Šmrc 🙂

 • Odgovori kekec 4. 5. 2009 at 6:07

  Pismo še barva je ista a!

  http://johann.moj-album.com/album/15516918/?os=15656887

  Ga je moral met pa en idiot za delovni avto. Je mel vse razmetano, orodje, kante,…

 • Odgovori Nergač » Voda za moč! 18. 11. 2010 at 18:01

  […] posebni vodi za fitnes, ki da ima, saj še sama ne ve točno, več nekakšnih mineralov. Kot se mi rado zgodi, me je takoj pičilo, da to enostavno moram […]

 • Odgovori Susana21Summers 20. 9. 2011 at 5:20

  According to my exploration, thousands of persons all over the world get the loans at good banks. Hence, there’s good chances to receive a student loan in any country.

 • Komentiraj