NATO, hvala za napad!

Osebno mislim, da sta nam tako Evropska unija – kako bi šele zamočili, če ne bi imeli šefov! – kot tudi zveza Nato prinesla več dobrega kakor slabega. Zakaj Nato? Zato, ker je po kemičnem letalskem napadu in posledično žledolomu, Rožnik končno spet postal razgledna izletniška točka! Pogled na Ljubljanski grad s Cankarjevega vrha:

mala_DSC_5015

To je moj odgovor na vprašanje, kaj si mislim o Natovem napadu, ki je v Sloveniji povzročil žledolom. O tem vprašanju ne želim debatirati, ker se mi zdi to pod vsakim nivojem. Lahko pa odgovorim na vprašanje, kaj si mislim o ljudeh, ki to verjamejo. Ljudem, ki verjamejo v kemični napad zveze Nato, bi morali nemudoma odvzeti volilno pravico in jim – vsaj začasno – omejiti svobodo govora. Z vsaj začasno omejitvijo svobode govora pa bi kaznoval tudi goreče nasprotnike teh teorij, ki so se zaradi tega pripravljeni prerekati po internetu.

Prejšnja objava Naslednja objava

16 komentarjev

 • Odgovori Milena Miklavčič 19. 4. 2014 at 18:12

  naj me koklja brcne, če mi s temle zapisom nisi polepšal že itak lepega večera!
  🙂

 • Odgovori Dajana Babič 19. 4. 2014 at 18:59

  Vauuuuuuuu… noro dobra fotka. Glede samega teksta pa tako… jaz nisem nikjer rekla, da nas je Nato napadel. Jaz se samo sprašujem, kako to, da smo pristali v Natu in zakaj nismo šli že včeraj ven.

 • Odgovori Seamus 19. 4. 2014 at 19:06

  Sam res, glede gorečih nasprotnikov, da se jim da. V bistvu nisem nikoli na to pogledal z drugega zornega kota. In imaš prav. Vsaj to, če ne celo izenačiti.

  Sem pa že pred časom dobil idejo, da bi malo provociral in objavljal te slike. Pa sem naredil zgolj eno sliko, potem se mi ni dalo več. Nima smisla. Je pa to zame na istem nivoju, kot partizani in domobranci. Za njih naj velja isto.

 • Odgovori Matej Zalar 19. 4. 2014 at 20:58

  @Milena: A ni fajn, da se znamo tudi takim neumnostim smejat 🙂

  @Dajana: V bistvu ne vem zakaj mi je zjebalo resolucijo slike. Potem se poskušal naložit izvorno velikost, pa spet tako. Priporočam, da kliknete spodaj na sliko, jaz bom pa javil mojstrom, da to napako čim prej zrihtajo.

  @Seamus: Jaz v bistvu sploh ne morem verjet, da ti ljudje resno mislijo. Predstavljam si, da samo provocirajo, ker nimajo nič pametnejšega počet. Ampak menda res obstajajo. Tako zelo naivni ljudje.

 • Odgovori Ljubljana-Sever 20. 4. 2014 at 1:20

  Dobro. Me veseli, da tako razmišljaš. Ko sem bral te nebuloze sem za .001 sekunde pomislil ali se je ljudem zmešalo. Logičen sklep: da.

 • Odgovori Ljubljana-Sever 20. 4. 2014 at 1:26

  OCD z dvojnmu komentarjem. Ampak: Pri vseh zadevah s katerimi se trenutno ubadamo, je tale izpostavljena, milo rečeno lovska. Bolje rečeno pa za v Polje, Idrijo, Vojnik, Begunje. Men to niti ni več smešno. Tako kot mi ni bilo smešno, da nekateri branijo pedofile. Z leti zgubljam svoj smisel za humor

 • Odgovori Seamus 20. 4. 2014 at 6:45

  @chef – jest pa nisem nikoli dvomil, da se misli resno. Samo uno tvojo kelnarco poglej. Dopuščam pa možnost, da se je vse skupaj res začelo iz čiste provokacije. Enostavno se je nekdo zajebaval in zadeva je potegnila. (Vsaj upam, da je tako …)

 • Odgovori Urška 20. 4. 2014 at 13:08

  Hehe, bravo, fajn si opisal, kaj si misliš o takšnih ljudeh. Jaz sem tisti članek, ki ga je nevem več kdo napisal med žledolomom prebrala do tam, kjer se mu je zdelo sumljivo oz. znak napada pojav inverzije, potem sem pa nehala. Se res čudim, kako lahko temu kdo verjame, ampak jih je kar dosti. Očitno.

 • Odgovori uršula 22. 4. 2014 at 8:48

  ljudi, ki v vsaki malenkosti vidijo teorijo zarote, je mene strah. se pa sprašujem, kakšno je življenje v taki glavi.

 • Odgovori Matej Zalar 22. 4. 2014 at 9:11

  Zanimivo je, da so to cisto normalni ljudje, ki hodijo med nami. Morda verjame tvoj sosed, ki je videti cisto neakodljiv mozakar.

 • Odgovori Kane 22. 4. 2014 at 9:29

  Najboljše jih je itak ignorirat, kar sem že tako ali tako napisal na enem od tistih blogov, kjer se drugi kregajo z njimi, čeprav ne vem zakaj, ker vsak vsaj deloma razumen človek kmalu ugotovi, da je to Sizifovo delo. Sicer pa sami zabijajo čas.

  Se pa hitro opazi določene skupine teh ljudi, od ljudi, ki so pobudniki tega in po vsej verjetnosti zaradi zaslužka, tisti ki preprosto morajo biti “trolli” (če ne, so to zelo bolni ljudje), do tistih, ki dejansko verjamejo da je nekaj na tem in pa zelo naivni, ki verjamejo tem bedarijam, ker znanstveniki so po njihovem tako ali tako vsi pokvarjeni in znanost seveda po njihovem tako ali tako nima pojma, ker je “duša” in “čista energija” in bla bla bla tak ali tak nad vsem, kar obstaja.

  Zato pa pride do astrologov, jasnovidcev (v oči me bode tista Vlatka, ki je razred zase opažam), raznih alternativnih zdravilcev, ki jim vsi po vrsti nasedajo en za drugim, še posebej ko so obupani. Pa do čudežnih vod itd., kjer folk preprosto ne kapira, da drugače sploh ne pijejo vode čez dan, druga stvar je kombinacija soli in vode, kar je itak smiselno, tretji pa je placebo, ki ga neizobraženi enačijo z zdravilnim učinkom.

  Itak pa vse to najbolj trajbajo upokojenci/nezaposleni itd., ki jih je ali država res uničla ali pa so bili preprosto nesposobni, kar pa je kot že sam veš v Sloveniji zločin, da nekoga tako označiš.

  To je itak samo en od mnogo “new age” bullshitov, na katerega folk pada kot muha na drek. Bi priporočil eno prekleto dobro knjigo, pa itak ne bo skoraj noben šel brat, ker je bolje verjeti v nekaj kar hočejo verjeti kot pa resnico. Sicer je pa najlažje rečt, da si mora vsak iskat svojo resnico (s čemer se sicer deloma strinjam), čeprav je dejstvo da določeni stvari so popolnoma dokazane ampak ljudje tega še kar nočejo zastopt. Lažje je verjeti v nekaj več, ker očitno drugače bi po njihovem vsi začeli drug drugega klat na polno.

  Po drugi strani pa sploh ne vem kaj sem šel vse to pisat, jebiga čas mam trenutno na šihtu. Vsekakor so taki ljudje kot tudi goreči nasprotniki (sicer bolj tolerantni) razlog, da se že od časa pubertete ne spravljam več v take debate iz očitnih razlogov.

 • Odgovori afna 23. 4. 2014 at 17:21

  a si kdaj razmišljal, da bi kandidiral na volitvah? Naj me koklja brcne, če te ne bi volil 😉

 • Odgovori Matej Zalar 23. 4. 2014 at 19:59

  Ja, seveda, saj zato pa blogam.

 • Odgovori Kalimero 24. 4. 2014 at 3:50

  Jaz sem tudi za to, da Matej kandidira za nekaj. Za slogan bi si lahko izposodil kar lastno izjavo: “Kakšnih 90% vas je idiotov.” Bi se vsaj vedelo, na katero volilno elito cilja.

 • Odgovori Matej Zalar 24. 4. 2014 at 4:41

  Moja prednost je v tem, da vam vsaj naravnost povem, da ste idioti, medtem ko si konkurenca misli isto, samo da je tiho. Je pa res, da se idiot tega ne zaveda. Seveda sem pa prepričan, da bi večina mojih volivcev izhajala ravno iz teh devetdesetih odstotkov, tako pač je.

 • Odgovori Seamus 26. 4. 2014 at 23:24

  @Chef – glede večine – saj drugače ne bi moglo biti. Teorija verjetnosti ipd + to, da se, kot si napisal, idiot ne zaveda, da to je 😉

  Po drugi strani pa spodnji odgovor neverjetno spominja na Šešokov (Iskra) – saj jaz počnem isto, kot vsi, samo da jaz to povem na glas.

 • Komentiraj