Ne Slovenceljni! Butalci.

Da še nikoli nismo bili tako razdeljeni kot smo v tem trenutku, smo najprej poskrbeli kar sami, ko smo na volitvah tako trapasto glasovali, da je tako rekoč nemogoče sestaviti vlado. Poleg tega smo na prvi dve mesti izvolili na smrt skregana sumljiva tipa, eden je obtožen v aferi Patria, drugi pa bi moral biti obtožen, ampak ni, ker ima prave prijatelje. Pravi čudež, da sta izvisela Kresalova in Golobič s svojimi poslanci, za katere se je že zdelo, da so na svojih stolčkih bez ogranićenja trajanja mandata. Tako kot Kučan.

Kateri drug narod kot Butalci, bi relativno večino glasov prispeval za lumpa, ne za enega, za dva! Če bi volivci izhajali iz moralnih vzgibov, bi si prej zaslužili biti mandatarji vsi drugi predsedniki strank, z Radovanom, Ljudmilo in Kahlom na čelu, medtem ko je Gregor že sumljiv, ker je pač izigraval pravila. Menda smo volili za spremembe, ampak ne, Slovenci nočemo sprememb. Smo kot razočarana Slovenka, ki v nedogled nastavlja hrbet nasilnemu možu. Ampak, kaj hočemo. Nad pametjo tega naroda sem že zdavnaj obupal, tako kot sem obupal, da bi se ta narod naučil manir.

K razdeljenemu narodu je dodatno pripomogel Danilo Türk, ki v paniki, da bi postal mandatar nekdo, ki ni naš, že od samega začetka počne neumnosti. Najprej se je nerazumljivo obiral preden je podelil mandat Jankoviću, zdaj se v nedogled obira preden podeli mandat Janši, pri tem pa se dela blazno pametnega in modruje kot da ni samo predstavnik ljudstva, ampak naš odrešitelj. Problem je v tem, da za odrešenje predlaga napačne ljudi. Nazadnje kar Voljča. Dejstvo je, da se je predsednik že drugič zmotil, nazadnje sicer neuradno! Zelo verjetno se bo zmotil še tretjič, na koncu pa bo, po vseh kolobocijah in debatah o tem, kako bi kateri poslanec moral glasovati in kdo bi moral biti novi Pucko, mandatar postal Princ Teme.

JJ Majer je po mojem samo posledica ribanja, ki ga uspešno netita bivši in zdajšnji predsednik države.

Ali je bilo nakladanje na spletni stran SDS sovražni govor, ne vem. Vem samo, da verjetno o sovražnem govoru nikjer na svetu nimajo povedati toliko, kot pri nas. Pri čemer zdaj postaja jasno, da niti pravniki niti FDVlogi nimajo pojma, kaj sovražni govor sploh je.

Jasno je samo, da je JJ Majer primitivec.

Potem se je zgodil ameriški veleposlanik Mussomeli. Težko si predstavljam, kaj si on misli. Vem pa kaj si o Sloveniji mislijo Američani. Da je to neka čudna komunistična ali celo fevdalna država nekje med Kazahstanom in Kitajsko. Amerikanec tu ugotovi, da ni tako slabo, da znamo voziti avtomobile in uporabljati pametne telefone. Potem pa pridejo volitve in se začne cel narod obnašat kot kup bebcev, drug drugega prepričujemo v pravilnost našega mnenja, čeprav se strinjamo, da so vsi barabe. In si Amerikanec verjetno misli, da je to res Banana republika in mimogrede v dobri veri dobrohotno navrže, da če smo taki cepci, lahko on malo pomaga.

Konec koncev bi bilo to še najbolje.

Ambasador se mimogrede ponudi za mediatorja, tako kot Pahor v sporu med balkanskimi narodi, predsednik banana države pa ponori, ker je užaljen – konec koncev se že dober mesec počuti pomembnejšega, kot je v resnici.

In potem se zgodi Stanovnik, tipičen primer ostarelega prenapeteža, ki ne razume, da je njegov čas minil. Zadnjič sem videl njegov nastop v Dražgošah. Bizarno! Tako debilen prizor bi se lahko spomnili samo najslabši slovenski filmarji. Mi pa smo lahko to spremljali v živo. Butalci so mu ploskali.

In potem se je zgodila še Svetlana Makarovič, ta stara užaljena, zamorjena, pretirano srborita staruha, ki je že pred leti pozivala k linču (šus v glavo) zaradi  mučenja nekaj mačkov.1 In, seveda, Butalci so ji ploskali! Češ, ona si upa. Ona nima dlake na jeziku. Poglejte, tudi Majer nima dlake na jeziku. Njegov problem je samo anonimnost. Ampak tudi za Svetlano bi bilo bolje, če bi ostala anonimna. V obeh primerih se mi zdi odveč razglabljati o sovražnem govoru. Če Majer sovraži čefurje, je to njegov problem. In če to pove, ne more biti naš problem. Če Svetlana Makarovič sovraži farje, je to njen problem. In če to pove naglas, ne more biti naš problem.

Dol mi visi tako za Majerja kot za Makarovičevo. Oba sta po eni strani pametna in oba imata celo svoj prav, ampak oba sta tudi primitivca in bi bilo bolje, če bi ostala tiho. Brez dvoma pa je Svetlana Makarovič v primerjavi z Majerjem bolj napadalna, bolj neposredna in predvsem bolj sovražna. JJ Majer je analitik, Svetlana Makarovič pa je samo razpizdena stara vešča, ki zna uporabljati besedo. Tako čudovitih žaljivk si jaz nikoli ne bi spomnil, čeprav sem razmeroma dober pisec. Tako dober, kot je Svetlana Makarovič, seveda ne bom nikoli.

Butale v dolini Šentflorjanski.

 1. Ne, ne omalovažujem odvratnih dejanj. Ampak to je izjava za gostilno, ne za v medije! []
Prejšnja objava Naslednja objava

47 komentarjev

 • Odgovori Košir 20. 1. 2012 at 18:40

  @Zalar +1. S tem da bi lahko omenil še najnovejšo cvetko Kahla, ki je sicer neuradno rekel, da če bo govora o vračanju verouka v šole, da pa se on te koalicije ne bo šel (vir:Finance). A si lahko v tem trenutku kdo predstavlja bolj butasto izjavo?!?! Upam, da se bodo namesto tega pogovarjali vsaj o gospodarstvu :P…(ki upajmo, da ne ta čas crknilo…)

 • Odgovori Daly 20. 1. 2012 at 18:50

  “Brez dvoma pa je Svetlana Makarovič v primerjavi z Majerjem bolj napadalna, bolj neposredna in predvsem bolj sovražna. JJ Majer je analitik, Svetlana Makarovič pa je samo razpizdena stara vešča, ki pač zna uporabljat besedo. Tako čudovitih žaljivk si jaz nikoli ne bi spomnil, čeprav sem razmeroma dober pisec. Tako dober, kot je Svetlana Makarovič, seveda ne bom nikoli.”
  Svetlano Makarovič primerjaš s fašistoidnim kretenom, ki bi moral biti že zdavnaj na poti v …ajde, Argentino.Ne, tam bi ga obesili. Analitik?! In primerjaš jo s sabo?
  O,sveta preproščina, again.
  Svetlana Makarovič je kot umetnica eden največjih darov tega zagamenega koščka zemlje. In kot svobodni umetnik ima in mora imeti pravico biti drugačna, ostra, kritična, karkoli. In nek nepomembnež kot si ti, bo sodil njej?
  Kakšen narobe svet. No, tolažba je, da bo za njo nekaj vrednega ostalo,za tabo pa,- da ne bom kot ti- v tvojem žaljivem stilu-,bo figurativno: iz ženskega organa dim.

 • Odgovori chef 20. 1. 2012 at 18:58

  @Daly: Ja, primerjam se z njo in napisal sem tudi, da nikoli ne bom tako dober kot ona. To je pohvala, a razumeš? Besednjak imaš enako zahojen kot Stanovnik, obenem pa ne razumeš sarkazma, ko pravim, da je JJ Majer analitik. Ti si navaden butelj celo v primerjavi z menoj!

 • Odgovori Miha 20. 1. 2012 at 20:09

  Absolutno najboljsi post do sedaj. Sedi pet. Amen. Za domovino…

 • Odgovori marti 20. 1. 2012 at 20:32

  Danes si pa zadel.Žalostne
  ampak resnične so tele tvoje ugotovitve. Samo še Butalci na kubik smo.

 • Odgovori Mimi 20. 1. 2012 at 21:00

  @Daly: Ti si kreten. Nihče ne more in ne sme reči da je njegova državljanska dolžnost, da sovraži katerokoli skupino razen če ji mogoče sam pripada. Še posebej, če je to nek kvazi eminenten državljan, čigar mnenje lahko posvoji večja množica osebkov.

  V razmislek, postavi se v položaj člana neke skupine za katero začnejo eminentni člani širše družbe v kateri živiš govoriti, da je njihova državljanska dolžnost, da jo sovražijo in torej da sovražijo tudi tebe. Potem pa se vprašaj kako se počutiš.

  Pa še to tvoje stališče ni ne liberalno, ne svobodomiselno ne levousmerjeno, temveč enostavno fašistoidno kretensko.

 • Odgovori Daly 20. 1. 2012 at 21:41

  @Mimi: Ti si krava.(isto,ne? Ma ne, ti si kreten/ka.Ping-pong.)
  A boli, a? Ko pa se zmerja druge “manjšine” se pa ne oglasiš,a? A Ljubljeni Vodja alias Majer je tudi sprožil takšen zapis tvoje ročice/roke?
  Pa se je verjetno vsaj polovica Slovenije počutila kot se počutiš ti sedaj.

  Umetnik, drago neizobraženo bitje, je človek, ki ima poleg svojega prvobitnega poslanstva tudi možnost( če mu seveda s takimi stvori kot si ti ne bo odvzeta)in danost, celo poslanstvo, da včasih s svojo besedo provocira oz.podaja mnenje o različnih segmentih družbe. In Svetlana Makarovič ima pravico reči, da sovraži institucijo-Cerkev. Ne skupine, Mimi, institucijo! In če taki kot ti, včasih ste imeli celo ime,ki vam ni v čast, tega ne razumete, hej- who cares!
  Mimi,karkoli že si, operi si štumfe. In naglavno pokrivalo, če ga nosiš…Da ne boš kot riba, smrdela….gori ali doli…za vsak slučaj…

 • Odgovori David 20. 1. 2012 at 21:48

  😀

  Odlično zapisano. Fino sem se narežal, pa čeprav se režim tudi sebi. Se pa ne čudim, da nas ne =be nihče severno in zahodno od nas. Avstrijci in Italijani nočejo vedeti, da mejijo na butale. Saj jih razumem.

 • Odgovori David 20. 1. 2012 at 21:50

  p.s. sicer sem pa že pred časom rekel, da nas je Milčinski precenil. Ker mi smo z temi zadnjimi volitvami hudo “presegli” Butalce.

 • Odgovori Dixi 20. 1. 2012 at 21:53

  Pa ko jih jebe te naše politike, tako leve kot desne….mislim, da se politiki pri nas daje absolutno preveliko moč in pomen. Vsak posameznik mora v največji meri poskrbeti zase, nobena vlada ga ne more reševati pri tem. Vsega tega so krivi naši mediji, ki poročajo o sestavljanju naše vlad s tako histerijo, kot da jutri sledi atomski udar…Janša se bo že zdilal za koalicijo in naj sestavi vlado, Jankovic&strici so pač zajebali ( bodo pač čez štiri leta prevzeli oblast, mogoče še prej )….O predsedniku države pa nimam nič lepega povedat, mesec in pol se posvetuje in nič od nič, človeku se vidi, da že celo življenje živi v belem diplomatskem svetu…
  Torej who cares about politic, poskrbimo zase.

 • Odgovori Zmrda 21. 1. 2012 at 8:59

  Zakon! 🙂

  @Daly, jaz sem tudi umetnik in pravim da ste ti, Svetlana in Majer kreteni. Ne vem zakaj bi imel umetnik kako posebno danost in kdo mu jo je podelil.

 • Odgovori smoger 21. 1. 2012 at 9:25

  Pa sej ste jih volili, kaj jočete. Jaz sem 4.decembra prečertal vse kandidate. Obstajajo normalni in sposobni Slovenci, ki bi bili kos vodenju države, če bi se seveda politični, sodni in novinraski prostor popolnoma očistil. Ampak to je iluzorno.
  Ko dobimo novo vlado si zapišite 3 stvari:
  1. datum kdaj je bila izvoljena
  2. BDP Slovenije na tisti dan
  3. zunanji dolg Slovenije na tisti dan
  Ko bo novoizovljena vlada končala svoje delo (nasilno ali po 4 letih) si zopet zapišite vse 3 zgornje točke in primerjajte številke.

 • Odgovori Nataša 21. 1. 2012 at 9:34

  To, da mladoletniki brutalno mučijo in ubijajo živali, je torej debata za v gostilno. Praviš. Če bi mladoletnik sesekljal Pippo, bi ti o tem podebatiral s kelnarco v krčmi, zapisa na blogu pa ne gre pričakovati? Nekako ne verjamem. No, mogoče se motim, koneckoncev bi šlo res le za “debilno mučenje nekega psa”.

 • Odgovori suum 21. 1. 2012 at 9:49

  Ja, Primož Trubar bi na vse skupaj porekel: “moji lubi inu preprosti slovenci”.

 • Odgovori Volčja jagoda 21. 1. 2012 at 10:45

  Ivan Cankar: Hlapci (“Napisana je bila kot izliv Cankarjevega razburjenja in ogorčenja po deželnozborskih volitvah leta 1907, na katerih so zmagali klerikalci.”)
  Svetlana Makarovič: Slovenceljni

  100 let je mimo in še vedno nismo sposobni ločiti Cerkve od države. Zame je Svetlana intelektualka in borka za svobodo. Tako kot ona sem nestrpna samo do nestrpnih ljudi in lahko si predstavljam, koliko jeze se je v letih nabralo v njej, ker ima na vsakem koraku opravka z ozkoglednimi zabitki, ki so se pri razvoju možganov ustavili tam nekje v srednjem veku.

  Cerkev je bolj nestrpna kot skinheadi.

  Sovražni govor o nedeljskih sovražnih govorih s prižnice tako dejansko postane domoljubnost in državljanska dolžnost.

 • Odgovori Luna 21. 1. 2012 at 10:59

  Zate bi bilo zelo zdravilno, da bi bil vsaj par let maček.

  Potem bi bil bistveno manj: Chef ÜBERALL.

  V primerjavi s Slivnikom (žal ga je odneslo sporno orbito) si samo sliva.

 • Odgovori Zmrda 21. 1. 2012 at 11:12

  “ker ima na vsakem koraku opravka z ozkoglednimi zabitki, ki so se pri razvoju možganov ustavili tam nekje v srednjem veku”

  hm…naj potem neha brati forume in komentarje na blogih…

 • Odgovori Vredno branja 21. 1. 2012 at 11:19

  […] Ne Slovenceljni! Butalci. – Matej Zalar, blog Chef […]

 • Odgovori internazionale 21. 1. 2012 at 11:28

  Moj sesalec prej izračuna integral, kot pa povprečen slovenski anonimni komentator razume poanto v tako lucidnem tekstu.

 • Odgovori chef 21. 1. 2012 at 13:49

  @Dixi: Seveda imaš prav, redkokje dajejo tako velik poudarek na politiko, zato so pa naši posranci na takem egotripu.

  @internazionale: Najhuje pri tem pa je, da je polovica teh komentatorjev nekje diplomirala, zato mislijo, da so dejansko pametni.

  Mimogrede, moja osnovna dejavnost je registrirana kot umetniško ustvarjanje, hehe.

 • Odgovori Rak 21. 1. 2012 at 17:25

  Praviš, da je Svetlana razpizdena stara vešča …

  Menim, da se ji nič od tega ne bi zgodilo, če bi bila večkrat dobro “pokurč..a. Uf, kako grdo se izražam ….

 • Odgovori Simona Rebolj 21. 1. 2012 at 17:39

  Mislim … kakšna škoda. Generalno gledano super zapis, ki duhovito in ravno dovolj sarkastično povzame bistvo stripa v Butalah. Potem se pa podobno kot od ekstremizmov zadeti protagonisti tvojega teksta zakolješ z enim ušivim neprebavljivim stavkom. Celo zavedaš se, da nekaj ne štima, zato ga opremiš z opombo, ki je pa spet površna in ne stoji, sao zato, ker hočeš za vsako ceno ohranit škandalozno provokativen zven spornega stavka. Podobno, kot se Svetlana ne zmore odpovedat škandalozno provokativnim zvenom določenih formiranih stavkov in je kaznovana z obilico nepotrebnih pojasnjevanj, popravkov, mi pa z obilico hipokritskih smeti v imenu moraliziranja.

  Ne, chef, taki primeri, kot je bil tisti v zvezi z mučenjem mačk niti pomotoma niso za v gostilno. Za v gostilno so v butalah med takšnimi moralnimi veličinami, kot jih kritiziraš v svojem tekstu. Sicer so pa taki primeri še kako nujni za v medije, problem je samo v načinu, kako se jih obravnava. V tem primeru je šlo za primer sadizma, ki je bi s strani odgovornih institucij obravnavan in voden katastrofalno. Osebe, ki kažejo jasne znake sadizma, potrebujejo posebno obravnavo, nikakor pa ne le nekaj dni družbeno koristnega dela, potem pa za nagrado uspešen študij na pravni fakulteti. Kaj pa lahko pričakujemo od sadistično bolnih, nezdravljeni in nesocializiranih pravnikov v tej državi???? Aja, saj res … takšno državo, kot jo imamo in jo tudi tukaj z enega vidika predstavljaš. In v takšni državi tako pomembni pogovori žal pristanejo v gostilni, ja. Tisti primer je bil še posebej strahovit, ker je šlo za enega izmed prvih primerov, pri katerem so naši vrli slaboumni strokovnjaki izumili prakso, da se kazen odsluži tako, da opravljaš družbeno koristna dela, kot na primer pomoč bolnim in invalidnim. Ti idioti z dobrimi nameni se borijo za uvedbo mentalitete, ki pomoč bolnim ali prikrajšanim prevajajo kot kazen! To pomeni, da omalovažujejo tiste ljudi, ki na tem podorčju opravljajo časten poklic! Ne samo to … zločincem in psihopatom tudi sporočajo,da so družbeno koristna dela pač kazen, ki jo odslužiš. Fuj!!! To je bil zelo resen primer, ki je razkril bedo naše provincialne slaboumne mentalitete, podobno, kot je Bričević srhljivka lepo pokazala delovanje politikantskih mrež.

  Skratka, res je, da tudi Makarovičeva v tem primeru ni prispevala nič relevantnega v diskurz, razen gostilniščkega emotivnega izpada, niti slučajno pa to ni irelevanten, celo idiotski primer, ki bojda paše v gostilno. Ja, paše v gostilno v družbi bolnih, psihopatskih in zaostalih v razvoju.

 • Odgovori chef 21. 1. 2012 at 18:38

  Se opravičujem za napako, ampak stavek v footnoteu sem narobe formuliral, pisat bi moralo: “Ampak to je izjava za gostilno, ne za v medije.”

  Da se ne bomo narobe razumeli – pogovori o dejstvu, da med nami živijo izmečki, kakršni so bili tisti sadisti iz Tržiča ali kakršen je bil Baričević, so seveda nujni. Saj menda ne misliš, da sem debil, da bi na te stvari gledal površno!

  Hočem povedat, da je za v gostilno Svetlanin stavek “šus v glavo”. Izključno to. Ona, razen debilne izjave prenapete stare babe, ki ji mediji že leta in leta dovoljujejo tako rekoč vse, ni prispevala k debati ničesar. To ni izjava za medije, pa čeprav si jaz o lumpih mislim isto in bi jim najraje jajca potrgal.

  Če bi bila Svetlana za kakšno rabo, bi sprovedla neko normalno debato, tako je pa samo opletala s hudobnim jezikom. Aja, ampak ona si to lahko privošči, ker je umetnica. Pozive k linču!

  In točno v tem je problem. Babnica si lahko privošči kar si hoče, razne @Volčje jagode pa veselo prikimavajo, ker so preneumne, da bi imele lastno mnenje. Se pač strinjajo. Eni debili z Majerjem, drugi debili pa s Svetlano.

 • Odgovori Simona Rebolj 21. 1. 2012 at 20:50

  @chef:

  Ja, se strinjam. Zdaj, ko piše tako, je poanta drugačna in ustrezno razumljena.

  Jebi ga, ko si izboriš status dobrega pisca, dobiš za nagrado več pozornosti in hvalnic, za kazen pa tečnarjenje za vsako napako in površnost. V pospravljenem stanovanju vsak papirček na tleh bije v oči, v razmetanem pa niti kup umazanih nogavic ne vzbuja šposebne pozornosti …

  Z ostalim, kar si napisal v dodatno pojasnilo, ja, se pa strinjam, kot sem tudi že nakazala v komentarju. Mi gre stežka izpod prstov strinjanje, ker sicer Svetlano cenim in menim, da je ravno v okviru opinion mejkerstva prinesla veliko pozitivnega in še kako omembe vrednega vetra nekdaj. Z več vidikov.

  Ampak zadnje čase ga pa na polno biksa in iz leta v leto bolj. Predvsem s površnim načinom bentenja. Že ko sem jo videla kot podpornico Jankovića, ko je ob popolnoma napačnem trenutku in na napačen način bentila čez domnevno “damabransko” ulico, ki se je bojda boji, sem se kar za glavo prijela. Tudi Spomenka Hribar je kresnila v zadnjem času nekaj neumnosti za zijat od čudi. Bučar je čisto upehan od tekanja od enega hipotetičnega zmagovalca volitev do drugega, Stanovnikova dikcija postaja naravnost primerljiva s tisto, proti kateri se je boril kot poglavar NOB združenja (ali pač ne?) … itd. itd. Vse skupaj v bistvu izgleda, kot da po Sloveniji razsaja nek trdovraten virus, ki silno neugodno vpliva na možgane in eksplicitno emocije, najbolj pa prizadeva slabše odporne – na primer starost(nik)e.

 • Odgovori Simona Rebolj 21. 1. 2012 at 21:51

  @seamus:

  Res za crknit. Samo ne vem, ali od smeha ali od joka. Prva varianta je verjetno vsaj bolj zdrava.

 • Odgovori chef 21. 1. 2012 at 22:17

  Ojoj, najraje imam, ko ti stari prdci za izražanje uporabljajo neke primerjave in se zdijo verjetno samim sebi še bolj pametni kot svojim sledilcem.

  @Simona: Precej normalno je, da se starim ljudem odpuli in pri Bučarju me je vedno čudilo, da je vzdržal razmeroma dolgo.

  Sploh je v Sloveniji problem v tem, da stari ljudje poženejo korenine in se nočejo odstranit iz pozicij. Poznam primer tipa, ki je že 40 let v isti firmi, nič ne dela, razen, da je pač vpliven, nihče ga ne prebavlja, ker je kreten, iz inata pa se ne bo umaknil.

  Sploh noro je, da Jankovića podpirajo ravno tisti, ki se že celo življenje borijo za pravico

 • Odgovori milan 22. 1. 2012 at 8:42

  Vse skupaj v bistvu izgleda, kot da po Sloveniji razsaja nek trdovraten virus, ki silno neugodno vpliva na možgane in eksplicitno emocije, najbolj pa prizadeva slabše odporne – na primer starost(nik)e.
  Hehe, dobro da mam doma dva mulca, ja vsaj malo zdrave pameti okoli mene. Iz stanovanja pa tko ne upam, tale virus pa to.

 • Odgovori fuga 22. 1. 2012 at 9:37

  Ja, tako kot so novinarji dobili volitve, tako oblikujejo javno mnenje in pravzaprav s svojo izbiro komentarjev in seveda komentirancev netijo narodni spor. Komu to paše, najbrž tistim, ki so v vlogi delodajalcev in narodnih izkoriščevalcev t.i. tajkunov. Kakor hitro se razmere obrnejo tako, da bi lahko prišlo do vsaj nekoliko opaznih socialnih in pravnih sprememb, že začnejo v eter curljati članki in komentarji s sovražno vsebino. To je začelo tudi tokrat, ko se je Jankotu Zokitu spodnesel stolček in je nedvoumno jasno, komu koristijo sovražni komentarji in čigavi so njihovi komentatorji. Seveda, pa bi bilo vrednotenje tega početja ene Pircmusarjeve kure prezpredmetno ali pa vsaj predmet ene nepomembne gostilniške debate. Ravno tako bi bil lahko predmet debate tudi IQ ene Svetlane M., za katero verjamem, da je s svojimi mikimiškami ostala tam kjer je. Zlohotna razočarana baba, ki jo je komunizem zapustil prazno in nepok ….., da sovraštvo kar leti od nje. In intervjujati zmešano babo, dati trapaste komentarje na prvo mesto, pa je že druga zgodba s povsem očitnim namenom, v katerem pa PM ne vidi nič spornega.

 • Odgovori Rak 22. 1. 2012 at 10:07

  @ Simona, madonca zdaj me je pa glede tega virusa prav strah ratalo, nadel sem si namreč že osmi križ ….., a dvatisočake še kar premagujem, tudi dva naenkrat, če sta si malo bolj blizu. Me pa mentalno morda to gor drži, ker prebiram vsaj tvoje komentarje, ko že na tvojem blogu, ki sem ga rad obiskoval, že dolgo nič novega ne najdem.

 • Odgovori Fedor Anton Umek 22. 1. 2012 at 17:38

  kdor sam sebe tako malo ceni kot je bilo to zapisano v uvodnem članku ,res ne zaluži ,da bi ga cenili drugi.Kar pa se razdeljenosti po prepričanju tiče pa je ta v Sloveniji trdicionalna.Ko so kavboji v ZDA še strljali indijance in potem v secesijski vojni eden drugega smo imeli na Kranjskem delujočo demokracijo.desni pol je zasedala Ljudska stranka, ki je bila pod vodstvom cerkve in levi pol liberalci,ki so bili izraz narodno zavednega meščanstva.Spori med tema dvema strujama v takratnem deželnem zboru in tudi v dunajskem državnem zboru so bili natančno taki kot so danes.Vključno z raznimi škandali

 • Odgovori David 22. 1. 2012 at 18:13

  iz tistega linka, ki ga je pripel seamus bom prekopiral tole:

  “Mencinger meni, da bi moral Janković še enkrat kandidirati, saj nima ničesar izgubiti. Zdi se mu prav, da Jankovića kot mandatarja potrdijo v parlamentu. Koalicijska pogodba bi lahko bila po njegovem mnenju na eni A4 strani, poslanci pa bi morali vsakič glasovati po lastni vesti, ne po strankarskih navodilih. »Sicer lahko parlament preoblikujemo v delniško družbo, kjer na skupščini vsak delničar glasuje v skladu s številom delnic, ki jih ima,« pravi Mencinger.”

  Kakšne besede. Saj bi se človek res lahko zjokal. Gledano na te besede iz več smeri. A ta gospod profesor sploh pozna naš volivni sistem in se mu sploh sanja, kaj bi naj to bila parlamentarna demokracija? In koalicijska pogodba na A4 strani? Vsaka usrana kupoprodajna pogodba za karkoli je na več kot eni A4 strani. Kot, da bi to govoril en kmet, ki ga poročila ujamejo nekajkrat pozimi, ko je vsaj meter snega zunaj 🙁

 • Odgovori chef 22. 1. 2012 at 18:27

  Mencinger je pač še eden od tisith, ki so bili pametni in so veliko naredili, zdaj je pa njihov čas mimo.

 • Odgovori Rado 22. 1. 2012 at 19:19

  “Mencinger je pač še eden od tisith, ki so bili pametni in so veliko naredili, zdaj je pa njihov čas mimo”.

  Če je tako Chef, potem me pa pouči prosim, katerim makroekonomistom smemo verjeti.

 • Odgovori chef 22. 1. 2012 at 19:36

  Ne vem, Vem pa, da sto let starim ljudem ne verjamem ničesar več.

 • Odgovori David 22. 1. 2012 at 19:58

  Mencinger je pred cca. 20 leti, ko je bil še mlajši, rekel, da so privatizacijski certifikati navaden papir, s katerim si lahko obrišemo rit (tako nekako). Glede na tisto izjavo in tudi tole razlaganje demokracije “po mencingerjevo”, lahko rečem, da je nesramen lažnivec. On dobro ve, da ne govori resnice.

 • Odgovori David 22. 1. 2012 at 19:59

  Rado, Šušteršiču lahko brez težav verjameš. Vendar ti ne diši, a ne? Ni Vaš!

 • Odgovori Rado 22. 1. 2012 at 20:11

  “Mencinger je pred cca. 20 leti, ko je bil še mlajši, rekel, da so privatizacijski certifikati navaden papir”
  Res je to rekel in imel je prav vsaj toliko, kot so imeli prav tisti, ki so prisegali na certifikate.
  Komur je uspelo spraviti certifikate v dobre firme, so bili veseli, drugi zopet so se obrisali pod nosom (tisti, katerih firme so šle v stečaj + tisti ki so zabredli v pide)!

  Če bi sledili Mencingerju in bi prepisali družbeno premoženje na pokojninske sklade, danes ne bi imeli krize pokojnin, niti ne bi bilo pogojev za tajkune!

  Ne David, Šušteršič mi ne diši. Bolj mi diši dr, Kraljič, ki se zavzema, da paradne konje obdržimo.

 • Odgovori chef 22. 1. 2012 at 20:17

  Dokler ne bodo več paradni, ja. Jaz bi se strinjal s tem, a kaj, ko jih zaupajo lumpom, med katere seveda štejem tudi Jankovića, samo da njemu pač ni uspelo.

 • Odgovori David 22. 1. 2012 at 20:52

  Paradne konje? A jih je še kaj ostalo za pokrast? Upam, da si razumel vprašanje in bistvo problema. Paradne konje ta sistem uničuje. In ja, edini, ki mu ni uspelo je Jankovič, ki bi se moral Janši zahvaliti za to, ker bi danes bil na mestu Šrota, Bavčarja, Pavčka & co.

  Še ne dokaz, da so lumpi vsi. Paradne konje za lumpe? Ne, hvala.

  Dokler bo pravosodni sistem in policija v državi delovala samo za kurje tatove je najbolje, da čimprej propademo in da oblast prevzame Bruselj. Za nas kmete bi bilo to najbolje.

 • Odgovori Pepi 24. 1. 2012 at 13:50

  Eh… se strinjam s tem, kar je rekel David. Tele Butalce smo gladko prerasli. V alternativni realnosti verjetno prav zdaj nek butalski pisatelj piše komedijo z naslovom “Slovenci”.

 • Odgovori Zmago1 24. 1. 2012 at 15:13

  Glede na to da je desna vlada že skor sestavljena in da že delajo rebalans in postavljajo ministre se mi zdi Turkovo razmišljanje koga naj postavi za premiera še največja butalščina.

 • Odgovori ljudina 24. 1. 2012 at 15:16

  Samo hlapčevski narod voli komuniste, ker ljub bič. Razdeljenost naroda so pa najbolj zakuhali komunisti v drugi svetovni vojni saj so komunisti krivi za državljansko vojno.

  SALVE

 • Odgovori Volčja jagoda 24. 1. 2012 at 15:58

  Chef, marsikateri izmed naju je trapast, ampak to nisem jaz. 🙂

  Seveda imam svoje mnenje! V tem trenutku, ko Svetlanine izjave VSI obsojajo, sem samotni jezdec (s svojim mnenjem) bolj jaz kot ti.

  Sploh pa imam občutek, da si me narobe razumel.

 • Odgovori chef 24. 1. 2012 at 21:29

  @Zmago1: Neverjetno je, da ga sploh ni sram. Mogoče res ne misli več kandidirat za predsednika. Ker zdaj se je pa desnim volivcem zameril za vedno.

  @Volčja jagoda: Poglej, fora je v tem, da cržava že je ločena od cerkve in vse kar me pri RKC moti je, da sosedovi nabijajo tiste klinčeve zvonove. Pedofile in prikrivanje pedofilije seveda obsojam, sem pa vesel, da mene ni nihče pošlatal. Menim celo, da je pedofilija v cerkvi redek pojav – kar seveda ni opravičilo.

  Kaj drugega bi lahko zameril cerkvi, niti ne vem – razen na načelni ravni. Ampak na načelni ravni zamerim marsikomu marsikaj.

  Bi pa rekel, da je cerkev meni več dala kot vzela. In pazi, da ne bo pomote: v zadnjih petih letih sem bil pri maši mogoče trikrat, pa še to zaradi pogrebov ali porok.

 • Odgovori Zmago1 25. 1. 2012 at 22:28

  @Nergač: …. Ker zdaj se je pa desnim volivcem zameril za vedno.

  Pa ne samo desnim,…. tudi nam levim volilcem je dost tega nakladača…..če bo Pahor pameten bo kandidiral jeseni in odnesel Tuerka na smetišče zgodovine,….če mu bodo “strici” pustili seveda hehe

 • Odgovori Stari zapisi 6. 2. 2012 at 22:36

  […] Ne Slovenceljni! Butalci. – Matej Zalar, blog Chef […]

 • Komentiraj