Nekorektna represija

Zanimivo je spremljati pacifiste, ki se naivno zgražajo ob vsakem državnem nakupu prisilnih sredstev, naj gre za oklepnike, vodni top ali paralizatorje, po drugi strani pa nas opozarjajo pred skrajneži, ki ne izbirajo sredstev in so menda tik pred tem, da vzpostavijo fašizem. Sam ne mislim, da smo tako blizu. Ampak če poveljniku Šišku slučajno uspe organizirati paravojaško enoto, je vodni top točno tisto, kar bi si človek želel, če želi še naprej živeti v demokratični državi, kjer policija na srboriteže s sekirami in podobnim ljubiteljskim orožjem ne strelja, ampak jih raje zalije s curkom vode.

Dobro, da imamo zdravnike

Država pa mora seveda poskrbeti tudi za varnost mož in žena postave, ki so očitno zaradi omejevanja njihovih pristojnosti tako prestrašeni, da si ne upajo s pomočjo prisilnih sredstev obvladati psihopata z nožem, kar navsezadnje storijo kar občani sami, medtem ko policista kličeta okrepitve. Včeraj pa smo brali o spektakularnem pretepu na ilirskobistriškem.

»Po končanem strokovnem pregledu so policisti voznico odpeljali domov. Ko so prispeli pred hišo, je 44-letnik stopil k policijskemu vozilu, nenadoma odprl vrata in začel pretepati policista. Njegova kolegica je stopila iz vozila, da bi sodelavcu pomagala. Tedaj pa sta pristopili še žena in mati nasilneža in policistki preprečevali, da bi prišla do napadalca. Policistka je zato zoper moškega uporabila plinski razpršilec, so pojasnili na PU-ju Koper.

Tedaj se je napadalec lotil še policistke, jo zagrabil za lase in vlekel po tleh. Ko je opazil, da je policist prišel iz avtomobila, je stekel do hiše. Policist je stopil za njim, nasilnež pa ga je tedaj brcnil v glavo in ga poškodoval. Policista sta po vsem tem zapustila kraj dogajanja in poiskala zdravniško pomoč v zdravstvenem domu, so še zapisali na policiji.«

Pametnejši odneha

Naj to prevedim v manj suhoparen, politično nekorekten jezik.

Policistka in policist z vsemi prisilnimi sredstvi, ki jih imata na voljo, nista bila sposobna obvladati podivjanega primitivca, za katerega bi težko verjel, da je bil trezen, pa tudi ne pijane ženske in njene tašče. Povedano drugače: policistko in policista so pretepli kot psa. Tako hudo sta jih dobila, da sta raje zapustila kraj dogajanja. No, recimo naravnost: pobegnila sta.

Bog se nas usmili!

Po svoje pa moramo biti zadovoljni, da živimo v urejeni državi, kjer pametnejši odneha. Kakšna druga policija bi tak sramoten dogodek, če bi se že zgodil, raje pometla pod preprogo in obiskala pretepača še enkrat, inkognito, tako da bi si zapomnil. Ne v Sloveniji, kjer so policisti vajeni korektne represije, ne pa, da jih med ruvanjem odrivajo pijane in stare babe.

Prejšnja objava Naslednja objava

12 komentarjev

 • Odgovori kren 12. 2. 2019 at 19:05

  Jap, dalec smo prisli. Vcasih so te nabasal v marico in peljal po ovinkih na Pokljuko. Naslednjic si prekleto pomislil, kaj bos uspicil…. danes pa kar nekaj. Vsi lahko vse.

 • Odgovori Disguy 12. 2. 2019 at 20:18

  Ali prav razumem, da niso poslali okrepitev oz. nekoga, ki bi jih aretiral?

  Ce policija in pravni sist ni sposobna opravljati svojih osnovnih nalog (in tudi ne kršiti lastnih pravil!) se lahko vprasas, zakaj si ne bi omislil npr. svojega ročnega orozja? Ce malo banaliziram si v primeru, da ti nekdo hoce odbit glavo, brez lastnih sredstev nebogljen, ampak tudi policija jeomejena s strani trapaste zakonodaje in manjka sredstev do te mere, da se na njih ne mores zanesti kar se lastne varnosti tiče. Ce nekoga v samoobrambi ustrelis morajo potem potrditi, da nisi imel drugr izbire, ampak vsaj ostanes živ.

  Skratka, policija, in drugi represivni organi bi morali biti namenjeni opravljanju umazanega dela (v okviru zakonov), ne pa samo pisanju kazni in reševanju mačkov z dreves.

 • Odgovori Katarina 12. 2. 2019 at 21:16

  Joj to je za premĺatit ko macke…povratno informacijo bi moral dobit, resen problem za vse vecne case….

 • Odgovori Winston Wolf 13. 2. 2019 at 7:40

  To je posledica desetletij pranja možganov o “negativizmu dominantnosti”, pa “vsi smo dobri ljudje” filozofije in podobnega sranja.
  Zahodno Evropska ( na vzhodu, v ZDA in tudi južni Ameriki (še) vedo, kako se takim stvarem streže) civilizacija je povsem feminizirana, de-testostronizirana in to njen (naš) propad.
  .
  Žal bo treba spet ločiti ženska in moška opravila v družbi, sicer bodo to naredili drugi – tisti, ki zadnje par let pospešeno udirajo k nam.

 • Odgovori Kavka 13. 2. 2019 at 8:09

  Šit, zbrisalo mi je vse, kar sem napisal. Taka banda zalsuži skrivni obisk policije v civilu in pregonit ko mačke, tako da se seveda ne vidi, saj menda znajo. Če se spravijo na policijo, se bo na civila še prej kreten neumen. Foro s Pokljuko pa poznam, so jih z Jesenik in Zatrnika, kjer so se zbiralai največji hujskači, lepo potrpali v marico pa gasa po ovinkih, na vrhu pa ven, pa snađi se haha
  Pa nisi se imel komu pritoćit, ker če si doma povedal, se dobil še dve okoli kepe od fotra..
  Danes policije niam nobenih pametnih pooblastil, so samo redarji z drugačno uniformo, ovce rabijo nadzor in represijo, drugače je vse razpuščeno…stavim, da noben policaj ne bo kar prišel npr do mene in me iz čistega miru začel pretepati,ker bo lepo in prijazno sodeloval v postopku…policija je tu zato, da ščiti in varuje, samo nimajo pooblastil zato…

 • Odgovori Matej Zalar 13. 2. 2019 at 9:11

  @Disguy: Ko mi je pred leti nekdo po telefonu grozil, se celo pojavljal pod mojim balkonom in ko so mi v tistem času po naključju ali ne prerezali gumo na avtu, so na policiji rekli, da dejansko nič ne morejo. Zvezane roke. Vprašal sem jih točno to: naj se torej oborožim z železno palico, za vsak slučaj? Kriminalist mi je predlagal, naj tega vendarle ne storim, ker bi lahko prekoračil silobran. Razmišljal sem samo v tej smeri, da bi mu policisti lepo razložili, naj se umiri. No, to naj ne bi bilo mogoče. Že takrat sem nad tem sistemom obupal. In moral v državi, ki jo plačujem za to, da me ščiti, plačati še enkrat za to, da se je po enem obisku na domu vse uredilo.

  @Winston Wolf: Tako. Ravno včeraj smo se pogovarjali o penologu Petrovcu, ki o zapornikih govori kot o nekakšnih krasnih ljudeh, ki so prišli v zapor iz urejenega okolja, kjer so redno jedli zdravo hrano in se rekreirali in hodili k zobozdravniku … to pač enostavno ni res, gre za primitivce, ki niso sposobni funkcionirati v zaprtem sistemu. Sam to razumem tako, kot da bi tista dva problematična, ki sta bila tvoja sošolca v osnovni šoli, premestili v isti razred z vsemi ostalimi problematičnimi mulci in opazovali, kaj se bo zgodilo. Hm, le kaj? No, ti fantje so zdaj dejansko v zaporih.

  V tem primeru je šlo po moje za očitno nesposobnost žene in moža postave, ki sta najprej sploh dovolila, da ju je napadel nekdo, ki je že med prejšnjim postopkom kazal znake agresije, nakar si očitno policistka ni upala uporabiti sile. Po svoje je težava verjetno v sistemu, ki je zgrajen tako, da šraufajo policiste vsakič, ko izza pasu potegnejo solzivec ali palico, po drugi strani pa ne moremo vedeti, če se policistka ni enostavno usrala.
  In tukaj spet trčimo ob prepričanje, da smo vsi enaki, vsi smo dobri za vse. Nihče me ne bo prepričal, da mati v kritičnih in nevarnih situacijah na terenu ravna enako kot ženska, ki ni mati. Ne, ne ravna enako, stopila bo korak nazaj. In drugič, ali bi se podivjani baburi spravili tudi na moškega in ali bi ga lahko onemogočali na enak način?
  Ampak, ne, o tem se ne smemo spraševati. Ker smo vsi enaki. Ker policistke bogatijo sistem.

 • Odgovori Boki 13. 2. 2019 at 16:49

  Zanimivo, nekdo ti grozi po telefonu (kar se menda da izslediti?), pa ne morejo narediti nic. Oziroma si celo vedel, kje zivi, pa seveda spet niso mogli nic? Kdaj potem sploh lahko? Samo v tistem trenutku, ko bi dejansko bil pred tvojo bajto pa se potem bi verjetno rekel, da je tam zato, ker je pac sel mimo ali pa na per v sosednji bife. In mu spet ne bi mogli nic. Neverjetno 🙂

 • Odgovori partyzanka 13. 2. 2019 at 16:50

  Dokler so hodili pri 15h na Rocen, so bili miličniki, zdaj so pa nastopači v uniformah.(beri pusiji)

 • Odgovori Anonimno 14. 2. 2019 at 10:32

  Že dlje časa govorim, da bi morali imeti policisti v takih primerih vsa pooblastila, da takšne primitivce premlatijo. Ali pa razne nasilne navijaške skupine in protestnike. Samo z nasiljem vzgojiš podivjane horde.

 • Odgovori gasper 14. 2. 2019 at 18:15

  Kako pa bo drugace v zahodni druzbi kjer moski porivajo otroske vozicke, se oblacijo po zadnji modi, gledajo osladne komedije in se pustijo komandirati zenam? A se danes otroci v soli sploh se znajo stepsti med sabo brez posega uciteljice ali mamice? Zna vecina iz pasivno agresivnega stanja povedati v obraz osebi kar mu gre in stati za svojim? Vem, da ne.
  Boh se usmili fantkov, ki naj bi bili dedci, glave druzine, ki hodijo na roditeljske sestanke, v solo po otroke, k verouku, k dejavnostim… en bolj otrocji od drugega.

  • Odgovori Mojster Miha 14. 2. 2019 at 19:29

   Otroci se ne vzgojijo sami od sebe, tako kot tudi zakonodaja, ki policistom odvzema pooblastila, ni sama od sebe takšna kot je.

 • Komentiraj