Nov ovratnik

Neznani ljudje, ki Pippo nadlegujejo s cmokanjem in prijaznim trepljanjem po glavi, mi gredo na živce skoraj toliko kot njej. Ob vseh butastih vprašanjih, ki sem jih slišal že tisočkrat, težko ostanem vljuden, sploh ko me vprašajo: »Kaj je Ta pika? A je klop?«

»Ne, starostna bradavica.«

Hitro rastoča … stvar

Starostne bradavice niso nič posebnega, pred kratkim pa sem na levih plečih opazil novo … stvar. Čez čas se je izkazalo, da raste zaskrbljujoče hitro in da je ta … stvar … tako gnusna, da se je skoraj nisem upal dotakniti. In sva šla na veterino, ona čisto brez skrbi, jaz pač ne.

Na vrsti je bila takoj in čez dvajset minut je bila že sedirana. Hitro rastočo tvorbo bomo odstranili in jo patohistološko pregledali, povodec kar vzemite, ovratnico ima lahko gor, ker ne bo motila, pridite nazaj čez dve uri.

Pes s karakterjem

Čez dve uri sem malo počakal, potem so me prišli iskat, češ da imajo težave. Pomislil sem na najhujše, pričakal pa me je kar smešen prizor. Psica je, z nagobčnikom na gobcu, mirno sedela, okoli nje pa je stalo vso osebje, štirje ali pet izkušenih strokovnjakov … nemočnih.

Bila je zelo prijazna, so jo pohvalili, ampak samo dokler ni videla oddajnika. Takrat je bilo videti, kot da se ni pravkar zbudila iz narkoze. Ni toliko napadala ljudi, kot je napadala ogromno plastično stvar, ki jo pozna prav dobro, in ji gre strašansko na živce. Morda niti ne toliko zato, ker ji omejuje gibanje, ampak ker žali njen pasji ponos.

To zimo se nosi modro

Tega ji verjetno pri polni zavesti ni sposoben natakniti nihče, razen jaz, pa še to ne zlepa. In ko bi mi uspelo, bi ga slejkoprej polomila. In res, zakaj bi trpinčili ubogo žival? Obstaja elegantnejši način. Stane 21,99 evrov. In za ceno sploh nisem vprašal. Za žival smo pripravljeni dati vse. Pripravljeni smo se peljati tudi na periferijo, če tega nimajo v štirih bližnji trgovinah.

Ovratnik

To zadevo toplo priporočam. Občutek imam, da je skoraj ne moti. Res pa je s tem videti skoraj enako butasto kot s plastičnim krožnikom. Prvi, ki jo je videl v bifeju, me je vprašal, če je slučajno priletela z aeroplanom. Mogoče mi ga bo kdaj posodila.

Prva narkoza

Sicer je bila pa cel dan po operaciji kar smešna. Na tako Pippo bi se kar hitro navadil. Petnajst minut do doma je šla še kar dobro, čeprav malo lenobno in odsotno, a ko je prestopila domači prag, ji sploh ni bilo jasno kaj ji je storiti. Stala je tam in butasto gledala v zid, dokler je nisem prepričal, da ji bo v postelji bolje … tam je potem sedela pet minut, očitno ni znala leči. Tako sem jo navsezadnje polegel kar jaz in potem je do večera spala kot top.

Držite pesti, da je bila tista … stvar … nič drugega kot nenevarna … stvar. Mimogrede so se znebili še ostalih tvorb, tako da bodo morali mimoidoči najti kaj nov razlog za utrujanje. Ampak dokler nosi ovratnik in šive, imajo dovolj iztočnic.

Prejšnja objava Naslednja objava

10 komentarjev

 • Odgovori Helga G 9. 12. 2019 at 9:33

  Obema veliko zdravja in čim več modre. 🙂

 • Odgovori zmago1 9. 12. 2019 at 9:41

  Čudno da nisi cene nič pokomentiral,..

 • Odgovori siggi 9. 12. 2019 at 11:31

  Upam da si dal za kavo “đeksonu”, ki je pribil tisto o aeroplanu.

 • Odgovori Matej Zalar 9. 12. 2019 at 11:47

  @Zmago1: Ni kaj komentirati. 165 evrov, vključno s patohistološkim pregledom.

  @Siggi: Fant pije pivo. Mislim, da tisti večer domov ni šel z avtom 🙂

 • Odgovori NatasaPr 9. 12. 2019 at 11:59

  Heh, luštna je. Imam en tak ovratnik doma, pa še neke vrste pooperativni kombinezon in še ene bedarije – vse to sem nabavila, ko si je moj pes zlizal lulčka do žive rane, ker ga je pikala prekratko postrižena dlaka in seveda si ga je potem, ko ga je peklo, lizal še bolj. Ker mu je uspelo vse omenjene zadeve odstranit, mi ni preostalo drugega, da sem se sprijaznila s tem, da bo imel gor plastičen lustr, da se je rana v treh dneh toliko zacelila, da je bil lahko brez. Je bil pa čas, ko je ta lustr nosil, skoraj bolj stresen zame kot zanj, sploh ponoči, ko se je sprehajal okrog in vsake toliko časa treščil z njim v kak rob česa… Vse dobro želim obema!

 • Odgovori katarina 9. 12. 2019 at 15:39

  Drzimo pesti za biopsijo! Se mi zdi da je za psa cakat bolj stresno kot zase. Ovratnik je pa top, si moram zapomnit za naslednjič! Satelitska je popolno mucenje.

 • Odgovori Matej Zalar 10. 12. 2019 at 11:10

  Ja, plastični krožnik bi morali prepovedati z zakonom.

 • Odgovori Pero 20. 12. 2019 at 9:46

  In? Kako je s Pippo? So novice dobre?

 • Odgovori Matej Zalar 20. 12. 2019 at 12:54

  Veteinar me je danes prijazno zbudil in mislil sem si samo, bolje zate, da imaš dobre novice. In jo je res imel. Psica je zdrava, tista … stvar … pa je bila posledica virusa z imenom, ki ga e zna izgovoriti nihče, ki je na faksu naredil manj kot šest letnikov. Virus je povzročil padec odpornosti, najbrž je pač tako, če je pes star.
  Hvala za skrb.
  Mislim, da bova jutri imela voljo za pisanje izjave za javnost 🙂

 • Odgovori Pero 20. 12. 2019 at 13:22

  Odlično!!!

 • Komentiraj