Nov telefon

Domači žur se je ob pomanjkanju pripadnic ženskega spola, kako tipično, v določeni točki sprevrgel v razgrajanje podivjanih živali, nastradal pa je moj že tako ubogi Siemens M55. Razlito pivo ali karkoli že mu ni prizaneslo. Telefonček sicer sušim pod lučjo, a ne bom pretirano žalosten, če ostane pokvarjen. Že dalj časa sem razmišljal o menjavi naprave in operaterja, zato je bila to samo mala vzpodbuda.

Telefon sem si omislil razmeroma pozno, ko so ga imeli res že čisto vsi. Pa še takrat ga najbrž ne bi kupil, če ne bi tega zahteval trener, s katerim sva se morala slišat vsak dan. Prva je bila Motorola, beden telefon, ki se sicer ni pokvaril meni, pač pa sestri, ko sem ji ga podaril. Po dobrem letu sem ga namreč zamenjal z Ericssonom R600. To je bila katastrofa! Ko si tipkal SMS, je zaostajal tudi po 5 sekund. S tem telefonom v žepu sem se na Korziki kakšno uro metal v morje, zato ga je bilo treba zamenjat s  Siemensom M55, ki se je po kakšnem letu odločil, da ne bi več deloval. Bedak sem spet kupil Siemensa, a se ne spomnim modela. Ta telefon je nekoč celo popoldne preždel v hlačnem žepu, hlače pa v lavorju vode. Po celodnevnem sušenju pod lučjo sem spet telefoniral, dokler ni tudi on rekel, da me ima dovolj. Punca mi je takrat posodila nekega Dragona, s katerim sva se zelo slabo razumela že zato, ker je bil zložljivi, preklopen. Tega ne prenašam. V glavnem, tudi ta je kmalu crknil, bil je pač Dragon. Potem sem od prijateljice kupil rabljenega Siemensa M55. Bil je grd in zastarel, pa še kot ženska sem se počutil. Veselo sem telefoniral, dokler se ni začel ugašat in sem že skoraj šel po novega. No, takrat je čudežno oživel in do včeraj zvečer deloval brezhibno.

Tokrat sem si želel malo bolj nobel telefon saj sem le zrastel in si po mojem zaslužim kaj boljšega. Hotel sem takorekoč blogerski telefon s fotoaparatom, s katerim bom lahko lovil ideje za svoje nove zapise. Če verjamete ali ne, ob vseh prekolesarjenih kilometrih nimam praktično nobene fotografije, saj fotoaparata nimam kam vtaknit. V Simobilovem centru na Čopovi vedo, kaj je prijaznost, zato jih moram na tem mestu obvezno pohvalit. Izbral sem si praktično najboljši fotoaparat med telefoni, to je Sony Ericsson K790, ob katerem so mi za darilo priložili še 512-MB spominsko kartico in dve najbrž brezvezni igri.

Všeč mi je videz telefona, saj me končno ne bo več sram telefonirat v javnosti, pa še kompakten deluje, zato upam, da ne bo že po dveh tednih ves razmajan. Njegovo najmočnejše orožje je fotoaparat s 3.2 megapiksli in avtofokusom, omogoča pa še skoraj vse ostalo. Morda mi bo kdaj prav prišel radio in občasno bom skočil na internet sčekirat kaj se dogaja na blogu. Skratka, zame še predober telefon, ki ga bom moral držat stran od piva!

Kaj več vam žal ne morem povedat, ker se preklemanska zadeva prvič polni 16 ur. Vprašanje, če bom sploh vzdržal do pol devetih zjutraj.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori Pi.Roman 2. 3. 2007 at 20:36

  Dobra izbira, chef! Pa le zdrži 16 ur, to je dolgoročna naložba.

  Sam imam SE K750i in sem izjemno zadovoljen. Ima 2 milijona pikslov, pa so že to kar spodobne fotke – tudi za razvijanje (format 10×15 je brezhiben, večjih še nisem testiral). Še ena odlika mojega SE pa je baterija. Drži cel teden.

  P.S.: Če rabiš dober host za svoje datoteke, svetujem http://www.myfilehut.com/. 250 MB, za vse vrste datotek.

 • Odgovori chef 2. 3. 2007 at 22:37

  še 10 ur 😛 Matr, se vleče.

  Da ti drži baterija cel teden? Huh, kar težko verjamem, ampak, o, ja, fino! Saj najbrž vsem crkuje po treh dneh zato, ker prvič ne filajo 16 ur, hehe.

  Hvala za link 😉 Bomo zrihtal enkrat.

 • Odgovori Boštjan 3. 3. 2007 at 11:04

  Zdaj ko imaš tako mašinco potrebuješ samo še tale free programček http://www.fjsoft.at/en/

  Priporočam zelo!

 • Odgovori Fotr 3. 3. 2007 at 22:11

  NOKIO E50 dobis že napolnjeno in se lahko začneš zabavat takoj. Če se komu mudi.

 • Odgovori chef 3. 3. 2007 at 22:26

  @Boštjan: hvala, se bom nekoč pohecal še s tem 😀

  @Fotr: skoraj gotovo ni tako zabavna 😀

 • Odgovori barbiblond 4. 3. 2007 at 13:25

  Jaz sem od začetka zvesta Ericsonu in potem kombinaciji in sem zadovoljna, ker nimam telefona za to, da mi bo računal 25. koren od evra in podobne neuporabnosti , ampak za telefoniranje in sms. Samo to, to je pa že prava redkost…

 • Odgovori chef 4. 3. 2007 at 17:49

  No, jaz pa od zdaj dalje tudi fotografiram in mi je uspela tudi zgodovinska fotka 😀 Več v jutrišnjm prispevku, hehe.
  Pa še RSS si moram porihtat, da bom lahko dostopal do svojega bloga in to je to.
  Sicer sem pa prepričan, da telefon uporabljaš vsaj še kot uro in budilko 😉
  Mene je med drugim vedno opozarjal tudi na rojstne dneve in razne obletnice.
  Skratka: “Js sm modern, modern, modern…”

 • Odgovori barbiblond 4. 3. 2007 at 18:31

  Uro, budilko, to že, to je že skoraj na vsakem kuliju, ampak datume pa z glave, pa po novem najbolj nujne cifre tipkam, me je izučilo, ko mi je splaval imenik. (Razen ICE, to sem mi zdi kar v redu pogruntavščina.)
  V torbici pa vlačim še fotoaparat, baterijo, pa nožek.
  Bemtiš, sem ko en skavt :mrgreen:

 • Odgovori chef 4. 3. 2007 at 18:47

  100% sem prepričan, da v torbici vlačiš še približno 180 kosov, ki nimajo druge funkcionalnosti, kot da zaradi njih nikoli ne najdeš hišnih ključev 😉

 • Odgovori barbiblond 4. 3. 2007 at 19:01

  Sem jih že hotla naštet prvih dvajset, pa si mi dal idejo o jutrišnjem postu o intimnih skrivnostih ženskih torbic. 🙂

 • Odgovori chef 4. 3. 2007 at 19:31

  Damn! Sem hotel jaz o tem pisat 😆 Je pa res, da bo ženska napisala bolj verodostojno… Jaz bi itak samo zajebaval in si spet nakopal 100 novih sovražnic, hehe. Lahko pa pričakuješ kakšen komentar 😉

 • Odgovori barbiblond 4. 3. 2007 at 22:52

  Ti kar napiši, če bo pomanjkljivo, bom pa še jaz svojo verzijo, glede na vsebino moje torbice bom pa tudi jaz pridobila kar nekaj sovražnic 🙂
  Pa prosim, vprašaj,kaj fantje vlačite v ruzačkih? To mi je bila vedno ena velika uganka. V aktovke in torbe kar vidim, ampak ruzak sredi mesta mora pa skrivat marsikaj zanimivega…

 • Odgovori Nergač » Blog Arhiv » Bicikel: Čez Črnivec v Tuhinjsko dolino 5. 3. 2007 at 7:31

  […] Fotke pa so premierno nastale s Sony Ericssonom K790i. Malo se še lovim z nastavitvami, a se bom poboljšal!   […]

 • Odgovori kalbo 5. 3. 2007 at 8:36

  Chef, samo eno majčkeno vprašanje. Kje je razlog za zamenjavo operaterja?
  Telefon je pa odličen, mi mamo stestirano sicer UMTS variant k800i, ki na GSMju res zdržijo cel teden z enim polnjenjem, pa še ugasne se ne kar na enkrat, tko ko Simens, ampak se da skoraj cel dan zdržat od takrat ko ti prvič zapiska, da je baterija prazna.

 • Odgovori vlatka 5. 3. 2007 at 15:39

  Jaz imam enega že čez deset let: “Sony Ericssona”, in drugega že tretje leto, tudi “Sony Ericssona”, pa zaenkrat delujeta brezhibno. Imela sem jih nekaj vmes, a se je izkazalo, da je sony prava stvar.

 • Odgovori chef 5. 3. 2007 at 15:52

  @kalbo: Razlog je izključno v ceni. Škoda, da Simobil nima UMTS, ampak OK, s tem bi prdvsem pridobil še dražje mesečne račune 🙂
  Kar se tiče baterije, se zaenkrat res super drži, po dveh dneh je še vedno na pol polna, s tem da se s telefonom igram malo več kot se bom kasneje, ker je pač no v 😀

 • Odgovori kalbo 5. 3. 2007 at 18:30

  Sej ga je začel postavljat, UMTS namreč. Ja, sej verjamem, žalostno ampak resnično ma Mobitel ta hip krepko višje cene. Politika je kurba al kako že pravjo. Upam le, da so se kaj popravili in da ti bo zadeva lovila po vseh tvojih turah. Kolikor slišim so se.

 • Odgovori maky 11. 3. 2007 at 11:43

  umts-a simobil še dolgo časa ne bo začel postavljati v takem obsegu, da bi zadovoljiv večji del prebivalstva. tiste 4 postaje, ki so trenutno postavljene so bolj testne kot ne ter tudi napovedi so, da bodo najprej pokrita le večja mesta.

  sicer pa sem že kake pol leta uporabnik htc tytn-a… zame trenutno daleč najboljši telefon.(no ja, bolj dlančnik kot telefon)

 • Komentiraj