Nula nula Radler

Doktrina športne znanosti pravi, da naj bi za kar najboljšo regeneracijo takoj po športu zaužil ravno pravo kombinacijo ogljikovih hidratov in beljakovin. To mi seveda nikoli ne uspe. Ko se po več urah vrnem domov, je psica, ne le vesela, ampak tudi nervozna, tako da moram najprej na passeggiato.

Regeneracijski radler

Če se prej ustavim v kakem bifeju, spijem pivo, doma pa spijem jogurt, če je slučajno v hladilniku. In zadnjič sem imel celo banane. Niti pod razno pa nisem toliko zagnan, da bi si obroke pripravil vnaprej in jedel hladne makarone ali grel rižoto, saj vendar v hrani uživam. Kaj šele, da bi užival beljakovinske praške.

V soboto domov sicer nisem prišel izčrpan kot staro kljuse, a sem moral pred sprehodom še očediti bicikel, in ko sva se z zverino vračala domov, se mi je že rahlo vrtelo. Na Kongresnem trgu je bil nek festival plezanja, a vzdušje je bilo pred finalom klavrno, zato sem bil lahka tarča Unionovih hostes, ki sta mi ponudili … radler.

Podarjenemu radlerju se ne gleda v pločevinko

Alkohola sem se začel izogibati, poleg tega pa se mi Unionov – pravzaprav skoraj vsak – radler gnusi pa še refluks dobim. Ampak pločevinka, ki se je pred menoj pojavila kot z neba, se mi je zdela dober izhod v sili … trenutek kasneje sem ugotovil, da gre za brezalkoholni radler.

brezalkoholni radler

To me po svoje ni presenetilo. Zakaj ne bi proizvajalci ponujali proizvodov, s katerimi v normalnem svetu ne bi mogli nategniti nikogar?

Strahoma sem naredil požirek.

Vem, da se podarjenemu konju ne gleda v zobe … ampak to svinjarijo sem pil prvič in zadnjič.

Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori zmago1 2. 6. 2019 at 14:08

  ta radler je čist ok,…za brezalkoholnega celo odličen !

 • Odgovori Blaž Pristovnik 3. 6. 2019 at 10:05

  mogoče bi ti okus grapefruit bil bolj všeč. Še večji polom je laški malt, ki hoče biti konkurent radlerju ampak nima za burek. Kar me kot Štajerca (Laško: Union) seveda malo grize. 🙂 Tisto je šele svetlobna let stran od piva.

 • Odgovori n3o 3. 6. 2019 at 13:23

  “Alkohola sem se začel izogibati”….no ta pa je Bosa….mogoče Vaš instagram profil piše nekdo drug? 🙂 🙂 🙂

 • Odgovori Jani 3. 6. 2019 at 14:16

  Lisica (:

 • Odgovori Matej Zalar 3. 6. 2019 at 16:17

  @Blaž Pristovnik: Če mi ni bila všeč grenivka, močno dvomim, da bi mi bil všeč grapefruit.

  @N3O: Sem šel kar pogledat … zadnjo alkoholno fotografijo sem objavil 28. aprila. Zadnje pivo sem pa spil 20. maja.

 • Odgovori n3o 5. 6. 2019 at 13:09

  @Matej
  pred tem pa????? Ne mi pisat, da ste doživeli razsvetljenje….hja kot je @JANI napisal …. Lisica (: … sam pa še pridam je prav zvita zvEEEEr…. 🙂 🙂 🙂

 • Komentiraj