Od pačenja do vrhunstva?!?

Vito Divac je šele drugi najslabši športni novinar v Sloveniji. V vseh prvinah ga namreč poseka Jaka Lucu, ki je po neskromnem mnenju odgovornega urednika Poleta velik, če ne največji poznavalec športa v Sloveniji. Nabor športov, ki jih Lucu obvlada, je sicer fascinanten, saj pokriva vse od košarke, do tenisa, ameriškega nogometa in celo kolesarstva. Glede na to, da o ameriškem nogometu v Evropi nihče nima pojma, se jaz nagibam k temu, da Jaka Lucu veliko časa nameni prevajanju člankov z interneta. V njegovih tabloidnih člankih lahko preberemo, kaj si je Tainta mislil leta 1978, ko je kot osemleten deček prvič stopil na nogometno igrišče in podobne neumnosti. Če Lucu ne bi pisal o kolesarstvu, ga sploh ne bi pogruntal, saj o ostalih športih, ki jih pokriva, nimam pojma. Tako pa mi je kristalno jasno, da piše oslarije, s katerimi dela kolesarstvu škodo.

Ampak pojdimo nazaj k Vitu Divcu, novinarju, ki v Delu med drugim žal pokriva tudi kolesarstvo. Njegovo pisanje (tako kot tudi Lucujevo) bi mi bilo zanimivo samo v primeru, da o kolesarstvu ne bi imel pojma! Ko zjutraj na straniščni školjki prebiram Divčeve umotvore, nikoli nimam težav z izločanjem ogromnih količin, ki najbolje ponazarjajo moje mnenje o zapisanih subjektivnih oslarijah o besniški želvi ali zaobljenih ritkah kolesark, ki so mu na svetovnem prvenstvu v Veroni dvigovale pritisk, ta pa bržkone še kaj drugega.

Ritka, ki dvigne pritisk

Če si je Divac vsaj približno na jasnem glede cestnega kolesarstva, pa tega ne moremo trditi za mountain bike, o katerem, razen zaljubljenosti v “prvo damo Blažo Klemenčič” nima pojma. Od pačenja do vrhunstva je bil naslov Divčevega prispevka o finalu svetovnega pokala v Mariboru. Dobri stari VD je napisal:

Finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu na mariborskem Pohorju je pokazal ves “blišč in bedo” kolesarskega cirkusa, v katerem gre za zmes adrenalinskega užitka, akrobatske spretnosti, kolesarskega znanja in zanesenjaštva, vse skupaj pa je na meji kulta kolesa in vsega, kar sodi zraven. Tako kot v vsakem športu posebne kulture lahko ločimo tudi gorsko-kolesarske “freake” na veseljake, ki se zgolj “pačijo” ter sebi in drugim v zabavo igrajo klovne na dveh kolesih, ter one, ki svoje delo opravljajo na vrhunski ravni.

Delo, Ponedeljek, 17. septembra 2007, str. 13

Za VD so torej tekmovalci iz obeh gravitacijskih disciplin veseljaki in klovni, ki se pačijo in ob tem častijo kult kolesa, krosisti pa so profesionalci, ki trenirajo na vrhunski ravni.

Opravljanje dela na vrhunski ravni.

Divac se je s tem spustil na raven pijančkov, ki iz bufeta pod Pohorjem opazujejo bicikle, ki so videti kot motorji in pametujejo, da bi se s tem pa še oni spustili dol po progi. Nihče od njih, tako kot Divac, še ni stal na s skalami posejanem pobočju, ki je tako strmo, da še peš komaj dol prideš.

Wall-ride

Klovn na dveh kolesih

Več fotk klovnov na dveh kolesih (fotografiral je Had!)

Odličen filmček na Vest.si dokazuje, da gre za šport, primerljiv smučarskemu smuku. Tako po številu gledalcev, kot tudi resnosti (fantje se pred štartom segrevajo na trenažerjih), spretnosti in hitrosti. Divčevo omalovaževanje športa, kjer so bolj kot velika jajca pomembni eksplozivnost, moč in predvsem preudarnost, je sramotno in obsojanja vredno! Šov pač sodi zraven, tako kot sodi tudi poleg košarke, kjer v NBA gledamo fante, ki se po opičje obešajo na koše in polnijo vrstice rumenega tiska.

Tekmovalci v krosu so praviloma skoraj tako dolgočasni, kot cestaši, zato je bil Julien Absalon, ki se je skozi cilj pripeljal s steklenico piva v roki že skoraj bad guy.

Kult kolesa

Kult kolesa

Še sreča, da imamo spustaše, ki naredijo šov! Ko so v Mariboru podeljevali medalje krosistom, smo ob zdolgočasenih nasmeških skoraj zaspali, dekleta pa so komaj uspela odpreti penino. Ob podelitvi najboljšim 4krosistom smo uživali ob zvokih Kid Rocka, Limp Bizkit in ostalih razbijačev, lovili smo med publiko leteče majice in očala in se nasploh tako zabavali, da mi je bilo kar žal, ker sem moral domov.

Dolgočasnih športnikov imam polno kapo!

Divac v svojem članku 4krosa in downhilla ni omenil niti z besedo. Škoda je besed za klovne, kajne? Da nima pojma, pa je dokazal s primerjavo olimpijskega krosa in klasičnega cestnega kronometra. Kros ni samo enkrat daljši, ampak tudi bistveno bolj razgiban1, da o delu celega telesa sploh ne govorim.

Ob težavah z zaprtjem toplo priporočam branje Divčevih člankov!

 1. Neprestana menjava ritma v krosu in eno uro praktično enak tempo v kronometru. []
Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori Uroš 18. 9. 2007 at 8:11

  Chef, fotke ti pa ne delajo, no vsaj v IE in FF ne.

  Če napišem povsem na kratko:
  Lucu me vedno ”fascinira” z uvodi člankov, ko preko enih 20 vrstic natančno opiše, kaj je oseba iz članka počela leta nazaj. Res ne vem, od kje takšne pobira.

  VD je pa poseben tič. Očitno se mu tale podaljšan vikend ponovno dogaja. Ne vem, kako lahko urednik sploh spusti skozi tak članek. VD-ju pa v prihodnje priporočam spremljanje bolj poštirkanih športov, kjer se bo tudi ritk nagledal, recimo umetnostno drsanje in sinhrono plavanje.

 • Odgovori likard37 18. 9. 2007 at 8:20

  Mogoče pa ga ima urednik rad , ker daje svojim člankom takšne občutene naslove. Mislim, “od pačenja do vrhunstva”!!!!! Beseda “sedivši” ne pride temu grozljivemu konstruktu niti do kolena!

 • Odgovori areh 18. 9. 2007 at 8:46

  Čif, ja…ti se pa iz igralcev NBA norce delaš, pa iz fuzbalerjev, pa tako naprej. VD se pač dela norce iz DH-arjev. Vsi se delamo norce iz nekoga, ne?
  lpA

 • Odgovori kolinago 18. 9. 2007 at 8:53

  Lucuja tudi jaz ne prebavljam. Ko začne članek s pol strani dolgim stavkom, 16 odvisnimi in vrinjenimi stavki me mine….. wanabe sveznalac in to za vsako ceno.

  Sicer pa tut MM-ja ne maram, ampak to je že druga zgodba. Odkar se je naučil imena pravilno pisat mu je pol oproščenega.

 • Odgovori fittipaldi 18. 9. 2007 at 9:08

  Takšenle članek v Delu pred nekaj leti najbrž ne bi zdržal. Že z naslovom ne, kaj šele z vsebino.

  In če pomislim, da mi gre rahlo na živce Jerkovič … ga tale tip (v kolikor bi s takšnim odnosom komentiral še kaj drugega) gladko nese.

 • Odgovori chef 18. 9. 2007 at 9:14

  @Uroš: Ko bom pogruntal, zakaj ga Picasa občasno polomi, bom srečen človek.

  @areh: Iz košarkarjev NBA se še nikoli nisem norca delal, iz fuzbalerjev pa samo po gostilnah. Niti na misel mi pa ne pride, da bi recimo v blogu takole neargumentirano navalil na nogometaše. Kaj šele, če bi bil novinar!!!

 • Odgovori honda 18. 9. 2007 at 9:18

  Chef, super napisano. Tale izjava in ponizevanje spustasev je res obsojanja vredno!

 • Odgovori odgovornik 18. 9. 2007 at 9:22

  chef, sorry, samo malo preveč užaljenosti leti tudi iz tebe.
  Pa se ti spravi delat, kar dela Divac. Najbrž ti ne bi šlo slabo, saj znaš včasih tudi drek zaviti v celofan in ga prodajati kot najboljše blago.

 • Odgovori -BLAŽ- 18. 9. 2007 at 9:34

  Jaz Divcu pol oprostim. Kako naj sploh kaj ve o spustu? V nedeljo ga pod Pohorjem niso vidl niti v bifeju, kaj šele ob progi.

 • Odgovori chef 18. 9. 2007 at 9:40

  @odgovornik: zakaj, vraga, misliš, da naj bi bil jaz užaljen, če sem pa nekdaj dirkal v krosu in sem se torej bavil z vrhunskim športom, ki ga je Divac sicer v članku povzdigoval v zvezde?
  Pa tudi jaz sem že marsikakšno rekel na račun spustašev, ampak je bilo strogo v šali.
  Take analitike mojih misli imam najraje!

  @-BLAŽ-: bi mu bilo za oprostiti, ja… ampak novinarji morajo informacije preveriti… sicer pa VD večinoma piše neumnosti.

 • Odgovori đejsi_ 18. 9. 2007 at 9:48

  neumnosti kot je bla tale..v enem izmed člankov po težki dolomitski etapi na lanskem Giru..: Kolesarji po etapi hlastajo za krompirjem v oblicah in olivnem olju..neki tazga je blo, jz tega ne bom pozabu..

 • Odgovori laufar 18. 9. 2007 at 10:45

  Ritka, ki dvigne pritisk? Ne vem, če ne boš za tole izjavo (k konkretni fotografji) prikrajšan za kakšnega Gunnessa v Akademiji, haha!

 • Odgovori frnikula 18. 9. 2007 at 12:46

  šefe, sicer dobro napisano pa čeprav spet nergaško in enostransko

  drugač pa – get a life. deluješ kot zakompleksan mladostnik, ki mu pogosto uide kaj med vrsticami zaradi črno belega pogleda. veliko sreče

 • Odgovori frnikula 18. 9. 2007 at 12:47

  zdaj pa @ frnikula

  roflmao

 • Odgovori verbatim 18. 9. 2007 at 15:01

  No, končno slika ene ritke…

 • Odgovori chef 18. 9. 2007 at 20:50

  Krompir v oblicah, ja 😆 In tega ni napisal samo enkrat!

  @verbatim: ja. Pa sem jih že slišal. Menda jih bom pa tudi fasal.

 • Odgovori blitz 18. 9. 2007 at 21:07

  A da je Lucu novinar? In to športni?

 • Odgovori dusank 18. 9. 2007 at 22:03

  Chef, dobr to. Zdaj mi je bolj jasen komentar Divca v Delu.

 • Odgovori tomo 19. 9. 2007 at 8:15

  Jop, me je kar streslo, ko sem Divčevo kozlarijo prebral. Gorsko kolesarstvo končno pride na prvo športno stran, pol pa en drekač tako sranje napiše.

  Za takšnega bumbarja imam isto zdravilo, kot za norce na cesti, ki se v svojih kletkah varne počutijo. Na Osolnik s kolesom do cerkve, potem pa bi ga na kolesu porinil dol po klancu, po planinski poti. Potem pa naj sodi o gorskih kolesarjih.

  Predvsem me je zmotilo to, da ni pisal o dirkah na finalu, ampak je le podal neko svoje “poznavalsko” mnenje, ki bi ga bilo veliko bolje napisati v kakšnem komentarju, v drek pa je tlačil ljudi, kot je Štrancar, ki se napol zastonj ukvarjajo s tekmovalci. Pisunček Divčevega formata pa za takšne umotvore kar precej €€€ potegnejo.

 • Odgovori chef 19. 9. 2007 at 8:31

  @blitz: eden od Jakov Lucujev je tudi športni novinar, ja 🙂

  @tomo: tako kot si rekel! Če so motokrosisti športniki, potem so tudi DHillerji!

  In prav res, če bi Divac te neumnosti pisal v kakšno svojo kolumno ali mnenje, bi mu, razen tega, da je osel, vse odpustil. Da pa to piše v okviru novic, je pa nedopustno!
  Včasih se sprašujem, kaj športni novinar dejansko počne! Jaz sem v svoja dva članka vložil raje ne povem koliko ur dela (brez vožnje v MB in gledanja dirke, seveda). Divac pa je najbrž poklical Štrancarja, oz. verjetno Štrancar njega, in v petnajstih minut spacal članek, za katerega je najbrž res veliko potegnil.

  Kar se pa cerkvice na Osolniku tiče, hehe… Bi se moral Vito prej še s kmetom stepsti 😆

 • Odgovori AndyBaby 19. 9. 2007 at 9:23

  ok, o kolesarjenju in o novinarjih, ki pišejo o tem nimam pojma… vem pa, da tudi v Evropi obstajajo ljudje, ki veliko vejo o ameriškem nogometu. jaz enega zelo dobro poznam 😉
  te bom vlekla na kako tekmo v gunclje drugo leti, ok? 😀

 • Odgovori ndee 19. 9. 2007 at 9:29

  Pa še ene se je VD znebil v istem članku – da je Lozej prvi predsednik KZS na mtb dirki. Aleša Čerina smo videli več kot enkrat, leta 1999 je v Mariboru podeljeval pokale.
  Bistveno, kot praviš Chef: ta njegova mnenja ne sodijo v novico, kvečjem v kolumno v kurzivi. S 100% gotovostjo rečem, da tega ne bi napisal, če bi bil tudi v nedeljo v Mariboru, nekje ob progi. Ker tisto vsakogar prepriča, da je to zelo zaresen šport.

 • Odgovori Grampy 19. 9. 2007 at 10:47

  Je pač tako, da se boste (bomo) kolesarji sprijazniti s tem, da je kolesarstvo bolj ali manj eksotičen šport. Šport, ki ni popularen, ki ni atraktiven, ki ni globalen. Tako pač je. Bistveno bolj zanimivo je gledati uro in pol košarke kot pa neposredni prenos večurne etape TdF. Tako razmišljajo povprečni ljudje.

  Sporno pa je, če tako razmišlja kakšen »opinion maker«, kar novinar dnevnega časnika prav gotovo je. Problematično je, če svoj osebni okus, svoje osebno nezadovoljstvo posploši v članku in s tem neposredno vpliva na bralce. Načeloma naj bi v novinarstvu šlo za objektivno poročanje. Ne bom se spuščal v to ali je bilo »poročanje« v časniku objektivno ali ne. Če kdo meni, da ni bilo, obstajajo (vsaj mislim, da še obstajajo) tudi Pisma bralcev v časopisu, ki je objavil tal »sporen« članek, in kamor lahko napiše svojo argumentirano kritiko.

  Takole nerganje po blogih, ki je sicer všečno predvsem enako mislečim, je bolj ali manj brez učinka. Tudi objava v Pismih bralcev je lahko neuspešna. Obstaja pa velja možnost, da bodo tako »pismo« prebrali točno tisti bralci, ki so prebrali tudi sporni članek. In seveda s tem tudi možnost, da jih bo »pismo« prepričalo in s tem doseglo svoj namen.

  Največkrat sem se nad pismi bralcev zgolj prizanesljivo nasmihal. Pojavljala so se vedno ena in ista imena. Eni in isti strokovnjaki za vsa področja: od socialnega zavarovanja, zgodovine pa do vesoljske tehnike. Načeloma sem imel take ljudi za zagrenjene sitnobe v jeseni svojega življenja.

  Občutek imam, da postaja tvoj blog, Chef, ravno to, le letni čas je drugi.

 • Odgovori chef 19. 9. 2007 at 10:57

  @AndyBaby: dogovorjeno! Ampak tebe se jaz bojim… zaradi piva 😉

  @ndee: s fotografije Tadeja Pišeka na Tomovem blogu se jasno vidi, da v tem športu ni zajebancije (razen zvečer, na žurki, ampak hvala bogu!). Skoncentriran pogled pove vse!

  @Grampy: raje se obesim, kot da še kdaj napišem pismo bralcev!

  Lahko pa predlagaš temo, o kateri naj pišem, pa bom mogoče zadovoljil tudi tvoj žlahten okus.

 • Odgovori tomo 19. 9. 2007 at 11:04

  @Chef: Z Divčevo izjavo o kronometru bi se kar strinjal.

  “Gre v bistvu za vožnjo na kronometer čez drn in strn, ki jo lahko v mnogih parametrih primerjamo s klasičnim kronometrom v cestnem kolesarstvu,” je zapisal.

  Klasični cestni kronometer res lahko v mnogih primerih primerjamo s krosom, ne pa v vseh, tako kot lahko tudi tek na smučeh.

  Zanimiva se mi je zdela STA-jeva novica, kjer je bila kar obsežna Blažina izjava. Kdor pozna Pinto, ve zakaj je temu tako. Ker je pravemu novinarju zatežil. Sam menim, da bi Ninina tudi poleg sodila, ker je bila pač najboljša Slovenka, v Fort Williamu pa se v ženski Elite konkurenci pač ni pomerila z Blažino konkurenco – če je že odlično Blažino 10. mesto merilo. Res butasta je pa v delu, ko je govori, da Slovenci dirke niso končali. So jo končali, vendar s krogom oz. več zaostanka. S izjavo Homovčeve dopolnjeno STA novico najdeš tukaj.
  Fante sem na lapsus opozoril, a ni pomagalo.

  Kaj počne športni novinar? Kolikor jaz poznam to sceno imaš zelo raznoliko paleto različnih tič firičev. Eni se gredo zares in delajo, tako kot je treba. Vedno več je t.i. desktop žurnalizma, kjer se novinar res ne premakne od pisalne mize in računalnika. Za MTB na žalost ni ne vem kakšnega interesa. Za Divca sem že od večih slišal, da je na Delu zelo vpliven, kar se kaže tudi v tem, da tudi kozlarije spravi na prve strani.

  Sam sem imel najboljše namene, da bi kaj za Sportal pripravil, vendar sem v svoji naivnosti prišel na prizorišče brez prenosnika, ki ga sicer sploh nimam – poleg tega mi je na poti domov še piksna od AX-a crknila. Tadeju pa tudi niso dali zelene luči za Sportalovo fotogalerijo, ker so imeli svoje fotografe. Ko sem poklical, da bi novico sporočil prek mobilnika, so me pa že na STA prehiteli – žal. V to sva šla na lastno pobudo v svojem prostem času, brez kritja stroškov in plačila, tako kot mnogi drugi. Kljub akreditaciji in občasnem pisanju, se nimava za novinarja, zelo rada pa pomagava gorskim kolesarjem, če le lahko. Kakorkoli, blog je bil na koncu veliko bolj izpostavljen, kot utrinki, podobno, tako kot Chefova prispevka o kros dirkah. Prva stran na SiOL-u namreč da veliko več, kot prispevek nekje v globini Sportala.

  Kljub vsemu, bi pohvalil Divčevo pobudo k združitvi sil med gorskimi kolesarji, kar je v majhni državi, kot je Slovenijo, nujno. Zakaj bi se tepli za drobtinice, če lahko skupaj dobimo pogačo iz katere, če ne drugega, dobimo veliko več drobtinic?

 • Odgovori tomo 19. 9. 2007 at 11:05

  @Chef: Sorry za bold pod blockquote, napaka, ni namenoma.

 • Odgovori SPANK Puff 19. 9. 2007 at 12:38

  ej kateri debil je to napisal pod slikami???

 • Odgovori cyco 19. 9. 2007 at 12:58

  ja, seveda je divčevo pisanje en neprofesionalen crap, poleg lucuja bi pa omenil še šketa… oba nadpoznavalca vsega športnega, objektivna, nepodkupljiva, ipd.
  heh!

 • Odgovori chef 19. 9. 2007 at 13:14

  @tomo: Jaz utrinkov sploh nisem našel 😆

  MTB pri nas pokonci držijo fejst fantje. To je v nasprotju s prevladujočim mnenjem tudi največji problem športa. Ti fantje namreč od nečesa morajo živeti, zato furajo MTB zgolj ljubiteljsko.
  Tako kot se imamo samo ljubiteljstvu zahvaliti, da je javnost nekaj izvedela o tem dogodku (ti, Had, tekmovalci sami, jaz…)

  Potem pa en tak blesav članek polovico pokvari.

  @SPANK Puff: Debil, ki je napisal to pod slikami, sem bil jaz osebno, vendar so besedne zveze zrastle na zeljnkiku Vita Divca (razen komentarja pod prvo fotko). Če bi prebral cel članek, bi razumel ironijo in me tudi ne bi obkladal z debilom.

  Če pa si prebral, a vseeno ne razumeš, je debil nekdo drug :mrgreen:

 • Odgovori milojko 19. 9. 2007 at 21:17

  Kamon! sej si FDV-jevc..do zdej bi se lahko takšnih (ljudi) piscev že navadu 😀

 • Odgovori Grampy 20. 9. 2007 at 7:55

  Chef, ne potrebujem tvojega bloga, da bi zadovoljeval moj žlahten ali malo manj žlahten okus.

  Sprašujem se zgolj o namenu tvojega (nedvomno argumentiranega) pisanja v tej temi. Če je bil tvoj namen nerganje med (bolj ali manj) enako mislečimi, si ga nedvomno dosegel.

  Napačno pa sem domneval, da so tvoje ambicije večje in zato se opravičujem, če sem ti (spet) solil pamet.

 • Odgovori tomo 20. 9. 2007 at 8:29

  Chefov blog je bran, tako da je treba paziti kaj in kako napišeš. Včeraj sem par komentarjev više med drugim zapisal:

  Zanimiva se mi je zdela STA-jeva novica, kjer je bila kar obsežna Blažina izjava. Kdor pozna Pinto, ve zakaj je temu tako. Ker je pravemu novinarju zatežil.

  Včeraj pozno zvečer sem med praznovanjem Ireninega rojstnega dne, po dolgem času, dobil klic razburjenega Blažinega trenerja, ki sem ga mimogrede omenil. Prijatelji so mu namreč poročali o mojem komentarju tukaj, ki so ga očitno razumeli drugače, kot sem jaz to hotel.

  Najbolj moteč stavek je bil “Ker je pravemu novinarju zatežil” in sama omemba vzdevka (ime ali priimek je nezaželjen v enaki meri) Blažinega trenerja, ki izhaja iz njegovega priimka. Moj komentar je bil v tem delu mišljen zelo pozitivno, saj menim, da bi se morali vsi trenerji v športih, ki je medijsko zapostavljen, znajti in svoje varovance na takšen ali drugačen način čimbolj medijsko izpostaviti. Kolikor poznam Blažinega trenerja, vem, da je iznajdljiv, da ogromno prispeva k njenim rezultatom in da ve kako se dela z mediji – od tod moja domneva. Novinarji pač ne bodo sami od sebe klicarili itd. Žal mi je, da je bila moja domneva napačno razumljena in da se prijatelji niso javili tukaj.

  Smešna stvar, taka bedarija naleti na razburjen odziv parih ljudi, medtem ko se dobre stvari (dobre fotografije, tekst, prispevek k medijski izpostavljenosti,…), z redkimi izjemami, ne omenjajo.

  Z Blažinim trenerjem sva se na dolgo in široko pomenila. Čutil sem se dolžnega, da pojasnim mojo izjavo, ki je nekatere zelo zmotila. Slednje sem napisal tukaj, ker je bila tudi izjava napisana tukaj. Posebnega bloga o tem ne bi pisal, ker bo morda že objava tukaj, dvignila preveč prahu v že “prašni” srenji.

 • Odgovori chef 20. 9. 2007 at 9:41

  @Grampy: marsikdo se že dolgo trudi sestankovati z Divcem, tudi jaz. Ampak je preveč gospod in preveč vpliven v tisti medijski hiši.
  Tam pač ščitijo eden drugega in izgubljajo čas.

  O namenu bloga, ki marsikoga zabava ali mu predstavi pereče probleme, da o njih razmisli, pa ne bi diskutiral. Prej kot reševanje krivic in težav so mediji namenjeni OPOZARJANJU na težave.

  @tomo: res, tudi mene prav fascinira, kako se ljudje zapičijo v en sam stavek, ali eno samo besedno zvezo. To so ponavadi bralci, ki samo preletijo tekst, najdejo nekaj, na kar se bodo obesili in potem sitnarijo in te okličejo za lumpa.

  Fino je, da Pinta ni samo sposoben trener, ampak tudi dec, ki te je poklical in se pomenil. Lahko bi tudi za vedno zameril.

  Res je treba paziti, kaj pišemo. Pa ne zato, ker mi ne bi znali, ampak ker so bralci (da ne rečem kaj), da bi zapisano razumeli!

 • Odgovori Grampy 20. 9. 2007 at 10:45

  Chef, mediji so vendarle (včasih na žalost) namenjeni tudi ustvarjanju splošnega mnenja in ne zgolj opozarjanju na težave. In če ustvarjajo napačno (hm, kaj je to “napačno”?) mnenje, to ni dobro. Kaj nardit’? Napisati komentar oz. kritiko v drugem (konkurenčnem?) mediju? Če ni mogogoča objava v “izvirnem” mediju, je morda tudi to rešitev. Je pa zanimivo, kako se dotičnega gospoda ne da nikjer dobiti. Vraga, saj veliko hodiš naokoli in na kakšni športni prireditvi bi pa že lahko “po naključju” naletel nanj. Razen, če, seveda, ne “spremlja” dogajanja iz fotelja, kar pa je posebna žalost in sramota. Pa ne samo za športne novinarje!

 • Odgovori chef 20. 9. 2007 at 10:48

  Dogajanje spremlja iz fotelja.

 • Odgovori Grampy 20. 9. 2007 at 11:04

  Včeraj so me klicali z Dela in mi najprej razodeli, da sem bil njihov dolgoletni naročnik. Priznal sem. Potem so mi povedali, da sem pred kratkim odpovedal Delo. Tudi to sem priznal. Nakar so vprašali, če nisem bil zadovoljen z dostavo. Zelo iskreno sem pohvalil vestnega raznašalca. Sledilo je vprašanje zakaj sem torej odpovedal Delo. Zaradi vsebine, sem izdavil. In povedal, da sem zadovoljen s konkurenčnim dnevnikom. Morda pa je to rešitev tudi za tvoje živce, Chef?

 • Odgovori chef 20. 9. 2007 at 11:18

  Naročnik je ga. Zlata, ki rada bere Ono, sprememb pa ne mara, zato ostajamo na Delu. Gospe so pač zakon in ti to prav dobro veš 😉

  V tekst sem dodal filmček, ki so ga posneli na Vesti (te punce in fantje so mi vedno bolj všeč). Iz filmčka je jasno razvidno, da ne gre samo za zajebancijo, ampak da je pristop resen, sama vožnja pa ni brezglavo divjanje in iskanje poškodb.

 • Odgovori Grampy 20. 9. 2007 at 11:31

  Chef, vem, vem!

 • Odgovori kritika 23. 9. 2007 at 0:11

  Hm, zame je nedvomno Gregor Šket najslabši športni novinar v Sloveniji, ker je recimo podoben tebi: sarkastičen, nespoštljiv, nestrpen in…brez kvalifikacij.

  Pa hej, to je samo moje mnenje!

 • Odgovori Nergač » » Včeraj se je v Ljubljani šprintalo 23. 9. 2007 at 10:13

  […] Knez, ki sodi v kategorijo kolesarjev, ki jih Vito Divac označuje za klovne na dveh kolesih, je rešil čast kolesarjem in za povrhu dosegel odličen čas 10,08 sekund! Čeprav se zavedam […]

 • Odgovori Tomotov plac » Objave » Video: Finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu 25. 9. 2007 at 7:35

  […] z dirke. Obstaja tudi novinarski žanr, ki se mu reče komentar. Na to temo se je razpisal Chef: Od pačenja do vrhunstva?!? . Veliko žolčnih komentarjev je bilo izlitih tudi na MTB forumu tabla.mtb.si in pod prav tako […]

 • Komentiraj